Maciek, ja bym jednak przeprosił
DUNGEON SYNTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DUNGEON SYNTH
Mam decembers fire
kupiłem jak promocja u slyztofa była za 5zl. Warte tych pieniędzy. Szczerze polecam

Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Decembers fire też?Stary Metal pisze: ↑06-07-2020, 23:08Dziękuję za informację.
Nie mogłem się zdecydować na coś konkretnego, to kupiłem wszystko, co poleciłeś.

Thangorodrim jedno z najlepszych ds wg mnie. Seba nie lubi akurat
- Stary Metal
- w mackach Zła
Tak, tyle tylko, że Decembers Fire kupiłem wcześniej, kiedy Kol. Świat Bez Końca polecał.
Powoli wchodzę w ten gatunek.
Nawet wyciągnąłem z drugiego rzędu takie rzeczy, jak Cintecele Diavouli. Atomine Elektrine, Vond, Arvorar czy często to przywoływany Mortiis.
Odświeżę sobie, bo jest to naprawdę świetna odmiana od muzyki, której słucham na codzień. Ale u mnie na pewno jej nie zastąpi. Są możliwości odkrycia nowego gatunku, poznania nowych brzmień, z czasem poznania nowych ludzi.
Ale nie daje mi takiego kurewsko mocnego kopa, jaki daje mi metal. Nie ma tutaj czegoś takiego, że po wysłuchaniu płyty, czasem muszę zrobić i pięć kilometrów biegiem, czy w jakiś inny sposób spalić energię, bo Moc mnie rozpierdala od środka.
Nie znam się na Dungeon Synthu, mam kłopot z odróżnieniem go od Dark Ambientu, ale mam wrażenie, że w obydwu gatunkach nie tyle chodzi o melodię, ile o mroczny klimat i wprowadzenie słuchacza do ponurego lochu, pełnego zimnych, wilgotnych ścian, tłustych pajęczyn wiszących u stropu, ciemniejszych niż ciemność cieni, które szepczą w ciemności.
Powoli wchodzę w ten gatunek.
Nawet wyciągnąłem z drugiego rzędu takie rzeczy, jak Cintecele Diavouli. Atomine Elektrine, Vond, Arvorar czy często to przywoływany Mortiis.
Odświeżę sobie, bo jest to naprawdę świetna odmiana od muzyki, której słucham na codzień. Ale u mnie na pewno jej nie zastąpi. Są możliwości odkrycia nowego gatunku, poznania nowych brzmień, z czasem poznania nowych ludzi.
Ale nie daje mi takiego kurewsko mocnego kopa, jaki daje mi metal. Nie ma tutaj czegoś takiego, że po wysłuchaniu płyty, czasem muszę zrobić i pięć kilometrów biegiem, czy w jakiś inny sposób spalić energię, bo Moc mnie rozpierdala od środka.
Nie znam się na Dungeon Synthu, mam kłopot z odróżnieniem go od Dark Ambientu, ale mam wrażenie, że w obydwu gatunkach nie tyle chodzi o melodię, ile o mroczny klimat i wprowadzenie słuchacza do ponurego lochu, pełnego zimnych, wilgotnych ścian, tłustych pajęczyn wiszących u stropu, ciemniejszych niż ciemność cieni, które szepczą w ciemności.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kiedyś napisałem kilka lat temu kilka niepochlebnych słów o którejś płycie, ale bardzo, bardzo lubię "Towers of the Teeth", i jednak dopiero teraz zaczynam doceniać jednak wpływ Thangorodrim na współczesną, drugą falę DS. Niektóre płyty jednak wymagają czasu, jeśli chce się być wobec nich uczciwym. Mam "Taur Nu Fuin" i Gil-Estel i Prologue też kupię, może nawet dzisiaj. Zresztą ten gość jest odpowiedzialny za wiele innych projektów, nie wiem czy o tym gdzieś już pisałem.maciek z klanu pisze: ↑07-07-2020, 08:59Decembers fire też?Stary Metal pisze: ↑06-07-2020, 23:08Dziękuję za informację.
Nie mogłem się zdecydować na coś konkretnego, to kupiłem wszystko, co poleciłeś.(
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wszystko z czasem. Stary jesteś ale niegłupi, szkoda by Ci definicje przytaczać jak masz tyle radości z poznawaniaStary Metal pisze: ↑07-07-2020, 11:25Nie znam się na Dungeon Synthu, mam kłopot z odróżnieniem go od Dark Ambientu, ale mam wrażenie, że w obydwu gatunkach nie tyle chodzi o melodię, ile o mroczny klimat i wprowadzenie słuchacza do ponurego lochu, pełnego zimnych, wilgotnych ścian, tłustych pajęczyn wiszących u stropu, ciemniejszych niż ciemność cieni, które szepczą w ciemności.

- maciek z klanu
Pisaliśmy o tym. Kilka miesiecy temu. Gadałeś że nie czujesz thangorodrim . O projektach też pisałeś gościa że multiprojektowt jest że fief to też on, że nie udziela wywiadów itdŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑07-07-2020, 13:12Kiedyś napisałem kilka lat temu kilka niepochlebnych słów o którejś płycie, ale bardzo, bardzo lubię "Towers of the Teeth", i jednak dopiero teraz zaczynam doceniać jednak wpływ Thangorodrim na współczesną, drugą falę DS. Niektóre płyty jednak wymagają czasu, jeśli chce się być wobec nich uczciwym. Mam "Taur Nu Fuin" i Gil-Estel i Prologue też kupię, może nawet dzisiaj. Zresztą ten gość jest odpowiedzialny za wiele innych projektów, nie wiem czy o tym gdzieś już pisałem.maciek z klanu pisze: ↑07-07-2020, 08:59Decembers fire też?Stary Metal pisze: ↑06-07-2020, 23:08Dziękuję za informację.
Nie mogłem się zdecydować na coś konkretnego, to kupiłem wszystko, co poleciłeś.(

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dla szukających jeszcze: kolega z Morbid Chapel distro wystartował z własnym labelem, również z DS, pod nazwą Forgotten Castle. Generalnie wydaje kasety tanio w porównaniu do reszty świata, i ma trochę naprawdę dobrych tytułów (Haxan Dreams, Alcath, Castle Zagyx), więc warto się zainteresować. Wkrótce będzie tam też dostępny zin, bo będziemy coś handlowali.
https://forgottencastlerecords.bandcamp.com/merch
https://forgottencastlerecords.bandcamp.com/merch
- Stary Metal
- w mackach Zła
Uff...
To, żem stary to wiem, i na Peruna nie ukrywam tego.
A czy niegłupi....
Nie raz, kiedy założyłem papę, glany, pas z klamrą Młot Thora i parę innych drobiazgów, zdarzało się, że taki, czy inny powiedział *stary, a głupi".
Zresztą wali mnie to.
- maciek z klanu
Seba zine dotarł, dzięki. Biorę się za lekturę. Napiszę potem kilka słów. Wizualnie wygląda zajebiscie
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No to czytaj i pisz, może będziesz pierwszy z opinią
a Tomek też chciałby się dowiedzieć bo jeszcze swojego nie dostał (pewnie jutro)

Ostatnio zmieniony 08-07-2020, 18:20 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
Nie, ja lubię sobie dawkować i czytać w spokoju. Więc mi zejdzie trochę 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No tak, ileż można siedzieć na kiblu
BTW Zostało jeszcze 50 sztuk #2 i 50 sztuk #1
BTW Zostało jeszcze 50 sztuk #2 i 50 sztuk #1
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Fajnie że się podoba bo trochę pracy w to włożyłem, tym razem było więcej materiałów to było na czym pracować. Mam nadzieję że się wstrzeliłem w klimat muzyki, oprócz typowych motywów jest trochę klimatów lat 90, kasety, stare monitory i cały ten vintage.maciek z klanu pisze: ↑08-07-2020, 18:03Seba zine dotarł, dzięki. Biorę się za lekturę. Napiszę potem kilka słów. Wizualnie wygląda zajebiscie
- maciek z klanu
Jest w punkt tommku. Czapki z głów.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jakby ktoś miał te kasety December's Fire "Deszcz...", to mogę odkupić. Zwłaszcza jak to 535 to w Krakowie przynajmniej za dużo pierdolenia się z tym nie będzie xD nie, nie dla siebie. Ktoś inny mnie o nią pytał.
Ja mam, ale widzę, że pompujesz temat, więc poniżej 100 dolarów nie sprzedam. Muszę myśleć perspektywicznie .ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-07-2020, 13:42Jakby ktoś miał te kasety December's Fire "Deszcz...", to mogę odkupić. Zwłaszcza jak to 535 to w Krakowie przynajmniej za dużo pierdolenia się z tym nie będzie xD nie, nie dla siebie. Ktoś inny mnie o nią pytał.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biorąc pod uwagę ile tego wyszło, to chyba nie da się tego za bardzo podpompować;) jakby wyszło 25 sztuk to co innego.
- Triceratops