Ciekawostki

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ciekawostki

01-12-2025, 10:36

Taka może nie ciekawostka. Ale dziwna sytuacja. Często przed pracą zaglądam do jednej żabki. Zakupy typu kajzerka i serek wiejski. Jest tam kasjerka z Ukrainy. Na oko po 40. Ten oldskulowy typ kasjerki co do klientów zwraca się per kochanie i ją skręca jak nie zagada. Stąd wiem że mówi dobrze po polsku. Naprawdę bardzo dobrze. Słychać tylko akcent, ten wschodni zaśpiew. No i podchodzę a ta nagle, jak zwykle uśmiechnięta coś zagaduje, ale po ukraińsku (albo rosyjsku bo na słuch nie odróżniam) potem jakby coś przeskoczyło w jej głowie. I jak płacę to przechodzi na polski i mówi coś w rodzaju miłego dnia w pracy już po polsku.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
WAROL_KOJTYLA
rozkręca się

01-12-2025, 15:14

to fajnie. u mnie w żabce zmienili się właściciele i zatrudnili jakichś mefedroniarzy. chłopy stoją za kasą i nie wiedzą na której obecnie przebywają planecie. na szczęście kolejna żabka 100 metrów dalej więc uskuteczniam spacerki dla zdrowia
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-12-2025, 15:24

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
TheDude

01-12-2025, 16:41

^
Oświadczenie całkowicie niepotrzebne. Wystarczyło info, że można dostać pieniądze za bilet. Druga sprawa to ta kurewska woodstockowo-smieciarska gawiedź, która uznaje się za fanów Kazika. Co za pokaz kurestwa i syfu. Kto nie widział koncertu rockowego (i nie tylko), na którym muzycy dali w palnik i było "inaczej niż na płycie"? No właśnie. Ja go nie bronię, tylko w erze internetu i tego ormo-komentowania/donosicielstwa to już jest absurdalnie żenujące co ludzie odpierdalają i czepiają się dosłownie wszystkiego, nawet swoich "idoli" czy jak tam się mówi.

P.S. Pozdrawiam fanów The Pogues i Shane'a Macgowana. U nich na koncertach nikt nie marudził na alkohol na scenie:)
Awatar użytkownika
Hatefire

01-12-2025, 20:39

WAROL_KOJTYLA pisze:
01-12-2025, 15:14
to fajnie. u mnie w żabce zmienili się właściciele i zatrudnili jakichś mefedroniarzy. chłopy stoją za kasą i nie wiedzą na której obecnie przebywają planecie. na szczęście kolejna żabka 100 metrów dalej więc uskuteczniam spacerki dla zdrowia
Ja raz miałem taką sytuację. Byłem na grzybach w lesie i po kilku godzinach wychodzę na cywilizację. Pić mi się chce i głodny jak skurwysyn. Patrzę jest Żabka biorę jakaś wodę mineralną i batona Lion. Laska za kasą ewidentnie zaćpana, cała się trzęsie, ledwo mówi a wzrok wzbity w kosmos. Nie wiem jak cudem mi to skasowała chyba odruchowo.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-12-2025, 20:58

TheDude pisze:
^
Oświadczenie całkowicie niepotrzebne. Wystarczyło info, że można dostać pieniądze za bilet. Druga sprawa to ta kurewska woodstockowo-smieciarska gawiedź, która uznaje się za fanów Kazika. Co za pokaz kurestwa i syfu. Kto nie widział koncertu rockowego (i nie tylko), na którym muzycy dali w palnik i było "inaczej niż na płycie"? No właśnie. Ja go nie bronię, tylko w erze internetu i tego ormo-komentowania/donosicielstwa to już jest absurdalnie żenujące co ludzie odpierdalają i czepiają się dosłownie wszystkiego, nawet swoich "idoli" czy jak tam się mówi.

P.S. Pozdrawiam fanów The Pogues i Shane'a Macgowana. U nich na koncertach nikt nie marudził na alkohol na scenie:)
Jako jedyny tutaj na moje oko fan Irlandczyków (nie kojarzę, aby ktokolwiek tutaj beczał po wykitowaniu Shanea, nie kojarzę, aby ktokolwiek zamieścił tutaj choć jeden filmik z ich koncertów, czy kawałek z YT - jak ja), kompletnie się nie zgadzam. Upadek człowieka, żałość i żenada. Zarówno no scenie, jak i w trakcie takich wywiadów;

ok, zdarzyło mi się w trybie alko-życia pośmiać z tych jego odpałów, ale obiektywnie, koleś był kompletnym menelem. Aż, dziw, że skończył z kochającą żoną przy boku. Muzykiem był dla mnie wielkim, może dla niej też.

Pogrzeb, swoją drogą miał zacny. Wygląda jakby otaczał się kochającymi go osobami:
Ostatnio zmieniony 01-12-2025, 21:05 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
TheDude

01-12-2025, 21:04

^ Mój wpis miał charakter nieco ironiczny. Zgadzam się, że przykład Shane'a zabrzmiał jak niesmaczny żart.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-12-2025, 21:07

Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

01-12-2025, 21:38

TheDude pisze:
^

Ironiczny czy nie, ale coś jest na rzeczy. Toć Kult tak właśnie brzmi. Widziałem ich parę miesięcy temu, trochę randomowo, brzmiało kropka w kropkę tak samo, choć kawałków nie mylił. Ale myślę, że dobrze, że doszedł do wniosku, że to już ten czas. Ja to mówię jako ktoś, kto Kult naprawdę za stare dokonania lubi i szanuje. Żałuję, że nie widziałem ich wtedy, bo musiał być ogień. No a teraz ognia nie ma. Nic nie ma. Ale "fani" już dawno powinni z tego sobie zdawać sprawę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

01-12-2025, 21:44

Ascetic pisze:
01-12-2025, 20:58
Pogrzeb, swoją drogą miał zacny. Wygląda jakby otaczał się kochającymi go osobami:
Nigdy nie byłem fanem, ale takiego pogrzebu życzyłbym każdemu. Ech.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ