Maleficio pisze:Zgadzam sie absolutnie, ze pierwsza norweska plyta Black Metalowa to Ritual Master's Hammer.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Ależ ja nie stwierdzam, że nie "kasuje konkurencji" czy że jest nie-rasowy albo że bez charakteru. Kasuje, rasowo, z charakterem. Uważam ino, że np. "Plaguewielder", "Sardonic Wrath", "Hate Them" czy "Ravishing Grimness" wypadają blado na tle "Transilvanian..." czy "Under...". I jeżeli chcę sobie posłuchać Darkthrone to wolę te dwie ostatnie. Bo lepsze są wg mnie. Wolę też od nich najnowsze rzeczy, ale to już jest Darkthrone po nekrowitalizacji stylu, więc ciężko to przyrównywać, bo jest to pewna nowa jakość.Riven pisze:Plagueweilder niedorobiony?? Wez no posluchaj jej dobrze, to jest rasowy black metal z wlasnym charakterem. Wlasciwie to kasuje wiekszosc konkurencji, a juz zwlaszcza z tego okresu.
Ogólnie, to jakbym miał się przyjrzeć działalności Darkthrone jako całości, pomijając wczesny okres do "Soulside...", to wg mnie osiągnęli swój szczyt możliwości właśnie na "Translivanian..." i "Under...". Na "Total Death" zaczął się okres spadkowy (co nie znaczy chujowy, zaznaczam) aż do odrodzenia na "The Cult...", od którego znów dają czadu na pełnej kurwie, ale w sposób już na tyle odmienny, że ciężko to przyrównywać do wcześniejszych nagrań. Dlatego nie przyrównuję.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no ok, ale to jasne, to tak , jakby oczekiwac od Slayera, ze przez caly czas bedzie nagrywal plyty na poziomie SITA.
zreszta moim zdaniem akurat Plaguewielder jest plyta na tyle odmienna od poprzednich , ze porownywanie jej do TH jest rownie bez sensu jak porownywanie TCIA do UAFM.
w ogole przez ostatni rok bardzo docenilem ten srodkowy okres DT (po Panzerfaust), czyli plyty juz raczej 'nie-kultowe'. wiadomo, ze nie jest to nic na miare 'trylogii', ale maja swoje (zupelnie inne) zalety.
zreszta moim zdaniem akurat Plaguewielder jest plyta na tyle odmienna od poprzednich , ze porownywanie jej do TH jest rownie bez sensu jak porownywanie TCIA do UAFM.
w ogole przez ostatni rok bardzo docenilem ten srodkowy okres DT (po Panzerfaust), czyli plyty juz raczej 'nie-kultowe'. wiadomo, ze nie jest to nic na miare 'trylogii', ale maja swoje (zupelnie inne) zalety.
this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Kiepskie średniaki te środkowe płyty, można by z nich 1 porządną sklecić.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jak ja się cieszę że nie macie racji...twoja_stara_trotzky pisze:Maleficio pisze:Zgadzam sie absolutnie, ze pierwsza norweska plyta Black Metalowa to Ritual Master's Hammer.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Zawsze wiedziałem, że jestem jakis dziwny w tej materii bo uważam tę płytę za najlepszy Darkthrone zaraz po 'A Blaze...',' Under... ', 'Transilvanian...' i 'Panzerfaust...'. A "Rust" to wałek idealny.PrzemoC pisze: Kasuje, rasowo, z charakterem. Uważam ino, że np. "Plaguewielder", "Sardonic Wrath", "Hate Them" czy "Ravishing Grimness" wypadają blado na tle "Transilvanian..."
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
"Plaguewielder" to było dla mnie straszne rozczarowanie. Po całkiem fajnym "Ravishing Grimness" ostrzyłem apetyt na zdecydowanie więcej. Generalnie, najbardziej podchodzi mi z lat po "Total Death" ich ostatnia płyta w dyskografii - "Sardonic Wrath". Potem, jak wiadomo, Darkthrone umarł.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Riven
- Kontakt:
wybacz, pierwsza premiera DT jaka pamietam byla Hate Them, wiec moze nie powinienem pisac? 

- Riven
- Kontakt:
"jakby ironia podeszla i kopnela cie w jaja to i tak bys jej nie zauwazyl" - jakos tak to lecialo, nie?
- Riven
- Kontakt:
boze... 
riposty masz ostre - jak zwykle
super express po prostu

riposty masz ostre - jak zwykle
super express po prostu
Se właśnie zapodałem "Ravishing Grimness" i ten wciąż bardzo dobrze mi robi. Trochę słabszy od "Total Death", ale wciąż ma w sobie to coś.
-
- w mackach Zła
No, kurwa, raczej; zajebista płyta.
- brb
- postuje jak opętany!
tak, a riff w tytulowym kawalku rozpierdala
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Podobnie jest z Twoją kolekcją płyt.Maria Konopnicka pisze:Z Twoich 1836 postów można by sklecić jeden porządnySo_It_Is_Done pisze:Kiepskie średniaki te środkowe płyty, można by z nich 1 porządną sklecić.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
To ty albo szczaw albo amator jesteś.Riven pisze:wybacz, pierwsza premiera DT jaka pamietam byla Hate Them, wiec moze nie powinienem pisac?
- wombat
- zaczyna szaleć
hehe, w kwestii darkthrone jestem kompletnie zielony, zawsze jakoś omijałem ten zespół. Jakie plyty polecacie żeby sobie ich posłuchać i ocenić?
- Morph
- Kontakt:
Pół pierwszej, środkową i dwie ostatnie
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- wombat
- zaczyna szaleć
ok, te 2 ostatnie mnie kuszą, zwłaszcza po tym co przeczytalem w temacie o immortal, ze niby heavy metalowy luz w nich jest :<
- hcpig
- wombat
- zaczyna szaleć
to forum to jedna wielka prowokacjapaintothebone pisze:To znowu jakaś prowokacja?