Mystic Festival 2025
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Mystic Festival 2025
Oczywiście Turnstile by zrobiło robotę. Nie znam się na muzyce, koncertach, hardcore, różnicy pomiędzy dużymi a małymi scenami, ale z tego co widać w internetach, to oni mocno potrafią w zabawianie publiczności. Chyba dlatego, że to świetny zespół, taki witalnie naturalny, ale jak wcześniej, ja się na tym nie znam, tylko mam takie nieodparte wrażenie.
Poro
- Ascetic
Tam na Pomorzu są tacy co mają jobla na punkcie Hałastry (aczkolwiek raczej już nie tej ostatniej, bo tu nawet im trudno by było być bezkrytycznym). Ja bym tam jakiego Słonia też zobaczył. Słoń jako słuchacz metylu, też pewnie by się dobrze bawił, na koncertach innych bandów. Meaczing.
Poro
-
- weteran forumowych bitew
W tym roku, świetnie się bawil na BC i bajohajoAscetic pisze: ↑13-12-2024, 21:13Tam na Pomorzu są tacy co mają jobla na punkcie Hałastry (aczkolwiek raczej już nie tej ostatniej, bo tu nawet im trudno by było być bezkrytycznym). Ja bym tam jakiego Słonia też zobaczył. Słoń jako słuchacz metylu, też pewnie by się dobrze bawił, na koncertach innych bandów. Meaczing.

A turnstile, na Openerze to Tak, porwał by przypadkowych ludzi, ale na mysticu oprocz fanów raczej nie, takie moje skromne zdanie.
- Ascetic
piotraz pisze: ↑13-12-2024, 22:24Ascetic pisze: ↑13-12-2024, 21:13Tam na Pomorzu są tacy co mają jobla na punkcie Hałastry (aczkolwiek raczej już nie tej ostatniej, bo tu nawet im trudno by było być bezkrytycznym). Ja bym tam jakiego Słonia też zobaczył. Słoń jako słuchacz metylu, też pewnie by się dobrze bawił, na koncertach innych bandów. Meaczing.
A turnstile, na Openerze to Tak, porwał by przypadkowych ludzi, ale na mysticu oprocz fanów raczej nie, takie moje skromne zdanie.

Poro
-
Ok.... Off festiwal
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak już abstrahując od tych pobożnych życzeń i prób umiejscowienia Turnstile w festiwalowym wymiarze: ciekawe jak pociągną temat swojej muzyki na kolejnym materiale? Na bank będą w spotlajcie zwolenników, przeciwników i niezależnych obserwatorów, z których każdy będzie miał swoją teorię 
- Ascetic
To nie nowicjusze, przynajmniej jeżeli chodzi o pałkera kiedyś w Trapped, teraz lidera w Turngile. Jestem spokojny o to, że będzie dalej się ładnie rozwijał. Trochę Pink F, trochę szkoły berlińskiej i płyta roku jak w mordę strzelił. Jakby jeszcze wrzucili Rush czy Van der GG, rozjebali by system dokumentnie i doszczętnie.
Ostatnio zmieniony 14-12-2024, 00:10 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
-
Czyli kolejna strzała w serce społeczności warmetalu. Zatrważające!
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
rzułf
-
+ Bathory 

- uglak
Poprawiłem Ci literówkę. To jakaś parodia, że coverbandom daje się wysokie sloty na festiwalach metalowych. To Mystic czy Cover Festiwal od kałboja Lubczyka? Co następne: Alkoholica czy Titus męczący Motorhead?
Guilty of being right
-
Dokładniej to tribute band. Kwestia jak co jest zrobione. Może być zrobione dobrze, albo źle.
-
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Ascetic
Ja tam właściwie pierdole, czy to będzie trybut, srybut, kower, czy rower band. Jebie mnie to zasadniczo. Ładnie mnie wykonają, w równie ładnej oprawie wizua, i będę miał bananananana na wiadomoczym. (szołmeńska edycja się zapowiada: KD, WASP, BTHR. Może łognie będą.)
Poro
- Nerwowy
Jednak istnieje pewna różnica między ekipą muzyków znanych jedynie z coverowania wielkich nazw i od początku na tym wyrosłych a ludźmi mogącymi pochwalić się autorskim dorobkiem czy udziałem w projektach które coś jednak wniosły do muzycznego światka.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rany, przez chwilę wydawało mi się, że jestem w temacie o Blood Incantation i że ktoś porównuje ich do jakiegoś Gorguts czy coś.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- nagrobek
chyba jesteś pijany
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
If you do everything right, there will be no struggle.
- Anzhelmoo
W ogóle poczytałem komentarze na FB pod ogłoszeniem Tribute to Bathory i niezłe zesrańsko ludzi. Ale jak grali na Beyond The Gates było klaskanie uszami. Kompletnie nie rozumiem tych emocji, zainteresowanie fanów z całego świata było ogromne, więc nie dziwi mnie, że pociągnęli to dalej. Same wykonanie w pełni profesjonalne, brzmieniowo potęga, olbrzymi szacunek do pierwowzoru. Myślę, że sam Quorthon byłby dumny. Sam fakt, że grają to (już) kultowi muzycy i ich intencje są szczere wpływa pozytywnie na odbiór przedsięwzięcia, na pewno nie jest to jakiś przeciętny cover band rodem z zespołu z lokalnego domu kultury. A dobry slot festiwalowi jest proporcjonalny do zainteresowania. Ja wiem, że komentatorzy z FB przenieśliby to wszystko na najmniejszą sceną, bo niegodni dużej, no ale muszę rozczarować. Zresztą tutaj nie ma co się produkować. Pewnie niejedna osoba teraz wypisuje dziwne komentarze, a jak przyjdzie co do czego to uroni łzę na festiwalu przy Blood Fire Death czy Enter The Eternal Fire 
To teraz tylko pytanie, czy jest szansa by Bathory i Beherit było jednego dnia, bo choć cały skład festiwalu jest interesujacy, to jeden dzień mi naprawdę wystarczy.

To teraz tylko pytanie, czy jest szansa by Bathory i Beherit było jednego dnia, bo choć cały skład festiwalu jest interesujacy, to jeden dzień mi naprawdę wystarczy.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.