Tłuste bity i chędogie zajawki spuściportów
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rozkręca się
Re: Tłuste bity i chędogie zajawki spuściportów
masterful = metalowy ślizg
slizg = rapowy masterful
;D
slizg = rapowy masterful
;D
- longinus696
- zahartowany metalizator
O kurwa! Chcecie powiedzieć, że jest gdzieś forum podobne do Masterfula, gdzie można pogadać na poważnie o rapsach?????
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- rozkręca się
jest, ale rejestracja dla nowych użytkowników dawno zablokowana, ja się nie załapałem na otwartą więc tylko czytam
-
- w mackach Zła
To samo, ostatnia rejestracja była chyba w marcu, przegapiłem. Lubię poczytać, poza tym mają bardziej rozwinięte działy offtopicowe, np. o sporcie.blasfimer pisze:jest, ale rejestracja dla nowych użytkowników dawno zablokowana, ja się nie załapałem na otwartą więc tylko czytam
- longinus696
Co? Dlaczego? To jakaś chujnia maksymalna w takim razie. Chyba chodzi o to, żeby każde forum miało jak najwięcej użytkowników. Tylko wtedy rozmowy się kleją i nie trzeba czekać na odpowiedzi po tydzień albo dwa. Poza tym skąd wiadomo, czy nie blokują jakiegoś gościa, który wniósłby trochę świeżego powietrza do dyskusji, jakąś inną perspektywę.blasfimer pisze:jest, ale rejestracja dla nowych użytkowników dawno zablokowana, ja się nie załapałem na otwartą więc tylko czytam
-
- w mackach Zła
Tam i tak jest z 10razy więcej aktywnych użytkowników niż chociażby u nas :P
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Natrafilem kiedys na to forum, ale balem sie wchodzic majac w pamieci walajace sie kiedys po kioskach (moze dalej sie wala, ale od lat chyba 10 nie widuje) pismo zwace sie tak samo - wlasnie z powodu:
...bo na tym wszystkim chyba sie ono skupialo - a przynajmniej tak to pamietam. A tutaj sie okazuje, ze ludnosc tam - na pierwszy rzut oka - w miare elokwentna. Huhlonginus696 pisze:bo polski hip-hop działa na mnie jak płachta na byka. Po prostu te chujowe barwy głosów, gangsta-attitude cherlawców z blokowiska, zgrywających twardzieli i na domiar złego język polski, który - moim skromnym zdaniem - nie nadaje się do żadnej chyba muzyki, odstraszają mnie na mile od tej twórczości. Sorry.
- longinus696
No bo Masterful to faktycznie taki pipidówek - bardzo sympatyczny, nie zrozumcie mnie źle - ale jednak mocno kameralny. Kiedyś się pochwaliłem mojej lepszej połowie ilu to użytkowników debatuje tutaj nad różnymi kwestiami, a ona wzruszyła tylko ramionami i pokazała mi licznik na swojej Dogomanii - wówczas zbladłem.Hollowman pisze:Tam i tak jest z 10razy więcej aktywnych użytkowników niż chociażby u nas :P
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
SLG baaardzo polecam, jedyne forum o rapie, które można poczytać bez zażenowani. Tak poczytać, bo ta blokada rejestracji to jaja jakieś.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
no, fajne forum, nawet nie wiedziałem, ze tam jakaś blokada rejestracji jest bo i tak nigdy nie miałem chęci tam pisać, ale jak ktoś chce sprawdzić opinie o jakichś rapowych albumach to jest to pierwsze miejsce gdzie bym się udał.

-
- rozkręca się
SLG to bardzo specyficzne forum, szczególnie dział polskiego rapu, mają nawet swój odpowiednik świętych krów czyli u nas jest Voivod i Autopsy, a u nich Smark i Laik, za złe słowo na nich, może odbyć się 30 stronicowa dyskusja ;D
Za miesiąc mija 20 lat odkąd wyszła najlepsza obok Illmatica rap płyta czyli Enter the Wu, jaram się, bo z tej okazji może wyjść nowa płyta WU.
Za miesiąc mija 20 lat odkąd wyszła najlepsza obok Illmatica rap płyta czyli Enter the Wu, jaram się, bo z tej okazji może wyjść nowa płyta WU.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Jak już mowa o polskim rapie, to jeszcze słówko ode mnie. Swego czasu znajomy polecił mi Quebonafibe. Sobie tak leżało i czekało na sprawdzenie i się w końcu doczekało. "Eklektyka" wlazła mi od pierwszego odsłuchu, świetna rzecz. Na dole link do przesłuchania całości:
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Eminem - Rap God, bdb.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja pierdolę, jak ten gość niszczy! Album biorę w ciemno w dniu premiery, nie ma bata.
Tytuł adekwatny do zawartości kawałka - 4:26 O_O MOże i sa goście którzy wypluwają słowa jeszcze szybciej, ale to jest jednak absolutny top. Bez dwóch zdań.
Tytuł adekwatny do zawartości kawałka - 4:26 O_O MOże i sa goście którzy wypluwają słowa jeszcze szybciej, ale to jest jednak absolutny top. Bez dwóch zdań.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Słyszałem. Zamówiłem przedpremierowo wersję deluxe i jadę od wczoraj. Moge powiedziec tylko tyle, że narazie jest to rozczarowanie życia jeśli chodzi o muzykę. Nigdy nie miałem takich oczekiwań w stosunku do zespołu/artysty i tak bardzo się nie przejechałem. Jestem autentycznie przybity. Szkoda gadać.
-
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, a pojedyncze kawałki zrobił mi ogromnego smaka.... Co nie gra?
Stay clean! 

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Po kolejnych dniach odsłuchowych jest trochę lepiej. Ale za płytę DOBRĄ można uznać tylko wersję Deluxe, bo te 5 dodatkowych kawałków jest bardzo ok. Co nie gra? Primo: powtarzalność tematów w lirykach. Em zawsze był lekko monotematyczny, ale tutaj nawet mnie zaczyna to trochę irytować. Dużo byłem w stanie tutaj przełknąć, ale 41 letni raper nawiązujący do tego jak dostawał wpierodl w liceum to już trochę too much). Po drugie - większośc bitów jest, w najlepszym wypadku, średnia. Marshall nie dopuścił Dre do tworzenia podkładów i więszkość zrobił sam. Nie do końca to wyszło, niestety. No i najgorsze - 3 utwory tak do bólu CHUJOWE że jak je pierwszy raz usłyszałem to byłe m autentycznie zażenowany. Pop, zaśpiewy i miłość z MTV. Zripowałem, CD poszło na półkę, wyjebałem jakieś featy z Rihanna i reszty da się słuchać. Oczywiście są highlighty (Rap God, Bad Guy, So Much Better) ale jak narazie wydaje mi się, że to jego najsłabsza płyta.
-
- rozkręca się
20 lat mineło jak jeden dzień... po głebszym zastanowieniu i 6 paku stwierdzam, że 36 chambers wygrywa minimalnie z illmaticiem w rankingu najlepszych rap płyt
z rzeczy nowszych, niedawno ukazał się mixtape ghostface w wersji 2.0 czyli action bronsona, wiadomo rozpierdol,
we wrześniu wyszła płyta dannego browna - old, mocno pojebana materiał z naktorycznym klimatem, wyraźnie inspirowana ol dirty bastardem
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Potwierdzam info, dobra płytka, warto.blasfimer pisze:we wrześniu wyszła płyta dannego browna - old, mocno pojebana materiał z naktorycznym klimatem, wyraźnie inspirowana ol dirty bastardem