Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
28-03-2021, 23:05
No to super, zatem odczytałem tamto zdanie błednie bo myślałem że masz coś do tego hobby

ja też sklejam, od 16lat.Przez pierwsze 5 karton a potem już tylko plastik.Kiedyś też chodziłem do miejskiego domu kultury ale tam był zajęcia z obróbki w drewnie i po roku zrezygnowałem.
Chciałem kiedyś założyć tutaj taki temat bo napewno są pochowani sklejacze wśród userów ale odpuściłem.Pzdr
-
535
28-03-2021, 23:08
Nie. Nic nie mam. To był po prostu przykład innego i z pewnością bardziej pożytecznego zajęcia.
-
Tatuś
- weteran forumowych bitew
-
Kontakt:
29-03-2021, 05:46
535 pisze: ↑28-03-2021, 21:39
To oczywiste. Leciałem chronologicznie, bo chronologia wydarzeń ma tu niebagatelne znaczenie. Za Jaruzela postawiono najwięcej kościołów w ostatniej stulatce. Tak chłopaki ze sobą walczyli. Kwaśniewski i Miller nie dali kościółkowi zabrać nawet frędzla od kutasika.
No i co z tego, że postawiono? Jakiego frędzla? Konkordat 4 lata odwlekało SLD a Kwachu podpisał go bo "to była prezydentura wszystkich Polaków". Tak zwane "lewactwo" wznosiło się "ponad podziałami" bo to jeden naród i takie tam bzdety. PiS z Adrianem walą na rympał jakby 50% ludzi w tym kraju nie istniało. Przypomnę, że SLD głosowało przeciw konkordatowi a podpisała go kościelna Suchocka ze Skubiszewskim. Takie niuanse, których niezauważenie jest manipulacją.
535 pisze: ↑28-03-2021, 21:39
się zrewanżujesz i przypomnisz mi kto z trybuny sejmowej szydził z nakryć głowy starszych pań spędzających jesień swojego życia w kościelnych ławach, bo przecież wspomniałeś coś o "przemysłowym hejcie".
Akcja "zabierz babci dowód" pamiętam ale w sumie teraz grupa szmatogłowych bab nadaje ton temu krajowi i nie ma żadnych kompromisów. Jest tak jak sobie wymyślił ksiądz z babciami na parafii.
Odnośnie symetryzmu PO i PiS to czy za PO była specjalna komórka w Ministerstwie Sprawiedliwości odpowiedzialna za hejt wobec sędziów sądzących nie po linii władzy? Czy za PO informowano w TVP o aferach Chlebowskiego (kto pamięta?)? Kto zdjął Nowaka za zegarek za 15 tysia? Teraz Obajtek sam nie wie gdzie mieszka, prezes NIK miał burdel na godziny, do tego Glapiński zatrudnia sobie babeczki w NIK i jest luz. Peło winne.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
535
29-03-2021, 07:40
W kwestii pierwszej. Oczywiście Kwaśniewski podpisał, oczywiście byli ci którzy przy tym grzebali, oczywiście napisałem wyraźnie, że należy za to winić WSZYSTKICH. Oczywiście dalej tego nie zauważasz. Sprawa druga. Poprzednia władza miała osiem lat, żeby zapobiec temu z czym mamy do czynienia obecnie. Wszak mieli próbkę rządów karakana i tego kurdupla w okularkach za sobą, mogli zgodnie z zasadami świeckiego państwa zacząć przecinać tę pępowinę, rozliczać pedofilię, rozliczać samego karakana i ministra zero. Nie zrobili kurwa nic. Przez dwie jebane kadencje. Osiem lat. Ponoszą ewidentną winę zahaczającą o współudział. Oczywiście tego nie widzisz. Oczywiście nazwisko tego pana o którego pytałem nie przejdzie ci przez klawiaturę. Ładnie wam tam ten tefałen wyprał łepetyny.
-
Tatuś
-
Kontakt:
29-03-2021, 07:48
Aha, czyli wina Tuska, że Kaczyński zdemolował to państwo. To takie same myślenie, że jak zostawię rower niezapięty to moja wina, że mi go ukradli. No weź się.
-
535
29-03-2021, 07:56
Tatuś pisze: ↑29-03-2021, 07:48
Aha, czyli wina Tuska, że Kaczyński zdemolował to państwo. To takie same myślenie, że jak zostawię rower niezapięty to moja wina, że mi go ukradli. No weź się.
Nie kurwa. Donek i jego ludzie są niewinni. Oni tam tylko przechodzili. Z tragarzami. Rozumiem, że państwo traktujesz jak butelkę z wodą. Wypijesz i opakowanie wyrzucasz. Tymczasem państwo to rzeka, a w naszym przypadku cuchnący ściek. Klapy na oczach i maseczka na gębie nie pomogą. Coś wynika z czegoś. Jedno działanie wywołuje drugie, a razem powodują jakieś efekty. Grzechem głównym jest brak odpowiedzialności i kompletny brak rozliczeń oraz ponoszenia konsekwencji. Nie wiem co w tym trudnego? Przecież cała ta banda odpowiada za obecny gnój.
-
Tatuś
-
Kontakt:
29-03-2021, 08:04
Nie, za obecny gnój odpowiadają ci którzy teraz rządzą. Co mieli zrobić? Państwo prawa musi się opierać na zaufaniu a nie, że po tobie przyjdą populiści, którzy wszystko rozwalą. Jedyne z czym się mogę zgodzić, że mamy permanentny zjazd poziomu klasy rządzącej. Kiedyś takie numery jak z Banasiem czy Obajtkiem nie przechodziły a Niesioł w ZCHN jawił się jako totalny oszołom a teraz przy gamoniach z Solidarnej Polski to stateczny polityk centrowy.
-
535
29-03-2021, 08:12
Tatuś pisze: ↑29-03-2021, 08:04
Nie, za obecny gnój odpowiadają ci którzy teraz rządzą. Co mieli zrobić? Państwo prawa musi się opierać na zaufaniu a nie, że po tobie przyjdą populiści, którzy wszystko rozwalą. Jedyne z czym się mogę zgodzić, że mamy permanentny zjazd poziomu klasy rządzącej. Kiedyś takie numery jak z Banasiem czy Obajtkiem nie przechodziły a Niesioł w ZCHN jawił się jako totalny oszołom a teraz przy gamoniach z Solidarnej Polski to stateczny polityk centrowy.
Chyba raczysz żartować. Przechodziły nie takie numery i nie takie pieniądze. Po prostu dziennikarze mniej drążyli, mieli mniejsze możliwości, a szajka była bardziej zdyscyplinowana i zwarta. Co do Stefcia. Słabą masz pamięć i dlatego sobie idealizujesz obraz tamtych czasów. Piszesz o zaufaniu. Słusznie. Do którego z rządów za twojej kadencji miałeś zaufanie? Mówisz o obniżeniu poziomu klasy rządzącej, a to czasem nie jest tak, że ten poziom zawsze był mierny tylko człowiek dorasta, zbiera doświadczenia i coraz wyraźniej ten fakt dostrzega?
-
shitshow
- postuje jak opętany!
29-03-2021, 08:23
Tatuś, ale chyba powinieneś wiedzieć, że jak źle wychowasz bachora to później masz z nim kłopoty... Tak jest z Kaczyńskim. Nie dostał po dupie wtedy kiedy trzeba było to teraz lata rozwydrzony i robi rozpierdol.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
WaszJudasz
- zahartowany metalizator
29-03-2021, 08:26
535 pisze: ↑29-03-2021, 08:12
Po prostu dziennikarze mniej drążyli, mieli mniejsze możliwości, a szajka była bardziej zdyscyplinowana i zwarta.
Sedno, Główna różnica to poziom kompetencji w żenieniu ściemy i w bezczelności. Był taki aforyzm o obłudzie jako hołdzie, jaki występek składa cnocie - wychodzi na to, że Pisolska wstała z kolan i skonczyło się hołdowanie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
535
29-03-2021, 08:34
WaszJudasz pisze: ↑29-03-2021, 08:26
Po prostu dziennikarze mniej drążyli, mieli mniejsze możliwości, a szajka była bardziej zdyscyplinowana i zwarta.
Sedno, Główna różnica to poziom kompetencji w żenieniu ściemy i w bezczelności. Był taki aforyzm o obłudzie jako hołdzie, jaki występek składa cnocie - wychodzi na to, że Pisolska wstała z kolan i skonczyło się hołdowanie.
Zmieniły się pokolenia. Do gry weszli młodzi, gibcy, przebojowi. Bez kompleksów i zahamowań. Bezczelny i wyrachowany "obajtek" za trzęsącego się i mokrego od potu "chlebowskiego"...
-
Tatuś
-
Kontakt:
29-03-2021, 08:55
No proszę cię, za Rywina upadł rząd i SLD stoczyło się w niebyt. Za taki sam numer z Czarneckim nikogo nie ruszono i Duda wygrał kolejne wybory. Inflacja afer, teraz takie rzeczy nikogo nie ruszają. A pamietacie Kerna? Chłop się wycofał z polityki bo mu córka zwiała z jakimś facetem. Teraz to też nikogo nie rusza, Kurski unieważnia ślub kościelny, Szydłowej syn pod zmienionym nazwiskiem pracuje u wujka Obajtka. Kempa tylko wrzeszczy, że Trzaskowski nie posłał dzieci do komuni. Ciemnogród.
-
535
29-03-2021, 09:06
Tatuś pisze: ↑29-03-2021, 08:55
No proszę cię, za Rywina upadł rząd i SLD stoczyło się w niebyt. Za taki sam numer z Czarneckim nikogo nie ruszono i Duda wygrał kolejne wybory. Inflacja afer, teraz takie rzeczy nikogo nie ruszają. A pamietacie Kerna? Chłop się wycofał z polityki bo mu córka zwiała z jakimś facetem. Teraz to też nikogo nie rusza, Kurski unieważnia ślub kościelny, Szydłowej syn pod zmienionym nazwiskiem pracuje u wujka Obajtka. Kempa tylko wrzeszczy, że Trzaskowski nie posłał dzieci do komuni. Ciemnogród.
To są ludzie, którzy cały czas byli blisko. Niektórzy nad, a niektórzy pod powierzchnią i tak samo jak o pedofili , wszyscy w branży wiedzieli co będą robić, bo przecież wcale się z tym nie kryli, ale nikt nie traktował tego poważnie. Nikt nie reagował. Było jedynie pierdolenie o moherach. Choćby wspomniane tutaj panie Beaty, biegające do toruńskiego radia i opowiadające rzeczy od których włos jeżył się na głowie. Nie pamiętasz? Przecież to właśnie teraz realizują. Dokładnie to co wtedy zapowiadały. Szok, że tańczą na urodzinach? Przecież wszyscy ci państwo równo i przez lata ciągneli druta ojczulkowi. Przepraszam. Przypomnij mi, czy którakolwiek władza zainteresowała się poważnie tym co robi ojciec dyrektor i skąd ma na to wszystko kasę? Wiesz jak to się nazywa? Grzech zaniechania. Zaniechania przez które mamy obecnie ten gnój. Nie wiem jak można tego nie rozumieć.
-
mistrzsardu
- rasowy masterfulowicz
29-03-2021, 09:13
Mówisz o obniżeniu poziomu klasy rządzącej, a to czasem nie jest tak, że ten poziom zawsze był mierny tylko człowiek dorasta, zbiera doświadczenia i coraz wyraźniej ten fakt dostrzega?
O to, to!
Celem życia nie jest przeżycie.
-
535
29-03-2021, 09:26
I jeszcze krótka errata. Jeżeli ktoś twierdzi, że nigdy nie bylo tylu afer i takiego kolesiostwa to ja może odświeżę nieco pamięć. Jest taka jedna partia. Nazywa się peesel. Mistrzowie w swoim fachu. To od nich pobierał nauki karakan. Ich także próbował wykończyć. Łatwo odpowiedzieć na pytanie dlaczego się nie udało.
-
Panopticon
- w mackach Zła
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
29-03-2021, 11:28
Chyba raczysz żartować. Przechodziły nie takie numery i nie takie pieniądze. Po prostu dziennikarze mniej drążyli, mieli mniejsze możliwości, a szajka była bardziej zdyscyplinowana i zwarta.
Warto dodac, ze ci co drazyli za bardzo konczyli jak Zietara albo mogli tak skonczyc. Druga rzecza, o ktorej warto wspomniec, ze obaj bracia blizniacy byli z Donkiem po bruderszafcie i wielokrotnie sie odwiedzali i spozywali razem alkohole wszelakie dyskutujac na temat poezji Lesmiana w kontekscie przemian geopolitycznych w poludniowym Burundi. Dopiero pozniej sie podzielili. O tym pan Tatus zdaje sie nie pamietac.
W ogole lista osob, ktore nagle zmarly z powodow dosc roznych jest ciekawa
https://tadeuszczernik.wordpress.com/20 ... ch-zgonow/
woodpecker from space
-
535
29-03-2021, 11:38
Triceratops pisze: ↑29-03-2021, 11:28
Chyba raczysz żartować. Przechodziły nie takie numery i nie takie pieniądze. Po prostu dziennikarze mniej drążyli, mieli mniejsze możliwości, a szajka była bardziej zdyscyplinowana i zwarta.
Warto dodac, ze ci co drazyli za bardzo konczyli jak Zietara albo mogli tak skonczyc. Druga rzecza, o ktorej warto wspomniec, ze obaj bracia blizniacy byli z Donkiem po bruderszafcie i wielokrotnie sie odwiedzali i spozywali razem alkohole wszelakie dyskutujac na temat poezji Lesmiana w kontekscie przemian geopolitycznych w poludniowym Burundi. Dopiero pozniej sie podzielili. O tym pan Tatus zdaje sie nie pamietac.
W ogole lista osob, ktore nagle zmarly z powodow dosc roznych jest ciekawa
https://tadeuszczernik.wordpress.com/20 ... ch-zgonow/
Warto przypomnieć, że gdy jeden z cyrkowych marszałków wspomniał o talibach w Klewkach to była beczka śmiechu. Potem musieli chłopa odcinać. Leszek z Olem milczeli niemal do końca. Poseł Szmajdziński też już nie powie, czy znał Karingtona i jak dobrze. W ogóle widzę, że kosmici opanowują teren. Niektórzy zachowuja się jakby właśnie wyszli ze spodka. I nie jest to spodek w Katowicach.
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
29-03-2021, 12:46
Mam podobne wrazenie
woodpecker from space
-
zodiac
- postuje jak opętany!
29-03-2021, 20:03
Lata 90-te to prawdziwa kopalnia afer i cokolwiek zagadkowych zgonów. FOZZ, a później kontrola NIK-u, Art-B, BKO. Dębski, Papała, Sekuła. Dzisiaj przy tamtych baletach to jak zabawa dzieci w piaskownicy.