dziennikarstwo muzyczne w tym kraju nigdy, na dobrą sprawę, nie zaistniało. a wyjątki wyliczę na palcach jednej ręki drwala.Deathhammer66 pisze:Autor chyba nie wie, czym jest recenzja.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: MGŁA
Podejrzewam, że on może nawet wie co to jest recenzja jednak w praktyce tego nie zastosował. Może zwyczajnie nie miał nic do powiedzenia na temat nowego albumu bo jak sam stwierdził szczegóły z nowego krążka nie są dla niego najważniejsze. Dla mnie to bardziej takie wprawki, zapiski z raptularza, ot kilka zgrabnych zwrotów dla pokazania, że się coś tam orientuje.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Facet pisze w takim tonie jakby pierwszy raz miał do czynienia z zespołem, który nie jest na sprzedaż.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
DeadButDreaming pisze:Facet pisze w takim tonie jakby pierwszy raz miał do czynienia z zespołem, który nie jest na sprzedaż.
dziwisz sie? przeciez wg Szanownego Recenzenta mgła to "surowy black metal" xDD
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- COFFIN
Maćkowi chodziło o inne pojęcie surowości, z którym utożsamia klasyczną piwnicę. Mgła to w zasadzie te same patenty i ten sam zamysł - tyle, że to dużo lepiej zrealizowany odpowiednik, powiedzmy osadzony w dzisiejszych czasach.
'Come the Blessed Madness'
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
oj zamknij się
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No tak... tak. Ma dobre momenty Vemod, ale ogolnie jakos ta kapela mi nie lezy. Cos w niej jest dziwnego.COFFIN pisze:O właśnie - jeśli o surowości juz zostało wspomniane - 'Venter pa Stormene' to co jest?;)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- manieczki
Lesniczym to nie jestes : |trup pisze:No tak... tak. Ma dobre momenty Vemod, ale ogolnie jakos ta kapela mi nie lezy. Cos w niej jest dziwnego.COFFIN pisze:O właśnie - jeśli o surowości juz zostało wspomniane - 'Venter pa Stormene' to co jest?;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- trup
nie przesadzaj. Lubie las. Ale to jest las taki wiesz... sadzony ludzka reka a nie prastary bor. W dodatku sadzony pod linijke.
Vemod mi sie sztuczny wydaje. Moim zdaniem to oni za chwile beda grac jakies "wysublimowane" trele morele... bo rozwoj artystyczny itp. Vemod sam lasu nie czuje.
Vemod mi sie sztuczny wydaje. Moim zdaniem to oni za chwile beda grac jakies "wysublimowane" trele morele... bo rozwoj artystyczny itp. Vemod sam lasu nie czuje.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- COFFIN
-
- weteran forumowych bitew
Przecież VEMOD to pierwsza od lat kapela która dokładnie czai o co chodzi w kulcie Burzum; doskonały, leśny, transowy bm. Fakt, że brzmienie nie jest tak bardzo nekro jak by być mogło, ale to nie ma właściwie znaczenia - te powtarzane do znudzenia riffy są doskonałe, jest w nich duch. A w black metalu tylko to się liczy, nic więcej.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Berlin albo ZwickauCOFFIN pisze:
Dyma ktoś do Berlina?
podpisuję się pod tym obiema łapami.kenediusze pisze:Przecież VEMOD to pierwsza od lat kapela która dokładnie czai o co chodzi w kulcie Burzum; doskonały, leśny, transowy bm. Fakt, że brzmienie nie jest tak bardzo nekro jak by być mogło, ale to nie ma właściwie znaczenia - te powtarzane do znudzenia riffy są doskonałe, jest w nich duch. A w black metalu tylko to się liczy, nic więcej.
Generalnie w No jest to jedna z ciekawszych kapeli w ostatnim czasie, która w idealnym sposób potrafiła oddać klimat lat `90tych. Chyba na nic tak mocno z Norwegii obecnie nie czekam, jak właśnie na VEMOD.