Promocje poniżej pasa!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Promocje poniżej pasa!

04-07-2013, 08:48

Hihi, ależ cie boli:) Ulżyło? To musisz się podmyć. Buziaki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-07-2013, 08:54

no ale Plastek ma racje - ksiazki historycznej ponizej 50 zł nie usiwadczysz... ale polskie fantasy w miekkiej okładce to chodzi w okolicach 30 zł - innych nie kupuje to nei wiem
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-07-2013, 08:55

Adrian696 pisze:no ale Plastek ma racje - ksiazki historycznej ponizej 50 zł nie usiwadczysz... ale polskie fantasy w miekkiej okładce to chodzi w okolicach 30 zł - innych nie kupuje to nei wiem
Made in Fabryka Słów? My tutaj o literaturze rozmawiamy:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-07-2013, 08:58

Adrian696 pisze:no ale Plastek ma racje - ksiazki historycznej ponizej 50 zł nie usiwadczysz... ale polskie fantasy w miekkiej okładce to chodzi w okolicach 30 zł - innych nie kupuje to nei wiem
Wiem, chory słonik, kupuje głównie te w "miękkiej" oprawie. Ja się nie znam. Ja kupuję tylko piwo. Nie mam pieniędzy na książki. Zawsze mogę poczytać "skany w necie".
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-07-2013, 09:00

Lazilem po Matrasie wczoraj, chcialem sobie uzupelnic np Kapuscinskiego, troche roznych innych spraw, kurwa wszystko niemal zaczynalo sie conajmniej od 4 z przodu albo ew 39.90 i to bylo minimum. Za 30 to mozna jakies cieniutkie ksiazeczki albo dla dzieci.

O wiele rozsadniejszym sie wydaje robienie zakupow w internetowym Matrasie i korzystanie z roznych przecen i promocji a potem wskazanie ksiegarni w ktorej sie odbierze te ksiazki. Wtedy to jeszcze ma sens. Ale ogolnie to popierdolilo z cenami.
Ostatnio zmieniony 04-07-2013, 09:01 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-07-2013, 09:01

Plastek pisze:
Made in Fabryka Słów? My tutaj o literaturze rozmawiamy:)
ja tam wyzwiska głownie widze :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

04-07-2013, 09:01

Popierdoliło to sie foro
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-07-2013, 09:02

Triceratops pisze:Lazilem po Matrasie wczoraj, chcialem sobie uzupelnic np Kapuscinskiego, troche roznych innych spraw, kurwa wszystko niemal mialo 4 z przodu albo ew 39.90 i to bylo minimum. Za 30 to mozna jakies cieniutkie ksiazeczki albo dla dzieci.

O wiele rozsadniejszym sie wydaje robienie zakupow w internetowym Matrasie i korzystanie z roznych przecen i promocji a potem wskazanie ksiegarni w ktorej sie odbierze te ksiazki. Wtedy to jeszcze ma sens. Ale ogolnie to popierdolilo z cenami.
W Matrasie? Tam przecież tych promocji nie ma za dużo. Zapomnij, Selkar lub Solaris - tam masz dobre promocje.
535 pisze: Wiem, chory słonik, kupuje głównie te w "miękkiej" oprawie. Ja się nie znam. Ja kupuję tylko piwo. Nie mam pieniędzy na książki. Zawsze mogę poczytać "skany w necie".
Po co zabierasz głos w temacie o którym nie masz pojęcia cioto?
Adrian696 pisze: ja tam wyzwiska głownie widze :)
No przylezie zawsze jakaś numerowana ciota i pierdoli.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

04-07-2013, 09:03

Najlepiej szukać na alledrogo i w antykwariacie. Często "raz przeczytaną nowość" można zakupić 2-3 razy taniej. Płacenie 4-5 dych za książkę z miekką okładką, 200 stronami i jakością papieru ala papier toaletowy "tuptuś" to zniewaga dla pieniądza i zdrowego rozsądku :)
aginsiak pisze:Popierdoliło to sie foro
+1
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-07-2013, 09:04

Maria Konopnicka pisze:
Gore_Obsessed pisze: Nie wymyśliłem sobie tego. Może w przypadku wydawców których znasz kulała dystrybucja/reklama? Allegro zapewnia jednak możliwość dotarcia do kilkunastu milionów ludzi, którzy widzą taką promocję. To jest miarodajne.
Nie twierdzę, że wymyśliłeś. Wierzę, że kilkuzłotowa obniżka może zwiększyć sprzedaż wówczas gdy jest popyt na jakąś pozycję. Wychodzi jakiś nowy Harry Poter wszędzie jest po 40 zł, a Ty obniżasz do 35 zł i - tak jak piszesz - sprzedaż zwiększa się dwukrotnie. Obniżką ceny nie zwiększysz jednak zainteresowania pozycjami, którymi ludzie się nie interesują - a większość pozycji na rynku spotyka się z dość mizernym zainteresowaniem. Patrzę sobie po komiksach - niektóre tytuły wychodziły dziesięć lat temu - kosztowały wówczas po 30 zł, dziś już tych wydawnictw nie ma i niektóre księgarnie wypychają te tytuły za symboliczne 5 zł... może trochę się sprzedało, ale popytu i tak nie ma... nie ma czytelnika i te tytuły wciąż zalegają w magazynach i będą zalegać aż je myszy zjedzą. A mówimy o naprawdę małych nakładach.
Tak z ręką na sercu, gdyby ceny książek spadły o połowę, kupowalibyście ich dwa razy więcej? Ja nie. Kupowałbym tyle samo - czyli dokładnie tyle ile jestem w stanie przeczytać... Oczywiście są pewnie ludzie, którzy kupowaliby więcej i układali te książki na półkach dla przyszłych pokoleń. Ale to raczej margines...
Mogę napisać jeszcze raz to samo: za każdym razem kiedy obniżaliśmy ceny (o ok. 10% - mniej więcej 3-5 zł na książce) sprzedaż rosła o kilkadziesiąt procent - kilkadziesiąt zamówień więcej wysyłaliśmy każdego dnia. Z tego wnoszę, że cena ma fundamentalne znaczenie. W zasadzie nie wiem nad czym tu deliberować.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2013, 09:05

Plastek pisze:
Triceratops pisze:Lazilem po Matrasie wczoraj, chcialem sobie uzupelnic np Kapuscinskiego, troche roznych innych spraw, kurwa wszystko niemal mialo 4 z przodu albo ew 39.90 i to bylo minimum. Za 30 to mozna jakies cieniutkie ksiazeczki albo dla dzieci.

W Matrasie? Tam przecież tych promocji nie ma za dużo. Zapomnij, Selkar lub Solaris - tam masz dobre promocje.
No ja nie mam innych sieci w poblizu.

Ale pisze o tym, ze Matras daje taka opcje, ze mozesz sobie w necie skompletowac koszyk, a tam maja rozne promocje i potem wskazujesz wybrana przez siebie ksiegarnie i tam ci dostarcza za free te ksiazki w cenach w jakich je wrzuciles do koszyka. Tak, ze czasami cos tam mozna zbic cene a jak sie bierze po 10-20 ksiazek to pare stowek nawet mozna zaoszczedzic. Pare razy skorzystalem.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2013, 09:07

Lykantrop pisze:Najlepiej szukać na alledrogo i w antykwariacie. Często "raz przeczytaną nowość" można zakupić 2-3 razy taniej. Płacenie 4-5 dych za książkę z miekką okładką, 200 stronami i jakością papieru ala papier toaletowy "tuptuś" to zniewaga dla pieniądza i zdrowego rozsądku :)
To fakt, ciagle antykwariaty rzondzo a ze wiekszosc na allegro sie wystawia to mozna wiele takich "raz czytanych" zwinac za psia kase nawet z przesylka.
Lykantrop pisze:
aginsiak pisze:Popierdoliło to sie foro
+1
co wy pierdolicie
woodpecker from space
535

04-07-2013, 09:09

Plastek pisze:
535 pisze: Wiem, chory słonik, kupuje głównie te w "miękkiej" oprawie. Ja się nie znam. Ja kupuję tylko piwo. Nie mam pieniędzy na książki. Zawsze mogę poczytać "skany w necie".
Po co zabierasz głos w temacie o którym nie masz pojęcia cioto?
Adrian696 pisze: ja tam wyzwiska głownie widze :)
No przylezie zawsze jakaś numerowana ciota i pierdoli.
Widzę, że wzięło dzisiaj cipę na odwagę. Uzbierała złomu za piętnaście złotych i zajebała staremu dwójkę. Więc ma już teraz, całe siedemnaście złotych i szaleje. Ciesz się psia końcówo. Nie będę burzył więcej twej radości. Miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-07-2013, 09:11

Triceratops pisze:No ja nie mam innych sieci w poblizu.

Ale pisze o tym, ze Matras daje taka opcje, ze mozesz sobie w necie skompletowac koszyk, a tam maja rozne promocje i potem wskazujesz wybrana przez siebie ksiegarnie i tam ci dostarcza za free te ksiazki w cenach w jakich je wrzuciles do koszyka. Tak, ze czasami cos tam mozna zbic cene a jak sie bierze po 10-20 ksiazek to pare stowek nawet mozna zaoszczedzic. Pare razy skorzystalem.
Wiem o czym mówisz. To jest ok, ale jak mówiłem jeszcze więcej promocji masz w księgarniach internetowych. Zazwyczaj powyżej 200 zł przesyłka za free, ceny niższe o 20-30%, gratisy.
A co do wpływu obniżania cen na sprzedaż - znajoma pracuje w Empiku. Przy promocjach typu 3 za 2 czy - 25% salon przeżywa oblężenie i nie wie w co ręce włożyć. Trzeba być chyba niezłym żużlem żeby twierdzić inaczej. Maria Konopnicka jest najwyraźniej żużlem.
Ostatnio zmieniony 04-07-2013, 09:11 przez Plastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-07-2013, 09:11

PANOWIE, PROSZĘ O SPOKÓJ BO TE WIADRA POMYJ WSZYSTKIE ZA OKNO POLECĄ!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
535

04-07-2013, 09:17

Pożycz wiadro z Torunia. Powinno być już wolne.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2013, 09:20

Plastek pisze:
Triceratops pisze:No ja nie mam innych sieci w poblizu.

Wiem o czym mówisz. To jest ok, ale jak mówiłem jeszcze więcej promocji masz w księgarniach internetowych. Zazwyczaj powyżej 200 zł przesyłka za free, ceny niższe o 20-30%, gratisy.
A co do wpływu obniżania cen na sprzedaż - znajoma pracuje w Empiku. Przy promocjach typu 3 za 2 czy - 25% salon przeżywa oblężenie i nie wie w co ręce włożyć. Trzeba być chyba niezłym żużlem żeby twierdzić inaczej. Maria Konopnicka jest najwyraźniej żużlem.
Marian nie ma o tym pojecia, jak zreszta o wiekszosci spraw, o ktorych pisze i jesli nie sa one masowym skupywaniem plyt. Zreszta w ogole wrazliwosc masowych konsumentow jest pod tym wzgledem wyraznie stepiona, ich nie interesuje cena tylko sam akt napychania koszyka, czego dowodem sa potem to stosy nieodfoliowanych plyt czy nieprzeczytane ksiazki. Marketing zajmuje sie takimi a sprzedawcy takich cenia najbardziej, bo ich nie interesuje co klient robi z towarem po zakupie, wazne ze kupuje, potem moze je nawet wyrzucac lub palic w piecu. Kreowanie sztucznych potrzeb to tez dziedzina.

Te ksiegarnie Solaris i Selkar obadam
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-07-2013, 09:24

Plastek pisze: A co do wpływu obniżania cen na sprzedaż - znajoma pracuje w Empiku. Przy promocjach typu 3 za 2 czy - 25% salon przeżywa oblężenie i nie wie w co ręce włożyć.
ooo to to - ksiazki historyczne, praktycznie zawsze sa w twardej oprawie, srednio 60 zyli (oczywiscie dobre opracowania, a nie stu stronicowe pisanki dla wikipedycznych doktorkow) wtedy mozna cene przy promocji 3 za 2 zbic do 40 zyli za sztukasa - idelana sprawa
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

04-07-2013, 09:52

Lykantrop pisze:Najlepiej szukać na alledrogo i w antykwariacie. Często "raz przeczytaną nowość" można zakupić 2-3 razy taniej. Płacenie 4-5 dych za książkę z miekką okładką, 200 stronami i jakością papieru ala papier toaletowy "tuptuś" to zniewaga dla pieniądza i zdrowego rozsądku :)
Dokładnie tak :)
Warto też rozejrzeć się po mieście, czy nie ma tzw. tanich księgarni - nie z nazwy, ale naprawdę tanich. Ja w Krakowie w jednym miejscu regularnie kupuję klasykę lit. (głównie polskiej) w przedziale od 1 zł do 20 zł - i rozmawiamy o nowych książkach :)
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

04-07-2013, 10:00

Triceratops pisze: Te ksiegarnie Solaris i Selkar obadam
tutaj też mają fajne zniżki:
http://esensjomania.pl/
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ