Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
W sumie poszło dalej i też w dobrym kierunku. Początkowo kręciłem nosem na "The 13-th beast", nie pasowała mi ta płyta i po kilku odsłuchach przeleżała sobie spokojnie czekając na swój czas. Natchnieniem do powrotu były tutejsze posty kiedy w temacie o zespole Phila wymienialiśmy najsłabsze i najlepsze albumy. Wtedy napisałem ze The 13-th beast nie do końca sprostał moim gustom i aby sobie to udowodnić wrzuciłem cd do odtwarzacza. Wyszło tak, że przez następne niemal dwa tygodnie dzień bez odsłuchu tej płyty był po prostu niekompletny. Tempa, riffy, agresywne wokale, aranżacje - tam wszystko do siebie pasuje i złapałem się na tym, że nie dałem szansy nowemu albumowi kapeli uznanej za klasyczną tylko dlatego, że panuje powszechne przekonanie, żę pierwsze albumy są najlepsze.
Coś w tym jest. "Dead mans paths" bardzo mi się podobał, ale trzynastkę brałem jakoś tak.... z dystansem. Być może wpływ miało własnie takie błędne przekonanie albo jakiś inny czynnik - płyta czekała na swój czas. Kiedy mkną zawładnęła odszczekałem wszystko co na jej temat napisałem. Jest znakomita. W niczym nie ustępuje znakomitej poprzedniczce, a ze względu na nieco inny charakter, chociażby ze względu na to, że jest nastawiona bardziej na szybkość, to pokuszę się o stwierdzenie że nawet ja przerasta.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
nie no nie mówie że 13 jest zła bo nie jest ale jednak Brett to Brett 
lekki spadek formy jak dla mnie jednak jest pod tym względem
lekki spadek formy jak dla mnie jednak jest pod tym względem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz