arkhon infaustus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
arkhon infaustus
dopiero tego lata kupilem "perdiction insanabilis".oprocz niego mam jeszcze " hell injecton" i slychac jak sie chlopaki rozkrecaja z plyty na plyte. "perdicion.." mi bardzo podszedl,jest bardzo intensywny i ...ekstremalny. jest tu zlep wszystkiego co w metalu najlepsze: elementy death,black metalu w brzmieniu gitar,potezne bebny,2 wokale (bardzo niski i skrzeczacy black) a takze wolniejsze,bardzo ciezkie doomowe momenty(a nawet pojedyncze utwory), oraz mnostwo zlowieszczxej atmosfery. zna ktos,moze jakas opinia? a propo dlaczego muzycy sprawiajacy wrazenie najbardziej opetanych nagrywaja zazwyczaj najlepsze plyty?
niech to miejsce niebawem zniknie
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez pr0metheus[/i]
a) zna ktos,moze jakas opinia?
b) a propo dlaczego muzycy sprawiajacy wrazenie najbardziej opetanych nagrywaja zazwyczaj najlepsze plyty? [/quote]
a) nie znam
b) bo wkładają całą dusze i chuja w muzyke którą robią przez co ta muzyka kopie w moszne. i o to chodzi.
a) zna ktos,moze jakas opinia?
b) a propo dlaczego muzycy sprawiajacy wrazenie najbardziej opetanych nagrywaja zazwyczaj najlepsze plyty? [/quote]
a) nie znam
b) bo wkładają całą dusze i chuja w muzyke którą robią przez co ta muzyka kopie w moszne. i o to chodzi.
- Chlastator
- zaczyna szaleć
słyszałem dwie płyty, można posłuchać, szczególnie ostatniej, ale rewelacji, w tym nie znalazłem.
[quote][i] a propo dlaczego muzycy sprawiajacy wrazenie najbardziej opetanych nagrywaja zazwyczaj najlepsze plyty? [/quote]nie wioedziałem, że tak jest
[quote][i]bo wkładają całą dusze i chuja w muzyke którą robią przez co ta muzyka kopie w moszne. i o to chodzi. [/quote]hahaha, to zdanie mnie zabilo
[quote][i] a propo dlaczego muzycy sprawiajacy wrazenie najbardziej opetanych nagrywaja zazwyczaj najlepsze plyty? [/quote]nie wioedziałem, że tak jest
[quote][i]bo wkładają całą dusze i chuja w muzyke którą robią przez co ta muzyka kopie w moszne. i o to chodzi. [/quote]hahaha, to zdanie mnie zabilo
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Podoba mi sie ich muzyka, ale nie zebym sie jakos specjalnie nimi zachwycal. "Hell Injection" mialem tylko okazje zapuscic w moim wiekowym odtwarzaczu i przyznam, ze jest to 1 liga black metalowego napieprzania w polewce deathowej. Co nie znaczy, ze mi akurat ma pasic.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- pr0metheus
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- pr0metheus
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- pr0metheus
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Z czystej ciekawosci pytalem, bo tylu tutaj ekstremistow scenowych o najbardziej ekstramalnych pogladach, ze podobne zdania wywoluja u mnie irytacje
Dla mnie nie ma znaczenia czy chwala w piosence Szatana, Maharadze indyjskiego czy uprawy ziemniaczane w polnocnym Egipcie, oby kopalo tylek i sciagalo obuwie na calej linii.
Dla mnie nie ma znaczenia czy chwala w piosence Szatana, Maharadze indyjskiego czy uprawy ziemniaczane w polnocnym Egipcie, oby kopalo tylek i sciagalo obuwie na calej linii.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- longinus696
A ja słyszałem same "średnie" opinie, tzn. stawiające zespół w środku stawki ze wskazaniem w górę, co mnie odstręczyło, bo średniaków nie znoszę i czuję że jest ich przesyt w tej muzyce.
Mimo wszystko się dziwiłem, że tak kiepsko, skoro cechy wymieniane w recenzjach (chaotyczność, zaciekłość i bluźnierczość) wróżyły jednak jak najlepiej, bo przecież tak właśnie powinien wyglądać metal.
Zdobędę i zapodam sobie...
Jeśli się sprawdzą wasze opinie, to uzyskam kolejny dowód na to, że recenzenci tzw. "renomowanych" pisemek zwyczajnie pierdolą głupoty (czego tu dowodzić - zdałem sobie sprawę, że wiem o tym od dawna).
Zgadzam się z Blackultem i Pr0metheusem, że "opentańcy" są w tej konkurencji najlepsi, bo są w 100% autentyczni - a na maniakalności sprawa polega, a nie na kalkulowaniu, które ostatnimi czasy zrobiło się modne (tu damy obniżony strój gitar, tu charknę a tam zagwizdam).
Metal trzeba czuć.
Mimo wszystko się dziwiłem, że tak kiepsko, skoro cechy wymieniane w recenzjach (chaotyczność, zaciekłość i bluźnierczość) wróżyły jednak jak najlepiej, bo przecież tak właśnie powinien wyglądać metal.
Zdobędę i zapodam sobie...
Jeśli się sprawdzą wasze opinie, to uzyskam kolejny dowód na to, że recenzenci tzw. "renomowanych" pisemek zwyczajnie pierdolą głupoty (czego tu dowodzić - zdałem sobie sprawę, że wiem o tym od dawna).
Zgadzam się z Blackultem i Pr0metheusem, że "opentańcy" są w tej konkurencji najlepsi, bo są w 100% autentyczni - a na maniakalności sprawa polega, a nie na kalkulowaniu, które ostatnimi czasy zrobiło się modne (tu damy obniżony strój gitar, tu charknę a tam zagwizdam).
Metal trzeba czuć.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
TO Z PEWNOSCIA NIE JEST SREDNIAK. ta muza moze sie podobac lub nie,ale maja swietnie opanowany warsztat (na perdicion szczegolnie bebniarz wymiata), a oprocz tego po prostu czuja ta muze,slychac diabla:) a w magazynach rozne sa recenzje. np w 7 gates nowy impiety dostal najwyzsza ocene, a arkhon infaustus zdaje sie 666/777 ale recenzja malo entuzjastyczna.ja uwazam ze francuzi zrobili lepszy album,nie ma sie zreszta co sugerowac recenzjami
niech to miejsce niebawem zniknie
- pr0metheus
- metanoll
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
Ja słyszałem chyba dwa utwory z debiutu i po jednym z kolejnych płyt. Nie zainteresowało mnie.
A z tymi recenzjami w pismach to chodziło głównie o reakcję na debiut, który na przykład w Thrash'em All został raczej zjechany (6 punktów na 12 możliwych).
Na pewno jest to kapela nietuzinkowa.
A z tymi recenzjami w pismach to chodziło głównie o reakcję na debiut, który na przykład w Thrash'em All został raczej zjechany (6 punktów na 12 możliwych).
Na pewno jest to kapela nietuzinkowa.
Only SŁUCHANIE płyt is real!