Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

19-02-2019, 13:40

Żułek pisze:
maciek z klanu pisze:Marcin długo już mieszkasz na korytarzu?
jak ty mieszkasz to nie znaczy że każdy tez mieszka :P
Na Śląsku mamy lałby
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

26-02-2019, 20:52

w listopadzie opłaciłem wysyłkę paki z us do pl. droga morska. otrzymałem ja dopiero dzisiaj po telefonie do nadawcy. okazało sie ze w grudniu,planowo, przesyłka dotarła do pl ale trafiła w przedświąteczny młyn i do tej pory leżała gdzieś tam sobie w magazynie DPD. przechuje.
Awatar użytkownika
uglak

05-03-2019, 13:37

nie pamietam kiedy ostatni raz wysylalem zwykly list, ale szanuje argumentacje:
Jak dodała, prawidłowe formatowanie pozwala ulepszyć sortowanie maszynowe i tym samym ma wpływ na skrócenie czasu dostawy.
wieksza czesc przesylek bedzie sie sortowac automatycznie, wiec bedzie potrzebna mniejsza obsada w sortowniach. mniejsza obsada to wieksze oszczednosci, wiec... podniesiemy ceny ;-) taki rzecznik to skarb :P
Guilty of being right
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

05-03-2019, 15:49

À propos rzeczników: mój brat miał kiedyś z rzeczniczką PZPN wymianę zdań via fejsbook na tyle niesatysfakcjonującą, że skwitował ją stwierdzeniem "Jak związek, taki rzecznik" na co dostał odpowiedź

DLACZEGO PAN MNIE OBRAŻA?

:D
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

13-03-2019, 18:42

Czy to możliwe, abym nie dostał awiza do skrytki z powodu literówki w nazwisku w pocztowym komputerze? Bo to tłumaczenie mnie nie przekonuje, podobnie jak stwierdzenie, że na paczce powinno napisać się "skrytka pocztowa" zamiast "PO Box".

Usłyszałem to dziś na poczcie, gdy pani wyjaśniała mi, dlaczego nie dostałem awiza do skrytki, mimo że paczka czekała na mnie od 8 marca.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

13-03-2019, 19:10

^ściemnia ci
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

13-03-2019, 19:17

moonfire pisze:Czy to możliwe, abym nie dostał awiza do skrytki z powodu literówki w nazwisku w pocztowym komputerze? Bo to tłumaczenie mnie nie przekonuje, podobnie jak stwierdzenie, że na paczce powinno napisać się "skrytka pocztowa" zamiast "PO Box".

Usłyszałem to dziś na poczcie, gdy pani wyjaśniała mi, dlaczego nie dostałem awiza do skrytki, mimo że paczka czekała na mnie od 8 marca.
dobre pierodlenie , się uśmiałem. Odkąd pamiętam, na polskich flyersach w listach, sam miałem box lata temu, nigdy -nikt nie zwrócił
mi uwagi, że Box to niewłaściwe adresowanie. Kiedyś nawet w ramach eksperymentu, podawałem adres : Bart , Poznań 3, Poland.
Nawet zagraniczne dochodziły. Kwestia też dobrych układów z ludźmi w danym urzędzie. Jak to w życiu bywa...Raz na jakiś czas
jakaś kawa, BOMBOniera, pogadanie przy okienku gdy nie ma kolejki....taki społeczny blek metal war.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

17-03-2019, 22:28

Tak myślałem, bo wierzyć mi się nie chciało. Jakiś czas temu zmieniłem miasto i pocztę, jak do tej pory wszystko dochodziło, obojętne, co było napisane: skrytka czy po box. Poza "Smear Campaign" od jednego ziomka z discogs. Tu już się pożegnałem z gąską i dostałem zwrot kasy.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

17-03-2019, 22:37

Wysyłałem CD do kumpla do Niemiec. Otrzymał awizo i poszedł z nim odebrać CD na pocztę. Babka prosi go o dowód i nie wydaje mu listu!
Powód zamiast Wojciech tak jak w dowodzie, napisałem Wojtek na liście. No i chuj CD wróciło i musiałem wysyłać znowu pisząc już Wojciech. Zależy na kogo się trafi :-)
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

17-03-2019, 23:48

Było zaadresować na Wojtusia ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
535

18-03-2019, 00:30

Wojtek? Nie ma takiego imienia. Jest Rudolf, Herman, Adolf. Wojtka nie ma.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

18-03-2019, 09:08

SODOMOUSE pisze:
dobre pierodlenie , się uśmiałem. Odkąd pamiętam, na polskich flyersach w listach, sam miałem box lata temu, nigdy -nikt nie zwrócił
mi uwagi, że Box to niewłaściwe adresowanie.
Dokładnie. Od dobrych 15 lat mam skrzynkę, często korzystam i NIGDY nie zdarzyło się, żeby coś nie doszło z powodu "P.O. BOX". :D
moonfire pisze:Tak myślałem, bo wierzyć mi się nie chciało. Jakiś czas temu zmieniłem miasto i pocztę, jak do tej pory wszystko dochodziło, obojętne, co było napisane: skrytka czy po box. Poza "Smear Campaign" od jednego ziomka z discogs. Tu już się pożegnałem z gąską i dostałem zwrot kasy.
Na Discogs, podobnie jak na wszystkich innych zagranicznych serwisach tego typu, polecam jednak używanie adresu domowego, a nie skrytek; zwłaszcza jeżeli płacisz przez PayPal.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

18-03-2019, 17:51

Plagueis pisze:
SODOMOUSE pisze:
mi uwagi, że Box to niewłaściwe adresowanie.
Dokładnie. Od dobrych 15 lat mam skrzynkę, często korzystam i NIGDY nie zdarzyło się, żeby coś nie doszło z powodu "P.O. BOX". :D
moonfire pisze:Tak myślałem, bo wierzyć mi się nie chciało. Jakiś czas temu zmieniłem miasto i pocztę, jak do tej pory wszystko dochodziło, obojętne, co było napisane: skrytka czy po box. Poza "Smear Campaign" od jednego ziomka z discogs. Tu już się pożegnałem z gąską i dostałem zwrot kasy.
Na Discogs, podobnie jak na wszystkich innych zagranicznych serwisach tego typu, polecam jednak używanie adresu domowego, a nie skrytek; zwłaszcza jeżeli płacisz przez PayPal.
Na box zagraniczny, poleconych nigdy nie wysyłam.
Lepiej wysyłać przesyłki, na adres wysyłkowy, zamieszczony w formularzu paypal. Gdy sprzedam coś na egayu/discogsu, widzę, że adres
wysyłkowy pacjenta, różni się między paypalem a egajem/dcs., to pytam gdzie ma być wysyłka. Adres wysyłki tylko z paypal. To ułatwia
sprawę w wypadku reklamacji. Paypal dopierdolił mi się kilka razy, w reklamacji, że wysłałem na adres z aukcji, a nie wysyłkowy z paypal.
Gdy płatnik, nie jest zbyt chętny/rozumny na moje sugestie, to po prostu odsyłam pieniendze:) . Do momentu, gdy we wpłacie paypal
nie zamieści prawidłowego adresu, na którym oczekuje dostawy. Z innej beczki pajtonowskiej, to dawno reklamacji na poczcie, jako
nadawca nie składałem. Ale zdarzyło się. Wysyłka do USA, nadana 11.2., gościu wbił na paypal spór. Kasa oczywiście od razu zblokowana z mojej karty (90 Usd). Złożyłem reklamację na poczcie w formularzu online. Odbiorca sprawdzał po numerze przesyłki w systemie pocztowym Stanów - nima listu takiego. Polski monitoring kończy się 17.2 na WER Warszawa. Zobaczymy, co to kłerwa będzie.
Ale sytuacja dziwna, od listopada '18 wysłałem (po dowodach nadania widzę), prawie 200 poleconych - wszystko doszło.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

18-03-2019, 23:46

dwie godziny temu pisałem, o złożonej reklamacji....wywołałem temat motyla noga. Przed chwilą gość napisał, że doszło!
I to się lubi! kasa wraca, jutro można wyjebać te 90 Usd na jakiś tytuł lub dwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

19-03-2019, 07:17

SODOMOUSE pisze:Na box zagraniczny, poleconych nigdy nie wysyłam.
Lepiej wysyłać przesyłki, na adres wysyłkowy, zamieszczony w formularzu paypal. Gdy sprzedam coś na egayu/discogsu, widzę, że adres
wysyłkowy pacjenta, różni się między paypalem a egajem/dcs., to pytam gdzie ma być wysyłka. Adres wysyłki tylko z paypal. To ułatwia
sprawę w wypadku reklamacji. Paypal dopierdolił mi się kilka razy, w reklamacji, że wysłałem na adres z aukcji, a nie wysyłkowy z paypal.
Właśnie to miałem na myśli. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

26-03-2019, 17:53

Ile zazwyczaj idzie przesyłka z Norwegii? Czekam już 3 tygodnie i zaczynam się niepokoić.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

26-03-2019, 19:12

knaar pisze:Ile zazwyczaj idzie przesyłka z Norwegii? Czekam już 3 tygodnie i zaczynam się niepokoić.
priorytet do tygodnia, zwykły do miesiąca....
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

26-03-2019, 19:20

SODOMOUSE pisze:
knaar pisze:Ile zazwyczaj idzie przesyłka z Norwegii? Czekam już 3 tygodnie i zaczynam się niepokoić.
Dzięki za info. Dawno brałem coś z Norwegii i nie pamiętam ile to trwa. Do mnie idzie zwykły, więc mam nadzieję zawita lada dzień.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

26-03-2019, 19:28

knaar pisze:
SODOMOUSE pisze:
Dzięki za info. Dawno brałem coś z Norwegii i nie pamiętam ile to trwa. Do mnie idzie zwykły, więc mam nadzieję zawita lada dzień.
to jest taki mały Absurd:) , przez Bałtyk rzut cegłą, a list idzie do miesiąca...W zeszłym roku, z NO listem zwykłym, gość wysłał Ildjarn.
Płyta chyba 160 euro, doszła...ale gdybym był chujem polskim, zapodałbym spór na paypal i wygrał bez problemu, gość nie
miałby dowodu nadania, że cokolwiek mi wysłał.... Ale takie numery to może robiłbym w listownych wałkach w 1992 roku, ale nie teraz....NO RIP OFF!
ODPOWIEDZ