POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

28-08-2021, 21:14

Coraz smutniejszy ten temat.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
535

28-08-2021, 21:15

Śmieszne są te wasze podziały na lewaków i prawaków. Nie nudzi się wam jeszcze? Ja bym wam wszystkim zabrał zabawki i postawił w jednym kącie.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2021, 21:16

mad pisze:
28-08-2021, 21:08

Jasne.

Powinieneś jeszcze się odnieść pisowski kundlu do merytoryki, bo takowej chciałeś, a niestety jak dostałeś - to nie zareagowałeś.

To jeszcze raz kundlu zapytam, bo podobno, tylko bluzgi, a kundel to "metafora", przecież, pamiętasz też przecież, jak pierdoliłeś, że nie bluzgasz, tylko używasz "metafor", pamiętasz? Zapytam, po huj drętwy wyjeżdżasz z przekazem tvpiss? Bo 30 to chyba nie problem, jak gnoje z twojej partii wpuścili 600 tys. Ukraińców, 300 Afgańczyków, a około 2000 luda nielegalnie przekroczyło granicę. Więc jeszcze raz - tutaj "metafora" - pytam, przecwelony mentalnie pisowski mentalny cwelu, jaki problem? O co chodzi, masz 600.000,00+2.000,00+300 a ty bełkoczesz o 30tu? Bo tak było w reżimowce podane?

O wątku poruszonym przez 535 nie wspomnę. Jako pisowski kundel jesteś pewnie katolem. Co tam mówi twoja sekta o pomocy potrzebującym?
Ostatnio zmieniony 28-08-2021, 21:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2021, 21:19

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-08-2021, 21:14
Coraz smutniejszy ten temat.
Na moje oko, smutne to są zupełnie inne kwestie.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

28-08-2021, 21:31

Ascetic pisze:
Żyłka Ci pęknie ;-)
Ascetic pisze: Te, pisowcu, albo rasisto. dlaczego to wykreśliłeś?
Jeśli to do mnie to niczego nie wykreślałem - to tylko w Twojej głowie.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2021, 21:41

uglak pisze:
28-08-2021, 21:31
Ascetic pisze:
1. Żyłka Ci pęknie ;-)

Ascetic pisze: Te, pisowcu, albo rasisto. dlaczego to wykreśliłeś?
2. Jeśli to do mnie to niczego nie wykreślałem - to tylko w Twojej głowie.
1. Niedoczekanie Twoje :lol:

2. A to?

"A co do tego, co, kto i czego ... to ty, jak standardowo i zwyczajowo nic nie złapałeś. Ilu za PO zostało przyjętych cudzoziemców, albo ilu ich za pis przybyło do kraju? I do tego pytania, dodaj sobie, odpowiedź na drugie, jakie partie najbardziej pyszczą w obecnym czasie w tej kwestii? Wyjdzie ci wówczas, jak bezwiednie i bezrefleksyjnie podążasz za swoimi schizami i swoim jak widać niemałym pierdolcem."

Jakoś dziwnym trafem w odpowiedzi do odpowiedzi się nie pojawiło. A o samym odniesieniu się to już w ogóle ... trudne, co? Lepiej bałakać śpiewkę typowego gościa pożywionego przez propagandę. Tak w ogóle to jesteś znacznie podatny na pisowy przekaz. Jak nie LGBT, to teraz uchodźcy. Na "prawdziwe" i "realne" problemy jesteś wyczulony z tego co czytam, xD. Taka antywrażliwość prawakoidalna, bez refleksji i specjalnego sensu, bo to ani problemy, ani kwestie, które tych co podsuwają, specjalnie interesują. Mają takich jak ty interesować i zagrzewać. Jarzysz?
Ostatnio zmieniony 28-08-2021, 21:47 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

28-08-2021, 21:47

A o to Ci chodzi... jak piszę z komputera to z dłuższych postów cytuję tylko część do której się odnoszę (na komórce mi się nie chce celować palcem i wymazywać) - to nic nadzwyczajnego. Do reszty nie widzę sensu się odnosić - jak chcesz to odpowiedź znajdziesz w swoim excelu, screenach czy przez "szukaj" na forum - nie wiem skąd zawsze wywlekasz te wszystkie archiwalia.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2021, 21:50

uglak pisze:
28-08-2021, 21:47
A o to Ci chodzi... jak piszę z komputera to z dłuższych postów cytuję tylko część do której się odnoszę (na komórce mi się nie chce celować palcem i wymazywać) - to nic nadzwyczajnego. Do reszty nie widzę sensu się odnosić - jak chcesz to odpowiedź znajdziesz w swoim excelu, screenach czy przez "szukaj" na forum - nie wiem skąd zawsze wywlekasz te wszystkie archiwalia.
Tak to prawda. Powtarzasz się*. Można wręcz powiedzieć, że się nie rozwijasz. Od lat tylko, blebleble, o uchodźcach piszesz, innych nacjach, kolorowych itd. itp.. Rasa. Nacja. I takie tam dwudziestowieczne pierdoły. Niestety nigdy nie napisałeś, skąd taka bojaźń.

Niestety też i również, o muzyce nie piszesz, a to już jakby większy problem.

* Dzisiaj była np. wrzuta bez związku, do wątku o Kat, gdzie wrzuciłeś dywagacje, czy jest obrzezany. Ty normalny jesteś? Nie masz innych ciekawszych rozkmin, niż to kto jakiej nacji jest?

Na koniec jedno konkretne pytanie. Właściwie być może rzeczywiście zamykającą kwestie. Tak te wątki wleczesz, więc może i to powleczesz. Uważasz, że te "zimplikowane" rozróżnienia: nacja, kolor skóry, mają sens? Ludzie są na tyle różni, według twoich lini podziału, że trzeba myśleć kategoriami, powiedzmy, przednowoczesnymi? Bo właściwie po co byś dokonywał tych podziałów, tych podśmiehujek, no ale dobra, zostawię do odpowiedzi, to pytanie.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

28-08-2021, 22:11

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-08-2021, 19:07
Jimmy Boyle pisze:
28-08-2021, 18:56
Które to jeszcze "odmiany" w katolicyzmie miały sens? Tak z ciekawości zwykłej pytam. I jaką to "odmianą" katolicyzmu są franciszkanie?
Tak jak napisalem powyzej, zadne, poniewaz cala reszta zostala uznana za heretykow - wlacznie z radykalnymi franciszkanami, czyli spirytualami. Chyba, ze pytanie brzmi, ktore ruchy uznane za heretyckie mialy wg mnie sens, a przez sens mam na mysli powrot do scislych, wczesnych doktryn chrzescijanskich, ubostwa, pomocy chorym itd?
Jacy franciszkanie zostali uznani za heretyków??? Kiedy i przez kogo? Nie odpowiedziałeś na pytanie o "odmiany" katolicyzmu, ja nie pytałem o ruchy heretyckie. Widzę więc, że albo się gubisz, albo nie masz pojęcia o czym piszesz.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-08-2021, 22:22

Jimmy Boyle pisze:
28-08-2021, 22:11

Jacy franciszkanie zostali uznani za heretyków??? Kiedy i przez kogo? Nie odpowiedziałeś na pytanie o "odmiany" katolicyzmu, ja nie pytałem o ruchy heretyckie. Widzę więc, że albo się gubisz, albo nie masz pojęcia o czym piszesz.
To zadaj pytanie jeszcze, bo faktycznie gubię się w tym, o co Ci chodziło. Przecież napisałem, jacy franciszkanie: spirytuałowie, czyli radykalni franciszkanie, zostali potępieni przez papieża Jana XXII w 1317 roku, byli prześladowani przez inkwizycję.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
535

28-08-2021, 22:37

Spirytuałowie...wszystko jasne.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

29-08-2021, 01:53

Ascetic pisze:
28-08-2021, 21:16
mad pisze:
28-08-2021, 21:08

Jasne.

Powinieneś jeszcze się odnieść pisowski kundlu do merytoryki, bo takowej chciałeś, a niestety jak dostałeś - to nie zareagowałeś.

To jeszcze raz kundlu zapytam, bo podobno, tylko bluzgi, a kundel to "metafora", przecież, pamiętasz też przecież, jak pierdoliłeś, że nie bluzgasz, tylko używasz "metafor", pamiętasz? Zapytam, po huj drętwy wyjeżdżasz z przekazem tvpiss? Bo 30 to chyba nie problem, jak gnoje z twojej partii wpuścili 600 tys. Ukraińców, 300 Afgańczyków, a około 2000 luda nielegalnie przekroczyło granicę. Więc jeszcze raz - tutaj "metafora" - pytam, przecwelony mentalnie pisowski mentalny cwelu, jaki problem? O co chodzi, masz 600.000,00+2.000,00+300 a ty bełkoczesz o 30tu? Bo tak było w reżimowce podane?

O wątku poruszonym przez 535 nie wspomnę. Jako pisowski kundel jesteś pewnie katolem. Co tam mówi twoja sekta o pomocy potrzebującym?
Dobra, niech ci będzie - odpiszę i ustosunkuję się do każdej kwestii. To pewnie błąd, bo nie sądzę, byś odpowiedział czymkolwiek poza bluzgami. Ale co tam...

1. Moje bluzgi.
To zadziwiające, że koleś chyba najbardziej bluzgający w tym wątku - czyli ty - komukolwiek bluzgi zarzuca. Widziałeś kiedyś lustro? Ale dobra, wyjaśnię jak krowie na rowie - z tobą inaczej się nie da. Byłeś może łaskaw zauważyć, że potrafiliśmy z Pelsonem przeprowadzić debatę bez bluzgów? Ani ja jego nie obraziłem, ani on mnie. Wymieniliśmy się poglądami, trochę popolemizowaliśmy i ok. - każdy poszedł w swoją stronę. Nawet w pewnej kwestii się zgodziliśmy i kto wie, może jeszcze kiedyś wrócimy do wymiany zdań. Zwróć uwagę, że to ty w mało ciekawy sposób wtrącałeś się do dyskusji - jak nie przymierzając obszczymurek, piesek kąsający nogawki. Proste pytanie: dlaczego tamta moja polemika z Pelsonem była możliwa? To już sobie sam odpowiedz. Zważ, że tobie również sugerowałem dyskusję bez bluzgów - ty nie chciałeś. I co, wyobrażasz sobie, że będziesz swobodnie bluzgał, a ja pokornie w kącie siedział? Moje bluzgi to tylko odpowiedź na twoje. I nic więcej. Mało tego, ponawiam propozycję rezygnacji z bluzgów - mnie to męczy i nie uznaję tego za inspirujące. Ale i tak z góry wiem, co odpowiesz {"ble ble pisowska parówa, ble ble przekaz o 19.30 ble ble").

2. Ukraińcy w Polsce.
Najpierw sądziłem, że sobie jaja robisz, ale skoro powtórzyłeś to z 5 razy, to być może napisałeś serio, Jesteś rasistą? Odczuwasz nienawiść wobec Ukraińców? Nie chce mi się wierzyć, raczej próbujesz mnie wkręcić. Ale dobra, daję się wkręcić. Obecność Ukrów w Polsce to suma sumarum obopólna korzyść. Nie wiem, czy jest jakakolwiek wiodąca siła polityczna poddająca to w wątpliwość. Ukraińcy u nas pracują i zarabiają (korzyść dla nich), napędzając przy tym naszą gospodarkę (korzyść dla nas). Nie słyszałem o zamachach terrorystycznych przeprowadzanych przez nich, o gwałtach czy próbach tworzenia własnych stref no-go. Pewnie zdarzają się jakieś incydenty - niewykraczające poza jakąś średnią normę. Ja nie spotkałem się z informacjami, jakoby Ukraińcy zasadzali się na polski socjal jak to analogicznie czynią twoi ulubieni muslimowie na Zachodzie.

3. Granica.
Przedstawiłeś kuriozalny sposób wnioskowania. Jeżeli dobrze rozumiem, chodzi ci o to, że tamtych ok. 30 turystów znad granicy trzeba wpuścić, bo... granica jest nieszczelna i wcześniej przekroczyło ją 2 tys. innych, hm, "uchodźców". Sorry, debilizm w czystej postaci. W ten sposób można usprawiedliwić każde draństwo, przestępstwo, postępowanie, dla którego znajdzie się jakąkolwiek analogię. Wśród ludzi inteligentnych (bez względu na poglądy) tego typu argumentowanie zostało już dawno skompromitowane, co znalazło odzwierciedlenie w znanym powiedzeniu "A u was biją Murzynów." Ale dobra, zakładam, że nie załapałeś, więc znów wyjaśnię ci jak krowie na rowie. Otóż źle jest, że 2 tys. osób nielegalnie przekroczyło granicę. Źle się stało, ale nie ma idealnie zabezpieczonej granicy, nieszczelności są nieuniknione i trzeba zrobić wszystko, co legalne, aby temu przeciwdziałać. To chyba oczywiste? Idąc tropem twojego rozumowania, należałoby w ogóle otworzyć całą granicę, bo przecież zawsze ktoś przejdzie. Krótko mówiąc, z gruntu fałszywą retoryką jest usprawiedliwianie jednego zła (albo zachęcanie do niego) innym złem. A współpraca z łukaszenką w ramach programu śluza (bodajże taki kryptonim) jest złem. Jeśli sądzisz, że skończyłoby się na tych 30 - to znaczy, że jesteś naiwny. Z całą pewnością łukaszenka i putin zrobiliby wszystko, żeby zdestabilizować UE i przy okazji zarobić. Jeżeli wpuścimy tych 30, to będziemy musieli wpuścić wszystkich następnych (niezależnie, ilu ich będzie), ponieważ status wszystkich będzie tak sam. Nabijasz się, podając jakąś wysoką liczbę... cóż, to świadczy o twojej całkowitej nieodpowiedzialności. Potrafisz jako wacek/ascetic zagwarantować, że łukaszence i putinowi szybko by się znudziło? Bo tylko od ich - hm - dobrej woli bylibyśmy uzależnieni. I to nie jest żadna propaganda tvpis, lecz zwykłe wnioskowanie - nieobce także ludziom z UE. Cóż, tobie i kmiotom związanym z tvn zwyczajnie zależy na wprowadzeniu bałaganu. A może pis się na tym wyłoży, a potem się zobaczy. Frazesy o empatii...
Co do transportów lotniczych z Afganistanu - tu akurat chyba żadna opcja nie jest przeciw, nikt tego nie podważa. Nie wiem, o co ci chodzi.

4. Katol
Wolałbym być katolem niż mieć takie popierdolone poglądy jak ty, ale tak się składa, że jestem ateuszem - już kiedyś o tym pisałem. Problem w tym, że dla takich osobników jak ty niemożliwe jest zrozumienie, że ktoś może być jednocześnie ateistą i konserwatystą. Tkwij więc sobie dalej w swoim pomyślunku - nic mi do tego. Nie mam przyjemności wyłuszczania tego dokładniej.

5. 19.30
Tutaj krótko - przeczytaj, co napisałem o tvpis i tvn w trakcie polemiki z Pelsonem. Nie chcę się powtarzać.

Nie liczę na rzeczową odpowiedź z twojej strony. Stać cię na coś więcej niż bluzgi? Nie życzę sobie tylko jednego - abyś w trakcie cytowania zmieniał moje wypowiedzi. Pisz, co chcesz, bluzgaj, ale nie oszukuj.
Ostatnio zmieniony 29-08-2021, 03:28 przez mad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

29-08-2021, 01:59

nicram pisze:
28-08-2021, 21:12
Tako rzecze madziu "lewak", "brak merytorycznych argumentów". :-D
Nawet fajny wtręt, doceniam :)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-08-2021, 09:36

mad pisze:

Granica.
Przedstawiłeś kuriozalny sposób wnioskowania. Jeżeli dobrze rozumiem, chodzi ci o to, że tamtych ok. 30 turystów znad granicy trzeba wpuścić, bo... granica jest nieszczelna i wcześniej przekroczyło ją 2 tys. innych, hm,

No, czyli pisia kutango, jak zawsze nic nie zrozumiałaś. Dlaczego nie jestem zdziwiony? Po raz 10 ty, tych 30 to micha dla populistycznych piesków rzucona, jak ty. Nie ma polityki migracyjnej a tylko tania propaganda, która łykasz bez opamiętania. Reszta jakby luźna już w odpowiedzi. I była kontekstowo zawarta. Tylko trzeba umieć czytać, a ty potrafisz tylko słuchać rezimowki wiec ci uciekło. Mało kto jest za wpuszczaniem. Wystarczyło dać koce, lekarza i czekać. Nie robić medialnego szoł i podkręcać opozycje. Ukraińcy? Wzmiankowani bez odnoszenia i opiniowania. Tak u mnie w wypowiedziach było. A jaki mam do nich stosunek? Huj cię to interesi a rozmowa nie o tym. Generalnie jednak dobrze, choć szkoda, że bez polityki emigracyjnej i z udawaniem, że rząd pisu nie przyjmuje emigrantów. Bo przyjmuje.

Reszta? Dobrze, że szybko czytam, mam umiejętności wyławiania, bo kurwa te opowieści o tym jakim tradycjonalistą, jakim typem katolika, czy huj wie kim mi koło wacka latają. Żałuje tylko, że o swojskości nic nie było. Wbiłeś do zacnego grona debili z tym, z tą nobilitacją cebulactwa. Śmiechu nie ma końca. Typowy swojski polaczku.

ps. Nie myślałem, że doczekam sytuacji, że tutaj objawi się w pełnej krasie, koleś z takim zestawem polactwa. Wręcz modelowym. Czytać ze zrozumieniem nie potrafi, egoista wypisujący jakieś dyrdymały o konserwatyzmie, uprzedzony do każdej pozycji z katalogu małego cebulaka, relatywizujący i wypychający niewygodne rzeczy ze łba, pod dyktando „wiadomości” z 19.30. Owszem znam takich. W rodzinie mam. 60 lat. Podkarpacie. Ale xD pisiorAF tutaj? LOL

ps. Bardzo mi się podobała wypowiedź, jak wiemy z tego forum, zamordystycznego rządu Austrii xD
Sprowadzała się ona do tego; „ przyjęliśmy 40 tys. Afganów, i teraz jest już schluss”. Nie chodzi oczywiście o te 40 tys. Niech u nas będzie nawet 10000, 1000, nie wiem 100, albo inf, że mamy 600 tys. Ukraińców. Tylko trzeba mieć jakaś politykę migracyjną, a nie tani populizm dla niedorozwojów pokroju mada. Pod robienie wiecowej polityki na swojskim targu w leżajsku czy innym kraśniku.
Awatar użytkownika
Hatefire

29-08-2021, 10:04

Zbiorę się w końcu i napiszę co o tym sądzę. Niemniej przypomnę że w latach 90 Polska przyjęła tysiące emigrantów z kraju muzułmańskiego i kraj się nie zawalił. Plus prywatna anecdata. Mój brat wyemigrował do DE . No i zweryfikował swoje strachy. Jego najlepsi kumple tam to Turcy i Niemcy z północy. Bawarczyków, a tam mieszka nienawidzi. Te skurwysyny mimo że znają normalny niemiecki do brata złośliwie mówili bayerischem, którego nawet rodowici Niemcy średnio rozumieją.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-08-2021, 10:13

Hatefire pisze:
Zbiorę się w końcu i napiszę co o tym sądzę. Niemniej przypomnę że w latach 90 Polska przyjęła tysiące emigrantów z kraju muzułmańskiego i kraj się nie zawalił. Plus prywatna anecdata. Mój brat wyemigrował do DE . No i zweryfikował swoje strachy. Jego najlepsi kumple tam to Turcy i Niemcy z północy. Bawarczyków, a tam mieszka nienawidzi. Te skurwysyny mimo że znają normalny niemiecki do brata złośliwie mówili bayerischem, którego nawet rodowici Niemcy średnio rozumieją.
Niemcy mając politykę migracyjną, moim zdaniem wręcz neokolonialną, ale jak przyjdzie co do czego tez mogą odpierdolic akcje typu zasieki-drut. Beka będzie po całości jak to dotknie polaczków co będą wykurwiać z Lublina do którego zachce się wjechać ruskim. I to nie na zakupy. Bo właśnie kierują się ekonomia, i nie bawią się z wyborcami w podkręcanie hujowych nastrojów społecznych.

Swoją droga ciekawe ilu tutaj, np taki iglak z Krakowa, zastanowiło się skąd w Polsce nagle społeczność z Bangladeszu, na uberze. Albo skąd się magicznie wzięli Wietnamczycy w blaszaku po sąsiedzku. Pewnie nie, albo udają, że nie, bo to jakos nie bangla ze swojskim byciem polaczkiem.
Ostatnio zmieniony 29-08-2021, 10:17 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Pacjent

29-08-2021, 10:15

Hatefire pisze:
Co z kolegami z Syrii, Iraku, Somalii, Nigerii i jeszcze paru innych państw, z których rekrutują się zamachowcy?

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-08-2021, 10:20

Pacjent pisze:
Hatefire pisze:
Co z kolegami z Syrii, Iraku, Somalii, Nigerii i jeszcze paru innych państw, z których rekrutują się zamachowcy?

Obrazek
Ja bym tez zapytał, czy służby zajmą się również ruskimi hybrydowymi trollami z konfy. Jeszcze nie terroryści, ale już agenci. A nie. To pewnie przed wyborami. Robercik gacie pełne?

Właśnie. Specjalnie o tych kowidach, emigrantach, lgbt wypisujesz? To jest ten bierząco zestaw ruskiego trollowania? Na jakim forum jeszcze się starasz działać? Gdzie udajesz kogoś innego niż jesteś? Na forum miłośników VV, czy kuchni bałkańskiej?
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-08-2021, 10:27

Pacjent pisze:
Hatefire pisze:

Obrazek
I jeszcze jedno. Pisałeś konfiarzu, że kierunek Minsk, tez że np. Teheran, ale to nie istotne w kontekście. Czyli co? Jednak ruskie trollowanie. „Konflikt” na rękę? Jaki kolejny. Podpalanie w kolejnym Zamościu punktów szczepień? Jakie tam pomysły są?
Ostatnio zmieniony 29-08-2021, 10:28 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hatefire

29-08-2021, 10:27

Pacjent pisze:
No przecież wyraźnie napisałem że postaram się odnieść później szerzej. Natomiast anecdata z K-ce. Uber Eats i Volta opanowali u nas czarnoskórzy. Pewnie niektórzy to nawet muzułmanie. No nie ma z nimi problemu. Syf robią biali, etniczni Polacy zjeżdzający się na imprezownię na Mariackiej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ