MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MGŁA
na przykład klawiszowy motyw w końcówce V bardzo kojarzy mi się z takim samym motywem na końcu Blow Your Trumpets Gabriel. I któreś riffy (nie pamiętam czy w III czy IV) są wyjęte z któregoś szybszego kawałka na The Satanist. Nie pamiętam teraz konkretnie którego, bo nie mam czasu posłuchać w tej chwili obu płyt, ale wczoraj takie skojarzenie mnie naszło, jak był odsłuch Exercises in Futility i The Satanist jedna po drugiej.
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Niebywałe. Chłopaki z Mayhem wymyślili, że można zagrać małą sekstę, a M. podpierdolił tę rewolucyjną ideę.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Kiedyś musimy się spotkać i dobrze nalakierować. Wtedy napiszesz tu wszystkim jaki jestem spięty.kenediusze pisze:Tak, naskoczyliśmy i zaraz będziemy bić, będzie zbiorówa po lekcjach.535 pisze:Przecież to wy skoczyliście na mnie, że skandal, ze jak tak można, że "wszystko jest inne"...
Spiętyś pan jak agrafka, a przecie weekend jest.
-
- weteran forumowych bitew
Posłuchałem. Taki sam to on nie jest, no i we MGLE jest raczej wtopiony w tło, u BEHEMOTH wysunięty bardziej na przód (dość logicznie, bo to chyba są te tytułowe trąby). Ale dobra, jedni i drudzy użyli w jednym kawałku klawiszy do podkreślenia dość epickiego nastroju w końcówce (chociaż u Adasia pojawiają się też w pierwszej części utworu); jednakowoż mam poważne wątpliwości, czy jest to patent wymyślony przez BEHEMOTH na The Sejtanist i zaczerpnięty przez M. (bo o to się zdaje się sprawa rozchodzi), czy po prostu uniwersalny zabieg kompozycyjny.nicram pisze:na przykład klawiszowy motyw w końcówce V bardzo kojarzy mi się z takim samym motywem na końcu Blow Your Trumpets Gabriel.
Ciekaw jestem tych riffów (bez złośliwości nie), jakby Ci się chciało w wolnej chwili wyszukać to wiesz.
Oczywiście że nie, nikt nie ma prawa do własnej opinii, co najwyżej do opinii popartej jakimiś faktami xDDD*535 pisze:Tym samym popełniasz grzech śmiertelny. Tego nie wolno robić. Nie tutaj.
I ignorancja to prawie tak wielki grzech jak aborcja ok
*emotka została dodana w celu podkreślenia, że to nie na serio ino tylko tak na 52% serio
Ostatnio zmieniony 05-09-2015, 16:33 przez kenediusze, łącznie zmieniany 1 raz.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Są klawisze na nowej Mgle?? To zajebiście :-)
Szkoda że nie mogę posłuchać, bo Sowa nie wysłał mi płyty. Pewnie w ogóle nie wyśle ani nie odda kasy :-/
Szkoda że nie mogę posłuchać, bo Sowa nie wysłał mi płyty. Pewnie w ogóle nie wyśle ani nie odda kasy :-/
-
- manieczki
Panowie mam prosbe. Jak porownujecie jakies motywy do innych zespolow to prosze o podawanie umiejscowienia w programie czasowym plyty z dokladnoscia do milisekund. dziekuje.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ascetic
jak sie pojawiają porównania do najmroczniejszych wyziewów pomorskich lasów i Gimu Dorgir to płyta musi byc wybitna ... -:)
wow i klawisze są, super -)
niektórzy maja talent to "czarnego" pijaru -;)
wow i klawisze są, super -)
niektórzy maja talent to "czarnego" pijaru -;)
lys på slutten av lys
- Headcrab
- Kontakt:
Posłuchałbym, ale nie ma Mgły na Spotify, ani na Wimp.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Re-animator
- rozkręca się
Te, Panie ekspert. Ale CULTES DES GHOULES i BESTIAL RAIDS to Ty szanuj. INFERNAL WAR też się wybija.nicram pisze: poznać nie chcę. Uważam, że współczesny polski black metal jest mocno średni.
Ostatnio zmieniony 05-09-2015, 18:32 przez Re-animator, łącznie zmieniany 1 raz.
DEATH IS FUN
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
-
- postuje jak opętany!
Klawiszy jest w huj, jak w strzeleckim przytułku albo na Hvis Lyset, no ale - wzorce zobowiązują, poza tym musi być jakaś aryjska przeciwwaga dla murzyńskich gitar i bębenów w końcu.Ascetic pisze: wow i klawisze są, super -)
- Ascetic
jak od klawesynów, klawikordów i innych takich w "blaku" wole murzyński tribal wybijany na czym tam mają pod ręką ...
zresztą mam taką myśl o charakterze ogólnym. Jak do szeroko rozumianego metalu wprowadzono instrumenty typu pianino (za wyjątkie intr/ outr), to sie muzyka spedaliła ... Taki oto problem filozoficzny (rasowy? socjologiczny?) - niby instrument białasów, a zjebał muzykę białasów. Doskonałym przykładem jest masa zespołów death/doom. Chłopaki cisną, wchodzi jakiś hamond albo inny syntezator i sie wszystko sypie (choć są oczywiście wyjątki np. Coffins)
zresztą mam taką myśl o charakterze ogólnym. Jak do szeroko rozumianego metalu wprowadzono instrumenty typu pianino (za wyjątkie intr/ outr), to sie muzyka spedaliła ... Taki oto problem filozoficzny (rasowy? socjologiczny?) - niby instrument białasów, a zjebał muzykę białasów. Doskonałym przykładem jest masa zespołów death/doom. Chłopaki cisną, wchodzi jakiś hamond albo inny syntezator i sie wszystko sypie (choć są oczywiście wyjątki np. Coffins)
lys på slutten av lys
- trzeci
- zaczyna szaleć
a mnie czlowiek golebia przypomina. i jednego i drugiego widzialem jak chleb jadl.nicram pisze:na przykład klawiszowy motyw w końcówce V bardzo kojarzy mi się z takim samym motywem na końcu Blow Your Trumpets Gabriel. I któreś riffy (nie pamiętam czy w III czy IV) są wyjęte z któregoś szybszego kawałka na The Satanist. Nie pamiętam teraz konkretnie którego, bo nie mam czasu posłuchać w tej chwili obu płyt, ale wczoraj takie skojarzenie mnie naszło, jak był odsłuch Exercises in Futility i The Satanist jedna po drugiej.
fuck you buddy
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
To bardzo ciekawa ocena ,nie znam płyty ale wyrok jest.nicram pisze:na przykład klawiszowy motyw w końcówce V bardzo kojarzy mi się z takim samym motywem na końcu Blow Your Trumpets Gabriel. I któreś riffy (nie pamiętam czy w III czy IV) są wyjęte z któregoś szybszego kawałka na The Satanist. Nie pamiętam teraz konkretnie którego, bo nie mam czasu posłuchać w tej chwili obu płyt, ale wczoraj takie skojarzenie mnie naszło, jak był odsłuch Exercises in Futility i The Satanist jedna po drugiej.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- nicram
Misiu miętowy czy twierdzisz, że nie znam obu płyt? Otóż rozczaruję Cię. Znam. Co więcej obie mam. Mgła jeszcze co prawda nie przyszła, ale jak przyjdzie to chętnie zrobię Ci zdjęcie obu płyt ze specjalna dedykacją. Niestety nie uczę się już tytułów piosenek na pamięć i nie potrafię wymienić ich ot tak sobie z pamięci.REINHARD IRRUMATOR pisze:To bardzo ciekawa ocena ,nie znam płyty ale wyrok jest.nicram pisze:na przykład klawiszowy motyw w końcówce V bardzo kojarzy mi się z takim samym motywem na końcu Blow Your Trumpets Gabriel. I któreś riffy (nie pamiętam czy w III czy IV) są wyjęte z któregoś szybszego kawałka na The Satanist. Nie pamiętam teraz konkretnie którego, bo nie mam czasu posłuchać w tej chwili obu płyt, ale wczoraj takie skojarzenie mnie naszło, jak był odsłuch Exercises in Futility i The Satanist jedna po drugiej.
- nicram
Grzechem śmiertelnym jest niezgadzanie się prominentami tego forum. Jak oni orzekną, że coś jest zajebiste, a Twoje zdanie jest odmienne to od razu jesteś zjebem, kretynem, lub masz chujowy gust. Ewentualnie będą Ci wypominać zawsze i wszędzie, że lubisz Arcturian lub Masachist. Ot taki folklor.535 pisze:Tym samym popełniasz grzech śmiertelny. Tego nie wolno robić. Nie tutaj.nicram pisze: Oceniam sobie muzykę, a skoro muzyka mi się podoba bardziej lub mniej, to czemuż miałbym o tym nie napisać na jakimś niszowym forume?