POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Na marginesie sprawdziłem ten art. 430. Jest mowa o powierzeniu czynności i obowiązku stosowania się do wskazówek, ale sama odpowiedzialność jest uzależniona od obiektywnego faktu wyrządzenia szkody przez podwładnego , który ma związek z powierzoną czynnością. Zresztą w innym przypadku ten przepis nie miałby sensu. Nikt nigdy nikomu w ramach zależności służbowej nie nakaże dokonania czynu zabronionego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Otóż to. Zapewne drobiazgiem jest fakt, że do niedawna nie mieli w ogóle takiego obowiązku. Co samo w sobie stawia ich poza, czy też ponad prawem. Jak to jest możliwe? Nie mówiąc o tym, że kościół bronił i broni swoich zawsze do samego końca. Licząc że sprawy przyschną, a ofiara będzie milczeć. Katabas ma wiele "argumentów", łącznie z pierdoleniem o braku mitycznego zbawienia. Ciemny lud wszystko kupi. Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.Drone pisze:Nie wiem, ale jest to jedyne możliwe uzasadnienie. W kasacji mogą co najwyżej przekonywać sąd, że nie wiedzieli o grzeszkach księdza.Pacjent pisze:Tego nie wierz, co nie zmienia faktu, że nie powierzyli mu tej czynności.Drone pisze:Tu nie o to chodzi. Odszkodowanie wynika wg specjalistów z tego - najprawdopodobniej, bo uzasadnienie było utajnione - że ci cali chrystusowcy wiedzieli o tym, że ksiądz bawił się w doktora, ale tradycyjnie już zamiatali sprawę pod dywan i siedzieli cicho. Zazwyczaj w takich sprawach instytucja płaci odszkodowania, gdy krzywda ofiary wynika także z opieszałości, wygodnictwa czy zaniedbań instytucji. Gdyby szkoła i samorząd wiedziały o pedofilskich sprawkach nauczyciela, a nadal go kryły czy przesuwały ze szkoły do szkoły, to odszkodowanie też mogłoby zostać przyznane wg litery prawa.
Gdyby chrystusowcy zakapowali koleżkę od razu do prokuratury, sprawy by nie było, a ewentualne odszkodowanie płaciłby sam.
A to, że osobiście nie kazali mu molestować nieletniej, nie ma żadnego znaczenia. Wystarczy, że wiedzieli i nic z tym nie zrobili.
- Drone
Taki jest los wszelkich ideologów, którzy serwują jedyne słuszne recepty pt. "jak żyć", a potem życie przynosi takie niespodzianki. Tyczy się to zarówno tych z lewej, jak i z prawej, czerwonych, czarnych i różowych w kropki. A jego mi wybitnie nie żal, bo jechał po innych równo z gruntem, bez cienia wyrozumiałości.535 pisze:Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O tym właśnie pisałem. Aczkolwiek co to za niespodzianka? Przecież wiedział, że to nie jego mieszkanie i że przyjdzie czas, gdy wiek nie pozwoli na dorabianie w roli parobka, czy wzięcie kredytu hipotecznego? Skąd zaskoczenie u człowieka , który pozjadał wszystkie rozumy? Poza tym są jeszcze chyba dzieci? Szklanki wody nie podadzą? Ojcu? Zastanawiające w tym kraju ludzi nieomylnych , świętych i niepokalanych.Drone pisze:Taki jest los wszelkich ideologów, którzy serwują jedyne słuszne recepty pt. "jak żyć", a potem życie przynosi takie niespodzianki. Tyczy się to zarówno tych z lewej, jak i z prawej, czerwonych, czarnych i różowych w kropki. A jego mi wybitnie nie żal, bo jechał po innych równo z gruntem, bez cienia wyrozumiałości.535 pisze:Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.
- uglak
Będziesz się śmiał gdy pedał zostanie prezydentem, brunatny przyjacielu.
- uglak
nie bede sie smial, bo jako wzorowi faszysci zapowiedzieli juz wiezienie za niechec do LGBTXYZ ;-)
Guilty of being right
-
- zahartowany metalizator
Swoją drogą, zastanawia mnie bierność polskich faszo-rasi-nazi-homofobów. Z tego, co zdarzy mi się luknąć od czasu do czasu w tv, media jadą na jedną, tę samą nudną modłę. A lud chciałby igrzysk i mordobicia.uglak pisze:
Biedron pokazuje, ze nie zartuje :D
Wielki problem. Idź im wpierdolić, tym swoim tekłondo, czy innym dżudżitsu. Będziesz miał jedno i drugie.
- uglak
swoja droga to Michalkiewicz albo ma bardzo duze potrzeby albo zagral na naiwnosci swoich fanow, bo nawet z samych dobrowolnych wplat malo nie zarabia:
a trzeba tu jeszcze doliczyc emeryture i wszelkie inne dochody.Marzec 2018:
9 284,64 zł + 50 euro + 1 000 franków
Kwiecień 2018:
10 948 złotych + 190 euro
Maj 2018:
9151,99 złotych + 500 koron duńskich
Czerwiec 2018:
6 036 złotych + 10 euro
Lipiec 2018:
6782,36 złotych + 3 euro
Sierpień 2018:
5 301 złotych + 103 euro
Wrzesień 2018:
5 340,72 złotych + 13 euro
Październik 2018:
7 235 złotych + 20 euro
Listopad 2018:
5 466,91 złotych + 125 euro
Grudzień 2018:
10 610 złotych + 99,12 euro + 226,66 dolarów + 1 000 franków
Styczeń 2019:
10 303,06 złotych + 110 euro + 965,61 franków
Luty 2019:
6 232,61 złotych + 10 euro
Marzec 2019 (niepełne):
9 185,27 złotych + 35 euro
ŁĄCZNIE W CIĄGU 12 MIESIĘCY:
101 877,15 złotych + 768,12 euro + 226,66 dolary + 2 965,61 franków + 500 koron
Po dzisiejszym kursie:
117 612, 20 złotych
Co to?
To suma wpłat od sympatyków dla Stanisława Michalkiewicza z ostatniego roku.
Wszystkie dane dostępne na jego stronie. :)
http://michalkiewicz.pl/wplaty.php#lista_wplat" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Hatefire
O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
LGBTQ+, to jest bynajmniej ostatnia obowiązująca wykładnia, którą zarejestrowałem, a znam się lepiej od was prawaków ;-)uglak pisze: LGBTXYZ
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
- Hatefire
To jest mowa nienawiści, zgłaszam adminom ;-)uglak pisze:homofobie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
Dejta mi pinondze a ja wam powiem jak mata żyć coby nie dać się oszukać tej unii niemieckożydowskokumunistycznej.Hatefire pisze:O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Już tak nie dokuczaj Stasiowi bo zaraz przyjdzie Pacjencik albo inna mizeria i Ci powie, że ten Twój jad wynika z "bezradności" wobec intelektu i charyzmy jego guru, tj. SM właśnie.Raf pisze:Dejta mi pinondze a ja wam powiem jak mata żyć coby nie dać się oszukać tej unii niemieckożydowskokumunistycznej.Hatefire pisze:O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
A nawiązując do dyskusji jaka się tu przetoczyła przez kilka ostatnich stron - Michalkiewicze ("Dostać milion złotych, za to, że ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał"), Korwiny ("Wolałbym, żeby moja córka trafiła w ręce pedofila, który po pupie pogłaszcze, niż poszła na lekcję edukacji seksualnej, bo to zabija erotyzm"), Hartmany (jego bajania o kazirodztwie) i inne "ałtorytety" zabierające głos w tematach okołopedofilskich/seksualności jako takiej - szkoda klawiatury na to zbydlęcenie.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Hatefire
Nie zapominaj o gwieździe polskiego radia panu Kydryńskim, który w swojej książce będącej relacją z wyprawy do Afryki raczył podzielić się takim wyznaniemProdi pisze:A nawiązując do dyskusji jaka się tu przetoczyła przez kilka ostatnich stron - Michalkiewicze ("Dostać milion złotych, za to, że ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał"), Korwiny ("Wolałbym, żeby moja córka trafiła w ręce pedofila, który po pupie pogłaszcze, niż poszła na lekcję edukacji seksualnej, bo to zabija erotyzm"), Hartmany (jego bajania o kazirodztwie) i inne "ałtorytety" zabierające głos w tematach okołopedofilskich/seksualności jako takiej - szkoda klawiatury na to zbydlęcenie.
Mało mu było, że przyznał się do chęci przelecenia dziecka, ale jeszcze przyrównał istotę ludzką do zwierzęcia. Na marginesie dziwnym jest to, że to upublicznił. Wydaje mi się, że w przypadku człowieka mającego niezdrowe ciągoty do dzieci naturalna jest chęć ukrycia tego. Niestety poczynając od niejakiego filmowca Polańskiego ruchanie dzieci nie jest w tym kraju powodem do wstydu i nie skutkuje ostracyzmem.Prawdę mówiąc od pierwszej mojej wyprawy do północnej Afryki mam pewną słabość do małych Arabek. „Czarodziejki”… – powiedział o nich Adam rano przy promie, kiedy dziewczynka może dwunastoletnia, z figlarnie opartą na biodrze ręką patrzyła na niego z żarem, przed którym nie ma ucieczki. To dobre słowo, czarodziejki. W Dajr al-Madinie odnalazłem wśród oblepiających mnie dzieci takie śliczne małe zwierzątka. Miałem w portfelu kilka banknotów. Może trzy funty. W hotelu dwudziestopięciofuntówki. Je uszczęśliwia funt, nawet dwadzieścia pięć piastrów. Przychodziły mi do głowy myśli występne, że za dwudziestkę mógłbym taką pachnącą miodem, śniadą dziewczynkę wziąć do swojego hotelu i pieścić przez wiele godzin.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- smooker
- w mackach Zła
Że ja tego wcześniej nie widziałem. Makabra.Hatefire pisze:Mało mu było, że przyznał się do chęci przelecenia dziecka, ale jeszcze przyrównał istotę ludzką do zwierzęcia. Na marginesie dziwnym jest to, że to upublicznił. Wydaje mi się, że w przypadku człowieka mającego niezdrowe ciągoty do dzieci naturalna jest chęć ukrycia tego. Niestety poczynając od niejakiego filmowca Polańskiego ruchanie dzieci nie jest w tym kraju powodem do wstydu i nie skutkuje ostracyzmem.Prawdę mówiąc od pierwszej mojej wyprawy do północnej Afryki mam pewną słabość do małych Arabek. „Czarodziejki”… – powiedział o nich Adam rano przy promie, kiedy dziewczynka może dwunastoletnia, z figlarnie opartą na biodrze ręką patrzyła na niego z żarem, przed którym nie ma ucieczki. To dobre słowo, czarodziejki. W Dajr al-Madinie odnalazłem wśród oblepiających mnie dzieci takie śliczne małe zwierzątka. Miałem w portfelu kilka banknotów. Może trzy funty. W hotelu dwudziestopięciofuntówki. Je uszczęśliwia funt, nawet dwadzieścia pięć piastrów. Przychodziły mi do głowy myśli występne, że za dwudziestkę mógłbym taką pachnącą miodem, śniadą dziewczynkę wziąć do swojego hotelu i pieścić przez wiele godzin.