POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: POlitykowanie
Stąd to "przypomnienie" https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,4394798" onclick="window.open(this.href);return false;
Ciekawe kiedy pojawi się 1000...... wkrótce przybędzie "milionerów"
Ciekawe kiedy pojawi się 1000...... wkrótce przybędzie "milionerów"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
dudełłoo idzie po wybory. cały na biało.
w czwartek pogaduchy jako 45 ty z zusem. dzisiaj też. jako 36ty. te same gadki szmatki. Pchają do jednego złóż pan ten wniosek. Wypełnij pan 3 lata wstecz. Dudełłoo w sobotę coś im tam popsuł. A teraz czytam, że jednak da się uprościć. Zusowskie kurwy jakby mogły do 10tego by zwlekały. Tylko te jebane wybory. Ehhhh. A i pan księgowy - mówi: panie tomku, nie cieszyłbym się zawczasu. uproszczą, zmienią. A czy odroczą. Tylko czy ja chcę tego odroczenia? niekoniecznie.
https://businessinsider.com.pl/firmy/po ... us/g9ykx64" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak na marginesie to moja pierwsza akcja z "państwem" polskim. Nigdy o nic nie prosiłem. Dotacje i inne gówna miałem w dupie. To jakiś cyrk jest. Rekomendacje zbp. jedno. Banki swoje. Gadki z tv jedno. Urzędasy swoje. Ić pan w huj. Chyba lepiej te słoiki - depozyty opróżnić. Niż się z baranami mocować.
w czwartek pogaduchy jako 45 ty z zusem. dzisiaj też. jako 36ty. te same gadki szmatki. Pchają do jednego złóż pan ten wniosek. Wypełnij pan 3 lata wstecz. Dudełłoo w sobotę coś im tam popsuł. A teraz czytam, że jednak da się uprościć. Zusowskie kurwy jakby mogły do 10tego by zwlekały. Tylko te jebane wybory. Ehhhh. A i pan księgowy - mówi: panie tomku, nie cieszyłbym się zawczasu. uproszczą, zmienią. A czy odroczą. Tylko czy ja chcę tego odroczenia? niekoniecznie.
https://businessinsider.com.pl/firmy/po ... us/g9ykx64" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak na marginesie to moja pierwsza akcja z "państwem" polskim. Nigdy o nic nie prosiłem. Dotacje i inne gówna miałem w dupie. To jakiś cyrk jest. Rekomendacje zbp. jedno. Banki swoje. Gadki z tv jedno. Urzędasy swoje. Ić pan w huj. Chyba lepiej te słoiki - depozyty opróżnić. Niż się z baranami mocować.
Poro
- Ascetic
migawka z polskiego "państwa"
niemce od środy pompują w gospodarkę pierdyljard ojro. jakiś mozambik dopłaca do dojenia kóz. a my?
proszę> u nas> do piątku zdecydują (może, łaskawie) gdzie się sejm spotka i w jakim trybie. może poprzez czat na interii, może poprzez wpuszczanie po 50ciu a może jeszcze w inny sposób*. a przedsiębiorcy czekają. przypomnę, że do tej pory nie było problemu, aby głosować o 5 rano. w pidżamach i z kruasantem w dłoni.
*moja propozycja: w kostnicy.
niemce od środy pompują w gospodarkę pierdyljard ojro. jakiś mozambik dopłaca do dojenia kóz. a my?
proszę> u nas> do piątku zdecydują (może, łaskawie) gdzie się sejm spotka i w jakim trybie. może poprzez czat na interii, może poprzez wpuszczanie po 50ciu a może jeszcze w inny sposób*. a przedsiębiorcy czekają. przypomnę, że do tej pory nie było problemu, aby głosować o 5 rano. w pidżamach i z kruasantem w dłoni.
*moja propozycja: w kostnicy.
Poro
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Grunt że wybory prezydenckie zabezpieczone na wypadek gdyby wycofano wszystkie kandydatury. Sprawnie poszło Jakubiakowi zbieranie podpisów ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Stoigniew
ciekawe posunięcie władzy - na spacer bardzo ostrożnie, pojedynczo, a najlepiej w ogóle nie wychodzić i się nie szwendać, do kościoła maksymalnie we trójkę (plus księżulo i ministrant)
ale na wybory bez ograniczeń.....
kurwa kpina jakaś....
kurwa kpina jakaś....
- trup
Podsumowanie konferencji pinokia:Stoigniew pisze:ciekawe posunięcie władzy - na spacer bardzo ostrożnie, pojedynczo, a najlepiej w ogóle nie wychodzić i się nie szwendać, do kościoła maksymalnie we trójkę (plus księżulo i ministrant)
kurwa kpina jakaś....
"Robimy najmniej testów, ale najwięcej. Wprowadzamy ograniczenia w przemieszczaniu się do minimum i nie możemy chodzić prawie nigdzie, ale na wybory możemy. Nie mamy się czego bać, ale musimy bać się wszystkiego".
a tymczasem...:
Polska nie skorzysta z unijnego zakupu masek, okularów i innego sprzętu ochronnego, ponieważ przystąpiła do mechanizmu wspólnych zamówień dopiero na początku marca, a oferta została złożona pod koniec lutego.
https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... lu/3ln3rxk
Maski, rękawiczki, gogle, osłony twarzy i kombinezony trafią wkrótce do państw UE. KE poinformowała, że dostała oferty w organizowanym przez nią unijnym przetargu. Polska nie będzie mogła jednak skorzystać, bo za późno dołączyła do mechanizmu zakupów.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
zebrał 140 000 nie zbierając żadnego :DNerwowy pisze:Grunt że wybory prezydenckie zabezpieczone na wypadek gdyby wycofano wszystkie kandydatury. Sprawnie poszło Jakubiakowi zbieranie podpisów ;).
Wszystko przyszło na te dwie skrzynki
- nicram
To jest niezwykle ciekawe. Gdzie nasi pisowscy masterfulowicze pokroju mada?trup pisze:
a tymczasem...:
Polska nie skorzysta z unijnego zakupu masek, okularów i innego sprzętu ochronnego, ponieważ przystąpiła do mechanizmu wspólnych zamówień dopiero na początku marca, a oferta została złożona pod koniec lutego.
Maski, rękawiczki, gogle, osłony twarzy i kombinezony trafią wkrótce do państw UE. KE poinformowała, że dostała oferty w organizowanym przez nią unijnym przetargu. Polska nie będzie mogła jednak skorzystać, bo za późno dołączyła do mechanizmu zakupów.
all the monsters will break your heart
Tymczasem.
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... la/ngh4ckc" onclick="window.open(this.href);return false;
Czuję , że panowie górnicy jako jedni z pierwszych będą drzeć pizdę o wsparcie ze strony rządu.
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... la/ngh4ckc" onclick="window.open(this.href);return false;
Czuję , że panowie górnicy jako jedni z pierwszych będą drzeć pizdę o wsparcie ze strony rządu.
nicram pisze:To jest niezwykle ciekawe. Gdzie nasi pisowscy masterfulowicze pokroju mada?trup pisze:
a tymczasem...:
Bez histerii. Polski lotnik na drzwiach od stodoły poleci. I wyląduje.
- Sgt. Barnes

:-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Co prawda nie jestem wywoływany do tablicy, ale to jest kurwa przerażające. Chińczycy czy Koreańczycy w dwa miesiące praktycznie poradzili sobie z pandemią, a Unia:nicram pisze:To jest niezwykle ciekawe. Gdzie nasi pisowscy masterfulowicze pokroju mada?trup pisze:
a tymczasem...:
Przetarg (...) został rozpisany wcześniej, bo pod koniec lutego.
KE zdecydowała się przedłużyć postępowanie zakupowe
Data artykułu: 24.03.2020 16:56
Czy temu sojuszowi z gówna uda się w te dwa miesiące (!!!) chociaż załatwić maseczki i kombinezony?Sprzęt ma być dostępny dwa tygodnie po podpisaniu przez państwa członkowskie umów z oferentami
Guilty of being right
- trup
Spokojnie. Za bardzo ufasz chińskiej propagandzie.... już wygrali z virusem? hahahah....
Ta chujowa unia działa jak widać szybciej niż polandia...
Ta chujowa unia działa jak widać szybciej niż polandia...
- Ascetic
nius nocno-emiliewiczowy:
plułem ja żółcią pomieszaną z koronawirusem na tych posłów.
a tu proszę.
i się jutro karnie spotkają i koronką będą wymieniać w ławach sejmowych. nawet mi zus x 2 x 3 a może inaczej nie prolongują a wręcz umorzą*. dejdejdej się normalnie odbędzie. będzie za co dawać w palnik a może i nawet jakieś płyty kupić.
* dobra, dobra. nie ma co się podniecać. jak ustawa trafi to się zobaczy co i jak.
ps. ale będzie teraz hejt na cinkciarzy ;-) i dobrze.jebać januszy biznesu. co"nie?
ps. II - gdzieś można się do tego dobrego-pisu zapisać? tak zdalnie.
plułem ja żółcią pomieszaną z koronawirusem na tych posłów.
a tu proszę.
i się jutro karnie spotkają i koronką będą wymieniać w ławach sejmowych. nawet mi zus x 2 x 3 a może inaczej nie prolongują a wręcz umorzą*. dejdejdej się normalnie odbędzie. będzie za co dawać w palnik a może i nawet jakieś płyty kupić.
* dobra, dobra. nie ma co się podniecać. jak ustawa trafi to się zobaczy co i jak.
ps. ale będzie teraz hejt na cinkciarzy ;-) i dobrze.jebać januszy biznesu. co"nie?
ps. II - gdzieś można się do tego dobrego-pisu zapisać? tak zdalnie.
Poro
- Ascetic
https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,4402209" onclick="window.open(this.href);return false;
z tego dej dej dej to za wiele nie będzie ;-0 jak to w państwie z dykta i gówna. muszę policzyć czy na swobodną kire wystarczy.
a tak na poważnie sprytnie sobie to poukłdali. maluszki ze 2 miesiące na stendbaju polecą, trochę więksi niekoniecznie.
z tego dej dej dej to za wiele nie będzie ;-0 jak to w państwie z dykta i gówna. muszę policzyć czy na swobodną kire wystarczy.
a tak na poważnie sprytnie sobie to poukłdali. maluszki ze 2 miesiące na stendbaju polecą, trochę więksi niekoniecznie.
Poro
Re: SARS-CoV-2
Wirus wirusem, natomiast poniższe zdanie, choć prezentujące dane historyczne tłumaczy w stu procentach dlaczego się to wszystko rozpierdoli.
Analitycy HRE Investments na podstawie deklaracji banków składanych 16 i 17 marca br. szacują, że trzyosobowa rodzina z dochodem na poziomie dwóch średnich krajowych, czyli w sumie prawie 7,5 tys. zł netto miesięcznie, mogłaby w marcu br. pożyczyć na mieszkanie w ramach 30-letniego kredytu 671 tys. zł.
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ka/2y55vn2" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozbuchany konsumpcjonizm, niczym nieuzasadniony brawurowy optymizm, podsycany przez różnego rodzaju marketingowych zjebów oraz wtórujących im speców od politycznej propagandy. To będzie gwóźdź programu. Około 2 milionów (z dużą górką) obywateli bantustanu posiada absurdalnie drogi kredyt mieszkaniowy w cebulionach na absurdalnie drogie pierdolniki zwane apartamentami i pewnie pół następnego miliona (także z dużą górką) tkwi w dupie u Franciszka. Lekko licząc to będzie plus minus 10 milionów, mocno zaangażowanych. Ja pomijam inne zobowiązania, bo przecież liczbę różnego rodzaju bocianów, pożyczek na każde gówno i każdą zachciankę, którą należy brylować w towarzystwie, można przemnożyć przez dwa i pół, a może nawet przez pięć. To jest obraz bantustańskiego dobrobytu o którym się tak dużo pierdoli. Dobrobytu, który rozpadnie się na naszych oczach. Do tego mamy u steru kłamców i nieudaczników, którzy nie potrafiliby poprowadzić wózka z obwarzankami. Najgorsze, że dostaniemy po ryjach wszyscy. Wybitnie mnie to wkurwia, bo to kolejny raz. Ale ja nie o tym. Zastanawiam się jak tę niewątpliwą zapaść, będą odbierać osobnicy, którzy całe swoje życie noszą w telefonie i którym wydaje się, że pieniądze rosną na drzewach? Czy to nie najlepszy moment, by rozpocząć produkcję lekkich taboretów i solidnego sznurka?

Analitycy HRE Investments na podstawie deklaracji banków składanych 16 i 17 marca br. szacują, że trzyosobowa rodzina z dochodem na poziomie dwóch średnich krajowych, czyli w sumie prawie 7,5 tys. zł netto miesięcznie, mogłaby w marcu br. pożyczyć na mieszkanie w ramach 30-letniego kredytu 671 tys. zł.
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ka/2y55vn2" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozbuchany konsumpcjonizm, niczym nieuzasadniony brawurowy optymizm, podsycany przez różnego rodzaju marketingowych zjebów oraz wtórujących im speców od politycznej propagandy. To będzie gwóźdź programu. Około 2 milionów (z dużą górką) obywateli bantustanu posiada absurdalnie drogi kredyt mieszkaniowy w cebulionach na absurdalnie drogie pierdolniki zwane apartamentami i pewnie pół następnego miliona (także z dużą górką) tkwi w dupie u Franciszka. Lekko licząc to będzie plus minus 10 milionów, mocno zaangażowanych. Ja pomijam inne zobowiązania, bo przecież liczbę różnego rodzaju bocianów, pożyczek na każde gówno i każdą zachciankę, którą należy brylować w towarzystwie, można przemnożyć przez dwa i pół, a może nawet przez pięć. To jest obraz bantustańskiego dobrobytu o którym się tak dużo pierdoli. Dobrobytu, który rozpadnie się na naszych oczach. Do tego mamy u steru kłamców i nieudaczników, którzy nie potrafiliby poprowadzić wózka z obwarzankami. Najgorsze, że dostaniemy po ryjach wszyscy. Wybitnie mnie to wkurwia, bo to kolejny raz. Ale ja nie o tym. Zastanawiam się jak tę niewątpliwą zapaść, będą odbierać osobnicy, którzy całe swoje życie noszą w telefonie i którym wydaje się, że pieniądze rosną na drzewach? Czy to nie najlepszy moment, by rozpocząć produkcję lekkich taboretów i solidnego sznurka?

- trup
30 stycznia tak mówił... Główny Inspektor Sanitarny! SARS-CoV-2 NO PASARAN!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo[/youtube]
- trup
Co zrobić?trup pisze:30 stycznia tak mówił... Główny Inspektor Sanitarny! SARS-CoV-2 NO PASARAN!
a. Dać nagrodę?
b. Awansować do Spółki Skarbu Państwa
c. Widły w plecy i do pieca?
d. santo subito!trup pisze:Co zrobić?trup pisze:30 stycznia tak mówił... Główny Inspektor Sanitarny! SARS-CoV-2 NO PASARAN!
a. Dać nagrodę?
b. Awansować do Spółki Skarbu Państwa
c. Widły w plecy i do pieca?
-
- rasowy masterfulowicz
W stanach pękły 2biliony dolców na pomoc xD