Lubisz hardcore? A może punk/oi?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
HCDamage
- w mackach Zła
Re: Lubisz hardcore? A może punk/oi?
Zacne to jest, jak specjalnie nie przepadam za bitdałnami to ten kawałek wchodzi glanc cycuś.
- wonsz
- zahartowany metalizator
-
HCDamage
- w mackach Zła
Dla mnie takie topory to bitdałn. Profesorem hardkora nie jestem więc nie szukajmy problemu tam gdzie go nie ma.
- wonsz
- zahartowany metalizator
żaden problem, to po prostu bardziej taki klasyczny, brutalny metalcore.
rzułf
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O chyba najciekawszym dla mnie zjawisku muzycznym ostatnich lat. Od gościa, który ze znawstwem (rzetelny, z dobrym riserczem materiał) robi przegląd sceny Cold OI FRNC.
Dla mnie nie ma tutaj niczego czego bym nie miał obsluchanego, aczkolwiek kilka spostrzeżeń dla mnie jest ciekawych, świeżych, takich dla których warto było urwać sobie te kilkadziesiąt minut życia. Dla startujących z tematem jak znalazł. Jedno ale. Dałbym pewien szerszy rys historyczny sceny z Francji z lat80, nie tylko OI, P-P, minimal, ale też tej artpunkowej z której garściami korzystają współcześni.
Polecam.
Dla mnie nie ma tutaj niczego czego bym nie miał obsluchanego, aczkolwiek kilka spostrzeżeń dla mnie jest ciekawych, świeżych, takich dla których warto było urwać sobie te kilkadziesiąt minut życia. Dla startujących z tematem jak znalazł. Jedno ale. Dałbym pewien szerszy rys historyczny sceny z Francji z lat80, nie tylko OI, P-P, minimal, ale też tej artpunkowej z której garściami korzystają współcześni.
Polecam.
31.08.2026
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Kolegi wydali 2 ep;
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ascetic pisze: ↑03-09-2026, 00:57O chyba najciekawszym dla mnie zjawisku muzycznym ostatnich lat. Od gościa, który ze znawstwem (rzetelny, z dobrym riserczem materiał) robi przegląd sceny Cold OI FRNC.
Polecam.
Może nie COLD, ale OI'nówka z Francji.
31.08.2026