POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: POlitykowanie
odnośnie zasobów ropy naftowej;
https://www.energetyka24.com/swiatowe-z ... -wydobycie" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.energetyka24.com/swiatowe-z ... -wydobycie" onclick="window.open(this.href);return false;
- dzik
- zahartowany metalizator
Tak jest. Po mnie choćby potop.535 pisze:Dzisiaj zalałem poldka do pełna, nie oszukujmy się stosunkowo tanim paliwem i naszła mnie taka refleksja, że jeżeli tej ropy wystarczy na jakieś 20, 25 lat to mam to serdecznie w dupie co będzie dalej. Niech wasze dzieci się tym martwią.
dobry kościół to kościół spalony
- Lukass
- zahartowany metalizator
Niby tak, i jest tak od lat, ale wiesz: koszt wydobycia (zarówno finansowy, jak i środowiskowy) bywa różny, szczególnie jeśli mówimy o zasobach pod dnem mórz. Dość dobitnie pokazała to sytuacja w Zatoce Meksykańskiej. Przy tempie rozwoju krajów azjatyckich, prędzej czy później trzeba wymyślić alternatywę. Tym bardziej, że ropa to nie tylko paliwa, ale też niezbędny surowiec w przemyśle chemicznym.Jimmy Boyle pisze:odnośnie zasobów ropy naftowej;
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Hej lewaczki a to bylo? Wodz Wiosny tapla sie w odchodach
[youtube][/youtube]
https://nczas.com/2019/02/25/hit-tygodn ... czy-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
https://nczas.com/2019/02/25/hit-tygodn ... czy-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Bień
- postuje jak opętany!
Jedziesz Grzesiu z kurwami ;]

- Triceratops
- trup
Oooo jakie Ęteligentne! Wąsky.. Jak ty mnie zaymponowales terasss!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Tak sobie przeglądam kiełbasę wyborczą pana naczelnika. I brakuje mi musztardy, bo ja akurat lubię z musztardą. No ni chuja nie ma musztardy, ani pajdy świeżego chleba. Nic dla mnie. Nic co by mnie przekonało, że właśnie ta partia kurwo jest najlepsza i mogę na nią z czystym sumieniem i nie bezinteresownie głosować. Do tego ta miernota, przydupas i lizus znowu zaczyna swoje pierdolenie na temat budowy klasy średniej. Zasiłkami i pomocą socjalną, tymi programami plus, chcą ją, tę klasę średnią stworzyć i wzmocnić? Pojebało? Czy mają wszystkich za kompletnych debili?
-
Socjalizm i związane z tym "frykasy" są dla debili i ludzi naiwnych, więc zero zdziwień.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
najwyrazniej. jedni obiecuja, a drudzy zamiast wysmiac placza, ze podjebali im program. w tym tempie jeszcze za zycia Kaczynskiego przeskoczymy Szwecje w socjalu...
Guilty of being right
Tylko podejrzewam, że wcześniej wyniosę się do Szwecji, czego nie planuję, niż od nich coś dostanę.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
https://nczas.com/2019/02/25/miller-i-c ... zasluguje/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Prodi
- postuje jak opętany!
Taa, a potem to już tylko Argentyna a może i nawet Wenezuela. Jeszcze będzie przepięknie.uglak pisze:najwyrazniej. jedni obiecuja, a drudzy zamiast wysmiac placza, ze podjebali im program. w tym tempie jeszcze za zycia Kaczynskiego przeskoczymy Szwecje w socjalu...
BTW - A tak w ogóle to nie wiem czy ja, politologiczny dyletant, mogę nawiązywać bezpośrednio do pańskich postów mister Uglak. Jak coś to przepraszam uniżenie i wracam do mojego bezpiecznego bunkra własnych przekonań :]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
-
Chronologia wydarzeń i postępowanie najważniejszych graczy sceny politycznej pokazują, że dla Polski nie ma już żadnego ratunku. Partia rządząca winduje socjał do niebotycznych rozmiarów (500+ itd.), najważniejsza partia opozycyjna proponuje 500+ na każde dziecko i 13 emeryturę, więc partia rządząca idzie do następnych wyborów pod takimi hasłami... Co będzie dalej? Może być tylko gorzej. Oczywiście zatrzymanie tego szaleństwa w warunkach demokratycznych jest niemożliwe.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
ale czym mają skusić ten popierdolony naród? no niczym innym tylko obietnicami, ze im dadzą kasę za nic. efekty widzimy w sondażach. PO to pojęła, tylko trochę za późno
Uważam, że wszyscy odpowiedzialni za degenerację i ostateczne rozpuszczenie tego narodu, powinni w najlepszym wypadku zgnić w lochu. I nie piszę tego z zazdrości, że nie dostanę ani grosza, gdyż sram na ochłapy proponowane przez tych szmaciarzy. Wkurwia mnie to tak zwyczajnie i bezinteresownie, bo każdy mający odrobinę oleju w głowie ma świadomość, że konsekwencje tych socjalnych gierek ponosić będziemy przez następne dziesięciolecia. I nawet nie chodzi o kasę. Bardziej o mentalność kolejnych pokoleń. Hasło "dej, bo ni mom", powinni wpisać sobie do konstytucji, a w godle pod orłem wrzucić pęto podwawelskiej. Nawiasem mówiąc wszystko wskazuje na to, że najbardziej wyruchani zostaną tradycyjnie nauczyciele. Nawet mi ich nie szkoda, bo już dawno trzeba było się postawić i pierdolnąć dziennikami.
-
Przypominam, że Polacy tylko na krótką chwilę zachłysnęli się kapitalizmem i ustawą Wilczka. Zaraz przyszedł rząd Mazowieckiego, Balcerowicza i Kiszczaka, powodując w narodzie obrzydzenie wolnym rynkiem (oczywiście źle rozumianym) i sentymenty do komuny. Tak zostało do dziś.
- Triceratops
Przypominam, ze ci co najbardziej pierdola, ze matoly wybraly matolow, to ci sami, ktorzy tylko pierdola ale dupy na wybory nie rusza, bo "nie ma sensu". A te tepaki, ktore dostana "pincet+" jednak uwierzyly, ze sie da i sobie wybraly, Wiec mordy w kubel i nie bulgotac a najlepiej wypierdalac tam gdzie obiecujecie, do cieplych krajow czy szwecji.
woodpecker from space