POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

10-04-2020, 13:34

ale wiesz, że nie chodzi o prawo, tylko o demonstracje tego, że nie muszą ale pokażą że mają w dupie wprowadzane przez siebie zakazy. A obywatel niech spróbuje jechać na rowerze albo odbierać jedzenie z restauracji.... to naprawdę nie jest fajne....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 13:37

trup pisze:w sumie nie wiem co napisać.... chyba obejrzę sobie "Folwark Zwierzęcy". Tam też były zwierzęta równie i równiejsze.
Heh, też miałem takie pierwsze skojarzenie. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

10-04-2020, 13:42

wystarczy popatrzeć co w sejmie robią. kaczyński z różnymi przydupasami nachylają się do siebie, szepczą na uszko, nie mają żadnych masek ani rękawiczek. kpina jakaś
Pacjent

10-04-2020, 13:53

Przecież JarKacz i ekipa doskonale wiedzą, że te wszystkie obostrzenia to tresura i golenie frajerów, którzy teraz sami sobie wbijają do głów sensowność noszenia masek i absurdalnych zakazów. Stąd pewnie wysnuto wniosek, że przeciętny obywatel jest tak tępy, że nie odczuje dyskomfortu oglądając takie zdjęcia z placu i z cmentarza.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Medard

10-04-2020, 14:03

Heretyk pisze:wystarczy popatrzeć co w sejmie robią. kaczyński z różnymi przydupasami nachylają się do siebie, szepczą na uszko, nie mają żadnych masek ani rękawiczek. kpina jakaś
Boris Johnson też bagatelizował, aż trafił do szpitala.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 14:03

trup pisze:ale wiesz, że nie chodzi o prawo, tylko o demonstracje tego, że nie muszą ale pokażą że mają w dupie wprowadzane przez siebie zakazy. A obywatel niech spróbuje jechać na rowerze albo odbierać jedzenie z restauracji.... to naprawdę nie jest fajne....
a wolałbyś, żeby udawali? myślę, że w dalszej perspektywie to b.dobrze. się odwróci karta i będzie wypomniane. Ty się lepiej martw kto po nich. w drugi szeregu stają nie lepsi a moim zdaniem gorsi. lewica to mały pikuś przy "wolnościowcach".
Pacjent

10-04-2020, 14:09

Wacław pisze:
trup pisze:ale wiesz, że nie chodzi o prawo, tylko o demonstracje tego, że nie muszą ale pokażą że mają w dupie wprowadzane przez siebie zakazy. A obywatel niech spróbuje jechać na rowerze albo odbierać jedzenie z restauracji.... to naprawdę nie jest fajne....
a wolałbyś, żeby udawali? myślę, że w dalszej perspektywie to b.dobrze. się odwróci karta i będzie wypomniane. Ty się lepiej martw kto po nich. w drugi szeregu stają nie lepsi a moim zdaniem gorsi. lewica to mały pikuś przy "wolnościowcach".
Widzę cytat z TVPiS.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Heretyk

10-04-2020, 15:13

Pacjent pisze:Przecież JarKacz i ekipa doskonale wiedzą, że te wszystkie obostrzenia to tresura i golenie frajerów, którzy teraz sami sobie wbijają do głów sensowność noszenia masek i absurdalnych zakazów. Stąd pewnie wysnuto wniosek, że przeciętny obywatel jest tak tępy, że nie odczuje dyskomfortu oglądając takie zdjęcia z placu i z cmentarza.
wiesz, ja już nie chcę wchodzić w żadne teorie spiskowe typu "tego wirusa tak naprawdę nie ma" bo naczytałem się o tym tyle, że mi zaraz głowę rozjebie, poza tym uważam, że nie wszystkie zakazy są absurdalne, ale tak na zdrowy rozum, wiele osób zachowuje się, delikatnie mówiąc, niekonsekwentnie i wieje tu (i nie tylko tu) jakąś hipokryzją
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 15:17

Pacjent pisze:
Wacław pisze:
Widzę cytat z TVPiS.
rozczaruję Ciebie. tvpis jak każde inne mam wyłączone. rozumiem, że trudno w to uwierzyć, w szczególności jak się korzysta tylko z jednego źródła*, ale myślę samodzielnie.

* wiesz. rozumiesz. nczas i te sprawy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 15:19

Heretyk pisze:
Pacjent pisze:Przecież JarKacz i ekipa doskonale wiedzą, że te wszystkie obostrzenia to tresura i golenie frajerów, którzy teraz sami sobie wbijają do głów sensowność noszenia masek i absurdalnych zakazów. Stąd pewnie wysnuto wniosek, że przeciętny obywatel jest tak tępy, że nie odczuje dyskomfortu oglądając takie zdjęcia z placu i z cmentarza.
wiesz, ja już nie chcę wchodzić w żadne teorie spiskowe typu "tego wirusa tak naprawdę nie ma" bo naczytałem się o tym tyle, że mi zaraz głowę rozjebie, poza tym uważam, że nie wszystkie zakazy są absurdalne, ale tak na zdrowy rozum, wiele osób zachowuje się, delikatnie mówiąc, niekonsekwentnie i wieje tu (i nie tylko tu) jakąś hipokryzją
a mi się wydaje, że być może nie łapiesz tego, że ktoś może mieć kilka punktów widzenia na jedną sprawę, albo je zwyczajnie zmienić pod wpływem nowych faktów.
Heretyk

10-04-2020, 15:22

no chyba nie łapię, bo myślałem, że na jedną sprawę się ma jeden pogląd, lub ewentualnie nie ma się w ogóle zdania, ale żeby mieć kilka? ciekawe

a zmienić zawsze można, to oczywiste
Pacjent

10-04-2020, 15:22

Wacław pisze: rozczaruję Ciebie. tvpis jak każde inne mam wyłączone. rozumiem, że trudno w to uwierzyć, w szczególności jak się korzysta tylko z jednego źródła*, ale myślę samodzielnie.

Ostatnio celowo wrzucałeś TVN24 :) Promowanie Lewicy i dołowanie Konfy to stały motyw TVP, przynajmniej od kilku miesięcy.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 15:27

Pacjent pisze:
Wacław pisze: rozczaruję Ciebie. tvpis jak każde inne mam wyłączone. rozumiem, że trudno w to uwierzyć, w szczególności jak się korzysta tylko z jednego źródła*, ale myślę samodzielnie.

Ostatnio celowo wrzucałeś TVN24 :) Promowanie Lewicy i dołowanie Konfy to stały motyw TVP, przynajmniej od kilku miesięcy.
zszokuje Ciebie.

patrz.

"silos" a pod nim ....

Obrazek

nie. nie skończył mi się papier toaletowy.

a i tu:

Obrazek

uwierz. da się. trochę chęci i samozaparcia.
Awatar użytkownika
Medard

10-04-2020, 23:46

Można przypomnieć, skoro to 10.04, taką dyskusję Wolniewicza, mocno przetargał tą całą redaktor :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6gXmcBgmdtA[/youtube]
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

11-04-2020, 11:10

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... entarz-pow" onclick="window.open(this.href);return false;ązkowski-jest-zamknięty-ale-nie-dla-jarosława-kaczyńskiego-odwiedził-grób-matki/ar-BB12t8NF?ocid=spartanntp
nic dziwnego, że ludzi chuj strzela i mają w dupie kwarantannę....
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

11-04-2020, 11:27

Sgt. Barnes pisze:https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... spartanntp
folwarku zwierzęcego ciąg dalszy

o ile składanie wieńców z okazji obchodów rocznicy świnie wytłumaczyły spełnianiem obowiązków wynikających z ich funkcji to ciekawe jak Jarek wytłumaczy prywatne wejście na cmentarz podczas gdy inni dostają za to kilkutysięczne mandaty ?
535

11-04-2020, 11:32

Stoigniew pisze:

o ile składanie wieńców z okazji obchodów rocznicy świnie wytłumaczyły spełnianiem obowiązków wynikających z ich funkcji to ciekawe jak Jarek wytłumaczy prywatne wejście na cmentarz podczas gdy inni dostają za to kilkutysięczne mandaty ?
Nie bądź pan dzieckiem. Karakan wchodzi normalnie. Bez żadnego trybu. Wielki będzie upadek tego śmiecia.
Pacjent

11-04-2020, 11:50

Stoigniew pisze:

Wytłumaczy to tym, że przecież Powązki są od tygodnia zamknięte, ale 10 kwietnia brama była otwarta :)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-04-2020, 23:16

nitras ramię w ramię z cejrowskim ;-)

świat się kończy

pacjent. orientuj się. nczas ląduje.

https://nczas.com/2020/04/11/cejrowski- ... wac-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nasum

11-04-2020, 23:26

535 pisze:. Wielki będzie upadek tego śmiecia.

Mam nadzieję, że będziemy tego świadkami.
ODPOWIEDZ