Ja w katolsko-judajskie? Rozum cie chyba michciu opuscil, albo jakies nowoczesne projekcje uprawiasz jak kazdy usmiechniety. Pisze to z miloscia, bez zawisci i pelna empatia, Wklejalem zreszta tu kiedys ksiazke, bardzo ciekawa "Jesus Christ Prince of Hatred" z Amazona, ktora nawet komentowales ale ty chyba jestes jak Arlukowicz, zyla na czole i do przodu z projekcjami ;) Taki europejski nienawistnik ;)
Jakie książki ostatnio kupiliście
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Jakie książki ostatnio kupiliście
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
Robert daj spokój, przeciez wiadomo, że jezus był z bilgoraju i nauczał semitow poprawnej polszczyzny. Podobno gdzieś na ziemiach dolno-wschodnich w starej żydowskiej krypcie ukryty jest manuskrypt apostoła Robka, który wyjaśnia dlaczego to Biłgoraj tak naprawdę jest ziemia swięta i nie wolno tam budować lidla jak w gietrzwałdzie. Słyszałeś te historię?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Triceratops
Mhm, tak michciu slyszalem, spotkalem usmiechnietego nowoczesnego i mi to opowiedzial. Niesamowita historia. A poza toba wszyscy w domu zdrowi?
woodpecker from space
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Też już mam

Też bym czytał

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew

właśnie do mnie przyszło nowe wydanie tego klasyka z wydawnictwa ArtRage, ale niestety czcionka taka, że chyba bez lupy się nie obędzie niestety

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Ascetic
Mocny rzut na SKANDI ltrt'e. Ma miejsce u mnie. Z krajów łososia i łosia, puffinów, najlepszych podbiegunowych punktów widokowych na zorze, płaskiego i leśnego krajobrazu też. Z każdego z krajów od nich z półwyspu, z wysp dwóch, też. I nie chodzi o tove'iańską twórczość, czy tak kochane przez nich kryminałki.
lys på slutten av lys
- Żwirek i Muchomorek
- zaczyna szaleć
Do mnie pewnie dotrze w poniedziałek, ale jak tak, to bardzo zła wiadomość:( Wygląda na to, że będzie to samo co z "Niewyczerpanym żartem" - tam też czcionka była taka, że powinni dodawać w gratisie szkło powiększające.
- wonsz
kurde, chciałbym się za to kiedyś wziąć, ale pamiętam, że czytanie Lot 49 było męczarnią, Tęcza nie zapowiada się przyjemniej.
rzułf
- Triceratops
Oststnio w radyju muwili, ze pynchon jest "nieczytalny"
woodpecker from space
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Żwirek i Muchomorek
- zaczyna szaleć
Wiadomo, przecież nikt normalny tego nie czyta. To się stawia na półce po to, żeby goście myśleli że odwiedzili khe khe intelektualistę.
Przyszło do mnie dzisiaj. Nie jest najgorzej - czcionka jest mała, ale da się czytać - ale obwoluta to jakiś żart. Jak zresztą wszystkie obwoluty w tej serii. Jak papier do ksero. Nienawidzę, kurwa, obwolut, jakie by nie były, ale jak już są, to niech już będą porządne.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- WaszJudasz
Fajne rzeczy, no i chyba najlepsze tomy cyklu. Czytałem jeszcze kolejne dwa i to już nie to samo, a jest tego jeszcze chyba drugie tyle...
U mnie tymczasem konsekwentnie:

ale tak naprawdę naprawdę cieszy mnie taka oto zdobycz:

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Za Dicka w oryginale to ja się nie biorę, ale też idzie do mnie fajna rzecz opowiadania Vonneguta
- WaszJudasz
Ja się biorę głownie dlatego, że
a) jestem od jakichś 30 lat psychofanem
b) przekłady przerabiałem wielokrotnie, więc mimo że nie mam dobrego zdania o swojej znajomości angielskiego, tutaj wiem, że się nie pogubię
c) zdania pisane przez Dicka są przecudowne. taki początek Scanner Darkly:

a) jestem od jakichś 30 lat psychofanem
b) przekłady przerabiałem wielokrotnie, więc mimo że nie mam dobrego zdania o swojej znajomości angielskiego, tutaj wiem, że się nie pogubię
c) zdania pisane przez Dicka są przecudowne. taki początek Scanner Darkly:
Once a guy stood all day shaking bugs from his hair. The doctor told him there were no bugs in his hair. After he had taken a shower for eight hours, standing under hot water hour after hour suffering the pain of the bugs, he got out and dried himself, and he still had bugs in his hair; in fact, he had bugs all over him. A month later he had bugs in his lungs.
Pięknie, tutaj znów psychofanką jest moja żona