POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Tchort
starszy świeżak

Re: POlitykowanie

06-12-2020, 04:18

W duie z polskim politykowaniem. Chiny i USA wyprzedzaja swiat o trzy dekady, nie mowiac o krajach Afryki, gdzie zacofanie siega kilku wiekow. Czemu? Pomyslalby Polak z blokowiska. Nie dlatego ze maja inne DNA i to inna rasa czlowieka w biegu ewolucyjnego kola. Ktos ich zwyczajnie zrobil w przyslowiowego uja, tak jak nas, Polakow. Ciekawe jak bedzie dalej przebiegala ewolucja czlowieka. Domyslam sie ze Polacy w nagrode Nobla beda grac przeciwko naukowcom z Izraela.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-12-2020, 08:06

Z tego posta wynika, że Chiny i USA wyprzedzają świat o trzy dekady bo ich ktoś zwyczajnie zrobił w przysłowiowego uja (tak jak nas, Polaków).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-12-2020, 10:05

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
05-12-2020, 23:01
Triceratops pisze:
05-12-2020, 10:55
To chyba jakis niesmieszny zart, jezeli w tym zamkowym plumkaniu Hole Dweller uslyszales gdzies echa Heldon, zwlaszcza z tej plyty.
Albo czystej wody trockizm.
Nie jestem pewien co masz na myśli przez trockizm, ale zakładam, że pewien snobizm...
Trockizm to podejscie ewangelizacyjne trockiego, polegajace na tym, ze strzelal z dupy dowolnymi nazwami (czasami przeczywiscie slusznie) doskonale wiedzac, ze osoba zderzona z konkretna nazwa i nieobeznana z ta muzyka bedzie bezradna, bo po pierwsze aby cos poznac trzeba to wielokrotnie przesluchac - a na to zazwyczaj nie ma czasu w takich dyskusjach. A po drugie, to nawet wtedy mozna zarzucic takiemu delikwentowi, ze nie wylapuje subtelnych niuansow. Drone doskonale o tym wie, bo to chyba zdaje sie ty wydales werdykt nt tworczosci Samael po zdarciu z netu ich dyskografii w mp3 i jednokrotnym przesluchaniu, Jeszcze bym zrozumial jezeli Drone by rzucil jako przyklad pierwsze Heldony, albo nawet pre-Heldony (Schizo), zwlaszcza Electronique Guerilla gdzie jest rzeczywiscie zabawa dzwiekiem i eksperymentowanie ale i tak to dosc chybiony strzal. Juz predzej solowe plyty Pinhasa by mozna bylo ale i tak to sie ma nijak do tego kompletnie nieeksperymentalnego i nieodkrywczego, podnioslego zamkowego plumkania dla amatorow Krysztalow Czasu czy Warhammera.
W pewnym sensie, w ujeciu Lamarckistowskim, Drone wypelnia nisze po odejsciu trockiego i staje sie trockim. Taki troche Brutus.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2020, 12:29

Prodi pisze:
06-12-2020, 03:43
Tak z ciekawości Karkass - skąd czerpiesz wiedzę nt. punkowej DIY sceny czy punkowej DIY estetyki w jej szerszym rozumieniu (more than music) , co jest dla Ciebie punktem odniesienia?
Kurczę, nie wiem jak odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Zakładam, że DIY w przypadku punka oznacza home dubbing kaset (jeśli jest wydawany wciąż na kasetach?), koszulki, samodzielne organizowanie koncertów i fanziny... Coś jeszcze mi ucieka?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2020, 12:34

Triceratops pisze:
06-12-2020, 10:05
Drone doskonale o tym wie, bo to chyba zdaje sie ty wydales werdykt nt tworczosci Samael po zdarciu z netu ich dyskografii w mp3 i jednokrotnym przesluchaniu,
Nic takiego nie miało miejsca, ta historia żyje jakimś swoim życiem skrzywionym pamięcią zgromadzonych. O ile pamiętam, napisałem, że przesłuchałem dysko Samael na jeden strzał, co było ciekawym doświadczeniem (bo w skoncentrowanym czasie pokazało dziwną drogę, jaką przeszli). Nie było tam nic o tym, że słuchałem tych płyt pierwszy czy ostatni raz.

Reszta ciekawa.
Awatar użytkownika
Drone

06-12-2020, 15:18

Napisałem bardzo wyraźnie, że żaden HELDON ani WARNING wg mnie nie był inspiracją dla twórców DS - chodziło mi wyłącznie o to, żeby podać pierwsze skojarzenia, jakie miałem po wysłuchaniu tych kawałków DS, które Karkas wrzucił na forum. Rzeczy, w których wcześniej w podobny, acz bardziej zaawansowany, sposób używano syntów, klawiszowych pasaży czy dźwiękowych plam. Absolutnie nie twierdziłem, że to była jakaś podstawa dla DS. Na tym polega różnica w stosunku do Trockiego, który wklejał zazwyczaj świetne płyty, ale w złym kontekście - to znaczy błędnie uważał, że ktoś się nimi na pewno inspirował tworząc daną muzykę. Czasami tak było, ale znacznie częściej nie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-12-2020, 15:58

Piękny filmik. Kibice ich wygwizdali za klękanie dla Floyda.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Hatefire

06-12-2020, 16:54

TYGODNIK NIE pisze: KACZYŃSKI: Niech Mikołaj najpierw łaskawie zdejmie ten komunistyczny strój.
KORWIN-MIKKE: To jest demoralizacja! Dzieci powinny same kupować sobie, tfu!, prezenty.
GOWIN: Nie popieram, ale wezmę udział.
ZIOBRO: Prokuratura wyjaśni, skąd pochodzą środki na to wszystko.
HOŁOWNIA: Czy mówiłem już, że to świetna okazja do dialogu?
BALCEROWICZ: Za to rozdawnictwo zapłacą przyszłe pokolenia.
CZARZASTY: Święty Mikołaj nie istnieje.
SZYDŁO: Przez 8 ostatnich lat małe Polaczątka…
BOSAK: Najpierw porozmawiajmy o gospodarce: kiedy całkowity zakaz aborcji?
DUDA: (Prezydent nie zajął stanowiska).
KOSINIAK-KAMYSZ: Największy prezent to płody rolne od matki ziemi, a na to potrzeba wywalczenia większych dopłat.
CZARNECKI: Wychodzi 5,80 euro za każdy kilometr przebyty saniami.
TERLECKI: Zobaczymy, czy te Mikołajki w ogóle się odbędą.
CZARNEK: Pamiętajmy, że św. Mikołaj z Miry to przede wszystkim wielki męczennik katolicki.
BRAUN: В России есть красивая традиция Деда Мороза.
SUSKI: A kiedy to?
SASIN: Za chwilę wszyscy dostaniecie prezenty pocztą.
:D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

06-12-2020, 17:38

TYGODNIK NIE pisze: BOSAK: Najpierw porozmawiajmy o gospodarce: kiedy całkowity zakaz aborcji?
Najlepsze.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

06-12-2020, 18:15

XD
rzułf
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-12-2020, 18:32

Przez chwilę wyglądał na inteligentniejszego.
Awatar użytkownika
Drone

06-12-2020, 18:38

Na tle Brauna i Sośnierza nietrudno sprawić takie wrażenie :)
Awatar użytkownika
trup

07-12-2020, 10:51

Nowy reżim sankcyjny w UE za łamanie praw człowieka

"Ministrowie spraw zagranicznych państw UE przyjęli w poniedziałek na spotkaniu w Brukseli nowy unijny reżim sankcyjny za łamanie praw człowieka - poinformowało PAP źródło unijne. Jest on wzorowany na amerykańskiej ustawie Magnitskiego.

Nowy mechanizm będzie polegał na możliwości zamrożenia aktywów i zakazie wjazdu na terytorium Unii Europejskiej wydanym wobec konkretnych osób oskarżanych o poważne naruszenia praw człowieka. Prawo wejdzie w życie w najbliższych dniach, po opublikowaniu w dzienniku urzędowym UE.(...)

W grudniu 2019 roku ministrowie spraw zagranicznych państw UE dali zielone światło dla prac nad takimi ramami prawnymi. Prace nad nowym reżimem sankcyjnym przyspieszyła próba otrucia rosyjskiego opozycjonisty Aleksieja Nawalnego, która miała miejsce w tym roku w Rosji."

ciekawe....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 10:35

oko.press pisze: Polityka tożsamości w makabrycznej postaci. Wojewoda Radziwiłł w stroju Św. Mikołaja wręcza chorym na raka dzieciom narodowe gadżety: puzzle z Piłsudskim, grę planszową "Bitwa Warszawska" i karty do gry „Mój pradziadek był żołnierzem wyklętym”

Jak informuje Narodowy Instytut Onkologii w Warszawie, wizyta Konstantego Radziwiłła, wojewody mazowieckiego, a wcześniej ministra zdrowia (2015-2018), została zorganizowana z okazji Mikołajek 4 grudnia 2020, „żeby dzieciom leczącym się na nowotwór zapewnić choć odrobinę radości i uśmiechu”.

Miał to im zapewnić wojewoda „przebrany w strój Świętego Mikołaja, który wręczył prezenty siedmiorgu pacjentów w wieku od 3 do 19 lat, odbywających radioterapię”.

Informator OKO.press, który prosił o zachowanie anonimowości, opowiedział nam o swojej rozmowie z jednym ze starszych dzieci, obdarowanych przez Radziwiłła. Młody człowiek zbulwersowany był samym faktem maskarady jak dla maluchów, a także zawartością toreb z prezentami. W każdej były trzy: puzzle przedstawiające marszałka Józefa Piłsudskiego na kasztance;, gra planszowa „Bitwa Warszawska 1920”;, karty do gry „Mój pradziadek był żołnierzem wyklętym”.
Niewątpliwie dzieciaki chorujące na raka najbardziej potrzebują dawki propagandy, zamiast wypasionego misia czy zestawu klocków Lego :facepalm:

Swoja drogą jestem ciekawy tej gry. Wyrzuciłeś kostką liczbę parzystą mordujesz ludzi w prawosławnej wiosce, nieparzystą odpuszczasz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

09-12-2020, 11:24

To właśnie do takich prymitywów skierowane jest 'wypierdalać'.
Pacjent

09-12-2020, 11:27

trup pisze:
07-12-2020, 10:51
Nowy reżim sankcyjny w UE za łamanie praw człowieka

"Ministrowie spraw zagranicznych państw UE przyjęli w poniedziałek na spotkaniu w Brukseli nowy unijny reżim sankcyjny za łamanie praw człowieka - poinformowało PAP źródło unijne. Jest on wzorowany na amerykańskiej ustawie Magnitskiego.

Nowy mechanizm będzie polegał na możliwości zamrożenia aktywów i zakazie wjazdu na terytorium Unii Europejskiej wydanym wobec konkretnych osób oskarżanych o poważne naruszenia praw człowieka. Prawo wejdzie w życie w najbliższych dniach, po opublikowaniu w dzienniku urzędowym UE.(...)

W grudniu 2019 roku ministrowie spraw zagranicznych państw UE dali zielone światło dla prac nad takimi ramami prawnymi. Prace nad nowym reżimem sankcyjnym przyspieszyła próba otrucia rosyjskiego opozycjonisty Aleksieja Nawalnego, która miała miejsce w tym roku w Rosji."

ciekawe....
Nie mogę się doczekać sankcji dla hiszpańskich polityków za brutalne spacyfikowanie Katalończyków.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
trup

09-12-2020, 12:17

Ja też. I co dalej?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 12:29

trup pisze:
Ja też. I co dalej?
ja też. właśnie co dalej? według, hehe, wolnościowców, hehe. jak napierdalają pały babeczki, to hurrrra, i hejhej, a jak nacjocymbałów to już beeee. no właśnie. co dalej?
lys på slutten av lys
Pacjent

09-12-2020, 13:06

trup pisze:
Ja też. I co dalej?
Gdybyś cokolwiek z tego rozumiał to wiedziałbyś, że nic.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

09-12-2020, 13:09

Gdyby Pacjent coś rozumiał, to wiedziałby, że niczego nie rozumie. :-)
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ