Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Teorie konspiracyjne

09-03-2020, 14:18

nagrobek pisze:to mówisz Medard, ze z rodzina leczycie się u weterynarza?
pewnie tak. stąd taki nietomny.

dobra. trzeba kolesia zlać. dzisiaj z nudów zadałem sobie trud czytania wypocin tego tłuka. nie robiłem tego od tygodni. to był błąd. w zwyczajnym życiu takie jąkały mentalne co pierdolą jak potłuczone omija się łukiem. tutaj też trzeba przyjąć tą zasadę. szkoda czasu na debila*.

*
https://pl.wikipedia.org/wiki/Niepe" onclick="window.open(this.href);return false;łnosprawność_intelektualna_w_stopniu_lekkim

i żeby nie było, że cham ze mnie. uważam, że gość nie domaga intelektualnie. właściwie to nie jego wina.
Poro
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

09-03-2020, 14:48

Chyba nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem,
lekarz zapisał źle dobraną dawkę leków, weterynarz sprawdził, bo sprawa dotyczy jego matki i ma wystarczającą wiedzę w temacie, że rozumie wyniki badań i jakie leki można stosować.

Lekarz weryfikuje i zapisuje prawidłowo zgodnie z opinią. Sprawa miała miejsce na onkologii po chemioterapii w jednym że szpitali wojewódzkich poza Wwa. A że dotyczyła mojej babci to znam doskonale.
A że źle dobrane leki oznaczają szybkie odejście to chyba jesteś w stanie zrozumieć.

Masz pytania?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic

09-03-2020, 15:03

Ascetic pisze:widzę, że wszyscy zasrani. ;-)

a są też pozytywy:

- zus odsapnie,

- dzietność wzroście (a jak wyłączą prund i netflixy wszelakie to już hoho! )

a taka dla mnie, że dzisiaj będę się mógł <w tygodniu> na luzaku nastukać, a jutro wstać o 9tej. hujem i nudą wieje. i będzie dalej wiać.
Poro
Awatar użytkownika
uglak

09-03-2020, 15:20

Santana w Krakowie odwołany. Co prawda koncert średnio się sprzedawał, bo Pejs Nation wprowadził specjalne oferty na bilety (nawet 104 zł zamiast pierwotnych 170), ale coś mi się wydaje, że w związku z zaleceniami GIS ruszy lawina odwołań.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

09-03-2020, 15:26

uglak pisze:Santana w Krakowie odwołany. Co prawda koncert średnio się sprzedawał, bo Pejs Nation wprowadził specjalne oferty na bilety (nawet 104 zł zamiast pierwotnych 170), ale coś mi się wydaje, że w związku z zaleceniami GIS ruszy lawina odwołań.
Oddają wtedy kasę? bo jakiś bilet mam na kwiecień albo czerwiec, ale chyba u knockouta.
Awatar użytkownika
uglak

09-03-2020, 15:35

Może to jakiś inny Santana ;-) a tak na serio to sprawdź sobie bilet - koncert miał być za tydzień. Muszą zwrócić za bilety, ale organizator jeszcze się nie wypowiedział, a nawet nie ściągnął biletów ze sprzedaży.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

09-03-2020, 15:50

uglak pisze:Może to jakiś inny Santana ;-) a tak na serio to sprawdź sobie bilet - koncert miał być za tydzień. Muszą zwrócić za bilety, ale organizator jeszcze się nie wypowiedział, a nawet nie ściągnął biletów ze sprzedaży.
Na santane to bym nie poszedł, nie lubię latino, ok nie do końca, bo dziewczyny mają okrąglejsze biodra, a to jest dobre :)

ale sprawa jest rozwojowa i mam bilety na inne koncerty.

Może odwołują koncerty w Europie i ryzyko zbyt duże, by przyjechać.
Coś mi się wydaje, że kilka tras mogą zespoły odwołać.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

09-03-2020, 17:23

Medard pisze:
Chyba nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem,
lekarz zapisał źle dobraną dawkę leków, weterynarz sprawdził, bo sprawa dotyczy jego matki i ma wystarczającą wiedzę w temacie, że rozumie wyniki badań i jakie leki można stosować.

Lekarz weryfikuje i zapisuje prawidłowo zgodnie z opinią. Sprawa miała miejsce na onkologii po chemioterapii w jednym że szpitali wojewódzkich poza Wwa. A że dotyczyła mojej babci to znam doskonale.
A że źle dobrane leki oznaczają szybkie odejście to chyba jesteś w stanie zrozumieć.

Masz pytania?
nie mam drogi Medardzie, w-ko jasne i klarowne:)
Nasum

09-03-2020, 19:45

Bień pisze:No misiaczki.. nie jestem foliarzem ale robi sie ciekawie xD

pisane 31 stycznia
1. Włochy będą kolejnym dużym ogniskiem zachorowań na koronawirusa
2. Giełda amerykańska jebnie w marcu
3. Wirus zmutuje w Brazylii i wtedy mamy przejebane

To jak...ze ropa dzis jest 30% w dół :P ?

Obrazek

Z jakiej to strony? Wróżbiarzy, maniaków spiskowej teorii dziejów, uciekinierów z NWO czy z jakiejś czeluści internetu, do której zaglądają tylko wybrańcy?

Co do giełdy - jakiś dobry analityk może z dużą dozą prawdopodobieństwa obstawić, że giełda pęknie.
Co do Włoch - nie wiem jaki był stan zakażeń z początku lutego i dlaczego akurat wybrano Włochy, może piszący te słowa akurat wiedział, że tam właśnie wysłannik Bildelbergów rozpyli śmiercionośnego wirusa, albo po prostu strzelał w ciemno?
Mutacja wirusa - nie wiem czy jest możliwa tak szybka mutacja, nie wiem też dlaczego akurat w Brazylii. POłączy się z jakimś innym uśpionym wirusem znad Amazonii o którym lekarzom z WHO się nie śniło?

Mamy ostry przebieg choroby, mamy ofiary śmiertelne, jak w przypadku grypy każdego roku, mamy dodatkowo panikę. Realne zagrożenie istnieje, to nie ulega wątpliwości, zagrożenie zachorowania, zagrożenie śmiercią jest mniejsze, ale ciekawi mnie na ile to zagrożenie jest faktycznie takie, jak podaje tv a na ile jest to kreacja mediów, które co pół godziny relacjonują przebieg konferencji prasowych, szukają nowych ekspertów od wirusów, ogólnie trąbią o tym na okrągło?

Przykład : jeszcze rano mówiono o dramatycznym stanie zdrowia pacjenta zero, jakoby był nawrót choroby, a on sam mówił, przeżyję, albo i nie, mam 39,9 stopnia goraczki i lekarze nie wiedzą jak mnie leczyć. Żródło Super Express. Natomiast kilka godzin temu rzecznik szpitala mówił, że pacjent gorączki nie ma, czuje się dobrze, i niebawem wypiszą go z oddziału zakaźnego.

Komu wierzyć? Czy to nie przypadkiem psychoza? Co roku straszą nam pandemią, w której śmiertelne żniwo ma wynieść kilkanaście milionów ofiar, jak po hiszpance. No więc w końcu mają. Ale Hiszpanka pojawiła się po zrujnowanej wojną Europie, brud, smród, brak lekarstw, osłabione organizmy wszelkimi infekcjami, głodem, brakiem witamin i chuj wie czym jeszcze, to nic dziwnego, że kosiarz pościnał tyle łbów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-03-2020, 19:54

Nasum pisze: Co do giełdy - jakiś dobry analityk może z dużą dozą prawdopodobieństwa obstawić, że giełda pęknie.
W skali od 1 do 10, jak oceniasz swoją wiedzę o giełdzie?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-03-2020, 20:06

ja bym tam zapytał medarda. nie tak ogólnie. niech od razu napisze co i przy jakiej cenie kupować.

swoją droga konkretnie leje się krew na akcjach. właściwe to chyba jeden z bardziej niepokojących aspektów tęgo całego jebnika. sytuacja mocno niestandardowa.

jak pracowałem w biurze maklerskim to zjazd 5% to było łał. dzisiaj w jeden dzień banki po 10%. spierdalanie i zamykanie na potęgę pozycji. pewnie duzi (choć nie obserwuje wolumenów przy których to się odbywa) i ci co wiedza więcej. wyglada to dramatycznie. niestety.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-03-2020, 20:20

Kupuj, gdy inni sprzadają. Tego nauczyłem się podczas ostatniego zjazdu na giełdach w roku
2008. Na razie trzeba poczekać, ceny będą atrakcyjniejsze za tydzień, dwa...
Awatar użytkownika
Medard

09-03-2020, 20:24

Wacław pisze:ja bym tam zapytał medarda. nie tak ogólnie. niech od razu napisze co i przy jakiej cenie kupować.

swoją droga konkretnie leje się krew na akcjach. właściwe to chyba jeden z bardziej niepokojących aspektów tęgo całego jebnika. sytuacja mocno niestandardowa.

jak pracowałem w biurze maklerskim to zjazd 5% to było łał. dzisiaj w jeden dzień banki po 10%. spierdalanie i zamykanie na potęgę pozycji. pewnie duzi (choć nie obserwuje wolumenów przy których to się odbywa) i ci co wiedza więcej. wyglada to dramatycznie. niestety.
Pytać można, chętnie odpowiem po raz kolejny, że nie inwestuję na giełdzie, bo się zupełnie nie znam i nie planuję zapoznać.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

09-03-2020, 20:26

Nasum pisze: Mamy ostry przebieg choroby, mamy ofiary śmiertelne, jak w przypadku grypy każdego roku, mamy dodatkowo panikę. Realne zagrożenie istnieje, to nie ulega wątpliwości, zagrożenie zachorowania, zagrożenie śmiercią jest mniejsze, ale ciekawi mnie na ile to zagrożenie jest faktycznie takie, jak podaje tv a na ile jest to kreacja mediów, które co pół godziny relacjonują przebieg konferencji prasowych, szukają nowych ekspertów od wirusów, ogólnie trąbią o tym na okrągło?

Przykład : jeszcze rano mówiono o dramatycznym stanie zdrowia pacjenta zero, jakoby był nawrót choroby, a on sam mówił, przeżyję, albo i nie, mam 39,9 stopnia goraczki i lekarze nie wiedzą jak mnie leczyć. Żródło Super Express. Natomiast kilka godzin temu rzecznik szpitala mówił, że pacjent gorączki nie ma, czuje się dobrze, i niebawem wypiszą go z oddziału zakaźnego.

Komu wierzyć? Czy to nie przypadkiem psychoza? Co roku straszą nam pandemią, w której śmiertelne żniwo ma wynieść kilkanaście milionów ofiar, jak po hiszpance. No więc w końcu mają. Ale Hiszpanka pojawiła się po zrujnowanej wojną Europie, brud, smród, brak lekarstw, osłabione organizmy wszelkimi infekcjami, głodem, brakiem witamin i chuj wie czym jeszcze, to nic dziwnego, że kosiarz pościnał tyle łbów.
Masz rację, czy sporo racji. Mnie martwi kilka rzeczy. Po pierwsze tempo, w jakim umierają ludzie we Włoszech. Tak, jasne, głównie z grupy ryzyka, nie bardzo mamy się czym martwić w większości, może tylko starszymi i schorowanymi krewnymi. Po drugie, w związku z tym martwi mnie wpływ na normalne funkcjonowanie. U mnie w robocie (uczelnia wyższa, jak niektórzy koledzy wiedzą) na razie jeszcze twardo nic nie odwołujemy, wszystko jest dobrze. Nawet wiem, dlaczego tak jest, trochę polityczna kwestia. Ale - ludzi jeżdżących w te i we wte tu u nas masa. Nie mam pojęcia (w większości), z kim się stykam i gdzie kto był kilka dni temu. I choćby dlatego trochę się obawiam np. jechać na chwilę do domu rodzinnego, co by Rodzicielki nie narażać. Bo ja pewnie przejdę to jak katarek, jak będę miał odrobinę szczęścia, ale ludzie starsi już niekoniecznie. A za czas jakiś pewnie nas zamkną, albo przynajmniej ograniczą. Jak tu:

https://wawalove.wp.pl/koronawirus-w-po ... 524539521a

Umrę kurwa z nudów, bo nadchodzące koncerty pewnie też padną. Trzecia rzecz to nieuchronna panika, jak pójdzie źle. Ale na to akurat się przygotowałem, jestem na etapie robienia najważniejszych zapasów. To znaczy właściwie na końcowym etapie, bo prawie wszystko już mam. Wciąż za mało (ale sporo) rzeczy najbardziej istotnej:

ALKOHOLU!!!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-03-2020, 20:30

SODOMOUSE pisze:Kupuj, gdy inni sprzadają. Tego nauczyłem się podczas ostatniego zjazdu na giełdach w roku
Jak tak dalej pójdzie to w środę WIG20 znajdzie się na poziomie z 2008. Ja już usunąłem apki z urządzeń mobilnych i zapadam w sen zimowy, do obudzenia się raczej za rok niestety bo sprzedawać nie zamierzam.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-03-2020, 20:35

SODOMOUSE pisze:Kupuj, gdy inni sprzadają. Tego nauczyłem się podczas ostatniego zjazdu na giełdach w roku
jest też takie powiedzenie giełdowe i nie tylko, że nie łapie się spadającego noża. poza tym lata nie siedziałem przy analizie technicznej ale te formacje, te świece mówią jedno: S P I E R D A L A Ć od akcji jak najdalej
Nasum

09-03-2020, 20:47

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nasum pisze: Co do giełdy - jakiś dobry analityk może z dużą dozą prawdopodobieństwa obstawić, że giełda pęknie.

W skali od 1 do 10, to w optymistycznej wersji powiedzmy minus 46. A dlaczego pytasz?
Awatar użytkownika
Medard

09-03-2020, 20:51

Ważne, żeby samobójstwo nie groziło, a to podobno częste u inwestorów i maklerów:

Stres wywołany kryzysem finansowym zwiększa liczbę samobójstw – dowodzą autorzy analizy(link is external) pt. “Suicides as a response to adverse market sentiment (1980-2016)”.

https://strefainwestorow.pl/artykuly/ba ... stw-kryzys

Artur Katz wyszedł z biura maklerskiego i kupił magnum w pobliskim sklepie z bronią. Wrócił. Zastrzelił szefa oddziału, ciężko ranił swojego doradcę inwestycyjnego. Popełnił samobójstwo.

https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly ... treet.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A tutaj w pl:

https://comparic.pl/nie-zyje-wspolnik-g ... mobojstwo/
Awatar użytkownika
Ascetic

09-03-2020, 20:52

Obrazek

https://www.independent.ie/world-news/c ... 29363.html" onclick="window.open(this.href);return false;

strona ma za dużo odsłon i przestała sie otwierać :_)

ps. teraz zastanawiam sie, czy to nie fejk. niby "tylko" 1,7% populacji, ale mimo wszystko, nie sadzę, aby ten politykier był, aż takim śmieszkiem.

ps.2. teraz usłyszałem koment rodziny. "eeee tam. policzył ilu mają emerytów i podał w tv. wielkie halo".
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-03-2020, 21:00

Nasum pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

W skali od 1 do 10, to w optymistycznej wersji powiedzmy minus 46. A dlaczego pytasz?
Dlatego, że wbrew pozorom nawet najlepsi analitycy giełdowi na świecie w większości nie są w stanie z dużą dozą prawdopodobieństwa obstawić, że giełda pęknie.
ODPOWIEDZ