POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

11-07-2019, 12:33

uglak pisze:czasem dobrze sie pocieszyc z cudzego nieszczescia i pokrzepic, ze nie tylko my mamy fatalne wladze miasta. ponoc Warszawa za te wspaniala strefe relaksu zaplacila milion zlotych:

Obrazek

no chyba, ze europalety jakos wyjatkowo ostatnio podrozaly, wtedy zwracam honor ;-)

a co ty wiesz o życiu w Warszawie? wybór takiej a nie innej ekipy wskazuje, że ludzie są raczej zadowoleni. w tym i ja.

z tego zdjęcia można wysnuc zupełnie inne wnioski. że miejsca parkinigowe w tej lokalizacji tak potrzebne jak ddżu dżżżownicy sobie znikną na jakiś czas. a, że budują na paletach, czy na czymkolwiek innym - luz. dobrze, że Warszawa żyje, konsumuje, bawi się. tak trzymać. ma być zadowolenie, uśmiech na ustach i lanie z góry na komentatorów z boku. w szczególności z
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

11-07-2019, 14:13

jesli Warszawa woli zyc, konsumowac i bawic sie na rozgrzanym asfalcie zamiast w zieleni czy nad woda to zdrowie Warszawy i Jasnie Wielmoznego Pana Prezydenta ;-)
Guilty of being right
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-07-2019, 14:33

Jeżeli podatnicy cieszą się z takich wydatków budżetowych to pozostało tylko się cieszyć.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

11-07-2019, 15:10

Czekaj, czekaj. Przejeżdżałem koło takiego czegoś gdzieś ostatnio.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-07-2019, 15:19

uglak pisze:jesli Warszawa woli zyc, konsumowac i bawic sie na rozgrzanym asfalcie zamiast w zieleni czy nad woda to zdrowie Warszawy i Jasnie Wielmoznego Pana Prezydenta ;-)

wpadnij na pola mokotowskie, na bulwary i wiele w innych miejsc. tam się poturlasz w zielonym. a bankowy to akurat bardzo dobre miejsce pod względem turystycznym jest. problem tylko w tym, że zabierają i tak deficytowe miejsca parkingowe.

a w mojej wypowiedzi zasadniczo chodziło o to, że sobie w tych Krakowach, Lublinach zajmijcie się swoimi włodarzami. kompletnie nie rozumiem takiego szczekania i troski o mieszkańców Warszawy.coś gdzieś doczyta i jątrzy. a huj jednego z drugim interesuje na co idą moje podatki. ja jak wcześniej jestem bardzo zadowolony* z tego jak się dzieje na wilanowie. ładnie. kolorowo. to co ma być wyremontowane jest wyremontowane. szkoły powstają. przedszkola też. ośrodki kultury też. a nie zajmuję się, że w krakowie macant majchrowski rządzi. mam to w dupie. zasadniczo.

* i w dupie też mam to, czy z Peło jest gość, czy od reptylian. interesuje mnie, że daje radę. bo jest ładnie. kolorowo. i jest wyremontowane. a i tramwaj będzie. i się nim przejadę.

i chciałbym, żeby rafałek też rządził na wsi xxx. ale tam jakiś sołtys pijak jest. martwi mnie to przyszłościowo.
Awatar użytkownika
uglak

11-07-2019, 16:03

no i bardzo dobrze! mam tylko prosbe: jak juz asfaltowa strefa okaze sie wielkim sukcesem i Rafal bedzie chcial zrobic kolejna to daj znac. co prawda nie moga branza, ale za taka kase ograne temat ;-) ta kosztowala 920 000 zl, a ja, krakowskim targiem, zrobie za 890 000 zl. to beda palety na asfalcie na skale naszych mozliwosci!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

11-07-2019, 16:09

uglak pisze:no i bardzo dobrze! mam tylko prosbe: jak juz asfaltowa strefa okaze sie wielkim sukcesem i Rafal bedzie chcial zrobic kolejna to daj znac. co prawda nie moga branza, ale za taka kase ograne temat ;-) ta kosztowala 920 000 zl, a ja, krakowskim targiem, zrobie za 890 000 zl. to beda palety na asfalcie na skale naszych mozliwosci!
sugerujesz wał - wal do ministra „zero”. -:) on lubi aresztować jakoś tak ostatnio, wedle opublikowanego raportu. ale, myśle, że rafalek to ma akurat czyste rączki. a urzędas z magistratu co był zaangażowany w ten „projekt”, jak to urzedas, z czegoś musi żyć -:) ja go tam rozumiem -:)
535

11-07-2019, 16:25

Dołożycie dwie skrzynki harnasia to Ja wam ten park za osiem dużych stówek skręcę.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

15-07-2019, 21:40

https://noizz.pl/lgbt/bayern-monachium- ... _popularne" onclick="window.open(this.href);return false;

Boję się zajrzeć do lodówki - może na mojej zgrzewce też znajduje się tęcza poparcia - nie zwracałem uwagi, gdy kupowałem.
Awatar użytkownika
nicram

15-07-2019, 21:49

Kolejne zwycięstwo. Tym razem 19:34: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/komisj ... wa/0ckqk2m" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
Pacjent

15-07-2019, 21:52

mad pisze:https://noizz.pl/lgbt/bayern-monachium- ... _popularne

Boję się zajrzeć do lodówki - może na mojej zgrzewce też znajduje się tęcza poparcia - nie zwracałem uwagi, gdy kupowałem.
Ernst Rohm - ofiara najbardziej znanego homoseksualnego pogromu, urodził się, rżnął i zmarł w Monachium.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak

18-07-2019, 16:24

Obrazek

https://www.wprost.pl/polityka/10234997 ... oment.html" onclick="window.open(this.href);return false;
cos nie pyklo tym razem Grzesiowi.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

18-07-2019, 16:53

Z magazynów zakładów zbrojeniowych Bumar ginęły części do czołgów. Audytorka dostawała SMS-y: "Pożegnaj się z rodziną, kapusiu"

Obrazek

Może dlatego, że w Bumarze dzieją się dziwne rzeczy. W 2009 Grupa Bumar przyjmuje do pracy Pierre’a Konrada Dadaka, polsko-francuskiego biznesmena prowadzącego spółkę wraz z byłym wiceministrem MON Krzysztofem Węgrzynem.

Dadak powołuje się na kontakty w Afryce, zapewnia, że ma możliwość załatwienia intratnych kontraktów. W rzeczywistości jest oszustem z udokumentowaną przeszłością kryminalną we Francji, powiązaniami z mafią marsylską i rosyjską.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

18-07-2019, 17:07

uglak pisze:Obrazek

https://www.wprost.pl/polityka/10234997 ... oment.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grzesiowi wszystko pykło. Jak widać musi to być agent Kaczora, że tak pięknie prowadzi te pisie qrwy do większości konstytucyjnej. Myślę, że wielu wyborców PO może poczuć się zdradzonych po czteroletnich staraniach o "zjednoczenie" opozycji. Pies ich jebał.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-07-2019, 17:29

Wszędzie tylko agentów widzisz oszołomie !
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

18-07-2019, 20:35

Taki już los wyborcy lewicy w Polsce, że przeznaczenie go zawsze dopadnie i będzie musiał głosować na ugrupowanie z Czaczastym na pokładzie ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

18-07-2019, 21:48

Hatefire pisze:

Taki już los wyborcy lewicy w Polsce, że przeznaczenie go zawsze dopadnie i będzie musiał głosować na ugrupowanie z Czaczastym na pokładzie ;-)
bardziej mnie ciekawi jak dlugo ta koalicja bedzie miala Biedroniowy handicap, bo prawde mowiac wydaje mi sie, ze wyborcy Wiosny to, w wiekszosci, zadni lewicowcy. juz predzej liberalowie nie znajacy sie na polityce i wybierajacy ladna twarz z TV.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

18-07-2019, 22:02

Oczywiście, że tak. Pisałem nawet, że to neoliby + związki partnerskie + rowery miejskie. Z drugiej strony jedna lista może dać handicap, w postaci, "nie głosowałem na lewicę, bo i tak się nie dostaną i to zmarnowany głos". W ogóle to będzie "sprawdzam" ile jest w Polsce elektoratu z grubsza lewicowego (we wszystkich odcieniach). Nie podejmuję się snuć prognoz, bo jestem za głupi na polską politykę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

20-07-2019, 20:20

Obrazek

chyba w Warszawie nie oplaca sie juz wystawiac faktury za mniej niz banke. palety za milion, namiot za milion...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

20-07-2019, 21:16

W naszym państwie to zawsze był norma. Zresztą czasami sami obywatele lubią wyrzucić w błoto niemałą sumkę:

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/51 ... 00461.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ