"dyscyplina, dyscyplina to podstawa wychowania"
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
Bardzo dobra płyta. Mało efekciarstwa, dużo klimatu.
- rob
- w mackach Zła
chyba polskiej heheDrone pisze:Cóż, są drugoligowe zespoły, ale i są drugoligowi słuchacze
Ani ostatni DARKTHRONE, ani ostatni SATYRICON nawet się nie ocierają o drugą ligę, bo grają w czubie ekstraklasy.
jebać frajerów
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Satyricon w drugiej lidze? Dajcie spokoj. Nikt nie gra tak jak oni. To, ze na tej plycie zaliczyli spadek formy to jeszcze nie znaczy, ze mozna ich dyskwalifiowac.
this is a land of wolves now
- rob
- w mackach Zła
Riven, dyskwalifikowałbym ich gdybym napisał ze jest to A-klasa lub 4 liga
jebać frajerów
- Riven
- Kontakt:
Moim zdaniem graja muzyke na tyle wyjatkowo i oryginalna, ze spokojnie mieszcza sie w pierwszej lidze.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
w czubie to grali na poprzednich płytach. Jak to ktoś kiedyś napisał płyty można poddać takiej klasyfikacji:Drone pisze:Cóż, są drugoligowe zespoły, ale i są drugoligowi słuchacze
Ani ostatni DARKTHRONE, ani ostatni SATYRICON nawet się nie ocierają o drugą ligę, bo grają w czubie ekstraklasy.
dobra muzyka + dobre brzmienie
dobra muzyka + chujowe brzmienie
chujowa muzyka + dobre brzmienie
chujowa muzyka + chujowe brzmienie
Trójka jak ulał pasuje do nowego Satyricon.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
nie pasuje, bo IMO muzyka jest lepsza od brzmienia, które jest skrajnie zjebane.
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
SKRAJNIE zjebane, o LOL. Dawno nie słyszałem większej przesady w waleniu z dupki 
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re:
Na krańcach, a na średnicy dziura. Posłuchaj jak talerze siedzą w miksie (bo to ważniejsze) i jak siedzą się z wokalem - stąd ta "suchość" i szorstkość. Z drugiej strony słuchając wersji album i ep My Skin Is Cold muszę przyznać, że brzmienie z albumu ukrywa część wad tych kawałków.Skaut_Kwatermaster pisze:chodzi Tobie o perkusje? wg mnie jest właśnie świetnie 'podniośle' podbita.twoja_stara_trotzky pisze:nie pasuje, bo IMO muzyka jest lepsza od brzmienia, które jest skrajnie zjebane.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Heretyk
uważam tak samoMental pisze: Slaby ten monolit. O ile gorne warstwy (3-4 pierwsze kawalki) trzymaja sie w miare solidnie, tak dolne warstwy (pozostale kawalki) sa kruche i spekane.
-
kakademona
- weteran forumowych bitew
nie jest zły ten nowy Satyricon.pomyślcie ,ze mogliby nagrac kupe na miare ostatniego Darkthrone.
-
DCI Hunt
No co Ty? Przecież to geniuszkakademona pisze:nie jest zły ten nowy Satyricon.pomyślcie ,ze mogliby nagrac kupe na miare ostatniego Darkthrone.
- Scaarph
- twoja_stara_trotzky
Re:
o wszystko, ta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni, a perkusja to już szczyt, szczególnie stopy - tak zjebanych triggerów dawno nie słyszałem.Skaut_Kwatermaster pisze:chodzi Tobie o perkusje? wg mnie jest właśnie świetnie 'podniośle' podbita.twoja_stara_trotzky pisze:nie pasuje, bo IMO muzyka jest lepsza od brzmienia, które jest skrajnie zjebane.
- Riven
- Kontakt:
kurwa, jakie bzduryta płyta brzmi maksymalnie płasko, plastikowo i bez jakiejkolwiek przestrzeni
- Adrian696
hmmmm, Trocki chyba chce przejac schedę po jesterze, który ostatnio ma mniej czasu dla nas...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
jesteście głusi.
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
nie można mieć takiego zdania, jak motłoch!
a 'agrument' o brzmieniu totalnie z DUPSKA. Tym bardziej, jeżeli mówi to taki EKSPERT, któremu mało kto może podskoczyć w znajomości muzyki tutaj (tak, z nudów przeglądałem ten temat od początku
)
a 'agrument' o brzmieniu totalnie z DUPSKA. Tym bardziej, jeżeli mówi to taki EKSPERT, któremu mało kto może podskoczyć w znajomości muzyki tutaj (tak, z nudów przeglądałem ten temat od początku