DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-08-2007, 02:06

DEICIDE to nadal jedna z kilkunastu najlepszych kapel deathowych i nie zmienią tego jakieś mało istotne roszady personalne. Jestem pewien, że nowa płyta zabije, tak samo jak wszystkie wcześniejsze. Gdyby wyszła jeszcze w tym roku miałbym czym zapełnić podium z napisem Death Metal.

Chuj w dupę wszystkim dla których ta kapela się skończyła.

"Desecration" z ostatniej płyty jest samo w sobie warte wiele więcej niż całe wory płyt powszechnie wychwalanych tu kapel.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
wolf

25-08-2007, 09:53

może nie skończyła ale cięzko im będzie osiągnąc poziom z pierwszych trzech albumów
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-08-2007, 09:58

Dla mnie "The Stench Of Redemption" to jest poziom takich arcydzieł jak "Legion".
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-08-2007, 10:04

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Dla mnie "The Stench Of Redemption" to jest poziom takich arcydzieł jak "Legion". [/quote]

Tak jest !!! :faja:
PENIS METAL
wolf

25-08-2007, 10:09

Dla mnie "The Stench Of Redemption" to jest poziom takich arcydzieł jak "Legion". [/quote]

po syfie który zaserwowali na "Insineratehymn " oraz "In Torment In Hell " ,"The Stench Of Redemption" to jak miód na uszy ale moim zdaniem do "legion"jeszcze brakuje
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-08-2007, 10:17

A dla mnie Insineratehymn i In Torment In Hell to bardzo dobre płyty i niczego im nie brakuje.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

25-08-2007, 10:54

Oj Panie Gore, czy aby nie zagalopowałeś się trochę? Abstrahując już od tego, że "Legion" to kult i takie tam, to patrząc z perspektywy czysto muzycznej "Legion" już przy pierwszym odsłuchu urwał mi łeb swoją bezkompromisowością, dzikością i szałem. Jest to bestialska płyta, zagrana z furią, ale i pomysłem. Coś jest w atmosferze tej płyty, że przy każdym odsłuchu mam ciarki na plecach. Zaś "Stench..." pokazuje w pewnym sensie inne oblicze Deicide - inni gitarzyści, nieco inna struktura kawałków, nie mówiąc już o solowych popisach Santoli. Generalnie ta płyta nie jawi mi już się jako tak okrutna i niszczycielska jak ich stare nagrania. Nie poczułem już takich dreszczy jak przy pierwszych płytach Bentona i kompanii. Jakoś tak mi isę wydaje, że gdzieś ten pierwiastek szaleństwa i nieokiełznania wyparował. Dlatego nigdy nie postawiłbym tych dwóch płyt obok siebie pod względem poziomu muzyki.
Obrazek
behemothomaniak
świeżak

25-08-2007, 15:50

Po krótkim namyśleniu - LEGION
MANOWAR
postuje jak opętany!

25-08-2007, 20:49

Stench Of Redemption to płyta dobra, ale nic więcej, na pewno nie postawiłbym jej obok Legion, co najwyżej obok Serpents of the Light.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-08-2007, 21:23

Też dobrze, bo "Serpents..." jest zajebista.
MANOWAR
postuje jak opętany!

25-08-2007, 21:34

zajebisty tak, ale nie rewelacyjny jak "Legion", czy choćby "Once Upon The Cross"
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

27-08-2007, 12:00

[quote][i]Wysłane przez wolf[/i]
Po syfie który zaserwowali na "Insineratehymn " oraz "In Torment In Hell " ,"The Stench Of Redemption" to jak miód na uszy ale moim zdaniem do "legion"jeszcze brakuje [/quote]
Oj bardzo dużo brakuje tej płycie do "Legion" bardzo dużo
[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
A dla mnie Insineratehymn i In Torment In Hell to bardzo dobre płyty i niczego im nie brakuje. [/quote]
Totalne średniactwa, a jak na zespól tej klasy wręcz słabe płytki -"Insineratehymn" strasznie wolne i nudnawe granie. "In Torment In Hell" zjebane brzmienie lepiej niż na poprzedniej ich płycie ale za dużo tu niepotrzebnych utworów chociaż kilka jest naprawde niezłych.Oba materiały charakteryzuje totalny brak mocy i w porównaniu z wcześniejszymi płytkami nie maja one żadnych szans.Nawet w konfrontacji z dobrym "Scars Of..." wymiekaja na starcie.
[quote][i]Wysłane przez MANOWAR[/i]
Stench Of Redemption to płyta dobra, ale nic więcej, na pewno nie postawiłbym jej obok Legion, co najwyżej obok Serpents of the Light. [/quote]

"Stench Of..." to rzeczywiście dobra płytka ale następnym razem lepiej by było wykasować połowe solówek Santoli i było by bardzo dobrze.Co do porównań z "Serpents..." to przy tej płycie "Stench ..." wymieka.Ostatnia płytka Deicide jest lepsza niż "Insineratehymn" i "In Torment In Hell" ale słabsza niż "Scars Of The Crucifix", taka bardzo wesołkowata, zobaczymy co zrobi Bogobójca na nowym krążku.
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Hauru
rozkręca się

27-08-2007, 12:37

Waham sie z oddaniem głosu pomiędzy "Once Upon The Cross" a "Serpents Of The Light" obie te płyty są naprawdę świetne, ale jak już trzeba wybierać to raczej to będzie "SOTL". Tak szczerze jak by tu była jeszcze dana płyta "The Stench Of Redemption" to nie wiem czy bym na nią nie oddał głosu.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

27-08-2007, 14:27

"The stench of Redemption" jest dobra plyta, nawet bardzo dobra. Ale w kontekscie najlepszej plyty DEICIDE nie ma szans najmniejszych z kozakami jak chodzby z Legion, na który rzecz jasna glos oddalem.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-08-2007, 16:54

"Legion" to arcydzieło, ale w konfrontacji z " The Stench..." przemawia za tym albumem przede wszystkim sentyment. Kto wie jak obie płyty będą oceniane powiedzmy za 15-20 lat.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

27-08-2007, 17:10

"Legion" to arcydzieło, ale w konfrontacji z " The Stench..." przemawia za tym albumem przede wszystkim sentyment. Kto wie jak obie płyty będą oceniane powiedzmy za 15-20 lat. [/quote]

Sentyment owszem ale niestety Deicide nie ma juz tego "diabla" w sobie. Diabla, który dodawal temu zespolowi specyficznego chrakteru. Moim zdaniem po Serpents.... Deicide ciagla popularnosc zawdziecza pierwszym plytom jak równiez szalenstwu, "opetaniu" i podobnym sprawom. Teraz mimo, ze jako plyta metalowa Stench.... podoba mi sie bardzo, to uwazam, ze nie pasuje ona do dyskografii DEICIDE.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

27-08-2007, 17:16

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
cos w tym jest - może by mnie nie odrzuciło od tego albumu tak szybko, gdyby nie nagrał go Deicide tylko np. Children of bodom (czy jak to się pisze?) - wtedy bym pomyślał - Kurwa ! Chłopaki wcale nie są tak źli [/quote]

Maria! chuj z Santollá ale oszczedzilbys w porównaniach przynajmniej OWENA :)
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

27-08-2007, 21:23

[quote][i]Wysłane przez lucass[/i]
Sentyment owszem ale niestety Deicide nie ma juz tego "diabla" w sobie. Diabla, który dodawal temu zespolowi specyficznego chrakteru.[/quote]

Oczywiście, że mają a jest nim wokal Bentona, jeszcze lepszy, mocniejszy i doskonalszy niż dotychczas :faja:
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-08-2007, 21:24

Gra obu gitarzystów na ostatnim albumie DEICIDE jest doskonała.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

27-08-2007, 21:46

[quote][i]Wysłane przez lucass[/i]
Sentyment owszem ale niestety Deicide nie ma juz tego "diabla" w sobie. Diabla, który dodawal temu zespolowi specyficznego chrakteru. [/quote]
i to właśnie biega, zrobił się z tego "zwykły" zespół DM. Pamiętam premiery pierwszych trzech płyt (z których nie wiem dlaczego - najmniej lubię "Legion"). Kurwa, kiedyś to było coś, zamiatali po całej scenie DM, i nie ma co w tym momencie gadać - Deicide bez braci, to połowa Deicide. Oni w równym stopniu stanowili o sile tej kapeli.

Deicide------------------------> Once Upon The Cross---------------> Legion

i nie ma co ukrywać - Zarówno Owen jak i ten drugi pajac pasuje do tej kapeli, jak do świni siodło...
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ