I teraz będziemy riff po riffie, przez trzydzieści stron analizować z czego składa się muzyka Mgły, wszystko to przetykane bedzie wyzwiskami i zdjęciami betoniarek, a na koniec napiszesz mi, że nie ma tam, ani grama, przykładowo, Dissection, bo go tam nie słyszysz...Ma to jakikolwiek sens? Być może jestem głuchy i mam słabsze dni. Być może moi sąsiedzi zdefiniowali na nowo black metal... Ja się nie upieram. Przecież to wy skoczyliście na mnie, że skandal, ze jak tak można, że "wszystko jest inne"...kenediusze pisze: Jeśli uważasz że się mylę (może tak jest), to wypisanie kontrargumentów chyba nie powinno być problemem.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MGŁA
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
z tego wszystkie najwieksze poruszenie widze w Twoich postach, reszta jakos raczej na luzie535 pisze:@Riven
Gdzie napisałem, że powtórka? Gdzie stwierdziłem, ze to złe wpływy? Wreszcie czy napisałem, że "gówno" i "chujowe", że podnieśliście taki lament? Ja jedynie poddaję w wątpliwość zasadność zbiorowej histerii, głupkowate nierówności, przesadne i bezkrytyczne wynoszenie na piedestał. Zbyt trudne do zrozumienia? Uraziłem kogoś? Przykro mi.
za duzo Arcturus chyba...
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
mikołaj ładnie Aspa leci :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- manieczki
Szczymta ryje na moment chociaz.

Kto jako pierwszy zglosi odpowiedniej instytucji 'mozliwy' plagiat, hm?
I jeszcze w innej kwesti, ktora byla tutaj poruszana. Prosze przesluchac (o ile wytrzymacie choc troszke) ten kawalek:
[youtube][/youtube]
Jesli juz jestescie po odsluchu (nawet czesciowym) to prosze kliknac ten link:
http://www.metalmedia.com.br/images/des ... sfront.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Rzeczywiscie:
a) Mgla nie jest obecnie modna w szerokiej subkulturze 'brudasow'
b) Rzeczywiscie jest to malo znany zespol aktualnie

Kto jako pierwszy zglosi odpowiedniej instytucji 'mozliwy' plagiat, hm?
I jeszcze w innej kwesti, ktora byla tutaj poruszana. Prosze przesluchac (o ile wytrzymacie choc troszke) ten kawalek:
[youtube][/youtube]
Jesli juz jestescie po odsluchu (nawet czesciowym) to prosze kliknac ten link:
http://www.metalmedia.com.br/images/des ... sfront.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Rzeczywiscie:
a) Mgla nie jest obecnie modna w szerokiej subkulturze 'brudasow'
b) Rzeczywiscie jest to malo znany zespol aktualnie
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Ogólnie na tej nowej Mgle słychać taki konglomerat różnych różności. Oprócz Burzum i DsO do tego worka wrzuciłbym także The Satanist. Kilka patentów jest wręcz wyjętych z ostatniej płyty Behemotha. No i obie płyty słucha się miło i obie są dla mnie podobne pod kątem hamburgerowatości, lub po prostu bycia rozrywką dla mas. Co oczywiście nie musi być zarzutem i bardzo proszę nie odczytywać tego jako zarzut.535 pisze:Uspokój się już do ch..a miłego, przecież to nowatorski, nigdy wcześniej nie grany i niepublikowany rodzaj muzyki. Jątrzysz i wkurwiasz ludzi u progu łykendu. Zajmij się czymś pożytecznym. Bronka otwórz, umość wyro i włącz mecz.maciek z klanu pisze:mikołaj ładnie Aspa leci :)
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
w domysle, a licze, ze jestes inteligentniejszy niz sprawiasz wrazenie na forume, wiec powinienes zalapac: zebys nie przekladal osobistych animozji na ocene polskich plyt. trzeba wspierac polski kapital. "nie" dla black metalu zagranicznego.
this is a land of wolves now
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Kto jak kto, ale nicram przecież od zawsze wspiera rodzimy przemysł metalurgiczny :)
Nicram, oczywiście - bez urazy ;)
Nicram, oczywiście - bez urazy ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
Rivenku, ja nie mam żadnych osobistych animozji z polskim black metalem. Nikogo z tutejszych celebrytów nie znam i poznać nie chcę. Uważam, że współczesny polski black metal jest mocno średni. Zresztą nigdy Polska nie była mocarzem w tej kategorii. Oceniam sobie muzykę, a skoro muzyka mi się podoba bardziej lub mniej, to czemuż miałbym o tym nie napisać na jakimś niszowym forume? No nic, nie zamierzam się więcej droczyć, bo muszę iść do sklepu. Miłego dnia. :-)
@ Sybir takie są fakty, takowy przemysł wspieram. :-)
@ Sybir takie są fakty, takowy przemysł wspieram. :-)
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
Tak, naskoczyliśmy i zaraz będziemy bić, będzie zbiorówa po lekcjach.535 pisze:Przecież to wy skoczyliście na mnie, że skandal, ze jak tak można, że "wszystko jest inne"...
Spiętyś pan jak agrafka, a przecie weekend jest.
Które konkretnie?nicram pisze:Kilka patentów jest wręcz wyjętych z ostatniej płyty Behemotha.
Ostatnio zmieniony 05-09-2015, 11:18 przez kenediusze, łącznie zmieniany 1 raz.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME