POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Raf
w mackach Zła

Re: POlitykowanie

27-03-2019, 10:47

Dowalać podatki, dowalać podatki i jeszcze raz dowalać podatki, tym razem na celowniku ministerstwa finasów firmy jednoosobowe i podatek liniowy, wszystko aby mieć kasę na opłacenie masy wyborczej plus plus plus ++++
https://msp.money.pl/wiadomosci/test-pr ... 7777a.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Chociażby mnie żywcem krajali głosu na PiS nie oddam (nigdy zresztą nie oddałem tak btw ;)
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

27-03-2019, 10:53

No ja też akurat na PiS nie głosuję tylko nieśmiało zwracam uwagę na jedną rzecz. Zarówno kodeksowa definicja stosunku pracy jak i ustawowa prowadzenia działalności, od zawsze zdefiniowana jest w sposób zakładający, że wypełnienie takich, a nie innych przesłanek winno skutkować nawiązaniem stosunku pracy lub uznaniem człowieka za przedsiębiorcę. To jest po prostu próba egzekucji istniejącego stanu prawnego, pewnie od ponad lat 20 albo i dłużej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

27-03-2019, 10:54

Raf pisze:Dowalać podatki, dowalać podatki i jeszcze raz dowalać podatki, tym razem na celowniku ministerstwa finasów firmy jednoosobowe i podatek liniowy, wszystko aby mieć kasę na opłacenie masy wyborczej plus plus plus ++++
https://msp.money.pl/wiadomosci/test-pr" onclick="window.open(this.href);return false; ... 7777a.html

Chociażby mnie żywcem krajali głosu na PiS nie oddam (nigdy zresztą nie oddałem tak btw ;)
nie firmy jednoosobowe tylko b2b. ja tutaj mam ambiwalentne odczucia, bo z jednej strony b2b to sankcjonowana prawnie forma oszustwa, ale moim zdaniem powinno sie najpierw isc w kierunku obnizenia obciazen pracy.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

27-03-2019, 11:08

uglak pisze:
Raf pisze:Dowalać podatki, dowalać podatki i jeszcze raz dowalać podatki, tym razem na celowniku ministerstwa finasów firmy jednoosobowe i podatek liniowy, wszystko aby mieć kasę na opłacenie masy wyborczej plus plus plus ++++
https://msp.money.pl/wiadomosci/test-pr" onclick="window.open(this.href);return false; ... 7777a.html

nie firmy jednoosobowe tylko b2b. ja tutaj mam ambiwalentne odczucia, bo z jednej strony b2b to sankcjonowana prawnie forma oszustwa, ale moim zdaniem powinno sie najpierw isc w kierunku obnizenia obciazen pracy.
w kontekście poluzowania gumy jednoosobowym dział. Gosp. / samozatrudnionym i obniżenia obciążeń . poważnie ? -:) a skąd znajda kasę dla reszty tałatajstwa ? jak nie tu? drenaż się dopiero zaczyna...
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-03-2019, 12:40

535 pisze:Czyli będzie jak zwykle. Najpierw zamieszanie i pierdolenie o zamachu i cenzurze, a potem wszystko wróci do normy.
W postaci, którą znamy już raczej nie wróci, ale wiele zależy tu od tego, w jaki sposób dyrektywa zostanie implementowana przez poszczególne kraje Unii. Dla mnie to rzecz w chuj niebezpieczna i pokazująca, w jakim kierunku idzie cały ten syf.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
uglak

27-03-2019, 12:43

totalitaryzmu, nie bojmy sie tego slowa.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

27-03-2019, 12:53

W sensie, że jak wielka i bogata korpo nie będzie mogła za darmo wykorzystywać czyjegoś kontentu, to jest to totalitaryzm?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

27-03-2019, 13:09

w sensie, ze wprowadzenie tego prawa wykosi mniejsze media i wrocimy do ery przedinternetowej kiedy tylko wielkie koncerny decydowaly co jest newsem wartym przekazania. dlaczego to rozwiazanie jest zle widzielismy np. po slynnym sylwestrze w Kolonii kiedy duze niemieckie media zaczely informowac o zachowaniu gosci Merkel dopiero po kilku dniach gdy wszyscy i tak juz o tym wiedzieli.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

27-03-2019, 13:15

W sensie, że wielkie koncerny zawiążą komitet, który stwierdzi, że małe medium w postaci Informatora Zielonogórskiego nie może poinformować o wypadku samochodowym na głównej arterii miasta.? Wystarczy po prostu napisać samemu newsa , a nie piracić czyjś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-03-2019, 13:20

Hatefire pisze:W sensie, że jak wielka i bogata korpo nie będzie mogła za darmo wykorzystywać czyjegoś kontentu, to jest to totalitaryzm?
Ja ACTA przed tym ochroni ? Z automatu będą usuwać bo ktoś zgłosi że jego ? :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-03-2019, 13:23

Do tego dochodzi aspekt dementowania fejkniusów przez mniejsze media (gdzie jest uzasadnienie podejrzenie że prawo cytatu nie pozwoli na odniesienie się do konkretnych fragmentów).

Awatar użytkownika
Hatefire

27-03-2019, 13:25

Bloodcult pisze:Ja ACTA przed tym ochroni ? Z automatu będą usuwać bo ktoś zgłosi że jego ? :D
Czekaj, czekaj czyli nie będą usuwać jednak? To o co to oburzenie?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-03-2019, 14:16

To ja się pytam jak będą z tymi korporacjami walczyć

535

27-03-2019, 14:39

Plagueis pisze:
535 pisze:Czyli będzie jak zwykle. Najpierw zamieszanie i pierdolenie o zamachu i cenzurze, a potem wszystko wróci do normy.
W postaci, którą znamy już raczej nie wróci, ale wiele zależy tu od tego, w jaki sposób dyrektywa zostanie implementowana przez poszczególne kraje Unii. Dla mnie to rzecz w chuj niebezpieczna i pokazująca, w jakim kierunku idzie cały ten syf.
Szczerze? I tak manipulują nami na wszelkie możliwe sposoby. Nie bądźmy naiwni. Także mnie osobiście jebie to po całości. Byle harnasia nie zabrali. Zimnego. Padło słowo totalitaryzm. To ja sobie poczekam w kąciku.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

27-03-2019, 17:05

dzisiaj między jednym a drugim udało mi się obejrzeć kilka godzin tego cyrku w brytyjskim parlamencie, izbie gmin, czy jak to się tam u nich nazywa. chlew porównywalny z naszym. i to w takim dość specyficznym momencie. myśle, że w Lolandii nie powinnismy mieć specjalnych kompleksów co do naszych elyt politycznych.

ps. dość mocno podkurwili Szkotów i Irlandczyków dzisiaj i w poniedziałek z tego co widziałem. ciekawe co przyniesie zlanie opinii tych nacji.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-03-2019, 17:26

Hatefire pisze:W sensie, że jak wielka i bogata korpo nie będzie mogła za darmo wykorzystywać czyjegoś kontentu, to jest to totalitaryzm?
W sensie, że portale odgórnie będą wyłączały możliwość komentowania, bo będą odpowiedzialne za posty użytkowników. Co to jest, jeśli nie krok w stronę jedynej słusznej racji? Myśleli, myśleli i wymyślili jak zamknąć ludziom usta.
535 pisze:Szczerze? I tak manipulują nami na wszelkie możliwe sposoby. Nie bądźmy naiwni. Także mnie osobiście jebie to po całości. Byle harnasia nie zabrali. Zimnego. Padło słowo totalitaryzm. To ja sobie poczekam w kąciku.
Nie jestem naiwny i mnie nie jebie. Jeżeli ta dyrektywa zostanie wdrożona w takiej formie, w jakiej chcą tego jej autorzy, to zmieni ona Internet w stopniu, którego nie da się na ten moment przewidzieć. Płatne linki, wyeliminowanie prawa cytatu, odpowiedzialność administratorów portali za działania użytkowników - co to, kurwa ma być w ogóle??? Będzie można zapomnieć o sprawdzeniu kapeli na You Tube, programy analityczne o to zadbają.
Awatar użytkownika
Medard

27-03-2019, 17:43

Można zarejestrować stronę na serwerze poza unią i dalej prowadzić tak samo. Tak sobie myślę.

Co do linków, to będzie chyba można dawać, ale nie bezpośrednio, czyli obraz czy dźwięk nie będzie mógł być odtwarzany na stronie. Cofa to internet do starszych czasów.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

27-03-2019, 17:58

Plagueis pisze:
535 pisze:Szczerze? I tak manipulują nami na wszelkie możliwe sposoby. Nie bądźmy naiwni. Także mnie osobiście jebie to po całości. Byle harnasia nie zabrali. Zimnego. Padło słowo totalitaryzm. To ja sobie poczekam w kąciku.
Nie jestem naiwny i mnie nie jebie. Jeżeli ta dyrektywa zostanie wdrożona w takiej formie, w jakiej chcą tego jej autorzy, to zmieni ona Internet w stopniu, którego nie da się na ten moment przewidzieć. Płatne linki, wyeliminowanie prawa cytatu, odpowiedzialność administratorów portali za działania użytkowników - co to, kurwa ma być w ogóle??? Będzie można zapomnieć o sprawdzeniu kapeli na You Tube, programy analityczne o to zadbają.
I bardzo dobrze. Znikną ci wszyscy jebnięci eksperci. Zresztą jebać internet. Dla pocieszenia dodam, że na jedno wyjdzie, czy będziesz się tym martwił, czy siądziesz w kąciku i otworzysz bronka. Sam zdecyduj co jest przyjemniejsze.
Awatar użytkownika
uglak

27-03-2019, 18:02

Medard pisze:Co do linków, to będzie chyba można dawać, ale nie bezpośrednio, czyli obraz czy dźwięk nie będzie mógł być odtwarzany na stronie. Cofa to internet do starszych czasów.
wszystko zalezy od tego jak sie to przelozy na prawo, ale przyklad Niemiec i Francji pokazuje, ze lobbysci moga byc zainteresowani przepchnieciem najbardziej radykalnych form (czyli platne nawet uzycie tytulu artykulu):
https://niebezpiecznik.pl/post/podatek- ... internetu/" onclick="window.open(this.href);return false;

swoja droga negatywna opinie nt. wprowadzania cenzury pod przykrywka ACTA2 wydal nawet specjalny sprawozdawca ONZ ds. wolnosci slowa jakby ktos dalej wierzyl onetom i wyborczym, ze przeciwko ACTA2 sa tylko trolle z wykopu ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-03-2019, 08:17

Medard pisze:Można zarejestrować stronę na serwerze poza unią i dalej prowadzić tak samo. Tak sobie myślę.
Ale to jest omijanie prawa, a nie o to tutaj chodzi przecież. Zresztą, nie wiadomo, jak będzie to wyglądało w praktyce i czy nie wystarczy sam fakt, że administrator "nadaje" z któregoś krajów Unii. Nic mnie już nie zdziwi.
Medard pisze:Co do linków, to będzie chyba można dawać, ale nie bezpośrednio, czyli obraz czy dźwięk nie będzie mógł być odtwarzany na stronie.
Jeżeli w linku będzie widoczny choćby tytuł (co jest przecież normą), to nie będziesz mógł takiego linka publikować bez zgody autora...albo zapłaty.
Medard pisze:Cofa to internet do starszych czasów.
No więc właśnie...
535 pisze:I bardzo dobrze. Znikną ci wszyscy jebnięci eksperci. Zresztą jebać internet. Dla pocieszenia dodam, że na jedno wyjdzie, czy będziesz się tym martwił, czy siądziesz w kąciku i otworzysz bronka. Sam zdecyduj co jest przyjemniejsze.
Z bronków korzystam tak samo jak z Internetu i bardzo bym chciał, żeby nikt mi się w to nie wpierdalał. Tu nie chodzi o to, czy ktoś zniknie czy też nie, a o fakt, że ludziom próbuje się zabrać prawo do zabierania głosu; jaki ten głos by nie był. Komunę już przerabialiśmy.
ODPOWIEDZ