SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

20-12-2006, 21:23

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
no i wszystko jasne ;) od razu tak było pisać - jutro podam konto, na które będą mogli forumowicze wpłacać dla Ciebie na przeszczep mózgu. Dawcę już mam - pływa w akwarium i przysysa się ustami do szybki. Ostatnio mówił, że znalazł pomost pomiędzy wczesnym Napalm Death a Progigy. Z tym też się nie zgadzam, ale zawsze to bliższe prawdy niż Twoja teza... [/quote]
Może lepiej sprzedaj trochę płyt z III i IV ligowymi zespołami i udaj się na operację polepszającą słuch. Nie będziesz już w muzyce VOIVOD słyszał kabaretu, a i docenisz geniusz '...Now Diabolical'. A może i nawet 'Blood Inside'. A jak Ci coś zostanie, to kup sobie dyskografię THE PRODIGY ;)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 21:31

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Maria, ale czegoś tu nie rozumiem, jarasz się np. ostatnim Sodom, który dla przeciętnego Józka będzie na pewno bardziej strawny niż Now, Diabolical[/quote]
Po pierwsze: nie wypowiadaj się za "przeciętnego Józka".
Po drugie: nie wydaje mi się. "Sodom" zawiera muzykę o wiele agresywniejszą niż ostatni album SATYRICON (bez wartościowania co lepsze).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

20-12-2006, 21:33

dla mnei ostatni Sodom to w zasadzie ładne i melodyjne PIOSENKI.
Satyricon to, dla odmiany, ascetyczny, transowy, hipnotyczny materiał.
inaczej mówiąc, Sodom idzie w kierunku Motorhead, a Satyricon w kierunku Voivod, wydaje mi sie, bez wartościowania, co lepsze, bo oba genialne, że jednak Voivod gra trudniejszą w odbiorze muzykę, niż Motorhead.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 21:46

Można sobie pogdybać, ale wydaje mi się, że SODOM nie ma nawet 1/10 potencjału komercyjnego "Now, Diabolical". Nie wiem czy to dobrze czy źle. W sumie najważniejsze jak się taki potencjał wykorzysta.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-12-2006, 21:48

nie ma potencjału, bo jest po prostu PRZECIĘTNY, zaś Satyricon, w swojej działce, jakkolwiek jej nie nazwiesz, jest po prostu na absolutnym topie ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 21:50

Będę się upierał, że potencjału nie ma z innych powodów. ;) Z tych samych z których SATYRICON ma. ;) Z tym się chyba zgodzisz. ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-12-2006, 21:51

jestem po 12 h w robocie, musisz pisać jaśniej, żebym zrozumiał ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 21:58

Z samymi słowami, nie tym co się za nimi kryje. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-12-2006, 22:00

to ja poproszę telefon do przyjaciela ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 22:04

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
nie ma potencjału, bo jest po prostu PRZECIĘTNY, zaś Satyricon, w swojej działce, jakkolwiek jej nie nazwiesz, jest po prostu na absolutnym topie ;) [/quote]
[u]Będę się upierał, że potencjału nie ma z innych powodów. ;) Z tych samych z których SATYRICON ma.[/u] ;) Z tym się chyba zgodzisz. ;) [/quote]
Chodzi mi o to, że takie coś mogliby napisać zarówno zwolennicy SATYRICON jak i SODOM, tylko każdy podstawiłby tam sobie inne wartości. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-12-2006, 22:06

nie ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

20-12-2006, 22:08

Chujowe te fora internetowe - nie idzie się do gadać. Twarzą w twarz najlepiej. :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-12-2006, 10:41

Chodzi o to, że w realu łatwiej człowiek człowieka zrozumie.
nan
postuje jak opętany!

21-12-2006, 12:37

[quote][i]Originally posted by Riven[/i]
ze K.I.N.G. to najlepszy utwor black-"pop"-rockowy jaki znam [/quote]

Wobec ostatnich wydarzeń ten kawałek nabiera nowego sensu.
Awatar użytkownika
Skaut

21-12-2006, 14:46

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
no żesz....., słuchanie Voivod jest dla mnie jak układnianie puzzli - dużo czasu mi zabiera, żebym zaczął widzieć w tym jedną całość. Słuchanie ostatniego Satyricona porównałbym do spłukania wody w kiblu, pociągnąłem za sznurek i poleciała woda...
[/quote]

Więc - stosując Twoje mistrzowskie porównania wyobraź sobie, że taki Voivod to ukladanka z 15 elementów, która finalnie nudzi po 10 minutach (bez urazy dla Voivod). Satyricon to wspomniana woda w kiblu, który zatkany, nie pozwala wodzie "ulecieć". Popatrz ile przyjemnosci masz w odtykaniu. No chiba ze wzywasz hydraulika ;)

A poważnie, MArian próbuję Cię zrozumieć, naprawde, bowiem kupując tyle plyt, na pewno gust masz wyrobiony. Nie potrafię pojąć tylko jak można traktować "Now, Diabolical" jako krązek dla oazowej mlodziezy z zielonymi plecaczkami. Już nawet samo napierdalańsko Frosta dyskwalifikuje ten album przed nazwaniem go komercyjnym gniotem. Druga rzecz, teledysk w TV przeca wcale nie deprecjonuje wartości krążka. Nie ważne jest przecież do kogo ma on trafić, ważne jak SAM tą muzykę odbierasz. Bo ocena na zasadzie: "jeśli klip Satyricon leci w pasmie razem z Prodigy i Rammstein, to to już nie dla mnie" jest bez sensu.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

21-12-2006, 15:14

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]

A poważnie, MArian próbuję Cię zrozumieć, naprawde, bowiem kupując tyle plyt, na pewno gust masz wyrobiony. Nie potrafię pojąć tylko jak można traktować "Now, Diabolical" jako krązek dla oazowej mlodziezy z zielonymi plecaczkami. Już nawet samo napierdalańsko Frosta dyskwalifikuje ten album przed nazwaniem go komercyjnym gniotem. Druga rzecz, teledysk w TV przeca wcale nie deprecjonuje wartości krążka. Nie ważne jest przecież do kogo ma on trafić, ważne jak SAM tą muzykę odbierasz. Bo ocena na zasadzie: "jeśli klip Satyricon leci w pasmie razem z Prodigy i Rammstein, to to już nie dla mnie" jest bez sensu. [/quote]

Kurwa nie byłbym taki pewien , moja dziewczyna zna na studiach taką kretynke , która jest ortodoksyjną katoliczką , nie lubi sexu i mówi ,że nie będzie tego robiła nawet po ślubie , i właśnie ma zielony plecaczek a na nim naszywke satyricon :/
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Skaut

21-12-2006, 15:30

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]

Kurwa nie byłbym taki pewien , moja dziewczyna zna na studiach taką kretynke , która jest ortodoksyjną katoliczką , nie lubi sexu i mówi ,że nie będzie tego robiła nawet po ślubie , i właśnie ma zielony plecaczek a na nim naszywke satyricon :/ [/quote]

Mlody jestes, jeszcze wiele można Tobie wybaczyć;) nie wierz nigdy kobiecie!
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

21-12-2006, 15:33

moja dziewczyna zna na studiach taką kretynke , która jest ortodoksyjną katoliczką , nie lubi sexu i mówi ,że nie będzie tego robiła nawet po ślubie , i właśnie ma zielony plecaczek a na nim naszywke satyricon :/ [/quote]
Bo nikt jej jeszcze dobrze nie "przerysował". Jeszcze zmieni zdanie.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

21-12-2006, 15:42

ha, rysownik longinus ; )
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

21-12-2006, 19:00

Kurwa nie byłbym taki pewien , moja dziewczyna zna na studiach taką kretynke , która jest ortodoksyjną katoliczką , nie lubi sexu i mówi ,że nie będzie tego robiła nawet po ślubie , i właśnie ma zielony plecaczek a na nim naszywke satyricon :/ [/quote]

też znam jedną taką osobę. co tydzien (albo czesciej) do kosciółka, w dyskusjach etycznych albo politycznych zaaaawsze najbardziej wygadana, (ojciec dyrektor autorytetem, seks tylko po ślubie itd) a na plecaku naszywki mayhem, emperor itp. osobiscie nie znam większej hipokrytki, jest w tym na tyle ograniczona że żadnych sprzeczności nie dostrzega. nie ma co sie śmiać, to jest jej tragedia ;)
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
ODPOWIEDZ