III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

25-01-2024, 15:44

tymczasem nowe wieści od Striełkowa-Girkina:
Die Welt ist meine Vorstellung.
shitshow
postuje jak opętany!

25-01-2024, 16:57

Sybir pisze:
25-01-2024, 15:28
Panie, z jakimi jeńcami? I tak, rozbił się - po uprzednim kontakcie z S-300.
To po jakiego grzyba Zełenski chce międzynarodowego śledztwa? Jeśli obrona faktycznie strąciła wojskowy transport to ok, ale chyba on o tym powinien wiedzieć...?
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Sybir

25-01-2024, 17:07

Zełeński to ma akurat z armijnymi dowódcami na pieńku.
Co do Ił-76 - na razie brak zdjęć ciał ofiar, za to sporo jest zdjęć fragmentów wraku. Ponadto, Rosjanie bardzo szybko opublikowali listę jeńców-pasażerów, jednak po jej weryfikacji okazało się, że afair jakaś połowa znajduje się już po ukraińskiej stronie (po ostatniej wymianie z początku stycznia bodajże). Pomijam już kwestię tego, od kiedy to kacapy więźniów transportują samolotami, a nie w wagonach bydlęcych. Pewnym tropem może być z drugiej strony to, że Ukraińcy nie grzeją jakoś mocno tematu tego Iła.
Oczywiście, sprawa jest rozwojowa, więc wypowiem tylko swoje wątpliwości, nie siląc się na werdykt.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
shitshow
postuje jak opętany!

25-01-2024, 17:15

To, że ma kosę z trepami to wiadomo od pewnego czasu, ale to wygląda co najmniej nieciekawie jeśli najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych chuja wie co się dzieje wokół niego.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Sybir

25-01-2024, 17:36

Może byłoby inaczej, gdyby nie pewne ruchy najwyższego zwierzchnika SZU i jego otoczenia po 22 lutego 2022 r.?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-01-2024, 12:45

Obrazek
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... #s=BoxOpMT

Ale wiadomo. Spokojnie. Na razie nieoficjalnie, i bez związku.

Z drugiej mańki, hłamerykański internet rozpalony, tematem. Tutaj też zobaczymy, co się z tego wykluje.
Poro
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

27-01-2024, 15:09

Tak patrzę na to co robi administracja Biedna i nie mam pojęcia kto ku doradza, ale robią wszystko by Trump wygrał. Zrobili z niego męczennika (taki jest odbiór w USA), nadciągali imigrantów z 3go świata, teraz ta akcja z Teksasem.

Swoją drogą też bym się wkurwił gdybym żył w kraju z minimalnym socjalem a imigrant w NYC dostaje bodajże 7k miesięcznie. Konpletne szalenstwo
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

03-02-2024, 13:17

Obrazek

Jak to w cebulandii. Jaja wywalone i jakoś to będzie, a jak nie będzie, to nie będzie. Nirwana zamiast sansary. Rilaks na pełnej kurwie.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

03-02-2024, 13:32

No właśnie OC postrzegane jest u nas tylko jako indywidualne ubezpieczenie, a nie zabezpieczenie ludności. Oczywiście, jest to duży błąd z racji naszego położenia i funkcji państwa granicznego Paktu.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

05-02-2024, 16:33

może coś mi umknęło ale jeśli na początku wojny w Ukrainie i przez dłuższy czas takie teksty że „wróg u bram” i „co to bedzie” były wyśmiewane (także na forum) i określane jako „straszonko ruskich trolli” to teraz jest to już temat grany w zgoła innym tonie? nagle przebudzonko?

Obrazek

otwiera się nowy front dla deweloperów/fliperów i innych kurwiow
Awatar użytkownika
Ascetic

05-02-2024, 16:53

Kilka tutaj jest pewnie spraw zlanych w jedno.

1/ Trzeba by było prześledzić, kto wówczas siał, a kto teraz sieje

2/Trzeba spojrzeć na afd, słowacje, elekcję w USA. Jak zaczyna wyglądać polityka za granicą, a jak wyglądała wówczas

3/ Na "zmęczenie Europy wojną" też warto luknąć

4/ Tego jak się gospodarki światowe przestawiają, na co itd. itp

Pewnie tych nowych uwarunkowań jest znacznie więcej. Mnie to akurat jebie. To listowanie. Ja mam swoje wewnętrzne przekonanie, podbudowane tym co wiem, a czym się tutaj dzielić nie zamierzam. Jak nie jebnie, rozlezie się. Zajebiście (Oby było zajebiście). Tego właściwie wszystkim życzę.

ps. W kanale u dzbanowskiego wystąpił fan IM niejaki gen Romuald. Dzwoni jakiś brajan z brajton i tak se tam gadają, a ten tak bez związku: "nie wiem, czy za dwa, czy 5 lat, ale ". Temat chyba czegoś innego dotyczył, a ten jakby przeświadczony, niepytany, sam zboczył z tematu i wrzucił, jak to widzi. Nie czy, a kiedy. <<<<< Taka może jest aktualna narracja, w głównym, jak sobie, niektórzy tłumaczą, żeby się ocknąć. Nie wiem. Wiem, że jak słyszę Kosiniaka, Dudę, osoby, które w ostatnim tygodniu były pytane o wojnę, każdy kluczył, ja odbierałem to jako raczej wytyczne: "nie wywołujemy paniki". O takiej panice, też wrzucił, gen. Romuald. Tak niby luźno, na boku, ale jednak.

A jakby sprawa dotyczyła lobby budowania schronów, to właściwie, nawet byłoby elegancko. Z dwojga złego. Jak ktoś ma zarobić, a przy okazji, ma powstać coś względnie przydatnego - jestem na TAK. Deweloperzy chyba jednak nie mają interesu w naganiania tematu wojny. Nie widzę tutaj związku. Jak pierdolnie, kwadraty tutaj wyceniane na od 700 w górę, raczej stanieją. Średni to interes dla deweloperów.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ad 1/ Zastanowiłbym się również, jaki efekt miało przenieść w marcu 22' sienie, a jakie ma teraz. Teraz mam wrażenie, że właśnie obudzonko jest główną intencją. Zakładam, że się mogę mylić, aczkolwiek nie wyczuwam w tym nutki "straszonka".
Ostatnio zmieniony 05-02-2024, 17:10 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

05-02-2024, 17:10

To jest wszystko kwestia popytu - będzie na bunkry, będzie i podaż. ;) Ciekawi mnie, jak to nowe budownictwo np. na Białołęce jest przystosowane pod czas W. :V
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

05-02-2024, 17:12

nie no jasne, to o bunkrach i deweloperce to z lekkim przymróżeniem było
tak czy siak to co było piętnowane i określane sianiem defetyzmu dość szybko przerodziło się w trzeźwy ogląd rzeczywistości
Awatar użytkownika
Ascetic

05-02-2024, 17:13

Sybir pisze:
05-02-2024, 17:10
To jest wszystko kwestia popytu - będzie na bunkry, będzie i podaż. ;) Ciekawi mnie, jak to nowe budownictwo np. na Białołęce jest przystosowane pod czas W. :V
Niegłupie. Zamiast 50 m2 w wielkiej płycie za guziki tj. 700 k>, teraz będzie "przytulny bunkier 22m2" za, niech będzie, a co, w promocji = też 700 k> Ma to sens.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

05-02-2024, 17:16

nagrobek pisze:
tak czy siak to co było piętnowane i określane sianiem defetyzmu dość szybko przerodziło się w trzeźwy ogląd rzeczywistości
Chcesz powiedzieć, że kilku ancymonów z tego miejsca, tych od "szachy 3D", "wielki strateg", "blitzkrig w 3 dni", "bucza to mistyfikacja", a "sportowcy z CCP na olimpiadę" miało trzeźwy ogląd? Taki nienacechowany kacapskim przekazem?
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

05-02-2024, 17:19

Panie, wszystko kosztuje - wentylacja, kanalizacja, filtr powietrza, zapas/filtr wody, generator prądu, śluza, itd. To nie są tanie rzeczy. ;)
Awatar użytkownika
Ascetic

05-02-2024, 17:22

Sybir pisze:
05-02-2024, 17:19
Panie, wszystko kosztuje - wentylacja, kanalizacja, filtr powietrza, zapas/filtr wody, generator prądu, śluza, itd. To nie są tanie rzeczy. ;)
Rura do srania, z wyciągiem i zassaniem do rowa wg. projektu maryjusza. To nie są tanie rzeczy, jak piszesz. Luksus, musi, po prostu musi kosztować.
Poro
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

05-02-2024, 17:24

Ascetic pisze:
nagrobek pisze:
Chcesz powiedzieć, że kilku ancymonów z tego miejsca, tych od "szachy 3D", "wielki strateg", "blitzkrig w 3 dni", "bucza to mistyfikacja", a "sportowcy z CCP na olimpiadę" miało trzeźwy ogląd? Taki nienacechowany kacapskim przekazem?
nie no kurwa bez przesady, bez takich wkrętek xd onuce i głupki bez zmian, chodzi o medialny przekaz tu i tam coraz bardziej zauważalny
Awatar użytkownika
Ascetic

05-02-2024, 17:31

nagrobek pisze:
05-02-2024, 17:24
Ascetic pisze:
nagrobek pisze:
nie no kurwa bez przesady, bez takich wkrętek xd onuce i głupki bez zmian, chodzi o medialny przekaz tu i tam coraz bardziej zauważalny
Dobra, wiem -:)

Tak, żeby zejść z lini konfrontacyjnej, ja na to patrzę, że się nic nie robi w temacie. Nikt nie wyjdzie i nie powie. Ziomki, kupcie latarki, baterie, konserwy z psa i dla psa. Nie ma jakiegoś narodowego planu, że tak górnolotnie jebnę, np. pierwszej pomocy. Ok. W 22 r powinno się temat rozpocząć, teraz w 24 powinnismy mieć go przerobionego. A tu nic. Dla mnie to niezrozumiałe, ale chyba politycy wiedza więcej o cebulakach i lepiej nas rozumieją. Wiedza, że nie chcemy tego słuchać bo to niemile. To nam nie mówią.

A co do samego medialnego przekazu, który być może specjalnie wycieka. Może dlatego, że są uczciwi ludzie, którzy nie chcą milczeć, może też to jakaś manipulacja. Nie sposób tego rozstrzygnąć, choć ja się skłaniam ku jednemu wariantowi. Moim zdaniem to i tak lepsze, to wyciekanie, niż udawanie, że tematu nie ma. Palenie głupa to skrajnie nieodpowiedzialna postawa naszych „elit”. Z dwojga złego, będziemy mieć, oby nieprzydatną wiedzę, jak se urwaną nogę zabezpieczyć, zatamować krew. Jak się nie przyda na okoliczność spotkania drona, to się przyda w wypadku komunikacyjnym.

I tu niestety dzbabowskie konfederacyjne pały mają racje jak dla mnie. Wzięliśmy się za łby, a tam kacap czeka żeby się wpierdolić na polski kwadrat i zajumać mityczny kibel. Ktoś mi wrzucił analogie lat 30” w PL. Nie znam dobrze historii międzywojnia, inne czasy historyczne mnie interesowały, ale mnie kolo przekonał. Gadał tak ślicznie jak brałn. Mam nadzieje, że pierdolił kocopoły.
Ostatnio zmieniony 05-02-2024, 17:41 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
ODPOWIEDZ