HOKEJ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: HOKEJ
a wczoraj NJ dostali po raz pierwszy z Colorado :) piekny meczyk był :)
no i znowu bez Red Wings :/ nie lubia ich chyba :P
no i znowu bez Red Wings :/ nie lubia ich chyba :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
no wlasnie, chłopcy do bicia (znowu) więc jest gwaracja że bedzie dużo bramek ;) nic tylko ogladać ;)
EDIT:
wygrali po dogrywce z Florydą 4:3 :P jupi :P
EDIT:
wygrali po dogrywce z Florydą 4:3 :P jupi :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Żułek
Seattle nie ma NBA ale za to będzie NHL :D
przed nim som
10. 1612 - Ray Bourque
9. 1615 - Larry Murphy
8. 1635 - Scott Stevens
7. 1639 - Dave Andreychuk
6. 1651 - Chris Chelios
5. 1652 - Mark Recchi
pierwsza czwórka poza zasięgiem
w grudniu też bez Red Wings w tv :(
http://sport.tvp.pl/40106673/hokej-na-l ... i-mobilnej" onclick="window.open(this.href);return false;
a nawet niezle grają chociaż PO raczej znowu nie będzie :/
w miedzy czasieOd 2021 roku do hokejowej ligi NHL dołączy drużyna z Seattle – postanowiła Rada Gubernatorów NHL. W ten sposób rozgrywki rozszerzą się do 32 zespołów.
Decyzja była oczekiwana, po tym jak w październiku grupa Seattle Hockey Partners przedstawiła władzom NHL swoją propozycję. Na czele grupy stoją miliarder David Bonderman i słynny producent filmowy Jerry Bruckheimer. Drużyna będzie grać w centrum miasta w hali, w której do 2008 roku grali w lidze NBA koszykarze SuperSonics. Obiekt obecnie przechodzi gruntowną przebudowę za ok. 700 mln dolarów. Mecze będzie mogło oglądać 17,4 tys. widzów.
– Dostałem telefon od kreta w pokoju (Rady Gubernatorów) i była to decyzja jednogłośna. Mamy hokej – ogłosiła triumfalnie burmistrz Seattle Jenny Durkan.
Właściciele klubu, którego nazwa ma być ogłoszona w pierwszej połowie przyszłego roku, zapłacili za prawo gry w NHL 650 mln dolarów, o 150 mln więcej niż Vegas Golden Knights.
jeśli rozegra wszystkie mecze może awansować nawet na 5 miejsce :)39-letni Kanadyjczyk Patrick Marleau został 11. hokeistą w historii ligi NHL, który osiągnął granicę 1600 meczów w sezonie zasadniczym.
Marleau debiutował na lodowiskach NHL 1 października 1997 roku i aż 20 lat występował w barwach San Jose Sharks. Latem ubiegłego roku dwukrotny mistrz olimpijski (2010 i 2014 roku) przeniósł się do Toronto. W nowej drużynie rozegrał już ponad 100 spotkań.
W ciągu 21 sezonów opuścił zaledwie 31 meczów w rozgrywkach zasadniczych. Na koncie ma 1143(4) punktów – strzelił 540(1) goli i zanotował 603 asysty. Ostatnią z nich w potyczce z Bruins; przy trzech pozostałych trafieniach podawał jego rodak Mitchell Marner, który miał... pięć miesięcy, gdy Marleau rozpoczynał karierę w NHL.
– To bardzo dobry zawodnik, wyróżnia się sposobem, w jakim jeździ na łyżwach i operuje krążkiem – chwalił 21-latka hokejowy weteran.
Mnóstwo pochwał – za całokształt – zebrał też Marleau. W pierwszej tercji otrzymał owację na stojąco.
– Wspaniały, ciężko pracujący profesjonalista i świetny człowiek. To bardzo ważne, co robi dla zespołu i nie mówię tylko o jego postawie na lodzie. Jest fantastyczny – powiedział o nim trener Mike Babcock.
przed nim som
10. 1612 - Ray Bourque
9. 1615 - Larry Murphy
8. 1635 - Scott Stevens
7. 1639 - Dave Andreychuk
6. 1651 - Chris Chelios
5. 1652 - Mark Recchi
pierwsza czwórka poza zasięgiem
w grudniu też bez Red Wings w tv :(
http://sport.tvp.pl/40106673/hokej-na-l ... i-mobilnej" onclick="window.open(this.href);return false;
a nawet niezle grają chociaż PO raczej znowu nie będzie :/
- Żułek

znowu bez Red Wings :/
sezon mają lepszy niż 2 poprzednie ale na PO nie licze chociaż przez moment się wydawało że złapali wiatr w żagle
niestety z taką obroną nigdzie nie zajedziemy, m.in. prowadząc po 2 tercjach 3:0 przegrywamy 5:3 :(
i to nie raz ani dwa w tym sezonie, po prostu dramat
cholera o Winter Classic zapomniałem :/
swoją drogą ja jestem ciekawy czy ludziki na trybunach coś widzą :P
jakoś All-Star wcześniej w tym roku, ale bez ruska bo chce sobie odpocząć
- Żułek
biorąc pod uwage że czasem w tv nie widać krążka to co dopiero na telebimie ;)ggfh pisze:maja telebimy na stadionie - wydaje mi sie, ze porcja reklam byla wieksza niz na normalnym meczu.
nie wiem chyba bez lornetki ani rusz :P
- Żułek
łohohoho ja pierdziu ale meczycho było dzisiaj :D
Washington - San Jose 6:7 po dogrywce :)
dwa hat-tricki, Owieczkina oraz Hertla (obaj też po asyscie) a w sumie trzy bo Pavelski zaliczył 3 asysty (+ gol) ;)
rusek wygrywał 5:3 i 6:4 aby stracić gola na remis sekunde przed końcem :P
a w weekend all-star
co ciekawe załapał się ................... Jimmy Howard z Red Wings :P
to będzie jego drugi raz, debiut zaliczył w 2012 (w 2015 wybrany ale nie grał przez kontuzje)
Washington - San Jose 6:7 po dogrywce :)
dwa hat-tricki, Owieczkina oraz Hertla (obaj też po asyscie) a w sumie trzy bo Pavelski zaliczył 3 asysty (+ gol) ;)
rusek wygrywał 5:3 i 6:4 aby stracić gola na remis sekunde przed końcem :P
a w weekend all-star
co ciekawe załapał się ................... Jimmy Howard z Red Wings :P
to będzie jego drugi raz, debiut zaliczył w 2012 (w 2015 wybrany ale nie grał przez kontuzje)
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
a ja ogladalem las vegas-minnesota. mecz zaciety, ale widac ze rycerzyki maja zadyszkie. w tym roku ciezko im bedzie o final
niech to miejsce niebawem zniknie
- Żułek
w marcu znowu bez Red Wings z tv :(
tym czasem skład z lat 50-tych się sypie
do Gordiego dołączył
tym czasem skład z lat 50-tych się sypie
do Gordiego dołączył
W wieku 93 lat zmarł w Michigan legendarny kanadyjski hokeista Ted Lindsay, czterokrotny zdobywca Pucharu Stanleya z zespołem Detroit Red Wings. Nagroda jego imienia wręczana jest co roku najlepszemu zawodnikowi sezonu regularnego ligi NHL.
- ggfh
- w mackach Zła
Tymczasem sezon zasadniczy zbliza sie do konca. Tampa i Calgary na pewno graja dalej. Ciekawe czy Dallas popisze sie jak rok temu i wypadna z playoffow po beznadziejnej koncowce....
Dzis w nocy megaciekawy mecz na szczycie: San Jose Sharks - Vegas Golden Knights. Start o 3:30
Dzis w nocy megaciekawy mecz na szczycie: San Jose Sharks - Vegas Golden Knights. Start o 3:30
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No i jak tam chłopaki, kto waszym zdaniem ma największe szanse na puchar stanleya? Ta Tampa rzeczywiscie taka mocna? Nie oglądałem żadnego meczu, raz po raz śledze wyniki, ale w krzyżu mnie łupie, że Tampa chuja ugra i padnie w półfinale konferencji
- ggfh
- w mackach Zła
no i jeszcze na wschodzie montreal gra z columbus o ostatnie miejsce w playoff.
columbus z nyrangers i ottawa. montreal z toronto.
z tego co widzialem na zywo - to tampa jechala praktycznie z kazdym jak chciala. no, ale playoff to inna bajka. ja tam kibicuje zachodowi - chcialbym by nashville lub vegas gralo w wielkim finale :D
columbus z nyrangers i ottawa. montreal z toronto.
z tego co widzialem na zywo - to tampa jechala praktycznie z kazdym jak chciala. no, ale playoff to inna bajka. ja tam kibicuje zachodowi - chcialbym by nashville lub vegas gralo w wielkim finale :D
- Żułek
nie wiem nie wiem
nie ma Rangers, nie ma Kaczek, Chicago też dało dupy, Flyers też padaka :(
nie ma Red Wings którzy nieli teraz całkiem niezłą serie, w ostatnich 10 meczach wygrali aż 8 ;)
Tampa jak wygra ostatni mecz to wyrówna rekord Red Wings 62 zwycięstw w sezonie
i chyba wygrają puchar
nie ma Rangers, nie ma Kaczek, Chicago też dało dupy, Flyers też padaka :(
nie ma Red Wings którzy nieli teraz całkiem niezłą serie, w ostatnich 10 meczach wygrali aż 8 ;)
Tampa jak wygra ostatni mecz to wyrówna rekord Red Wings 62 zwycięstw w sezonie
i chyba wygrają puchar
- pr0metheus
- Żułek
lepiej martw sie swoimi pingwinami aby ktos im dzióbków nie przetrącił ;)
- pr0metheus
Dzisiejsze nowostki
Penguins 4 RedWings 1
W play off raczej tez nic nie przetrącą:)
Penguins 4 RedWings 1
niech to miejsce niebawem zniknie
- Żułek
nie podniecaj sie, 2 dni wcześniej był wynik odwrotny :Ppr0metheus pisze:Dzisiejsze nowostki
Penguins 4 RedWings 1