Najlepsze płyty roku 2017
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsze płyty roku 2017
Zespół kojarzę, jedna EPka nawet bardziej mi się spodobała swego czasu - sprawdzę w tzw. wolnym czasie (tj. jak xsiążę Radziwiłł dokona podwyżki budżetu systemu opieki zdrowotnej z 4.8% PKB na 6.8% :D).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Temple of Void
Immolation
Incantation
Maim
Cemetery Urn.
Dam jeszcze szansę nowemu Pandemonium, w kolejce Azarath, Desecresy, Execration, Venenum.
Immolation
Incantation
Maim
Cemetery Urn.
Dam jeszcze szansę nowemu Pandemonium, w kolejce Azarath, Desecresy, Execration, Venenum.
Jebać żuli.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:

Dwie zajebiste płyty, będą w podsumowaniach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Atrium Carceri...Ech, przypominają się złote lata nieodżałowanej Cold Meat Industry...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
CBL aż taka dobra? Musowa pozycja w tym roku, ale jeszcze nie badałem. Trochę jestem sceptyczny po tylu latach przerwy...Plastek pisze:
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Plastek
- Kontakt:
Teraz modne jest jebanie CMI. Prawda jest taka, że wyszło pod tym szyldem w chuj zajebistej muzyki.Plagueis pisze:Atrium Carceri...Ech, przypominają się złote lata nieodżałowanej Cold Meat Industry...
Atrium Carceri jest jednym z lepszych projektów z tej wytwórni. I cieszę się, wciąż mu się chce nagrywać. Swoją drogą warto się pochylić nad rzeczami, które Heath wydaje w swojej Cryo Chamber.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
Moim zdaniem bardzo dobra. Nie przebili jedynki czy dwójki (te są moje ulubione), ale słucha się zajebiście.DeadButDreaming pisze:CBL aż taka dobra? Musowa pozycja w tym roku, ale jeszcze nie badałem. Trochę jestem sceptyczny po tylu latach przerwy...Plastek pisze:
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Poważnie? Dziwnym jest ten świat...Plastek pisze:Teraz modne jest jebanie CMI.
Stary, mam na półkach pół katalogu CMI! :) Niektóre rzeczy (wszystkie trzy Ordo Equilibrio, Mortiis, "Blót" Blood Axis, "Lupus in Fabula" Sanctum czy "Sacrosancts Bleed" In Slaughter Natives) są mi na tyle bliskie, że mam je zawsze przy sobie - zripowane i wrzucone na kartę smartfona. ;)Plastek pisze:Prawda jest taka, że wyszło pod tym szyldem w chuj zajebistej muzyki.
Tak, też bardzo lubię i szanuję.Plastek pisze:Atrium Carceri jest jednym z lepszych projektów z tej wytwórni. I cieszę się, wciąż mu się chce nagrywać.
Obadam temat.Plastek pisze:Swoją drogą warto się pochylić nad rzeczami, które Heath wydaje w swojej Cryo Chamber.
Naprawdę? Nie wierzę.Plastek pisze:Teraz modne jest jebanie CMI.Plagueis pisze:Atrium Carceri...Ech, przypominają się złote lata nieodżałowanej Cold Meat Industry...
Today it is exactly one year since our very first event and it feels like the perfect timing to announce that our upcoming Cold Meat Industry – 30 Years Anniversary festival is now completely sold out!
A big thank you to all the people that will be travelling from all the corners of the world, 41 different countries to be more precise! We will do our best to make sure that you will experience two unforgettable days in our beloved Stockholm!
- Plastek
- Kontakt:
Mnie już nic nie dziwi, ludzka głupota jest niezmierzona. Tak samo modne jest jebanie klasyków bm z lat 90 vide "chujowy, leśny, zdezaktualizowany, banalny, klawiszkowy" Emperor z dwóch pierwszych, swoją drogą najlepszych, płyt. A CMI to przecież "chujowa wytwórnia dla metaluchów". Takich to mamy obecnie wyrafinowanych słuchaczy o obiektywnym guście; często w dodatku zafascynowanych przełomową i zdecydowanie niebanalną muzyką Satyricon z ostatnich 3 płyt.Plagueis pisze:Poważnie? Dziwnym jest ten świat...Plastek pisze:Teraz modne jest jebanie CMI.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
Miałem zapytać 'Czy naprawdę nie uważasz plumkania Mortiisa za granie dla metaluchów?' ale przypomniałem sobie że to teraz klasyk dungeon synthu...
Yare Yare Daze
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nic nie mów, masakra...Plastek pisze: Tak samo modne jest jebanie klasyków bm z lat 90 vide "chujowy, leśny, zdezaktualizowany, banalny, klawiszkowy" Emperor z dwóch pierwszych, swoją drogą najlepszych, płyt. A CMI to przecież "chujowa wytwórnia dla metaluchów". Takich to mamy obecnie wyrafinowanych słuchaczy o obiektywnym guście; często w dodatku zafascynowanych przełomową i zdecydowanie niebanalną muzyką Satyricon z ostatnich 3 płyt.
Ja tam bardzo lubię plumkanie dla metaluchów z takiego "Ånden som gjorde opprør", a klasykiem dungeon synth Mortiis stał się chyba już na wysokości tej właśnie płyty. :)hcpig pisze:Miałem zapytać 'Czy naprawdę nie uważasz plumkania Mortiisa za granie dla metaluchów?' ale przypomniałem sobie że to teraz klasyk dungeon synthu...
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja nadal obstaję przy tym, że najlepsze co słyszałem z tego roku to póki co Suffering Hour. To zdaje się niezbyt doświadczeni grajkowie, a nakurwiają niczym starzy wyjadacze. Fenomenalna płyta.
Bdb płytę nagrali też Immolation, się zrehabilitowali po kiepskiej ostatniej płycie. Solidny album wydał Ulsect. Dying Fetus też w wysokiej formie, prawie jak w okolicach Descend. Cenotaph całkiem przyjemnie przyjebali. W Suffocation muszę się jeszcze wgryźć, choć notuje u mnie tendencję zwyżkową. Rozczarowały mnie za to Body Count (nie żeby było źle, ale sporo gorzej niż poprzednia), Mastodon (ale poprzednia też nie weszła mi od razu, więc jest nadzieja) i Arcadea (ale tu chyba po prostu rozwinął się album z moimi oczekiwaniami). Tyle z pamięci, ale wiele więcej muzyki z tego roku nie słyszałem chyba.
Bdb płytę nagrali też Immolation, się zrehabilitowali po kiepskiej ostatniej płycie. Solidny album wydał Ulsect. Dying Fetus też w wysokiej formie, prawie jak w okolicach Descend. Cenotaph całkiem przyjemnie przyjebali. W Suffocation muszę się jeszcze wgryźć, choć notuje u mnie tendencję zwyżkową. Rozczarowały mnie za to Body Count (nie żeby było źle, ale sporo gorzej niż poprzednia), Mastodon (ale poprzednia też nie weszła mi od razu, więc jest nadzieja) i Arcadea (ale tu chyba po prostu rozwinął się album z moimi oczekiwaniami). Tyle z pamięci, ale wiele więcej muzyki z tego roku nie słyszałem chyba.
-
W metalu
Wybitne
Heresiarch- Death Ordinance
[youtube][/youtube]
Triumvir Foul-Spiritual Bloodshed
[youtube][/youtube]
Totalitarian- De Arte Tragoediae Divinae
[youtube][/youtube]
Antiversum - Cosmos Comendti
[youtube][/youtube]
Bardzo dobre
Vomitor - Pestilent Death
Phrenelith- Desolate Endscape
Necroblood-Collapse of the Human Race
Harvest gulgatha- Altars of Devotion
Ascended Dead- Abhorrent Manifestation
Vesicant - Shadows of Cleansing
Summon - Aesthetics of Demise
Vassafor- Malediction
Bodycount
Dobre ale nic ponadto
Immolation
Incantation
Powertrip
Satyricon
Akercocke
Urn
Spectral Voice- Eroded Corridors of Unbeing
Unaussprechlichen Kulten- Keziah Lilith Medea (Chapter X)
Vacivus- Temple of the Abyss
Wszytko kurwa mam na cd poza totalitarian, czy mógłbym się podłączyć pod zamówienie? Ktoś zamawia?
Poza metalem nawet mi się nie che myśleć na moment obercny ,bo jest tego kurwa zwyczajnie za dużo ale płyta roku i wykonawca jest oczywiście jeden
[youtube]King Yosef
Fortune Teller [/youtube]
[youtube][/youtube]
Zresztą buk jest tylko jeden na imię mu King Yosef
https://soundcloud.com/kingyosef
To co przeżywam słuchając chyba już setny raz tej płyty nie da się inaczej opisać jak duchowym uniesieniem. Rozdziera mi duszę
[youtube][/youtube]
23 minuty piekło lub też wniobowstąpienia. Najlepsze 23 minuty życia.
Wybitne
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bardzo dobre
Vassafor- Malediction
Bodycount
Dobre ale nic ponadto
Immolation
Incantation
Powertrip
Satyricon
Akercocke
Urn
Wszytko kurwa mam na cd poza totalitarian, czy mógłbym się podłączyć pod zamówienie? Ktoś zamawia?
Poza metalem nawet mi się nie che myśleć na moment obercny ,bo jest tego kurwa zwyczajnie za dużo ale płyta roku i wykonawca jest oczywiście jeden
[youtube]King Yosef
[youtube][/youtube]
To co przeżywam słuchając chyba już setny raz tej płyty nie da się inaczej opisać jak duchowym uniesieniem. Rozdziera mi duszę
[youtube][/youtube]
23 minuty piekło lub też wniobowstąpienia. Najlepsze 23 minuty życia.
Ostatnio zmieniony 08-10-2017, 13:21 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Mental
- weteran forumowych bitew
1. Mastodon - Emperor of Sand
2. Phrenelith - Desolate Endscape
3. Dool - Here Now, There Then
Dying Fetus zdecyodawnie ponżej oczekiwań, Misery Index raczej się już nie wyrobi w tym roku. Generalnie to bardzo mało słucham nowości, albo po prostu po jednej- dwóch próbkach z internetów odpuszczam, bo nie robi na mnie wrażenia. Starość?
2. Phrenelith - Desolate Endscape
3. Dool - Here Now, There Then
Dying Fetus zdecyodawnie ponżej oczekiwań, Misery Index raczej się już nie wyrobi w tym roku. Generalnie to bardzo mało słucham nowości, albo po prostu po jednej- dwóch próbkach z internetów odpuszczam, bo nie robi na mnie wrażenia. Starość?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Nie radość lub po prostu przesyt lub zwyczajny marazm. Czasami miewam podobnie, dopierdole czarnuchami trzy dni z rzędu i miłość na metal wraz z powrotem:)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1. IMMOLATION
2. BROKEN HOPE
3. AFTERBIRTH
4. INCANTATION
5. DESULTORY
6. DYING FETUS
7. OBITUARY
8. SUFFOCATION
9. SUNLESS
10. DEPHOSPHORUS
11. HAEMORRHAGE
12. NASTY SURGEONS
13. DEAD CROSS
14. DESECRESY
15. NEOCAESAR
2. BROKEN HOPE
3. AFTERBIRTH
4. INCANTATION
5. DESULTORY
6. DYING FETUS
7. OBITUARY
8. SUFFOCATION
9. SUNLESS
10. DEPHOSPHORUS
11. HAEMORRHAGE
12. NASTY SURGEONS
13. DEAD CROSS
14. DESECRESY
15. NEOCAESAR
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
Mam to samo i też nie wiem co z tym zrobić. Nie słyszałem chyba nawet 10 płyt z tego roku.Mental pisze:Generalnie to bardzo mało słucham nowości, albo po prostu po jednej- dwóch próbkach z internetów odpuszczam, bo nie robi na mnie wrażenia. Starość?
Yare Yare Daze
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
tomaszm pisze:W metalu
Wybitne
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bardzo dobre
Vassafor- Malediction
Bodycount
Dobre ale nic ponadto
Immolation
Incantation
Powertrip
Satyricon
Akercocke
Urn
Zasadniczo poza Totalitarian nie ma możliwości abyś miał na CD : Vassafor, Ativersum oraz Summon. Dwie pierwsze nie wydane jeszcze, ostatnia tylko na kasecie.
Totalitarian w cenie przesyłki nie dużo większej jakbyś kupił w PL. Nie ma co dziadować. Trzeba brać od czeskiego wydawcy.
Brakuje jednej kluczowej pozycji w tym zestawieniu. Po linii Irkallian, Temple.
Ze 2 to bym definitywnie wyjebał z zestawienia tego "wybitne". To poniżej to powiedzmy ze 2 pozycje warto znać, mieć. Np. Spectral to spory zawód.
Podsumowując.
Tak ogólnie jedno z niewielu niegeriatrycznych zestawień.
Brakuje selfwyszukanek, ale to szerszy problem. Wiedza tajemna kitrana przez wielu jest. Może poza sadystycznąmyszą co wylewna wyszukankowo jest ...
[youtube]King Yosef
[youtube][/youtube]
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
-
Cieszę sie ,że Ci się podoba. Mnie tam jebią jakiś gusta obiektywne i inne chuje-muje. Oceniam muzykę tylko przez pryzmat własnych upodobań.