tzw. samodyskwalifikacjaSo_It_Is_Done pisze:Pisałem że to album roku bo w 2007 nie wyszło praktycznie nic godnego uwagi.
ALBUM ROKU 2007 - Druga tura
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- longinus696
- zahartowany metalizator
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zwróccie uwage na niesamowity wokal(podszepty, genialne czyste wokale i świetny blackowy), na brzmienie płytki(mimo że spłaszczone przez mp3, świetny mix, wszystko słychać czysciusieńko jakby słuchacz był wewnątrz), na aranżacje, pomysły i strukturę albumu. Do tego tematyka, chyba najciekawsza jaką taka muzyka może poruszyć. Wręcz niewiarygodny debiut jak na moje ucho. Odrazu piszę że nie jest to true black metal, więc jeżeli ktoś ma coś do zarzucenia teatralnośći to już chuj:
http://s006.wyslijto.pl/?file_id=99473839348048667510
http://s006.wyslijto.pl/?file_id=99473839348048667510
-
- postuje jak opętany!
- 4m
- weteran forumowych bitew
II liga, ale jak na beniaminka to mocny i obiecujący zawodnik - 78/100
A gdyby to była pierwsza liga w przyszłości... i ten beniaminek do niej by wchodził... eee w przyszłości. A gdyby to była nagle pierwsza liga w przyszłości i ten beniaminek do niej by wchodził w przyszłości, której jeszcze nie ma, więc nie mówcie mi, że już w niej siedzi! 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Raz, ze to połowa albumu, druga połowa to też konkretne i bardziej agresywne demko, a dwa że Watain to kompletne disco polo, Marduk to dopiero wstyd bo poszli za kasą/modą, Mayhem przekombinowane nie wiadomo co, Siemaszforasz, IW napierdalanka bańką, Entombed konkretna powtórka. DsO już nie widać za morzami spermy.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- boroowa
phi... na promo '90 NECROMANTIA to były naprawdę NIESAMOWITE wokale, tutaj mamy jakieś marne próby wyjścia poza konwencjęSo_It_Is_Done pisze:Zwróccie uwage na niesamowity wokal(podszepty, genialne czyste wokale i świetny blackowy),
wewnątrz czego? odtwarzacza CD?So_It_Is_Done pisze:na brzmienie płytki(mimo że spłaszczone przez mp3, świetny mix, wszystko słychać czysciusieńko jakby słuchacz był wewnątrz),
te aranżacje to Grecja wczesnych lat 90, z zastrzezeniem, że w dużo gorszym wykonaniu. poza tym skąd wiesz jaka jest tematyka?So_It_Is_Done pisze: na aranżacje, pomysły i strukturę albumu. Do tego tematyka, chyba najciekawsza jaką taka muzyka może poruszyć. (...)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Necromantia, z tego co ich slyszałem, brzmiała jak jakiś cyrk, podobnie Varathron. Może we wczesnych 90tych robiła wrażenie na was dziadkach, ale jak słyszy się to teraz to chyba niebardzo. Widzę, że mam do czynienia z kompozytorami i słuchaczami kładącymi nacisk na umiejętnośći muzyczne, ja szukam w black metalu emocji. Nie dogadamy się.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- longinus696
Wiesz, do pewnych rzeczy trzeba po prostu dorosnąć, zarówno jako twórca, jak i odbiorca. Takie dojrzałe emocje przekazywane w muzyce są czasem bardziej złożone niż ekspresja szału bitewnego w wydaniu jakiegoś berserkera, dlatego też nie podlegają jednoznacznej denotacji. Zapisz to sobie i powtarzaj co rano.So_It_Is_Done pisze: Widzę, że mam do czynienia z kompozytorami i słuchaczami kładącymi nacisk na umiejętnośći muzyczne, ja szukam w black metalu emocji. Nie dogadamy się.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Adrian696
ze swoim nikłym intelektem mozesz byc "odbiorca" nawet 50 lat a podyskutowac mozesz z sobie rownymi gluchymi "odbiorcami"... wszystkie swoje wynalazki jakie tu serwowałes wywoływały tylko smiech, nic wiecej panie "odbiorco"...So_It_Is_Done pisze:Słuchaj wapniaku, jestem 'odbiorcą' od jakichś 11 lat, myślę że to spokojnie wystarczy żeby móc podyskutować z takimi pruchnami jak ty.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- boroowa
Primo: za takie stwierdzenie powinieneś dostać z liścia. zasadniczo. Po drugie primo mogę się o cokolwiek założyć, że nie słyszaleś tego promo.So_It_Is_Done pisze:Necromantia, z tego co ich slyszałem, brzmiała jak jakiś cyrk
Mylisz się. WSZYSTKO, co nagrali, do "SE,WB" włącznie, miażdży do dzisiaj i będzie miażdżyć jutro. No, ale ja przecież zapomniałem, że gadam z człowiekiem, który uważa nobilitas niggers za ciekawą muzyką.So_It_Is_Done pisze:Może we wczesnych 90tych robiła wrażenie na was dziadkach, ale jak słyszy się to teraz to chyba niebardzo.
Tak tak, pamiętam. Ma być romantycznie i wzruszająco.. Takie blackemtalowe Najtłysz.So_It_Is_Done pisze: ja szukam w black metalu emocji.
I'll give you black sensations up and down your spine