BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BÖLZER
Ten numer ZAJEBISTY. Wszystko mi się tutaj podoba.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Istotnie bdb. Atmosfera nadal jakaś taka podniosła(co szczególnie słychać od 2 minuty), jak dla mnie to tu jest więcej black metalu niż w którymkolwiek z ich poprzednich materiałów i przeczuwam, że cała płyta będzie taka. Ale nie brakuje też pierdolnięcia, a i jednocześnie słychać od razu, że to BOLZER. Nie da się teraz pomylić tego zespołu z jakimkolwiek innym.
-
byrgh
dużo gorszy, ale fajny. ale to już tylko rzemieślniczy łomot, zero geotektoniki i wypiętrzania się górzystych parnasów muzycznych. ich muzyczna sztukateria zdążyła się zaznaczyc tylko w paru fragmentach świątyni religijnego metalu, czyli się skończyła zanim dobrze się zaczęła, mimo że mieli być drugim DSO, które rozbudowało kościół o całe prezbiterium wraz z kazalnicą, by oświecenie głosić słowo Boże, kiedy Bolzer przy całej idei liturgii stał się tylko elementem mszy pod postacią ogłoszeń duszpasterskich.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Powiedz księdzu, że już dłużej nie pociągniesz na zapleczu. Ja pierdole:D
'Come the Blessed Madness'
- Sybir
Zakrystian byrgh vel Pan Kościelny :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ultravox
Myślę, że w tego rodzaju graniu rozgraniczenie pomiędzy death a black metalem jest bardzo umowne. Swoją drogą jednym z moich skojarzeń, obok starego Morbid Angel, był wczesny Dodheimsgard ;) Tak powiedzmy z okolic drugiej płyty. Może przez wokale chwilami... Ale, pomijając przeróżne skojarzenia, Bolzer brzmi po prostu jak Bolzer, a nie coś tam + coś tam + coś tam i to mi się w nich podoba. Mało jest takich kapel dzisiaj i dlatego duży szacun dla nich ode mnie.Deathhammer66 pisze:Istotnie bdb. Atmosfera nadal jakaś taka podniosła(co szczególnie słychać od 2 minuty), jak dla mnie to tu jest więcej black metalu niż w którymkolwiek z ich poprzednich materiałów i przeczuwam, że cała płyta będzie taka. Ale nie brakuje też pierdolnięcia, a i jednocześnie słychać od razu, że to BOLZER. Nie da się teraz pomylić tego zespołu z jakimkolwiek innym.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Niestety, wciąż bez iskry z poprzednich nagrań.
- ultravox
Dla mnie ten kawałek jest lepszy niż wszystko co zrobili wcześniej.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Fakt, grają inaczej niż wcześniej, ale dalej po swojemu i dosyć oryginalnie. Jeden to kupuje, drugi nie. Ja póki co jestem na nie, bo oczekiwałem czegoś innego, ale mimo to zapoznam się z CD i zobaczymy jaki będzie ostateczny werdykt. Trochę rozumiem byrgh'a, bo zapowiadała się mała rewolucja, ale będzie co najwyżej mała polucja.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
-
byrgh
a ten jak się rewanżuje nieładnie.Sybir pisze:Zakrystian byrgh vel Pan Kościelny :D

chcesz poznać mojego kuzyna? chyba raczej byś nie chciał z nami zadzierać.
- Sybir
Chcesz mi powiedzieć, że to on jest za-Kościelnym, Panie Kościelny :V
Teza wyżej przedstawiona, że Bolzer brzmi jak Bolzer, jest imo trafna i w sumie oczywista. Mam nawet wrażenie, że pojawili się już pierwsi kopiści ;)
Teza wyżej przedstawiona, że Bolzer brzmi jak Bolzer, jest imo trafna i w sumie oczywista. Mam nawet wrażenie, że pojawili się już pierwsi kopiści ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- SATYROS
- w mackach Zła
Ten numer też zajebisty.
Pewnie wszyscy spodziewali się czegoś innego (ja też). Jest to zaskoczenie in plus.
Nie zdziwię się kiedy będzie to płyta roku w moim podsumowaniu. W sumie bardzo na to liczę.
Pewnie wszyscy spodziewali się czegoś innego (ja też). Jest to zaskoczenie in plus.
Nie zdziwię się kiedy będzie to płyta roku w moim podsumowaniu. W sumie bardzo na to liczę.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
poprzeczkę wyjebali mega wysoko
jak reszta będzie taka jak "SA" to będę zachwycony
jak reszta będzie taka jak "SA" to będę zachwycony
lys på slutten av lys
- moonfire
Pierwszy numer podobał mi się bardziej, ale pewnie dlatego, że był dłuższy i więcej się w nim działo. W każdym razie jestem na tak i czekam, aż ktoś będzie to u nas miał. Płyty pewnie rozejdą się jak ciepłe buły.
-
kenediusze
O. To właściwie kwestia czasu, żeby ktoś zaczął, ale jeszcze dość wcześnie na to. Kto na przykład?Sybir pisze:Mam nawet wrażenie, że pojawili się już pierwsi kopiści ;)
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Sybir
Takie mam skojarzenie, słuchając np. Howls of Ebb. Wiem, że to mało, jednak ich gra nieodparcie przywodzi mi na myśl Bölzer.
-
muzi
- rozkręca się
Oba bandy zaczęły grać i wydawać w podobnym czasie, więc nazywanie HoE kopistą Bolzer jest chyba nadużyciem, a z pewnością ich krzywdzi. Wszystko juz kiedyś było, nie trzeba na siłę lekceważyć dobrych zespołów.Sybir pisze:Takie mam skojarzenie, słuchając np. Howls of Ebb. Wiem, że to mało, jednak ich gra nieodparcie przywodzi mi na myśl Bölzer.
- ultravox
To jest grube nadużycie, oba zespoły są dośc oryginalne i grają jednak trochę inaczej.
- Sybir
LOL, skojarzenie - mówi Wam to coś? :D
-
kenediusze
Trochę tak, ale jednocześnie oba grają taką dość, hm, pierwotną muzykę - duży nacisk na atmosferę, taki, eee, plemienny feeling, że to tak mgliście nazwę. W przypadku HOWLS OF EBB to raczej oczywiste, ale BOLZER też się łapie, jest w tej muzyce coś rytualnego. Trudno to uchwycić słowami, ale chyba czuję o co chodzi. Więc luźne skojarzenie jest IMO na miejscu, chociaż żeby jedni inspirowali się drugimi to poważnie wątpię; ale też nikt tu tego nie twierdzi.ultravox pisze:To jest grube nadużycie, oba zespoły są dośc oryginalne i grają jednak trochę inaczej.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME