POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

02-01-2026, 18:04

hcpig pisze:
02-01-2026, 17:33
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.

Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
DST pisze:
02-01-2026, 15:00
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

02-01-2026, 18:10

hcpig pisze:
02-01-2026, 17:33
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.

Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
DST pisze:
02-01-2026, 15:00
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Tak na marginesie. Przy okazji dyskusji w czasie ostatnich wyborów prezydenckich pisząc o Magdalenie Biejat używałeś określenia NekoMagda. Nie wiedziałem o co chodzi z tym "neko". Niedawno dowiedziałem się przypadkiem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

02-01-2026, 18:17

Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Hatefire

02-01-2026, 18:28

hcpig pisze:
02-01-2026, 18:17
Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
Tak. Ja akurat nigdy nie wkręciłem się w mangę, anime, czy jrpg. Zawsze odbijałem się od stylistyki. Nie oceniam czy to dobre czy złe, nie w moim guście po prostu, nie moje uniwersum stylistyczne. Natomiast tak trochę badałem sobie recepcję pewnych tropów kulturowych. Było to spowodowane obejrzeniem Godzilla Minus One. Naprawdę zajebisty film. No i natknąłem się na fenomen neko girls. No i fakt, Magdalenie Biejat chyba faktycznie byloby do twarzy z kocimi uszami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

02-01-2026, 18:32

Ech, no przecież po debacie w Końskich było:

Obrazek

A Nekomata to w japońskim folkorze taki koci demon.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
ODPOWIEDZ