Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 4m
- weteran forumowych bitew
- Duban
Eeeeee, no bez przesady, to chyba nie jest aż taki problem? Ja tak właśnie robię i wkurwia mnie, jak mi ktoś w domu pomiesza chronologię Sabbathów albo Purpli 

If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
To chiba tylko jak zbierasz Current 93, ewentualnie tak jak Buła, wszystkie możliwe wydania Sepultury. ;)4m pisze:Płyty jednego wykonawcy też alfabetycznie, bo przy bogatej dyskografii raczej trudno mieć w pamięci te kilkadziesiąt pozycji ułożonych chronologicznie.
A w temacie: wszystko zawsze alfabetycznie, później chronologicznie. Wyjątek stanowią wszelkiej maści promówki, które układam na osobną kupkę.
Coś tam było! Człowiek!
- Duvelor
- Duban
Nie skumałeś bazyMaria Konopnicka pisze:między VADER A VOMITORY to mam jeszcze m.in. płyty takich zespołów jak: VALHALLADuban pisze:A Vaughan między Vader a Vomitory
VALOR , VAN HALEN, VANADIUM , VANDEN PLAS, VARATHRON, VARDIS , VAVEL, VECTOM , VELIMOR, VELVET CACOON, VELVET REVOLVER, VELVET VIPER, VENDETTA , VENGEANCE, VENIN, VENOM, VERBAL ABUSE, VERMINOUS, VESANIA, VETO, VEXED ,VICE HUMAN, VICIOUS RUMORS, VICTIMIZER, VIKING, VILE, VILLAIN, VINCE NEIL , VINDSYN, VINTERSORG VIOGRESSION, VIO-LENCE VIPER , VIRGIN STEELE VISITOR VITAL REMAINS VITSAUS VIXEN VOICE VOID OF SILENCE VOIVOD

If you believe the western sun
- Belfegorek
- rozkręca się
posłuchałem parę razy Minimax w radiowej Trójce, jak Piotr Kaczkowski, koleś nie do wyjebania, od kilkudziesięciu lat zgromadził tyle płyt, że ledwo do mieszkania wchodzi lol !
już nie wspominając o tym, że alfabetyczne półki mu się już dawno przepełniły na każdej literce
taki to pewnie psiamać znalazł jakąś ciekawą metodę na sortowanie;D
już nie wspominając o tym, że alfabetyczne półki mu się już dawno przepełniły na każdej literce

taki to pewnie psiamać znalazł jakąś ciekawą metodę na sortowanie;D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o kurwa, też kiedyś będę miał tyle płyt. nawet więcej. za parę lat
a na razie układam standardowo - alfabetycznie, a w obrębie kapel chronologicznie. jak tylko coś nowego mi dojdzie to od razu wkładam na miejsce, choć już chyba tak nie będę robił, tylko odkładał na bok aż nie uzbiera się tego z 50 chociaż bo strasznie mnie wkurwia, jak np dojdzie mi coś na 'a' i muszę wszystko przemeblowywać hehe. a tak poza tym to strasznie mnie wkurwia jak zabraknie miejsca na wszystkie płyty danej kapeli na półce i muszę część przenosić na półkę niżej, jak miałem ostatnio z iron maiden a potem z impaled nazarene. krew mnie wtedy zalewa jak kombinuję, jak tu poukładać, żeby nie musieć dzielić takich ironów na dwie półki. a półki zrobiłem sobie sam, ale już za niedługo czeka mnie zakup nowej, bo te co mam zapełniają się w oczach (choć nie w takim tempie jak półki marii ).

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jakaś aluzja, Marian? He he! Ja mam Sabbaty w 4 różnych miejscach: pólka z kasetami, karton po butach z epkami, karton po wódce na winyle i na półce z CD, gdzie mam ten wredny problem, że wszystkie za chuja mi się nie mieszczą w jednej półce. Mógłbym np. przesunąć jakąś kapelę na S przed Sabbat (żeby przeszły do następnej półk) ale pojedynczych rzeczy na tę literę mam za mało, a samego Slayer na CD mam więcej niż Sabbat CD, także też odpada (dla ścisłości: w obrębie jednej litery nie mam alfabetycznie).Maria Konopnicka pisze:... albo Sabbat. Może pod względem jakości dźwięku. Od tych co słychać bardziej, aż po te co wyłowić można tylko ryk publiczności :)))Wishman pisze:Jestem ciekawy jak ktoś (kto ma oczywiście wszystko lub prawie) układa wydawnictwa Nunslaughter lub Agathocles :D
Z kasetami mam natomiast tak, że mam je rozmieszczone w 4 różnych miejscach w pokoju (miejscami po kilka półek) i kapele których wydawnictw mam najwięcej stoją oddzielnie, poza alfabetem - po prostu zawsze pamiętam gdzie są. Samego Iron Maiden mam 26 sztukasów, a to pół póki by było, Slayer - 28 kaset (niektóre w różnych wydaniach). Alfabetycznie to mus dla trzymania pojedyńczych rzeczy, kapel których mam po 1-5 czasami więcej wydawnictw.
Aż się natchnąłem do uzupełnienia spisu o rzeczy które doszły w 2008.
- boroowa
Ja układam alfabetycznie, a potem chronologicznie. Moja kolekcja to raptem ok 1000 pozycji, więc jakoś się w tym łapię. Ostatnio przyrasta w powolnym tempie, bo staroci większość już mam, a do nowości podchodzę b. selektywnie. Poza tym zaczynam pozbywać się płyt, które, mimo wielu prób nie podeszły mi, albo się po prostu znudziły. Tak na 10 nowych pozycji pozbywam się 2-3.
Winyle trzymam w szafce (już nie mieszczą), a CDs w szufladach (ponad 1.1 m długości każda, w każdej po trzy rzędy, wypełnione w 95%). Może i nie widać od razu kolekcji, ale przynajmniej się nie kurzą.
Winyle trzymam w szafce (już nie mieszczą), a CDs w szufladach (ponad 1.1 m długości każda, w każdej po trzy rzędy, wypełnione w 95%). Może i nie widać od razu kolekcji, ale przynajmniej się nie kurzą.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Maleficio
- Kontakt:
- Maleficio