ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

24-08-2026, 17:19

Żwirek i Muchomorek pisze:
24-08-2026, 15:12
trup pisze:
24-08-2026, 14:49
Bystrzaki! Akurat wyłapaliście że coś się w układance nie zgadza, a tamte zdjęcia bez komentarza...
Tamte zdjęcia komentują się same, natomiast wstawianie zdjęcia, które nie zawiera treści jakie rzekomo ma zawierać, jest zabiegiem świadczącym bądź o niedopatrzeniu, bądź o manipulacji - bez względu na wyznawaną opcję światopoglądową. Możemy to nazwać Samoregulującym się Mechanizmem Dbania o Jakość Dyskursu. Nie ulegajmy emocjom.
Nic się samo nie komentuje. Odwagi! :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

24-08-2026, 17:24

Alter Ego pisze:
24-08-2026, 16:57
trup pisze:
24-08-2026, 13:06
Alter Ego pisze:
23-08-2026, 19:11
(...)
Skoro na podstawie jednego incydentu w tramwaju wyrabiasz sobie zdanie na temat jakiegoś środowiska to powiedz jak to jest, że tolerujesz przybyszów ze Wchodu, którzy reprezentują najbardziej skrajną postać tego czym rzekomo się brzydzisz? PS. Dawaj te zdjęcia z nazistowskim symbolami współczesnych polskich kiboli.
(...)
Skoro na podstawie jakiejś tam jednej wojny światowej nie zrozumiałeś i nie wyrobiłeś sobie zdania na temat jakiegoś środowiska, to oczywiste jest, że nie tolerujesz przybyszów, migracji i przemieszczania się, czyli tego czym najbardziej się brzydzisz i przed czym srasz w kalesony: wolności i nieznanego.

A oto zdjęcia:

https://wiadomosci.onet.pl/slask/katowi ... em/qbfwlrj

Obrazek

nie wiem jak to się skleja w głowach kogokolwiek...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie widzę podstaw do oceny całego środowiska na podstawie pojedynczych incydentów mających miejsce na przestrzeni wielu lat.. Wystarczy włączyć transmisję z danego weekendu 3 pierwszych lig by stwierdzić, że tego tam nie ma lub prawie nie ma. Tak samo nie można powiedzieć, że kibice w RFN to komuniści, mimo że jest tam o wiele więcej sierpów i młotów czy wizerunków Che Guevary na trybunach. Dalej nie wiem jak łączysz swoją opinię na temat polskich kiboli z tolerancją dla skrajnej postaci nazizmu ze Wschodu. Poza tym nieźle się podkładasz ze swoim klasyfikowaniem niektórych symboli pod swoją tezę. Niedługo symbol serca będzie jednoznacznie potępiony. Co Ty wtedy zrobisz...
wiem, że nawet jakby ci na talerz nasrał to i tak powiesz, że to pojedynczy przypadek.
Pojedyncze incydenty w liczbie mnogiej to już nie pojedynczy incydent... To reguła.
pojedyncza złotówka x100 to już 100 zł a nie złotówka.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

24-08-2026, 17:31

W poszukiwaniu symbolu szczęścia zaginęła gdzieś esencja rozpuszczona sprytnie w sformułowaniu "kibice piłkarscy". To ja może przypomnę czego dotyczy właściwa dyskusja. Otóż padła brawurowa teza jakoby skrajne skrzydło owych "kibiców piłkarskich", które pierze się po mordach przy każdej okazji stanowiło patriotyczną forpocztę, które w pierwszej fazie ewentualnej wojny z kimkolwiek, będzie stanowić o siie uderzeniowej wojsk najjaśniejszej. Mówimy o osobnikach czynnie , w całej rozciągłości i sensie tego słowa, kibicujących. Ja twierdzę, że zdecydowana większość tego towarzystwa to nafurani tępi neandertale lub zwykła bandyterka. Nawet jeżeli trafi się ktoś w miarę przyzwoity , nie zmienia to negatywnej oceny tego bydła. Próba nawinięcia taśmy z " kibice piłkarscy", zmieni się zaraz w "fani sportu". :hehehe:
Ostatnio zmieniony 24-08-2026, 17:33 przez NoGodsNoMasters, łącznie zmieniany 1 raz.
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 17:32

trup pisze:
24-08-2026, 17:24
wiem, że nawet jakby ci na talerz nasrał to i tak powiesz, że to pojedynczy przypadek.
Pojedyncze incydenty w liczbie mnogiej to już nie pojedynczy incydent... To reguła.
pojedyncza złotówka x100 to już 100 zł a nie złotówka.
Ok. Twoje zdanie. Jak to łączysz z akceptacją skrajnego nazizmu ze Wschodu?
Awatar użytkownika
Hatefire

24-08-2026, 17:48

Alter Ego pisze:
To odnieś się może do merytorycznej orki, której dokonał na tobie w kwestii salutu rzymskiego Szanowny Kolega Żwirek i Muchomorek?

PS. Nawet zakładając, że Rzymianie używali tego gestu. No to mam pytanie czy Szanownym Kolegom z Prawicy jest znane pojęcie kontekstu kulturowego. Słowa/symbole/gesty zmieniają swoje znaczenie w czasie. Ponadto w zależności od kultury mogą znaczyć coś innego. No i na przykład argumentacja o hinduistycznym symbolu szczęścia na tatuażu, w przypadku rosłego słowianina w koszulce polskiego klubu piłkarskiego, słabo trzyma się kupy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

24-08-2026, 17:55

Pojedyncze incydenty kontrolowanej agresji. To zapewne kałowcy z ministrem bełkotem na czele, organizują te bezczelne prowokacje. 8) https://gazetawroclawska.pl/atak-pseudo ... 2-29289843
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 18:10

Hatefire pisze:
Alter Ego pisze:
To odnieś się może do merytorycznej orki, której dokonał na tobie w kwestii salutu rzymskiego Szanowny Kolega Żwirek i Muchomorek?

PS. Nawet zakładając, że Rzymianie używali tego gestu. No to mam pytanie czy Szanownym Kolegom z Prawicy jest znane pojęcie kontekstu kulturowego. Słowa/symbole/gesty zmieniają swoje znaczenie w czasie. Ponadto w zależności od kultury mogą znaczyć coś innego. No i na przykład argumentacja o hinduistycznym symbolu szczęścia na tatuażu, w przypadku rosłego słowianina w koszulce polskiego klubu piłkarskiego, słabo trzyma się kupy.
Przecież napisałem wcześniej, że to głupie, tym bardziej, iż każdy zna kontekst, ale jednocześnie jeśli ktoś odwołuje się do polskiej narodowej tradycji to ma do tego prawo i nie powinien być nazywany naziolem. Jednocześnie ci sami "oracze" przechodzą do porządku dziennego nad ewidentnym, coraz bardziej aktywnym
i najbardziej skrajnym nazizmem ze Wschodu, nawet nad tym, że przez terytorium Polski przewożone są ścierwa najbardziej odrażających nazioli, którzy trafiają do brunatnego panteonu państwa, którego nazwy nie mogę tu wymienić.
Awatar użytkownika
Hatefire

24-08-2026, 18:18

Alter Ego pisze:
Przecież napisałem wcześniej, że to głupie, tym bardziej, iż każdy zna kontekst, ale jednocześnie jeśli ktoś odwołuje się do polskiej narodowej tradycji to ma do tego prawo i nie powinien być nazywany naziolem. Jednocześnie ci sami "oracze" przechodzą do porządku dziennego nad ewidentnym, coraz bardziej aktywnym
i najbardziej skrajnym nazizmem ze Wschodu, nawet nad tym, że przez terytorium Polski przewożone są ścierwa najbardziej odrażających nazioli, którzy trafiają do brunatnego panteonu państwa, którego nazwy nie mogę tu wymienić.
Nie do postu Szanownego Kolegi Żwirka i Muchomorka się nie odniosłeś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

24-08-2026, 18:21

Alter Ego pisze:
Jednocześnie ci sami "oracze" przechodzą do porządku dziennego nad ewidentnym, coraz bardziej aktywnym
Nie przesadzaj. Aczwórką twoi patriotyczni idole z Chorzowa i Krakowa przewozili jedynie inżynierów ze wschodu na zachód. Wyglądało to co prawda jak handel żywym towarem, ale w istocie było tylko przewozem osób za trochę większe pieniądze. :D
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 18:31

NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:
Jednocześnie ci sami "oracze" przechodzą do porządku dziennego nad ewidentnym, coraz bardziej aktywnym
Nie przesadzaj. Aczwórką twoi patriotyczni idole z Chorzowa i Krakowa przewozili jedynie inżynierów ze wschodu na zachód. Wyglądało to co prawda jak handel żywym towarem, ale w istocie było tylko przewozem osób za trochę większe pieniądze. :D
No i to jest patologia, jaką należy wytykać niektórym kibolom (+ parę innych rzeczy), a nie jakieś groteskowe zamawianie pięciu piw. Gdyby zacząć od spraw, które są wśród kiboli naprawdę powszechne, a jednocześnie naganne to należałoby się zająć bluzgami na trybunach, zwłaszcza w obecności dzieci. Jak rozumiem jest to bardzo bliskie wielu forumowiczom i nikt nie zrobi z tego dramy.
Awatar użytkownika
Ascetic

24-08-2026, 18:35

Typ przesuwa kolejne granice, które ostatnimi czasy w Polsce zaczynają być pilnowane, mówię o granicach „dyskursu” - a tu dalej bz.

Trzeba się po raz kolejny zastanowić, na ile się chce w tym uczestniczyć.

Ścierwa, naziole … gość się rozkręca, z każdym zaoraniem przez normalnych użytkowników forum. Kiedyś to było zwyczajnie obrzydliwe, teraz to się wydaje z zamysłem robione.
Ostatnio zmieniony 24-08-2026, 18:39 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
31.08.2026
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

24-08-2026, 18:37

Alter Ego pisze:
NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:
No i to jest patologia, jaką należy wytykać niektórym kibolom (+ parę innych rzeczy), a nie jakieś groteskowe zamawianie pięciu piw. Gdyby zacząć od spraw, które są wśród kiboli naprawdę powszechne, a jednocześnie naganne to należałoby się zająć bluzgami na trybunach, zwłaszcza w obecności dzieci. Jak rozumiem jest to bardzo bliskie wielu forumowiczom i nikt nie zrobi z tego dramy.
Byłem w życiu przynajmniej na kilkuset meczach. 600-700? Na meczach bluzgają wszyscy. Nie bądź śmieszny z wymyślaniem kibicowskich "problemów".
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 18:40

Alter Ego pisze:
Hatefire pisze:
Alter Ego pisze:

Misiek, ten gest to nie jest żadna narodowa tradycja. Został przed wojną zaadaptowany przez skrajne ruchu narodowościowe o tendencjach faszyzujących - co wynikalo z fascynacji tymi ruchami. O ile przed wojną od biedy dałoby sie tego bronić, to po niej, gdy w powszechnej świadomości jest to gest jednoznacznie utożsamiony z politycznym ekstremizmem mającym na rękach krew - ocean krwi - to w tych warunkach używanie go oznacza zgodę na to, ze działania tych ruchów były spoko. Chcesz sobie hajlowac i wybielac ludzi, ktorzy to robia, to twoja sprawa. Ale nie dziw sie, jesli ktokolwiek bedzie cie z tego powodu nazywal pierdolonym śmieciem. Caly ten hajlujacy syf i sympatyzowanie (mniej lub bardziej jawne) z austriacka szkoła malarstwa nie ma absolutnie nic wspólnego z jakimkolwiek patriotyzmem, polskością, tradycją itp. Jest dokładnie odwrotnie.
Why can't we all just walk away?

Baton w krainie kangurów
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 18:41

NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:
NoGodsNoMasters pisze:

Byłem w życiu przynajmniej na kilkuset meczach. 600-700? Na meczach bluzgają wszyscy. Nie bądź śmieszny z wymyślaniem kibicowskich "problemów".
Tak myślałem... Nie wszyscy. Bluzgi przy dzieciach to skrajne chamstwo.
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

24-08-2026, 19:03

Alter Ego pisze:
24-08-2026, 18:41
NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Tak myślałem... Nie wszyscy. Bluzgi przy dzieciach to skrajne chamstwo.

Masz na myśli sytuację w rozgrywkach parafialnych? Trzeba było tak od razu. :D

PS Żeby była pełna jasność. Nie jeżdżę na mecze od osiemnastu lat, a pewnie od dziesięciu z górką w ogóle nie interesuję się żadnym sportem. Nie mam pojęcia kto z kim. Niestety środowisko nie daje o sobie zapomnieć. :hehehe:
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 19:16

szkoda że nie jesteście tak krytyczni wobec ścierwa noszącego symbole sierpa i młota czy koszulki z che gevarą ... a no tak , to przecież jak wasi dokonują ludobójstwa to wszystko ok :>

Obrazek
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 19:25

tabaluga pisze:
szkoda że nie jesteście tak krytyczni wobec ścierwa noszącego symbole sierpa i młota czy koszulki z che gevarą ... a no tak , to przecież jak wasi dokonują ludobójstwa to wszystko ok :>

Obrazek
Nie należy jednak wyciągać z tego wniosku, że wszystkie pedały to fani komunistycznych ludobójców. Nie wszyscy też leją swoje matki i łamią im szczęki. :D
Miczurin
zaczyna szaleć

24-08-2026, 19:41

A propos bluzgów na stadionach, nie może zabraknąć klasyka:

Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 19:45

tabaluga pisze:
szkoda że nie jesteście tak krytyczni wobec ścierwa noszącego symbole sierpa i młota czy koszulki z che gevarą
Ten jak podpuszcza i myśli, że ktoś się na to złapie. To pewnie przez wodogłowie :fuckyou:
Why can't we all just walk away?

Baton w krainie kangurów
Alter Ego
weteran forumowych bitew

24-08-2026, 19:47

Miczurin pisze:
24-08-2026, 19:41
A propos bluzgów na stadionach, nie może zabraknąć klasyka:

Totalna chamówa. Chodziłem z ojcem na mecze i on nigdy nie bluzgał. Ludzie siedzący obok nas też nie. Zapytam go kiedyś przy okazji dlaczego. Przecież wszyscy to robią. :D
ODPOWIEDZ