POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

24-03-2019, 15:03

Na marginesie sprawdziłem ten art. 430. Jest mowa o powierzeniu czynności i obowiązku stosowania się do wskazówek, ale sama odpowiedzialność jest uzależniona od obiektywnego faktu wyrządzenia szkody przez podwładnego , który ma związek z powierzoną czynnością. Zresztą w innym przypadku ten przepis nie miałby sensu. Nikt nigdy nikomu w ramach zależności służbowej nie nakaże dokonania czynu zabronionego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

24-03-2019, 17:25

Drone pisze:
Pacjent pisze:
Drone pisze:Tu nie o to chodzi. Odszkodowanie wynika wg specjalistów z tego - najprawdopodobniej, bo uzasadnienie było utajnione - że ci cali chrystusowcy wiedzieli o tym, że ksiądz bawił się w doktora, ale tradycyjnie już zamiatali sprawę pod dywan i siedzieli cicho. Zazwyczaj w takich sprawach instytucja płaci odszkodowania, gdy krzywda ofiary wynika także z opieszałości, wygodnictwa czy zaniedbań instytucji. Gdyby szkoła i samorząd wiedziały o pedofilskich sprawkach nauczyciela, a nadal go kryły czy przesuwały ze szkoły do szkoły, to odszkodowanie też mogłoby zostać przyznane wg litery prawa.

Gdyby chrystusowcy zakapowali koleżkę od razu do prokuratury, sprawy by nie było, a ewentualne odszkodowanie płaciłby sam.
Tego nie wierz, co nie zmienia faktu, że nie powierzyli mu tej czynności.
Nie wiem, ale jest to jedyne możliwe uzasadnienie. W kasacji mogą co najwyżej przekonywać sąd, że nie wiedzieli o grzeszkach księdza.

A to, że osobiście nie kazali mu molestować nieletniej, nie ma żadnego znaczenia. Wystarczy, że wiedzieli i nic z tym nie zrobili.
Otóż to. Zapewne drobiazgiem jest fakt, że do niedawna nie mieli w ogóle takiego obowiązku. Co samo w sobie stawia ich poza, czy też ponad prawem. Jak to jest możliwe? Nie mówiąc o tym, że kościół bronił i broni swoich zawsze do samego końca. Licząc że sprawy przyschną, a ofiara będzie milczeć. Katabas ma wiele "argumentów", łącznie z pierdoleniem o braku mitycznego zbawienia. Ciemny lud wszystko kupi. Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.
Awatar użytkownika
Drone

24-03-2019, 19:02

535 pisze:Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.
Taki jest los wszelkich ideologów, którzy serwują jedyne słuszne recepty pt. "jak żyć", a potem życie przynosi takie niespodzianki. Tyczy się to zarówno tych z lewej, jak i z prawej, czerwonych, czarnych i różowych w kropki. A jego mi wybitnie nie żal, bo jechał po innych równo z gruntem, bez cienia wyrozumiałości.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-03-2019, 19:10

Z tym sie mozna spokojnie zgodzic.
woodpecker from space
535

24-03-2019, 19:11

Drone pisze:
535 pisze:Co do Michalkiewicza. Spuśćmy nad tym nieudacznym teoretykiem zasłonę milczenia. Może Owsiak będzie zbierał w przyszłym roku na bezdomnych, to facet nowe łóżko chociaż dostanie. Oczywiście nie dam złamanego grosza.
Taki jest los wszelkich ideologów, którzy serwują jedyne słuszne recepty pt. "jak żyć", a potem życie przynosi takie niespodzianki. Tyczy się to zarówno tych z lewej, jak i z prawej, czerwonych, czarnych i różowych w kropki. A jego mi wybitnie nie żal, bo jechał po innych równo z gruntem, bez cienia wyrozumiałości.
O tym właśnie pisałem. Aczkolwiek co to za niespodzianka? Przecież wiedział, że to nie jego mieszkanie i że przyjdzie czas, gdy wiek nie pozwoli na dorabianie w roli parobka, czy wzięcie kredytu hipotecznego? Skąd zaskoczenie u człowieka , który pozjadał wszystkie rozumy? Poza tym są jeszcze chyba dzieci? Szklanki wody nie podadzą? Ojcu? Zastanawiające w tym kraju ludzi nieomylnych , świętych i niepokalanych.
Awatar użytkownika
uglak

24-03-2019, 21:23

Obrazek

Biedron pokazuje, ze nie zartuje :D
Guilty of being right
535

24-03-2019, 21:32

Będziesz się śmiał gdy pedał zostanie prezydentem, brunatny przyjacielu.
Awatar użytkownika
uglak

24-03-2019, 21:34

nie bede sie smial, bo jako wzorowi faszysci zapowiedzieli juz wiezienie za niechec do LGBTXYZ ;-)
Guilty of being right
byrgh
zahartowany metalizator

24-03-2019, 21:36

uglak pisze:Obrazek

Biedron pokazuje, ze nie zartuje :D
Swoją drogą, zastanawia mnie bierność polskich faszo-rasi-nazi-homofobów. Z tego, co zdarzy mi się luknąć od czasu do czasu w tv, media jadą na jedną, tę samą nudną modłę. A lud chciałby igrzysk i mordobicia.
535

24-03-2019, 21:39

Wielki problem. Idź im wpierdolić, tym swoim tekłondo, czy innym dżudżitsu. Będziesz miał jedno i drugie.
Awatar użytkownika
uglak

25-03-2019, 00:08

swoja droga to Michalkiewicz albo ma bardzo duze potrzeby albo zagral na naiwnosci swoich fanow, bo nawet z samych dobrowolnych wplat malo nie zarabia:
Marzec 2018:
9 284,64 zł + 50 euro + 1 000 franków

Kwiecień 2018:
10 948 złotych + 190 euro

Maj 2018:
9151,99 złotych + 500 koron duńskich

Czerwiec 2018:
6 036 złotych + 10 euro

Lipiec 2018:
6782,36 złotych + 3 euro

Sierpień 2018:
5 301 złotych + 103 euro

Wrzesień 2018:
5 340,72 złotych + 13 euro

Październik 2018:
7 235 złotych + 20 euro

Listopad 2018:
5 466,91 złotych + 125 euro

Grudzień 2018:
10 610 złotych + 99,12 euro + 226,66 dolarów + 1 000 franków

Styczeń 2019:
10 303,06 złotych + 110 euro + 965,61 franków

Luty 2019:
6 232,61 złotych + 10 euro

Marzec 2019 (niepełne):
9 185,27 złotych + 35 euro

ŁĄCZNIE W CIĄGU 12 MIESIĘCY:

101 877,15 złotych + 768,12 euro + 226,66 dolary + 2 965,61 franków + 500 koron

Po dzisiejszym kursie:

117 612, 20 złotych

Co to?
To suma wpłat od sympatyków dla Stanisława Michalkiewicza z ostatniego roku.
Wszystkie dane dostępne na jego stronie. :)
http://michalkiewicz.pl/wplaty.php#lista_wplat" onclick="window.open(this.href);return false;
a trzeba tu jeszcze doliczyc emeryture i wszelkie inne dochody.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

25-03-2019, 06:30

O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

25-03-2019, 09:43

uglak pisze: LGBTXYZ
LGBTQ+, to jest bynajmniej ostatnia obowiązująca wykładnia, którą zarejestrowałem, a znam się lepiej od was prawaków ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

25-03-2019, 10:21

LGBTQIAPK+ homofobie ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

25-03-2019, 10:25

uglak pisze:homofobie
To jest mowa nienawiści, zgłaszam adminom ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Raf
w mackach Zła

25-03-2019, 10:55

Hatefire pisze:O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
Dejta mi pinondze a ja wam powiem jak mata żyć coby nie dać się oszukać tej unii niemieckożydowskokumunistycznej.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

25-03-2019, 11:46

Raf pisze:
Hatefire pisze:O kuźwa i weź tu szanuj takich ludzi.
Dejta mi pinondze a ja wam powiem jak mata żyć coby nie dać się oszukać tej unii niemieckożydowskokumunistycznej.
Już tak nie dokuczaj Stasiowi bo zaraz przyjdzie Pacjencik albo inna mizeria i Ci powie, że ten Twój jad wynika z "bezradności" wobec intelektu i charyzmy jego guru, tj. SM właśnie.
A nawiązując do dyskusji jaka się tu przetoczyła przez kilka ostatnich stron - Michalkiewicze ("Dostać milion złotych, za to, że ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał"), Korwiny ("Wolałbym, żeby moja córka trafiła w ręce pedofila, który po pupie pogłaszcze, niż poszła na lekcję edukacji seksualnej, bo to zabija erotyzm"), Hartmany (jego bajania o kazirodztwie) i inne "ałtorytety" zabierające głos w tematach okołopedofilskich/seksualności jako takiej - szkoda klawiatury na to zbydlęcenie.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-03-2019, 12:02

uglak pisze:LGBTQIAPK+ homofobie ;-)
A nie LGBTQWERTY??
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

25-03-2019, 12:04

Prodi pisze:A nawiązując do dyskusji jaka się tu przetoczyła przez kilka ostatnich stron - Michalkiewicze ("Dostać milion złotych, za to, że ktoś kiedyś wsadził rękę pod spódniczkę, no któż by nie chciał"), Korwiny ("Wolałbym, żeby moja córka trafiła w ręce pedofila, który po pupie pogłaszcze, niż poszła na lekcję edukacji seksualnej, bo to zabija erotyzm"), Hartmany (jego bajania o kazirodztwie) i inne "ałtorytety" zabierające głos w tematach okołopedofilskich/seksualności jako takiej - szkoda klawiatury na to zbydlęcenie.
Nie zapominaj o gwieździe polskiego radia panu Kydryńskim, który w swojej książce będącej relacją z wyprawy do Afryki raczył podzielić się takim wyznaniem
Prawdę mówiąc od pierwszej mojej wyprawy do północnej Afryki mam pewną słabość do małych Arabek. „Czarodziejki”… – powiedział o nich Adam rano przy promie, kiedy dziewczynka może dwunastoletnia, z figlarnie opartą na biodrze ręką patrzyła na niego z żarem, przed którym nie ma ucieczki. To dobre słowo, czarodziejki. W Dajr al-Madinie odnalazłem wśród oblepiających mnie dzieci takie śliczne małe zwierzątka. Miałem w portfelu kilka banknotów. Może trzy funty. W hotelu dwudziestopięciofuntówki. Je uszczęśliwia funt, nawet dwadzieścia pięć piastrów. Przychodziły mi do głowy myśli występne, że za dwudziestkę mógłbym taką pachnącą miodem, śniadą dziewczynkę wziąć do swojego hotelu i pieścić przez wiele godzin.
Mało mu było, że przyznał się do chęci przelecenia dziecka, ale jeszcze przyrównał istotę ludzką do zwierzęcia. Na marginesie dziwnym jest to, że to upublicznił. Wydaje mi się, że w przypadku człowieka mającego niezdrowe ciągoty do dzieci naturalna jest chęć ukrycia tego. Niestety poczynając od niejakiego filmowca Polańskiego ruchanie dzieci nie jest w tym kraju powodem do wstydu i nie skutkuje ostracyzmem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

25-03-2019, 12:24

Hatefire pisze:
Prawdę mówiąc od pierwszej mojej wyprawy do północnej Afryki mam pewną słabość do małych Arabek. „Czarodziejki”… – powiedział o nich Adam rano przy promie, kiedy dziewczynka może dwunastoletnia, z figlarnie opartą na biodrze ręką patrzyła na niego z żarem, przed którym nie ma ucieczki. To dobre słowo, czarodziejki. W Dajr al-Madinie odnalazłem wśród oblepiających mnie dzieci takie śliczne małe zwierzątka. Miałem w portfelu kilka banknotów. Może trzy funty. W hotelu dwudziestopięciofuntówki. Je uszczęśliwia funt, nawet dwadzieścia pięć piastrów. Przychodziły mi do głowy myśli występne, że za dwudziestkę mógłbym taką pachnącą miodem, śniadą dziewczynkę wziąć do swojego hotelu i pieścić przez wiele godzin.
Mało mu było, że przyznał się do chęci przelecenia dziecka, ale jeszcze przyrównał istotę ludzką do zwierzęcia. Na marginesie dziwnym jest to, że to upublicznił. Wydaje mi się, że w przypadku człowieka mającego niezdrowe ciągoty do dzieci naturalna jest chęć ukrycia tego. Niestety poczynając od niejakiego filmowca Polańskiego ruchanie dzieci nie jest w tym kraju powodem do wstydu i nie skutkuje ostracyzmem.
Że ja tego wcześniej nie widziałem. Makabra.
ODPOWIEDZ