Te same wypowiedzi raportowane przez portal katolicki:
https://deon.pl/kosciol/abp-gadecki-o-a ... ry,1640198
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Te same wypowiedzi raportowane przez portal katolicki:
https://www.niedziela.pl/artykul/73072/ ... wialismy-o
Podważyłeś wiarygodność źródła, więc podane Ci zostały inne. Dlaczego się irytujesz? Prawda nas wyzwoli.
No cóż, to nie pierwszy raz kiedy episkopat udowadnia, że ma wiernych za skończonych idiotów, którzy łykną byle kit. Sądząc po histerycznych wysrywach skurwiałych śmieciów pokroju Bloodcunta czy Pacjenta w reakcji na ujawniane zbrodnie kk, akurat w tej kwestii ma 100% racjiHatefire pisze: ↑18-10-2021, 14:02Tymczasem niejaki Pan Gądecki publicznie wypłakuje się na temat prześladowań biskupów w Polsce.
Te kurwy naprawdę nie mają wstyduoko.press pisze: Polscy hierarchowie spotkali się m.in. z kardynałem Markiem Ouelletem, szefem kongregacji ds. biskupów. Jak relacjonował Gądecki, na spotkaniu zwrócono uwagę na dramat jakim jest duża ilość przypadków wykorzystywania seksualnego małoletnich przez osoby duchowne.
Gądecki stwierdził, że Kościół w Polsce „przeżył wiele wstrząsów i jest zdolny, żeby wyprowadzić tę sytuację”.
Skrytykował przy okazji zbyt surowe kary dla biskupów tuszujących przestępstwa swoich podwładnych.
„Nie zabrakło uwag krytycznych dotyczących stanowiska Stolicy Apostolskiej wobec księży biskupów, którzy zostali obłożeni karami za niedociągnięcia, uchybienia czy zapomnienia w prowadzeniu spraw duchownych oskarżonych o pedofilię” – mówił przewodniczący KEP.
Chodzi o dysproporcję kar. Jak mówił Gądecki, ksiądz skazany za przestępstwo seksualne, „po 5 latach wychodzi z więzienia i może swoje życie zacząć od nowa, z carte blanche”.
W przypadku biskupa mamy do czynienia jakby ze śmiercią cywilną oskarżonego hierarchy, który nie jest pedofilem. Jest on usuwany z urzędu, popada w infamię i zostaje jakby unicestwiony przez mediaWspomaganie pedofili w ich procederze poprzez rozłożenie parasola ochronnego to wg niego niedociągnięcia, uchybienia czy zapomnienia.
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Mówiąc delikatniej , tego typu wypowiedzi trafiają na podatny grunt, a właściwie nawóz. Zwany także kompostem.Nerwowy pisze: ↑18-10-2021, 19:57No cóż, to nie pierwszy raz kiedy episkopat udowadnia, że ma wiernych za skończonych idiotów, którzy łykną byle kit. Sądząc po histerycznych wysrywach skurwiałych śmieciów pokroju Bloodcunta czy Pacjenta w reakcji na ujawniane zbrodnie kk, akurat w tej kwestii ma 100% racjiHatefire pisze: ↑18-10-2021, 14:02Tymczasem niejaki Pan Gądecki publicznie wypłakuje się na temat prześladowań biskupów w Polsce.
Te kurwy naprawdę nie mają wstyduoko.press pisze: Polscy hierarchowie spotkali się m.in. z kardynałem Markiem Ouelletem, szefem kongregacji ds. biskupów. Jak relacjonował Gądecki, na spotkaniu zwrócono uwagę na dramat jakim jest duża ilość przypadków wykorzystywania seksualnego małoletnich przez osoby duchowne.
Gądecki stwierdził, że Kościół w Polsce „przeżył wiele wstrząsów i jest zdolny, żeby wyprowadzić tę sytuację”.
Skrytykował przy okazji zbyt surowe kary dla biskupów tuszujących przestępstwa swoich podwładnych.
„Nie zabrakło uwag krytycznych dotyczących stanowiska Stolicy Apostolskiej wobec księży biskupów, którzy zostali obłożeni karami za niedociągnięcia, uchybienia czy zapomnienia w prowadzeniu spraw duchownych oskarżonych o pedofilię” – mówił przewodniczący KEP.
Chodzi o dysproporcję kar. Jak mówił Gądecki, ksiądz skazany za przestępstwo seksualne, „po 5 latach wychodzi z więzienia i może swoje życie zacząć od nowa, z carte blanche”.
W przypadku biskupa mamy do czynienia jakby ze śmiercią cywilną oskarżonego hierarchy, który nie jest pedofilem. Jest on usuwany z urzędu, popada w infamię i zostaje jakby unicestwiony przez mediaWspomaganie pedofili w ich procederze poprzez rozłożenie parasola ochronnego to wg niego niedociągnięcia, uchybienia czy zapomnienia.
.
To świetnie. Zgadzamy się w tym, że arcybiskup Gądecki nadaje się jedynie na widły i piec. Widzisz, doszliśmy jednak do jakiegoś porozumienia?
Jaka opozycja kretynie? Wszystkie te skurwiałe partyjki łącznie z nieboszczką pzpr siedziały pod sutanną proboszcza. Z kolei twój dzielny kościółek z każdym się układał w imię możliwie maksymalnej ochrony majątku. Jak się czujesz będąc trybikiem w ich planie, bezwolna sieroto po naczelnym pedofilu?
W artykule, który wstawiłem napisali jeszcze coś innego. Otóż wyraźnie pokazali kto opłaca zus twych skurwiałych pasterzy. Tego oczywiście nie zauważyłeś i dalej będziesz z metra cięta łajzo zmywaro pierdoliła, że kościółek przecież płaci.
Powiedz mi dlaczego te kurwy dysponując takimi bogactwami mają otrzymywać choćby 7 zyla od KAŻDEGO obywatela, gdy tymczasem są ludzie nie mający pod ręką przychodni, szkoły, przedszkola, czy nawet porządnego asfaltu na drodze? Tak. Dla mnie 7 zyla dla tych skurwysynów to kwota o którą warto kruszyć kopie.Bloodcult pisze: ↑21-10-2021, 10:05No artykuł mówi o funduszu: 200 mln rocznie czyli na circa. 30 miliona ludu wychodzi mniej niż 7 zł rocznie. Dla niektórych to może kwota o którą warto kruszyć kopie, nie wiem...
Sugerujesz może że napisali tam że każdemu z księży opłacamy może pełną składkę czy coś takiego ?
Nie zapominajmy o emeryturach mundurowych oraz zwykłych dla różnej maści kapelanów w instytucjach państwowych.535 pisze: ↑21-10-2021, 10:15Powiedz mi dlaczego te kurwy dysponując takimi bogactwami mają otrzymywać choćby 7 zyla od KAŻDEGO obywatela, gdy tymczasem są ludzie nie mający pod ręką przychodni, szkoły, przedszkola, czy nawet porządnego asfaltu na drodze? Tak. Dla mnie 7 zyla dla tych skurwysynów to kwota o którą warto kruszyć kopie.Bloodcult pisze: ↑21-10-2021, 10:05No artykuł mówi o funduszu: 200 mln rocznie czyli na circa. 30 miliona ludu wychodzi mniej niż 7 zł rocznie. Dla niektórych to może kwota o którą warto kruszyć kopie, nie wiem...
Sugerujesz może że napisali tam że każdemu z księży opłacamy może pełną składkę czy coś takiego ?