Co teraz czytacie? v.2

Czytasz coś więcej niż etykiety Domestosa w kiblu?

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Ketler
zaczyna szaleć

Re: Co teraz czytacie? v.2

15-07-2020, 20:25

Triceratops pisze:Wierzyc to za malo, musisz byc o tym absolutnie przekonany, ale tez bylem na etapie "probowania wierzenia", wiec wiem jak to jest. Wierzylem ale w innych a to bledna droga. Tutaj duzo pracy z umyslem, swiadomoscia i podswiadomoscia (np metoda SIlvy). Co do lat zaniedban, to normalna rzecz, nikt nie mowil, ze bedzie latwo. Przez 20 lat tyjac tylko 10 dkg miesiecznie, czyli niespelna 2,5 dkg w tydzien, mozesz sie dorobic ~20 kilogramowej nadwagi. Bardzo proste. Ale z powrotem nie bedzie latwiej, mozesz poswiecic kolejne 20 lat na chudniecie 2,5 dkg tygodniowo albo zrobic to szybciej ale trudniej, I bedzie trudniej. Dlatego nie szukaj sobie przewodnika, tylko raczej zrob jakis plan i dzialaj.

Nie wiem czy czytales rozmowe z kol Maruderem o kontuzji i link, ktory wklejalem do Zen Jaskiniowca. Oczywiscie calosc powinna byc do przeczytania ale zaznacze kluczowy cytat.
“Zawsze powtarzałem – jeśli złapiesz kontuzję, nie możesz pozwolić by do twojego umysłu wkradły się wątpliwości. Nigdy nie możesz mieć tego typu wątpliwości. Za to zawsze musisz mieć jakiś plan. Jeśli dasz wątpliwościom chociaż trochę swobody, zaczną się panoszyć i cię zdominują. Pięć miesięcy po tym jak zerwałem więzadła rzepki robiłem przysiady z 500 funtami. Za każdym razem, gdy miałem poważną kontuzję, po której, zdaniem lekarzy, nie dało się wrócić do zdrowia czy sportu, jedyne pytanie w mojej głowie brzmiało: ‘JAK JĄ POKONAĆ?’ Nie ‘Czy ją pokonam?’ tylko ‘JAK ją pokonam.’ I to jest problem dzisiejszych czasów – ludzie za bardzo polegają na tym, co mówią im lekarze. Rehabilitacja to nie jest coś, co ktoś robi tobie. To ty jesteś swoją rehabilitacją i to na tobie spoczywa odpowiedzialność. Musisz pomóc samemu sobie.

“Kiedy złamałem sobie L5 w ’73 lekarze nie umieli mi pomóc więc codziennie stawałem przed lustrem [patrz GOGGINS i jego transformacja dzięki rozmawianiu i rozliczaniu samego siebie przed lustrem – R.M.] i pytałem samego siebie: ‘Co mogę zrobić, żeby wyzdrowieć? Jak mogę tego dokonać?’ I właśnie w ten sposób wpadłem na pomysł mojej maszyny Reverse Hyper. Po 10 miesiącach chodzenia o kulach wreszcie znalazłem sposób.

“Mając złamany kręgosłup ćwiczyłem jak mogłem a w międzyczasie czytałem co się dało, żeby znaleźć jakieś rozwiązanie. I jest dokładnie tak jak mówił Musashi – bezczynność w bitwie jest absolutnie bezwartościowa. Większość ludzi nie jest w stanie wyjść z kontuzji – lub czynić postępów – bo trenuje za mało.
https://zenjaskiniowca.pl/louie-simmons ... -od-stali/

To jest wlasnie to podejscie. Tyle moge powiedziec, bo przez neta ani nikogo nie wyleczysz ani nie wytrenujesz. Ale to czego sie dowiesz i doswiadczysz to twoje i zaden Drone cie nie przekona, ze to niemozliwe, bo tak na wikipedii wyczytal.
Potrafię ciężko trenować. Dzieki Twoim radom schudlem 20 kg w okolo 3 miesiace. Co do np naprawy wklesnietych pleców to nie jest twke ze jestem bezczynny. Mimo tego co mowili konowaly, staralem.sie doksztalcac. Wprowadzilem zestaw cwiczen miedzy innymi od goscia z kanalu AthleanX. Niestety brak jakis efektów, a bol narasta, nie mowiac o tym jak taka wada paskudnie wyglada, i to mi wystacza żeby sie wstydzic przejsc przed grupka ludzi... z drugiej strony probowanie na wlasna reke moze byc niebezpieczne, jak np rolowanie tego dolnego odcinka...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-07-2020, 21:32

Co mozesz gorzej zjebac niz masz? Polamac kregoslup? Kolesiowi niedaleko mnie, wiek ok 40 lat zdiagnozowali 3 skruszone kregi. Cos tam mu wstawia metalowego ale pewnie do konca zycia torby cukru nie dzwignie. Ten to ma przejebane a ty sie wstydzisz przejsc przed grupka nieznajomych ludzi, ktorych nie znasz, bo jestes nieco wygiety jak paragraf....... Wiec zmien stosunek do swojej choroby na poczatek. Pisze o tym np ten rosyjski profesor zwany przez Drona pogardliwie ruskim psychotronikiem.

Ja bym sprobowal wszystkiego co sie da, zreszta bylem w takiej samej ciemnej dupie ze swoim problemem i tez musialem szukac i probowac na wlasna reke. Skoluj sobie ksiazke Wandy Wegener, kiedys byla droga w chuj 2stowy, dzis widze staniala, pewnie po chomikach lata i probuj, chyba, ze znasz metode Silvy, Babina po wylewie jezdzila na wozku i tylko oddychala, teraz chodzi, gada i wystepuje na TedXach i innych yt, Wchodzenie w fale alfa i theta, wizualizacje te klimaty. Fizycznie to chyba wiesz, ze odpowiednim zestawem cwiczen mozna wywolywac dysproporcje miesniowe, ktore wplywaja na sylwetke, odpowiednio modulujac np trening na plecy i przod a wlasciwie cale tzw core mozesz wplywac na jej ksztalt. Poczytaj o Pilatesie, bo on swoja Kontrologie wymyslil wlasnie do korygowania takich wad, skonstruowal tez wiele urzadzen i cwiczen. Wiecej rzeczy na ogolnym nie bede pisal, bo potem nie chce mi sie uzerac z roznymi swirami,
Powiem tylko tyle, ze te 20 lat temu po przeczytaniu ksiazki nauczylem sie robic szpagat wykroczny (francuz) prawy (czyli prawa noga do przodu) bez zadnych cwiczen. I jestem go dzis w stanie zrobic w kazdej dowolnej chwili i okolicznosciach bez zadnych rozgrzewek i innych podobnych pierdol,choc to podobno niewykonalne z punktu widzenia ortopedii. Dlatego, ze mam niezachwiana pewnosc umyslu a to umysl rzadzi cialem.
woodpecker from space
Ketler
zaczyna szaleć

16-07-2020, 09:29

Triceratops pisze:Co mozesz gorzej zjebac niz masz? Polamac kregoslup? Kolesiowi niedaleko mnie, wiek ok 40 lat zdiagnozowali 3 skruszone kregi. Cos tam mu wstawia metalowego ale pewnie do konca zycia torby cukru nie dzwignie. Ten to ma przejebane a ty sie wstydzisz przejsc przed grupka nieznajomych ludzi, ktorych nie znasz, bo jestes nieco wygiety jak paragraf....... Wiec zmien stosunek do swojej choroby na poczatek. Pisze o tym np ten rosyjski profesor zwany przez Drona pogardliwie ruskim psychotronikiem.

Ja bym sprobowal wszystkiego co sie da, zreszta bylem w takiej samej ciemnej dupie ze swoim problemem i tez musialem szukac i probowac na wlasna reke. Skoluj sobie ksiazke Wandy Wegener, kiedys byla droga w chuj 2stowy, dzis widze staniala, pewnie po chomikach lata i probuj, chyba, ze znasz metode Silvy, Babina po wylewie jezdzila na wozku i tylko oddychala, teraz chodzi, gada i wystepuje na TedXach i innych yt, Wchodzenie w fale alfa i theta, wizualizacje te klimaty. Fizycznie to chyba wiesz, ze odpowiednim zestawem cwiczen mozna wywolywac dysproporcje miesniowe, ktore wplywaja na sylwetke, odpowiednio modulujac np trening na plecy i przod a wlasciwie cale tzw core mozesz wplywac na jej ksztalt. Poczytaj o Pilatesie, bo on swoja Kontrologie wymyslil wlasnie do korygowania takich wad, skonstruowal tez wiele urzadzen i cwiczen. Wiecej rzeczy na ogolnym nie bede pisal, bo potem nie chce mi sie uzerac z roznymi swirami,
Powiem tylko tyle, ze te 20 lat temu po przeczytaniu ksiazki nauczylem sie robic szpagat wykroczny (francuz) prawy (czyli prawa noga do przodu) bez zadnych cwiczen. I jestem go dzis w stanie zrobic w kazdej dowolnej chwili i okolicznosciach bez zadnych rozgrzewek i innych podobnych pierdol,choc to podobno niewykonalne z punktu widzenia ortopedii. Dlatego, ze mam niezachwiana pewnosc umyslu a to umysl rzadzi cialem.
Ten ruski to Buteyko od oddychania?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Triceratops

16-07-2020, 09:33

Tak, ukrainiec wlasciwie, ale wtedy ruski. Tak jak Norbekov to tez ruski ale technicznie jakis tam sniady z dolu przy gorach
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-07-2020, 12:41

Obrazek
kurwa, mocne to, trza dawkować...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops

16-07-2020, 16:02

Uhuhu, w koncu! Az mi testo podskoczylo hehe, no to jazda
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-07-2020, 00:36

Triceratops pisze:
15-07-2020, 11:20
Skaut pisze:
19-06-2020, 20:58
Obrazek
Skaut grzej silniki, wychodzi ksiazka samego Icemana, bedzie motzno trzytane, oj motzno
Wiem wiem już o tym, też czekam.

Tymczasem:

Obrazek
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

20-07-2020, 18:52

Obrazek
woodpecker from space
Pacjent

23-07-2020, 16:57

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

24-07-2020, 00:36

na urlopie wjedzie:

Obrazek
rzułf
Awatar użytkownika
Triceratops

28-07-2020, 07:59

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-07-2020, 12:33

Pacjent pisze:
23-07-2020, 16:57
Obrazek
Warto kupić?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

02-08-2020, 09:34

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

05-08-2020, 09:20

Obrazek
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu

05-08-2020, 09:56

Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops

06-08-2020, 08:34

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

11-08-2020, 08:05

Sezon ogórkowy w pełni, to musi być:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

11-08-2020, 09:35

maciek z klanu pisze:
Obrazek
I jak, warto? To jakaś rzetelna pozycja, czy nowomodny bełkot dla ćwierć inteligentów.
Awatar użytkownika
Triceratops

11-08-2020, 16:27

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-08-2020, 16:48

Jimmy Boyle pisze:
11-08-2020, 09:35
maciek z klanu pisze:
Obrazek
I jak, warto? To jakaś rzetelna pozycja, czy nowomodny bełkot dla ćwierć inteligentów.
Jestem w 1/3 i bardzo mi się podoba.
ODPOWIEDZ