III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

29-11-2024, 15:14

WaszJudasz pisze:
29-11-2024, 14:55
Z drugiej strony uważam, że zarówno każdy, kto wybiera się na wojnę, jak i każdy kto krytykuje tych, co przed nią uciekają, a nawet ten, co tylko wypowiada się publicznie na temat zasadności zaangażowania się w wojnę, powinni sobie obejrzeć taką dokumentację, możliwie bez filtrów pokazującą, o jak nieprawdopodobnej i nie mogącej znaleźć żadnego usprawiedliwienia rzeźni tak naprawdę mowa.
To oczywiste. Tych wszystkich mądrali pierdolących o tchórzostwie ludzi którzy dokonali w tej sytuacji jedynego, racjonalnego wyboru czy wręcz postulujących siłowe doprowadzenie ich na front powinno się w pierwszej kolejności tam wywieźć i wpierdolić do okopu żeby mogli sobie poumierać w męczarniach :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

29-11-2024, 15:21

Przypomnialo mi sie, jak Pacjent pisal, ze na Ukrainie nie ma wojny, bo grany jest jakis mecz we Lwowie.
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
Jeśli Bóg jest dawno zaspal. I jest okrucicicielem.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

29-11-2024, 15:28

Niestety, taki mamy ogólnoludzki klimat, że z jakiegoś powodu świętujemy początki, a nie końce wojen (chyba, że akurat zbiega się komuś z uzyskaniem niepodległości), a tę wojnę, co niby każdy wie, jaka jest ona straszna, tak naprawdę romantycznie pieścimy, kupujemy jej najbardziej odjazdowe ubranka, stawiamy jej pomniki, kręcimy filmy o jej epickim rozmachu i przedstawiamy kolejnym pokoleniom jako największą przygodę, jaką w ogóle można mieć w życiu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
PrezydentKosmosu
postuje jak opętany!
Kontakt:

29-11-2024, 15:55

Przygodę życia to teraz mają też ludzie w strefie Gazy... Choć nie, przepraszam, to nie ludzie przeca, a terroryści. Nawet tu jeden taki pisał, że fajnie, że w końcu porządek z tymi "kozojebcami" robią. W rzeczywistości pewnie ten i ów już sobie na ziemię ząbki ostrzy, może nawet już rozdane, plany porobione na kurorty śródziemnomorskie. jak nie wiadomo, o co chodzi, to wiadomo, o co chodzi.

Patrząc tak, co się na świecie wyrabia, trudno jest mieć o ludzkości dobre zdanie. Niewiele się zmienia. Te same sztuczki od starożytności znane stosuje się, aby jednemu milionowi ludzi wmówić, że teraz trzeba iść drugi milion ludzi mordować.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

29-11-2024, 16:59

mistrzsardu pisze:
29-11-2024, 14:01
Mnie zastanawia - po co takie rzeczy oglądać? Rozumiem nastolatków, wiadomo jak jest, ale chłopy maja po 40 czy 50 lat, po co Wam to?
Obrazek
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
nagrobek
rasowy masterfulowicz

29-11-2024, 17:57

WaszJudasz pisze:
Niestety, taki mamy ogólnoludzki klimat, że z jakiegoś powodu świętujemy początki, a nie końce wojen (chyba, że akurat zbiega się komuś z uzyskaniem niepodległości), a tę wojnę, co niby każdy wie, jaka jest ona straszna, tak naprawdę romantycznie pieścimy, kupujemy jej najbardziej odjazdowe ubranka, stawiamy jej pomniki, kręcimy filmy o jej epickim rozmachu i przedstawiamy kolejnym pokoleniom jako największą przygodę, jaką w ogóle można mieć w życiu.
miałem dość podobne refleksje zwiedzając muzea w Normandii, kończące się zawsze mniejszym lub większym sklepem z pamiątkami i obserwując ludzi w szale zakupów, w większości bzdurnych gadżetów, poświęcających z całej wizyty chyba najwięcej czasu i uwagi wyborowi właściwej czapeczki
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

29-11-2024, 19:16

WaszJudasz pisze:
Wiadomo, że w tej wojnie normalni ludzie kibicują Ukraińcom i uważają Ruskich za najeźdźców, ale wrzucanie filmów rozerwania kolesia pociskiem i cięcie z tego beki, bo to Rusek było dla mnie zawsze pojebane. Klaskanie do okrucieństwa nawet jak się jest po dobrej stronie barykady będzie zawsze moralnie wątpliwe.
Tfu, piszę jak jakiś pacyfista.
Pelson
rasowy masterfulowicz

30-11-2024, 11:29

Niepotwierdzone (ale zaprzeczone przez Peskova, więc jakby potwierdzone)- Assad wraz z rodziną w Moskwie.
olgims
weteran forumowych bitew

30-11-2024, 11:40

hehe całkiem zajebiste co się wydarzyło przez ostatnie dwa dni w Syrii. Ruskie i Iran w głębokiej pizdzie. Kozojebcy wyrzynają się między sobą aż miło. Jeśli te wszystkie doniesienia się potwierdzą, to przed końcem roku może dojść do ciekawych przetasowań na bliskim wschodzie. Ciekawe jak Turcy ogarną całą tę koalicję dzihadystow, chyba, że w ogóle im na tym nie zależy i będą patrzeć jak po upadku reżimu assada wszyscy znowu rzuca się sobie do gardeł.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-12-2024, 13:08

szykują się na Chersoń kurwiesyny.... 300 łodzi....

-----------------------------------------------
Katoliki kupujcie
Obrazek

https://www.saintjavelin.com/products/b ... mas-puzzle
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

04-12-2024, 16:58

Ukraina musi rzucić do walki młodszych żołnierzy - oświadczył sekretarz stanu USA Antony Blinken w rozmowie z agencją Reutera.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-12-2024, 17:03

Co to się porobiło? Łomatkojedyna? Onuc „zatroskana” nad losami młodzieży ukraińskiej! No chyba, że to przeczucie podskórne, że za 5 latek i jego to czeka. Zmieniłoby to postać rzeczy. Z „zatroskania” zrobiłoby się zatroskanie. Już pora.

Swoją drogą grzanie antyukraińskich tematów na końcu i tak obróci się przeciwko grzejącym. Z rozrzewnieniem będzie się wspominało, że problem był brak „segregacji dzieci w szkołach” albo, że cośtamcośtamztymi Ukraińcami nie tak było, według kacapstwa polskiego, oczywiście. Jeszcze się zatęskni za tym ukraińskim przedmurzem. Przelewana ich krew stanie się naszą. Może i braćmi się staną nawet. Podobno nie ma to jak mieć wspólnego wroga. Podobno nic tak nie łączy. Może tylko wspólnie przelana krew. 🩸

A wpisy zostaną xD
Poro
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

04-12-2024, 18:26

mistrzsardu pisze:
04-12-2024, 16:58
Ukraina musi rzucić do walki młodszych żołnierzy - oświadczył sekretarz stanu USA Antony Blinken w rozmowie z agencją Reutera.
w pierwszej kolejności niech się wezmą za "gnoma" tiktokera i innych rozrabiaków co przyjechali do Warszawy robić figle i psoty bo z obserwacji jest ich tu dostatek.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-12-2024, 18:33

Kiepski materiał na żołnierza, ja tam bym w kopie nie chciał mieć obok siebie debila, przez którego głupotę mogę zginąć.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

04-12-2024, 19:13

WaszJudasz pisze:
Kiepski materiał na żołnierza, ja tam bym w kopie nie chciał mieć obok siebie debila, przez którego głupotę mogę zginąć.
po przeszkoleniu chodziłby jak w zegarku
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

04-12-2024, 20:23

Rejwan pisze:
04-12-2024, 19:13
WaszJudasz pisze:
po przeszkoleniu chodziłby jak w zegarku
proste, jak mawiał mój dowódca we woju;
jak młody porządnie w pizde dostanie to jest potem żołnierz ja talala :)
ODPOWIEDZ