przed jeszcze musisz sie napierdolic :)) i conajmniej 2x mocarza zarzyć zeby wejsc na fale mózgowe rowne Dronowi :)est pisze:Może spróbuję po urlopie. Będę wypoczęty to może dam rade posłuchać jej tak żeby mi się spodobała ;)
HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HATE ETERNAL
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Niestety, drugi tydzień urlopu spędzam w rodzinnych okolicach, będzie ostry spadek wydolności organizmu :DHeretyk pisze:to może się nawet udać, tylko musisz naprawdę porządnie wypocząć przed takim wysiłkiemest pisze:Może spróbuję po urlopie. Będę wypoczęty to może dam rade posłuchać jej tak żeby mi się spodobała ;)
wszystko staje się jasne, Rattlehead dużo pije i uwielbia ;)maciek z klanu pisze:przed jeszcze musisz sie napierdolic :))est pisze:Może spróbuję po urlopie. Będę wypoczęty to może dam rade posłuchać jej tak żeby mi się spodobała ;)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Złamałeś klucz.est pisze:wszystko staje się jasne, Rattlehead dużo pije i uwielbia ;)
support music, not rumors
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
coś w tym jestHeretyk pisze:nie każdy musi akurat uwielbiać takie podejście do death metalu. osobiście mogę powiedzieć, że bardziej tę płytę doceniam, niż lubię. owszem, kiedy mam odpowiedni dzień i ochotę na taki kurewsko gęsty materiał, to sobie włączam, ale zawsze po kilku odsłuchach jestem autentycznie zmęczony. dlatego w 99 przypadkach na 100, stojąc przed półką z płytami z zamiarem posłuchania jakiegoś death metalu, wybiorę coś innego, tak żeby nie być zmuszonym do "przedzierania" się przez cokolwiek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Gęsta ta nowa płyta, wręcz duszna, ale jednocześnie na swój sposób dość chwytliwa. Będzie dalej słuchana.
-
est pisze:Może spróbuję po urlopie. Będę wypoczęty to może dam rade posłuchać jej tak żeby mi się spodobała ;)
Mogę jedynie przyklasnąć takiej inicjatywie;-) zanim spróbujesz drugi raz rozwiąż test muzyczny który dla Ciebie przygotowałem ;-)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Kurde, a mi się właśnie oddychająca wydaje. I bardzo dobra.ramonoth pisze:Gęsta ta nowa płyta, wręcz duszna, ale jednocześnie na swój sposób dość chwytliwa.
Tylko, kurde, coś mi się chyba rzuciło na głowę albo uszy, bo jak tego słucham, to wydaje mi się, że jakbym nie słyszał nowego Krisiun, a ktoś mi powiedział, że to właśnie oni to nagrali, to bym chyba uwierzył.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Bardzo dobra płyta i pierwszy HE, który naprawdę mi się podoba. Tytułowy kawałek powala swoim mistycyzmem i klimatem.
- Drone
Podoba mi się ta nowa płyta, szczególnie dwa ostatnie utwory, gdzie do głosu dochodzą te niepokojąco rozedrgane gitary, które - no tak, nie bójmy się tego powiedzieć wprost - brzmią niemalże jak!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
To ja tez swoje trzy(3) grosze dorzuce: nie wiem czy to kwestia upalow, czy 'kryzysu' na death metal, ale nie moge - podobnie jak w przypadku Krisun dotrwac do konca programu albumu. No, moze jest troszke lepiej porownujac z Krzysiem, ale absmak i tak pozostaje. Z drugiej strony z lyknieciem nowego Goat Torment nie mialem najmniejszych problemow....
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Jak ktoś się truje nowym PYO zamiast zażyć wieczorną olanzapinkę i zasnąć snem sprawiedliwego, to takie są efekty ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- TheDude
Gdzieś tak do 1:45 track 9 nieco zalatuje mi Virus :)Drone pisze:Podoba mi się ta nowa płyta, szczególnie dwa ostatnie utwory, gdzie do głosu dochodzą te niepokojąco rozedrgane gitary, które - no tak, nie bójmy się tego powiedzieć wprost - brzmią niemalże jak!
- manieczki
juz sie nie truje smyku, straszne kupsko :| a olanzapinka jest dla suchoklatesow, ktorzy chca nabrac masy (pozdro600 keltuz)Drone pisze:Jak ktoś się truje nowym PYO zamiast zażyć wieczorną olanzapinkę i zasnąć snem sprawiedliwego, to takie są efekty ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
ja bym tak nie powiedział ale chyba jest jakiś postęp a to już coś ;)Deathhammer66 pisze: pierwszy HE, który naprawdę mi się podoba.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
https://www.mystic.pl/plyty_cd,hate_ete ... ,23278.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Wersja limitowana, dość drgo. Za normalne wydanie zyczą sobie 56...
Wersja limitowana, dość drgo. Za normalne wydanie zyczą sobie 56...
- nicram
Mystic z niektórymi cenami odjeżdża dla mnie w niezrozumiałe strony. Poszukaj na jakimś niemieckim ebayu, albo innym distro np. Agonia ma dużo niższe ceny płyt z Season of Mist.
all the monsters will break your heart
-
Harlequin pisze:W sumie to jestem ciekaw Twojej opinii. Jak dla mnie najbardziej przyjemny i najłatwiej przyswajalny album.Nasum pisze:Nie słyszałem jeszcze płyty, ale dyskusja rozpoczyna sie ciekawa, nie powiem;-)
Jak na razie Pacjent zareklamował i odebrał ją chyba najlepiej. Bez kręcenia nosem, bez rozdrabniania, każdy wiedział że będzie to gęste napierdalanie więc nie wiem o co to lekkie rozczarowanie ?
Jak na razie za mną tylko kilka odsłuchów, więc zanim napiszę coś więcej jeszcze będę słuchał bardzo uważnie, natomiast trzeba się zgodzić z tym, że to jeden z bardziej przyswajalnych materiałów tej kapeli. Najbardziej...hmmmm...melodyjny? Melodyjny na swój death metalowo technicznie sposób? Przy okazji płyta nie straciła nic ze swego brutalnego charakteru, jest ostro, są blasty, i te wszystkie techniczne łamańce.
-
No i w końcu jest kolejny album ekipy Rutana, który śmiało może konkurować z największymi ze sceny, łącznie z kapelą w której Eric stawiał swoje pierwsze wielkie kroki, czyli Morbid Angel. Dlaczego? Chociażby dlatego, że ta muzyka jest napisana przez maniaka death metalu dla maniaków death metalu, nie ma tutaj miejsca na eksperymenty, tylko i wyłącznie na stare, dobre, sprawdzone składniki które tworzą ten gatunek. A jednak pomimo tego udało mu się uniknąć kliszy i stworzyć płytę, która sprawia wrażenie innej od pozostałych. Oczywiście są tutaj bardzo szybkie partie perkusji, świetnie słyszalny bas, wszystko jest przepisowo brutalne i agresywne, a jednak kompozycje same w sobie stwarzają wrażenie przestrzeni, której jest tutaj naprawdę dużo . Nie ma tutaj aż tak przygniatającego klimatu jak na Fury and Flames, ale bez obaw, dostajemy tutaj coś innego, coś niepokojacego, coś nie nazwanego. Od początku słychać kto nagrał ten krążek, ale muszę przyznać, że jest to album jak do tej pory najbardziej przyswajalny i łatwy w odbiorze. To jakby kontynuacja pomysłów z ostatniej płyty, zmiksowanymi z wczesniejszymi nagraniami. Taki Hate Eternal w pigułce, płyta różnorodna, bo oprócz pospolitych szybkich kawałków, znajdzie się miejsce na taki utwór tytułowy, który wręcz wlecze się stawiając na podniosły nastrój i klimat grozy. "Infernus" jest dziełem bardzo dojrzałym, zrównoważonym, jest tutaj to, co powinno się znaleźć na płycie z death metalem. Czekam teraz na odpowiedź Morbid Angel, zobaczymy czy uczeń przerósł już mistrza.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Coś z tą przyswajalnością rzeczywiście jest, bo tak jak poprzednie materiały HE średnio do mnie trafiają tak ten krążek bardzo mi się podoba. Fajnie, że zwolnili trochę, wprowadzili więcej przestrzeni, dzięki czemu jest miejsce na masę bardzo dobrych motywów, np. we wspomnianym przez Ciebie utworze tytułowym.
-
Na uwagę zasługuje też numer który kończy album - znakomity początek, jeszcze lepsza solówka.