POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

26-02-2019, 16:44

Triceratops pisze:Przypominam, ze ci co najbardziej pierdola, ze matoly wybraly matolow, to ci sami, ktorzy tylko pierdola ale dupy na wybory nie rusza, bo "nie ma sensu". A te tepaki, ktore dostana "pincet+" jednak uwierzyly, ze sie da i sobie wybraly, Wiec mordy w kubel i nie bulgotac a najlepiej wypierdalac tam gdzie obiecujecie, do cieplych krajow czy szwecji.
o kurwa, pijesz teraz m.in do mnie, ale ja już ruszyłem dupę parę razy i chuja to dało, więc zlituj się i nie obrażaj. tu nie ma po prostu tylu ludzi, który by głosowali na jakąś sensowna partie, to raz. dwa - tu nie ma żadnej sensownej partii. przykra sprawa, ale wydaje mi się, że akurat ty powinieneś to rozumieć. chyba tyle temacie
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-02-2019, 16:49

Ja tam nikogo nie obrazam, tylko mowie co mysle, ale jezeli nie jest mozliwa selekcja pozytywna, to sie stosuje selekcje negatywna. Pytalem juz jestera na kogo on chcialby zaglosowac, bo sie wyzalil, ze nie ma na kogo. Otoz okazalo sie, ze on sam nie wie na kogo by chcial, podejrzewam, ze taki podmiot polityczny jeszcze nie istnieje, jezeli w ogole jest to mozliwe. Wiekszosc osob narzekajacych, ze nie ma na kogo, ma bardzo podobnie jak jester - nawet w wyobrazni nie potrafia stworzyc takiej partii, na ktora by chcieli oddac glos.
A wybor jest jakby nie patrzec, nikt nie kaze glosowac na bande z magdalenki
woodpecker from space
Heretyk

26-02-2019, 16:58

dla mnie Kongres Nowej Prawicy jest najbliżej tego, co bym chciał. jakie poparcie? poniżej 1% :) albo Korwin, ale ten jebany cyrkowiec ewidentnie nie chce wejść do parlamentu. i co, mam iść i poświęcić czas na z góry przegraną sprawę? po jakiego chuja?
Awatar użytkownika
Triceratops

26-02-2019, 17:02

Heretyk pisze:dla mnie Kongres Nowej Prawicy jest najbliżej tego, co bym chciał. jakie poparcie? poniżej 1% :) albo Korwin, ale ten jebany cyrkowiec ewidentnie nie chce wejść do parlamentu. i co, mam iść i poświęcić czas na z góry przegraną sprawę? po jakiego chuja?
Dziwne, ze jeszcze nie rozumiesz tego, ze ich realnego poparcia nie znasz. Te 1% to tyle ile kreuje sondazownia. Lobby zaplacilo i biedron dostal 14, petru 10, palikot 10. To byla kreacja rzeczywistosci, i oni ja kreuja dla ciebie a ty w to wierzysz. No rozumiem, ze tepy glupi motloch ogladajacy telewizje i skurwiale sondaze robione przez skurwiale sondazownie dla skurwialych tepoglowych widzow lykajacych gowno z monitora, ale czlowiek inteligentny? No kurwa ziom, wierzyc sondazowni to jak wierzyc w swietego mikolaja albo inteligencje u lewakow.
woodpecker from space
535

26-02-2019, 17:13

Heretyk pisze:... i co, mam iść i poświęcić czas na z góry przegraną sprawę? po jakiego chuja?
To ile musisz jechać do lokalu? Poza tym, przy takim podejściu sprawa jest faktycznie z góry przegrana. Dlatego nikt wyżej chuja nie podskoczy i w najnowszym rozdaniu będziemy mieli mniej więcej tych samych zawodników.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

26-02-2019, 17:36

Pacjent pisze:Chronologia wydarzeń i postępowanie najważniejszych graczy sceny politycznej pokazują, że dla Polski nie ma już żadnego ratunku.
Nic bardziej mylnego, ONI chcą żebyś tak myślał. Tylko PiS lub PO, Cola lub Pepsi, Samanta Fox lub Sabrina itd. Jak zmieni się świadomość ludzi, na różnych polach, zmieni się wszystko.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

26-02-2019, 17:40

Od lat powtarzam, że proces selekcji przywódców powinien opierać się na sprawdzianie sprawności kandydatów w walce wręcz, ew. teście sprawności fizycznej w ogóle. Wolałbym jednak turniej walki wręcz. Nie ma możliwości, żeby efekty były gorsze od obserwowanych teraz, podczas tzw. demokracji.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Ascetic

26-02-2019, 17:48

Triceratops pisze:
Heretyk pisze:dla mnie Kongres Nowej Prawicy jest najbliżej tego, co bym chciał. jakie poparcie? poniżej 1% :) albo Korwin, ale ten jebany cyrkowiec ewidentnie nie chce wejść do parlamentu. i co, mam iść i poświęcić czas na z góry przegraną sprawę? po jakiego chuja?
Dziwne, ze jeszcze nie rozumiesz tego, ze ich realnego poparcia nie znasz. Te 1% to tyle ile kreuje sondazownia. Lobby zaplacilo i biedron dostal 14, petru 10, palikot 10. To byla kreacja rzeczywistosci, i oni ja kreuja dla ciebie a ty w to wierzysz. No rozumiem, ze tepy glupi motloch ogladajacy telewizje i skurwiale sondaze robione przez skurwiale sondazownie dla skurwialych tepoglowych widzow lykajacych gowno z monitora, ale czlowiek inteligentny? No kurwa ziom, wierzyc sondazowni to jak wierzyc w swietego mikolaja albo inteligencje u lewakow.
poważnie?
nawet jakby tak było, a nie jest, to jakimś dziwnym trafem i tak ludzie przytomnieją i na fantastów nie głosują. ku uciesze Pana z Wrocławia, bo jemu nie zakładam żeby chodziło o wygrywanie czegokolwiek, li tylko dotacje z budżetu.

mi się marzy taki psikus, aby te kukizy, mikki małe i duże oraz winnickie doszły do władzy. jaja jak berety by były jeszcze większe niż tera są.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Medard

26-02-2019, 17:48

83koper83 pisze:Od lat powtarzam, że proces selekcji przywódców powinien opierać się na sprawdzianie sprawności kandydatów w walce wręcz, ew. teście sprawności fizycznej w ogóle. Wolałbym jednak turniej walki wręcz. Nie ma możliwości, żeby efekty były gorsze od obserwowanych teraz, podczas tzw. demokracji.
Mogłoby być losowanie posłów i senatorów, efekt podobny do obecnego.
Mniej poobijanych za to.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Heretyk

26-02-2019, 17:51

Triceratops pisze: Dziwne, ze jeszcze nie rozumiesz tego, ze ich realnego poparcia nie znasz. Te 1% to tyle ile kreuje sondazownia. Lobby zaplacilo i biedron dostal 14, petru 10, palikot 10. To byla kreacja rzeczywistosci, i oni ja kreuja dla ciebie a ty w to wierzysz. No rozumiem, ze tepy glupi motloch ogladajacy telewizje i skurwiale sondaze robione przez skurwiale sondazownie dla skurwialych tepoglowych widzow lykajacych gowno z monitora, ale czlowiek inteligentny? No kurwa ziom, wierzyc sondazowni to jak wierzyc w swietego mikolaja albo inteligencje u lewakow.
chyba się nie rozumiemy. ja nie mówie o sondażach tylko o realnym poparciu. nie znam? oni przecież nigdy nie dostali więcej niż ten błąd statystyczny i nigdy nie dostaną, bo, tak jak już wspominałem, tutaj nie ma praktycznie elektoratu, któremu by pasowało to, co proponują :) tu trzeba naobiecywać i iść w totalne rozdawnictwo, wtedy się wygrywa wybory. myślałem, że to jasne. twój ulubiony Cejrowski wiele razy o tym gadał i pisał przecież, żeby daleko nie szukać. my się możemy mobilizować, nawoływać itd. a i tak chuj z tego będzie i takie są fakty
Awatar użytkownika
Hatefire

26-02-2019, 17:59

Triceratops pisze:Ja tam nikogo nie obrazam, tylko mowie co mysle, ale jezeli nie jest mozliwa selekcja pozytywna, to sie stosuje selekcje negatywna. Pytalem juz jestera na kogo on chcialby zaglosowac, bo sie wyzalil, ze nie ma na kogo. Otoz okazalo sie, ze on sam nie wie na kogo by chcial, podejrzewam, ze taki podmiot polityczny jeszcze nie istnieje, jezeli w ogole jest to mozliwe. Wiekszosc osob narzekajacych, ze nie ma na kogo, ma bardzo podobnie jak jester - nawet w wyobrazni nie potrafia stworzyc takiej partii, na ktora by chcieli oddac glos.
A wybor jest jakby nie patrzec, nikt nie kaze glosowac na bande z magdalenki
Rzadko zdarza mi się zgodzić z Kolegą przybyłym z epoki kredy, ale tu ma rację. Na komfort głosowania w 100% zgodnie z swoimi poglądami może sobie pozwolić Janusz Korwin-Mikke, głosując na 57 649 inkarnację swojej partii. Liderzy dużych partii nie mają już tak dobrze, bo są frakcje i skrzydła i trzeba iść na kompromisy. Nawet w systemach totalitarnych dyktatorzy nie maja pełnej swobody, zawsze bowiem istnieją jacyś "natolińczycy" i "puławianie" i koniecznym jest balansowanie. Nawet jak kandydują Hitler i Stalin można wybrać mniejsze zło, w zależności, czy jesteś Żydem czy kułakiem ;-) Jak w gorący lipcowy dzień najdzie cię ochota na zimną colę, to nie wściekasz się, że nie ma takiej o smaku brzoskwiniowym, mimo, że uwielbiasz brzoskwinie, tylko kupujesz zwykłą lub wiśniową. Zawsze głosuję, na tych, którzy akurat najmniej mnie wkurzają i są najbliżej moim poglądom, niezależnie jakie szanse mają.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

26-02-2019, 18:18

Heretyk pisze:
Triceratops pisze: Dziwne, ze jeszcze nie rozumiesz tego, ze ich realnego poparcia nie znasz. Te 1% to tyle ile kreuje sondazownia. Lobby zaplacilo i biedron dostal 14, petru 10, palikot 10. To byla kreacja rzeczywistosci, i oni ja kreuja dla ciebie a ty w to wierzysz. No rozumiem, ze tepy glupi motloch ogladajacy telewizje i skurwiale sondaze robione przez skurwiale sondazownie dla skurwialych tepoglowych widzow lykajacych gowno z monitora, ale czlowiek inteligentny? No kurwa ziom, wierzyc sondazowni to jak wierzyc w swietego mikolaja albo inteligencje u lewakow.
chyba się nie rozumiemy. ja nie mówie o sondażach tylko o realnym poparciu. nie znam? oni przecież nigdy nie dostali więcej niż ten błąd statystyczny i nigdy nie dostaną, bo, tak jak już wspominałem, tutaj nie ma praktycznie elektoratu, któremu by pasowało to, co proponują :) tu trzeba naobiecywać i iść w totalne rozdawnictwo, wtedy się wygrywa wybory. myślałem, że to jasne. twój ulubiony Cejrowski wiele razy o tym gadał i pisał przecież, żeby daleko nie szukać. my się możemy mobilizować, nawoływać itd. a i tak chuj z tego będzie i takie są fakty
Kol heretyk, to co mowisz, to samospelniajaca sie przepowiednia. Z takim podejsciem np na silowni nikt by nie targal zelaza, no bo jak nie mam szans podniesc 150 na klate czy sie podciagnac 20 razy to po co probowac. W koncu sie uda. Cierpliwosc jest kluczowa, nie wyjdzie raz, piaty i dziesiaty ale kiedys sie uda, na pewno warto probowac, bo pisotrolle i POKOpancy na pewno rusza dupy, bo maja te wiare.
Dlatego prosze nie siac defetyzmu tylko dzialac.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

26-02-2019, 22:03

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pelson
rasowy masterfulowicz

26-02-2019, 22:55

Esencja. Można by coś tu Zamoyskiego zapodać, ale w sumie po co?
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
trup

26-02-2019, 23:01

szkoda śliny na tych kloców... to jest taki upadek że aż strach.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Triceratops

27-02-2019, 08:23

Krotka lawka, zwlaszcza jak osrodek wladzy spierdala w poplochu na zarobek do pe
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

27-02-2019, 08:47

Triceratops pisze:J Pytalem juz jestera na kogo on chcialby zaglosowac, bo sie wyzalil, ze nie ma na kogo. Otoz okazalo sie, ze on sam nie wie na kogo by chcial, podejrzewam, ze taki podmiot polityczny jeszcze nie istnieje, jezeli w ogole jest to mozliwe.
Przecież Ci napisałem referat na pół strony defniujący taką partię do zapoznania się po czym wyedytowałem posta.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

27-02-2019, 08:48

Swietny zart, brzuch mnie boli ze smiechu do dzisiaj
woodpecker from space
Heretyk

27-02-2019, 15:50

Triceratops pisze: Kol heretyk, to co mowisz, to samospelniajaca sie przepowiednia. Z takim podejsciem np na silowni nikt by nie targal zelaza, no bo jak nie mam szans podniesc 150 na klate czy sie podciagnac 20 razy to po co probowac. W koncu sie uda. Cierpliwosc jest kluczowa, nie wyjdzie raz, piaty i dziesiaty ale kiedys sie uda, na pewno warto probowac, bo pisotrolle i POKOpancy na pewno rusza dupy, bo maja te wiare.
ty jesteś idealistą po prostu i bardzo byś chciał żeby się coś zmieniło i żeby było dobrze, ale tak w głębi duszy doskonale sobie zdajesz sprawę, ze to niemożliwe. oczywiście cenię twoją postawę, też bym chciał, żeby to wszystko się rozbetonowowało i poszło w chuj, ale mogę postawić moje wszystkie płyty i książki na to, że przez wiele jeszcze lat będzie polska polityka kręciła sie koło tych dwóch, dużych, absolutnie patologicznych partii + jakiś tam plankton polityczny i "kontestatorzy" typu Kukiz, którzy później głosują tak jak partia która ich przygarnie. no i tyle chyba. głowę za to daję. ale ok, ruszę się i zagłosuję, żeby wytrącić argument, że tylko narzekam i nic nie robie
Awatar użytkownika
Ascetic

27-02-2019, 16:04

Heretyk pisze:
Triceratops pisze: Kol heretyk, to co mowisz, to samospelniajaca sie przepowiednia. Z takim podejsciem np na silowni nikt by nie targal zelaza, no bo jak nie mam szans podniesc 150 na klate czy sie podciagnac 20 razy to po co probowac. W koncu sie uda. Cierpliwosc jest kluczowa, nie wyjdzie raz, piaty i dziesiaty ale kiedys sie uda, na pewno warto probowac, bo pisotrolle i POKOpancy na pewno rusza dupy, bo maja te wiare.
ty jesteś idealistą po prostu i bardzo byś chciał żeby się coś zmieniło i żeby było dobrze, ale tak w głębi duszy doskonale sobie zdajesz sprawę, ze to niemożliwe. oczywiście cenię twoją postawę, też bym chciał, żeby to wszystko się rozbetonowowało i poszło w chuj, ale mogę postawić moje wszystkie płyty i książki na to, że przez wiele jeszcze lat będzie polska polityka kręciła sie koło tych dwóch, dużych, absolutnie patologicznych partii + jakiś tam plankton polityczny i "kontestatorzy" typu Kukiz, którzy później głosują tak jak partia która ich przygarnie. no i tyle chyba. głowę za to daję. ale ok, ruszę się i zagłosuję, żeby wytrącić argument, że tylko narzekam i nic nie robie
przeczytałem: "ty jesteś idiotą po prostu" a tu chodziło o "idealistę'. boże. przepraszam.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ