DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
kakademona
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -

08-10-2008, 10:49

Heretyk pisze:Jak mnie kurwą bawią ci wszyscy, którzy chcieliby kolejnej A blaze....a nie mogąc się pogodzić z tym, że nie dostaną, skamlą i narzekają, jakie to kolejne płyty są chujowe :D wcale bym tego na waszym miejscu nie słuchał i zaoszczędził sobie nerwów, tak jak Maleficio napisał - komu się nie podoba niech da sobie spokój :)

a mnie bawią wszyscy , którzy "na siłę" próbuja czegos sie tam doszukać..masz rację.ja juz ich nie słucham.dla mnie mogliby juz nie istnieć.
Stygmat
zaczyna szaleć

08-10-2008, 11:02

to jest pierwszy numer dark throne który posluchalem caly :) jesli nagraja plytke w tym klimacie to biore ja w ciemno
kakademona
weteran forumowych bitew

08-10-2008, 17:09

no to słabo kolego.musisz poszukać jakis starych płyt.moze ktoś ze starszych kolegów ci pozyczy.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

08-10-2008, 17:28

kakademona pisze:
a mnie bawią wszyscy , którzy "na siłę" próbuja czegos sie tam doszukać..masz rację.ja juz ich nie słucham.dla mnie mogliby juz nie istnieć.
Uważam podobnie.
vulture

08-10-2008, 17:40

Panowie obrali taki a nie inny kurs ,jedni są zachwyceni i widzą to puszczone oko i płyty pełne najwspanialszych cytatów z historii metalu inni płaczą za dawnymi czasami i sensu stricte black metalowym attitude którego ten zespół przez wiele lat był orędownikiem.naturalna kolej rzeczy..

mnie nowy album pewnie rozjebie,pytanie tylko czy aż tak jak FUCK OFF AND DIE
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

08-10-2008, 17:50

Wolę normalne książki od księgi cytatów.
vulture

08-10-2008, 17:55

Ta muzyka mimo oczywistych odwołań i skojarzeń ma własny charakter i jaja jak sie patrzy.nie każdy jednak moze to wychwicić,pewnie z racji przyzwyczajenia..
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

08-10-2008, 18:21

kakademona pisze:
Heretyk pisze:Jak mnie kurwą bawią ci wszyscy, którzy chcieliby kolejnej A blaze....a nie mogąc się pogodzić z tym, że nie dostaną, skamlą i narzekają, jakie to kolejne płyty są chujowe :D wcale bym tego na waszym miejscu nie słuchał i zaoszczędził sobie nerwów, tak jak Maleficio napisał - komu się nie podoba niech da sobie spokój :)

uwierz mi, że nie doszukuję się na siłe :D mimo że uwielbiam ich pierwsze płyty, to kocham też to nowe oblicze. tak mam i do niczego się nie zmuszam. To byłoby kurwa chore, słuchać ich tylko dlatego, że zwą się Darkthrone
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-10-2008, 19:03

tez lubie, jak ktos wmawia mi, ze slucham muzyki z innego powodu niz taki, ze po prostu zajebiscie mi sie podoba. jest tu na forum paru takich psychoanalitykow (hello, aryman!), ktorzy po prostu wiedza LEPIEJ ;)
vulture pisze: mnie nowy album pewnie rozjebie,pytanie tylko czy aż tak jak FUCK OFF AND DIE
po samplach udostepnionych do tej pory sadze, ze bedzie duzo lepszy
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

08-10-2008, 20:12

Riven pisze:tez lubie, jak ktos wmawia mi, ze slucham muzyki z innego powodu niz taki, ze po prostu zajebiscie mi sie podoba. jest tu na forum paru takich psychoanalitykow (hello, aryman!), ktorzy po prostu wiedza LEPIEJ ;)
vulture pisze: mnie nowy album pewnie rozjebie,pytanie tylko czy aż tak jak FUCK OFF AND DIE
Też mi się tak wydaje. Pytanie, czy będzie lepszy od The Cult Is Alive...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
vomit

08-10-2008, 20:42

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Riven pisze:tez lubie, jak ktos wmawia mi, ze slucham muzyki z innego powodu niz taki, ze po prostu zajebiscie mi sie podoba. jest tu na forum paru takich psychoanalitykow (hello, aryman!), ktorzy po prostu wiedza LEPIEJ ;)
FOAD już było lepsze, a nowa przebije chyba oba. Hiking metal punx, kurwa!
kakademona
weteran forumowych bitew

08-10-2008, 23:21

vulture pisze:Panowie obrali taki a nie inny kurs ,jedni są zachwyceni i widzą to puszczone oko i płyty pełne najwspanialszych cytatów z historii metalu inni płaczą za dawnymi czasami i sensu stricte black metalowym attitude którego ten zespół przez wiele lat był orędownikiem.naturalna kolej rzeczy..

mnie nowy album pewnie rozjebie,pytanie tylko czy aż tak jak FUCK OFF AND DIE

moze jak ktos juz nic moze pokazać nowego to zostaje mu juz tylko puszczanie oka...swoja drogą wydaje mi się , że :
1/ gdyby nagrali cos na miarę " A Blaze..." ( co jest niemozliwe) , ale gdyby..to 3/4 fanów ich nowych dokonan by sie po prostu posrało z zachwytu i taka jest prawda, narazie leczą sie tym co jest bo nie ma wyjscia.
2/ nie interesuja sie ta muzyka jak wiekszosc z was jesli chodzi o sledzenie nowosci ( mam na mysli płyty mniej wiecej od 2005 roku , a ztego co widzę to dokonania Darkthrone spadły w porównaniu z innymi czesto młodszymi bandami do jakiejsc 3-4 ligi
kakademona
weteran forumowych bitew

08-10-2008, 23:23

[

Też mi się tak wydaje. Pytanie, czy będzie lepszy od The Cult Is Alive...[/quote]

FOAD już było lepsze, a nowa przebije chyba oba. Hiking metal punx, kurwa![/quote]

hahaha jak czytam takie brednie to mi się wydaje , ze im większa kupe nagra ten zespoł tym wiecej spermy popuscicie....pytanie tylko gdzie wy byliscie jak Darkthrone nagrywał zajiebista muzę...tez ich sluchaliscie? tez sie onanizowaliscie?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-10-2008, 23:32

no jak tylko wydali 'A blaze' odrazu zapierdalalem dla Rogatego moim 4 letnim czerepem

fuck off and dieeeeeeee
Ostatnio zmieniony 08-10-2008, 23:33 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-10-2008, 23:36

kakademona pisze:[

FOAD już było lepsze, a nowa przebije chyba oba. Hiking metal punx, kurwa![/quote]

hahaha jak czytam takie brednie to mi się wydaje , ze im większa kupe nagra ten zespoł tym wiecej spermy popuscicie....pytanie tylko gdzie wy byliscie jak Darkthrone nagrywał zajiebista muzę...tez ich sluchaliscie? tez sie onanizowaliscie?[/quote]

tak
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-10-2008, 00:11

kakademona pisze:[

hahaha jak czytam takie brednie to mi się wydaje , ze im większa kupe nagra ten zespoł tym wiecej spermy popuscicie....pytanie tylko gdzie wy byliscie jak Darkthrone nagrywał zajiebista muzę...tez ich sluchaliscie? tez sie onanizowaliscie?[/quote]

tak, do dzisiaj się onanizuje przy Transilvanian Hunger... bo Ablaze jest dobre, ale za bardzo Norsecore'owe :D
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

09-10-2008, 00:12

Bonny pisze:
kakademona pisze: a mnie bawią wszyscy , którzy "na siłę" próbuja czegos sie tam doszukać..masz rację.ja juz ich nie słucham.dla mnie mogliby juz nie istnieć.
Uważam podobnie.
ja również
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-10-2008, 00:18

chrum chrum
DCI Hunt

09-10-2008, 00:25

kakademona pisze: hahaha jak czytam takie brednie to mi się wydaje , ze im większa kupe nagra ten zespoł tym wiecej spermy popuscicie....
Niespecjalnie interesuje mnie kto czego słucha i nikomu nie zamierzam nic udowadniać, ale momentami czuję się jakbym był świadkiem masowej hipnozy. Zarówno "F.O.A.D." jak i te nowe numery to dla mnie twory co najwyżej przeciętne i mimo szczerych chęci nawet na siłę nie potrafię się w tym doszukać niczego zajebistego. Ja wiem, że chłopaki z Dakthrone bawią się konwencją i pokazują środkowy palec blackmetalowym purystom. Jest skocznie, wesoło, fakju i w ogóle. OK, ale moim zdaniem kompletnie nie idzie to w parze z dobrą muzyką. Dakthrone AD 2008 wydaje mi się tak samo wyprany z pomysłów jak w roku 2004 gdy nagrał słabiutki "Sardonic Wrath" i nie pomogą tu naprawdę klawe wypowiedzi Fenriza, jego ujmujący dystans do samego siebie i wywody o korzennym metalu (z którymi jak najbardziej się zgadzam).

W 2003 roku amerykański Scepter nagrał sobie swoją drugą, bardzo fajną płytę pt. "Fucking Metal Motherfuckers", której zawartość była do takiego "Hiking Metal Punks" bardzo podobna i jakoś nikt się tym nie zachwycał, choć był to metal równie korzenny i rubaszny jak ostatnie dokonania bohaterów tego tematu, a taki Darkthrone nagrywa sobie co najwyżej przeciętną płytę, puszcza do nas oczko i agle okazuje się, że to niemalże geniusz... Cóż, obecnie wolę czytać wywiady z Fenrizem niż słuchać nowych nagrań Darkthrone. Wolę w/w Scepter, Amebix i wiele innych...
ODPOWIEDZ