MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: MGŁA
Teksty, proszę Panstwa, teksty!
-
- weteran forumowych bitew
No to jest akurat taki album, że im lepiej się go zna, tym lepiej i chętniej się go słucha, jakaś taka "wkręcalna", do ciągłego studiowania; chyba nie tylko ja tak mam, więc zakładam że wynika to z jakiejś własności zawartej w muzyce.DeadButDreaming pisze:Jest to prawda, ta płyta się nie nudzi, wciąż ma kopa i wciąż jest taka... nieoswojona.Riven pisze:Nawiasem mówiąc, pisanie takich rzeczy o whtn to dowód skrajnej gluchoty, zwłaszcza ze po tych 3 latach trzyma się ten album doskonale.
3,2,1...manieczki pisze:No to czekamy na festiwal spierdolenia
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- weteran forumowych bitew
bardzo dobra plyta, lepsza od poprzedniej
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
znakomity album, ale jeszcze nie słuchałem
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
czy mnie sie wydaje,czy na pleckach jest blad jesli chodzi o poslugiwanie sie jezykiem angielskim?manieczki pisze:
niech to miejsce niebawem zniknie
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- manieczki
Czyli wygryw? Ale chujowy, bo nie czuje satysfakcji :|hcpig pisze:A manieczki rozdał karty.
Nakresle jednak pewien dosc istotny szczegol. W takich warunkach panicz trotzky odsluchiwal WHTN:
[youtube][/youtube]
Ja tam sie nie znam na jezyku angielskim, ba z polskim mam problemy wiec nie wiem... ale nawet jesli jest tam jakis blad to co z tego? Po co wspominasz/wypominasz :( Metale beda mialy dobrele teszerte do noszenia, choc idzie jesien (,oze na wf zaloza). BARDZIEJ ZAINTERESUJ SIE FAKTEM RUN NA TEJ SZMACIE OK !!!!pr0metheus pisze:czy mnie sie wydaje,czy na pleckach jest blad jesli chodzi o poslugiwanie sie jezykiem angielskim?manieczki pisze:
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
U mnie po pierwszym przesłuchaniu 4:2. W 4 przypadkach jestem kupiony bez pytań, w 2 (I i III) pytania pozostają, odpowiedź przyniosą kolejne obcowania z materiałem. A z „WHTN” mimo wielu prób nie zdołałem się tak naprawdę zaprzyjaźnić, doceniam koncept, ale jakoś nie jestem w stanie wejść z tą płytą w rezonans mentalny.
- nicram
+1 poszedłbym dalej, wraz z nowym BoP i IW to najlepsze co spotkało nasz black metal. Mogę się założyć że za 20 lat cały metalowy świat będzie te trzy pozycje stawiał na równi z De Myteriis czy Worship Him.yossarian84 pisze:znakomity album, ale jeszcze nie słuchałem
A już na poważnie czytając te wszystkie spusty na temat nowej Mgły to zastanawiam się czy muzyczny świat autorów tych spustów ogranicza się tylko do tej wesołej polskiej scenki? Jeżeli tak, to rozumiem skąd pewne ograniczenia i brak szerszego spojrzenia na muzykę, którą prezentują chłopaki z Mgły. Żeby jednak być uczciwym Exercises in futility na tle tragikomicznej WHTN prezentuje się o niebo lepiej. Przede wszystkim nie ma tyle gównianych melodyjek, choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne. Zdecydowanie bliżej im do Burzum, co słychać szczególnie w dwóch ostatnich kawałkach. Czuję jak wzbiera nawet we mnie twierdzenie, że ta muzyka ma dla mnie pewną dozę akceptowalności. Produkcja też bardziej brudna niż na WHTN co zaliczyć należy na plus. Ale żeby nie było tak różowo to wyczuwam pewne fatalne akcenty z ostatniego KSM, i tak w połowie, z tej płyty wyziera pustka i nuda EoM. Podsumowując, dałoby się z tego wykroić naprawdę dobrą EPkę, a tak dostaliśmy przyzwoito-średni materiał na 6/10. Jest progres, więc może kiedyś znowu dobiją do dobrego poziomu Mdłości, czego sobie, Wam i zespołowi Mgła życzę w ostatni dzień przed pójściem do gimnazjum. :-)
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
Napisał fan Arkony i Hellveto. Tak tylko przy pominam. : Dnicram pisze:choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Kontakt:
ale gdzie dokladnie? bo nie widzepr0metheus pisze:czy mnie sie wydaje,czy na pleckach jest blad jesli chodzi o poslugiwanie sie jezykiem angielskim?manieczki pisze:
this is a land of wolves now
- Only_True_Believers
nicram pisze:
A już na poważnie czytając te wszystkie spusty na temat nowej Mgły to zastanawiam się czy muzyczny świat autorów tych spustów ogranicza się tylko do tej wesołej polskiej scenki? Jeżeli tak, to rozumiem skąd pewne ograniczenia i brak szerszego spojrzenia na muzykę, którą prezentują chłopaki z Mgły. Żeby jednak być uczciwym Exercises in futility na tle tragikomicznej WHTN prezentuje się o niebo lepiej. Przede wszystkim nie ma tyle gównianych melodyjek, choć melodie są, ale jednak trochę bardziej wyrafinowane (acz nadal słitaśne) i może nie tak nachalne. Zdecydowanie bliżej im do Burzum, co słychać szczególnie w dwóch ostatnich kawałkach. Czuję jak wzbiera nawet we mnie twierdzenie, że ta muzyka ma dla mnie pewną dozę akceptowalności. Produkcja też bardziej brudna niż na WHTN co zaliczyć należy na plus. Ale żeby nie było tak różowo to wyczuwam pewne fatalne akcenty z ostatniego KSM, i tak w połowie, z tej płyty wyziera pustka i nuda EoM. Podsumowując, dałoby się z tego wykroić naprawdę dobrą EPkę, a tak dostaliśmy przyzwoito-średni materiał na 6/10. Jest progres, więc może kiedyś znowu dobiją do dobrego poziomu Mdłości, czego sobie, Wam i zespołowi Mgła życzę w ostatni dzień przed pójściem do gimnazjum. :-)
nicram + 100
Już myślałem , że jestem jedynym który widzi że w przypadku WHTN król jest nagi. Nie chodzi mi o to, że płyta jest zła, jest bdb ale do genialności jej daleko. Te słodziutkie melodie... i taki jakiś stadionowy charakter. Nowej jeszcze nie słuchałem bo poczekam na cd ale fajnie, że jest inna, gorzej ,że podobna do EoM które jednak jest wpadką. Popisy perkusisty nie stanowią o jakośći muzyki samej w sobie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
W piątym podobieństwo do KSM faktycznie jest(bębny!), ale w pozostałych są to imo zupełnie inne wibracje.
- Riven
- Kontakt:
edit: wycofuje, faktycznie cos jest nie tak , chociaz nie jestem pewien, czy jest to jakis bezdyskusyjny blad, zwlaszcza biorac pod uwage, ze jest to piosenka, a nie normalne zdanie
nie mniej "much more" mialoby inny sens
nie mniej "much more" mialoby inny sens
- pr0metheus
"hesychasm is so much convenient with the desert within ourselves"
no nie pasuje mi ta forma do konca,ale nie jestem w angliku az taki kozak zeby byc pewnym
no nie pasuje mi ta forma do konca,ale nie jestem w angliku az taki kozak zeby byc pewnym
niech to miejsce niebawem zniknie
- Riven
- Kontakt:
bo faktycznie jest dziwna - pytalem przed chwila native'a i mowil ze dziwna, ale niekoniecznie niedopuszczalna
lepsze byloby very much convenient - tutaj juz nie byloby kontrowersji, albo po prostu very convenient
lepsze byloby very much convenient - tutaj juz nie byloby kontrowersji, albo po prostu very convenient