POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Z innej beczki, tej bardziej z mózgiem, Sikorski zniszczył system:
https://x.com/profesorPolska/status/190 ... 021381248a
https://x.com/profesorPolska/status/190 ... 021381248a
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Fakt, wyleszczył akcjonariuszy koncertowo:
https://www.biznesradar.pl/notowania/XDD#max_lin_lin
XDD
https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/sl ... cje,341452
Za to sprawozdanie komitetu wyborczego też nie zostało jak widać należycie dopilnowane to czym on się w takim razie zajmował oprócz siedzenia na tik toku i X

Sławuś ordynarnie kłamie jak wtedy kiedy chwalił się że po jego interwencji zdjęto z budynku ukraińską flagę mimo że z nikim się w tej sprawie nie kontaktował? No niemożliwe!nicram pisze: ↑21-03-2025, 10:56Dobre, odnośnie Memcena jak to TVN go zapraszał, ale okazuje się, że on tylko umie uciekać...
https://wiadomosci.wp.pl/konfederacja-u ... 077217408a

Ostatnio zmieniony 21-03-2025, 13:53 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Nerwowy
Finansowo raczej nie pójdzie na dno, bo jest zbyt zblatowany z władzą.
Tesla też z firmy niegdyś będącej "cool" stała się kompletnym pośmiewiskiem, marką która obiecuje cuda na kiju a potem nic z tego nie "dowozi" (brzmi znajomo, co?), ale za to nadal ma potężne problemy z jakością.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- Ascetic
Coś się rozkręcić nie mogą. Nie chcą? Jeden biega/ ucieka na hulajce zajebanej od medarda. Drugi ciągle ten kurek z ciepłą wodą z Siekierek odkręca. Kolejny przedstawia swoje zamaskowane alterego. Inny lata ze sprayem i niszczy mienie miejskie. Bart jak to Bart, na bystro i dowcipnie, tyle, że mało kto klei jego żarty. No i ten z lewego tiktoczka co mnie ma Młoda w weeks”a pokazać, że nawet, nawet, ma przekaz dla młodzieży. No i jest względnie prawdomówny. Nuuuuuudyyyyy. A gdzie napierdalanie? Nagrywki jak od Sowy i Nieprzyjaciele? Kompromaty i sofizmaty? Jak dzieci, póki co. Trochę się tymi łopatkami w piaskownicy okładają, ale tak bez przekonania i siły. Do dupy te wybory.
Dobra. Postać od Roberta Górskiego już nie kabaretowa, a rzeczywista i dramatyczna, to akcja/ sytuacja wagi ciężkiej, oddająca skalę samej rozgrywki. Tutaj trudno nie uznać, że gra o stołek, waży więcej niż by się zdawało.
Dobra. Postać od Roberta Górskiego już nie kabaretowa, a rzeczywista i dramatyczna, to akcja/ sytuacja wagi ciężkiej, oddająca skalę samej rozgrywki. Tutaj trudno nie uznać, że gra o stołek, waży więcej niż by się zdawało.
Poro
-
- mistrz forumowej ceremonii
No właśnie do tego zmierzam, jak Go pochłaneła polityka tak widać jak mocno odbiło to się na Jego biznesie ,bo kiedyś miał bardzo przyzwoite wyniki.Nerwowy pisze: ↑21-03-2025, 13:30Fakt, wyleszczył akcjonariuszy koncertowo:
https://www.biznesradar.pl/notowania/XDD#max_lin_lin
XDD
https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/sl ... cje,341452
Za to sprawozdanie komitetu wyborczego też nie zostało jak widać należycie dopilnowane to czym on się w takim razie zajmował oprócz siedzenia na tik toku i X
Sławuś ordynarnie kłamie jak wtedy kiedy chwalił się że po jego interwencji zdjęto z budynku ukraińską flagę mimo że z nikim się w tej sprawie nie kontaktował? No niemożliwe!nicram pisze: ↑21-03-2025, 10:56Dobre, odnośnie Memcena jak to TVN go zapraszał, ale okazuje się, że on tylko umie uciekać...
https://wiadomosci.wp.pl/konfederacja-u ... 077217408a![]()
Zresztą ja do wyników finansowych też mam duży dystans. Niekiedy trzeba masę pieniędzy zainwestować bo dzieje sie coś niespodziewanego. Np w moim przypadku powódź. Tłumaczyć sie później akcjonariuszom dlaczego jest strata- daj spokój. To mnie utwierdza w przekonaniu ,że nigdy na giełdę nie chciałbym wejsć.
No bo jakie to odzwierciedlenie ,że np jest sytuacja nadzwyczajna. Trzeba masę pieniędzy w coś wpompować. Za 2 lata to przyniesie krocie ale dzisiaj korzystasz z wygenerowanego zysku z poprzednich lat.
Ja się tylko cieszę ,że nie jestem uzależniony od tłumaczenie się inwestorom ,bo ich nie mam ,bo pewnie by tego nie pojęli. Za to bank sobie chwalę ,bo tak fantastyczne relacje z pko bp ,że np pomagają mi w finansowaniu tych moich przedsięwzięć jak ogarnięcie strefy powodziowej. I też wygenerowałem potężną stratę za 2024 ale nie przypuszczałem że w moim zyciu będę miał powtórkę z 1997 roku i wpierdole w to tyle pieniędzy.
Tak więc mam dystans do wyników finansowych ,bo spółka może mieć niespodziewane wydatki ale np ma kontrakt życia i trzeba zainwestować co przekłada się na w jednym roku na znacznie gorsze wyniki finansowe ale dzięki temu w przyszłości po realizacji osiągnie niebotyczne większe zyski.
Zresztą przykład z najbliższego mojego otoczenia- w jednym roku strata na poziomie 3 mln złotych ,2 lata później czysty zysk na poziomie 14 mln. Jednego roku. Ale kurwa trzeba było się wydatkować. Nie pisze o sobie. O bardzo bliskiej mi osobie.
Zawsze przy ocenie spółek trzeba wziąć po ocenę ciągłość działalności. I rok strat to nic biorąc po uwagę ,że może akurat jest to rok inwestycyjny i takie rzeczy są zrozumiałe.
Kto nie podejmuje ryzyka nie pije szampana. Jakbym siedział w własnej strefie komfortu to nie jechałbym na powodzie ,bo to się niestety wiązało z tym ,że kurwesko dużo wydam. W ogóle się nie przejmuje tym ,że mam stratę na poziomie 800 tys zł za 2024 ro bo ja te pięniadze poświęcam na coś co za 2 lata przyniesie krocie. A że chujowo wygląda na tle tej dynamiki co miałem. Teraz wygląda chujowo w zestawieniach za 2024 ale za 2 lata wszyscy będą klaskać. Trzeba wyjsc czasem ze strefy komfortu.
Więc dystans,srogi dystans do wyników finansowych ,bo one mogę zupełnie zaburzony obraz odzwierciedlać. To tak jak w tym w/w przykładzie. Chłopaki kupiły maszyny,linie do produkcji zbrojeń kompozytowych -masę piniędzy to pochłonęło ,dzisiaj eksportuj towar po całej Europie i zarabiają krocie.
Powódź: jak się sytuacja naprawdę przedstawia a kto sieje propagandę
https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU
https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU
- empir
- hcpig
Widzę to próbę przemilczania a może nawet zatajania kampanii Magdaleny, pomyłka czy specjalnie, w duchu mediów głównego nurtu?Ascetic pisze: ↑21-03-2025, 14:51Coś się rozkręcić nie mogą. Nie chcą? Jeden biega/ ucieka na hulajce zajebanej od medarda. Drugi ciągle ten kurek z ciepłą wodą z Siekierek odkręca. Kolejny przedstawia swoje zamaskowane alterego. Inny lata ze sprayem i niszczy mienie miejskie. Bart jak to Bart, na bystro i dowcipnie, tyle, że mało kto klei jego żarty. No i ten z lewego tiktoczka co mnie ma Młoda w weeks”a pokazać, że nawet, nawet, ma przekaz dla młodzieży. No i jest względnie prawdomówny.
Yare Yare Daze
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
giertychoboty maja teraz strategie na przemilczenie Magdaleny i atak na Memcenahcpig pisze: ↑23-03-2025, 18:08Widzę to próbę przemilczania a może nawet zatajania kampanii Magdaleny, pomyłka czy specjalnie, w duchu mediów głównego nurtu?Ascetic pisze: ↑21-03-2025, 14:51Coś się rozkręcić nie mogą. Nie chcą? Jeden biega/ ucieka na hulajce zajebanej od medarda. Drugi ciągle ten kurek z ciepłą wodą z Siekierek odkręca. Kolejny przedstawia swoje zamaskowane alterego. Inny lata ze sprayem i niszczy mienie miejskie. Bart jak to Bart, na bystro i dowcipnie, tyle, że mało kto klei jego żarty. No i ten z lewego tiktoczka co mnie ma Młoda w weeks”a pokazać, że nawet, nawet, ma przekaz dla młodzieży. No i jest względnie prawdomówny.

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Hatefire

Polska polityka jest jaka jest, ale lolcontent przedni dostarcza

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
Fakt - tak kuriozalnych kandydatur i inby z ich udziałem jeszcze nie mieliśmy - jedyny, niezależny dziennikarz i antysystemowy kandydat zarazem pewnie nie nadąża z robieniem materiałów na ich temat, oh wait 

- trup
ja pierdolę...... i oczywiście kto??? konfederossja...
A co oni robią na spotkaniach tego "zespołu"?
Parlamentarny Zespół ds. Obrony Polskiego Tatara i Prawa do Spożywania Mięsa
https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agen ... &Zesp=1144
Aktualny skład - 8 posłów
Foltyn Bronisław /Konfederacja/ - przewodniczący
Pejo Bartłomiej /Konfederacja/ - wiceprzewodniczący
MichałPołuboczek Michał /Konfederacja/ - wiceprzewodniczący
+
Berkowicz Konrad /Konfederacja/
AdamPłaczek Grzegorz Adam /Konfederacja/
Tumanowicz Witold /Konfederacja/
Wipler Przemysław /Konfederacja/
Zapałowski Andrzej Tomasz /Konfederacja/
A co oni robią na spotkaniach tego "zespołu"?
Parlamentarny Zespół ds. Obrony Polskiego Tatara i Prawa do Spożywania Mięsa
https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agen ... &Zesp=1144
Aktualny skład - 8 posłów
Foltyn Bronisław /Konfederacja/ - przewodniczący
Pejo Bartłomiej /Konfederacja/ - wiceprzewodniczący
MichałPołuboczek Michał /Konfederacja/ - wiceprzewodniczący
+
Berkowicz Konrad /Konfederacja/
AdamPłaczek Grzegorz Adam /Konfederacja/
Tumanowicz Witold /Konfederacja/
Wipler Przemysław /Konfederacja/
Zapałowski Andrzej Tomasz /Konfederacja/
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
- uglak
Te zespoły to jest jeszcze większa komedia - od jakiegoś czasu moi faworyci to parlamentarny zespół ds. promocji badmintona:

https://www.rmf24.pl/polityka/news-prom ... rp_state=1(...) liczący kilkunastu członków parlamentarny zespół ds. promocji badmintona, który w czasie posiedzenia zaplanował sobie spotkanie z władzami Polskiego Związku Badmintona i Fundacji Narodowy Badminton. Nawet jednak nie w Sejmie, ale w ich siedzibie na Młocinach, było to więc posiedzenie wyjazdowe.
Ze strony członków hobbystycznego i niemającego dla pracy Sejmu znaczenia zespołu spotykanie się poza Sejmem podczas jego obrad wyglądało na ostentacyjną wręcz kpinę z poselskich obowiązkow.

Guilty of being right
- immortal69
- postuje jak opętany!
- Hatefire
immortal69 pisze: ↑25-03-2025, 13:57To na lewicy też piją? Co za czasy....![]()
https://www.rp.pl/polityka/art42005561- ... ie-nim-abw

Serio xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
- trup
To pewnie wszyscy wiedzą.... ale..."Tadeusz Batyr". Pod takim pseudonimem napisał książkę "Spowiedź Nikosia zza grobu", biografię trójmiejskiego gangstera Nikodema Skotarczaka.

No qrva... Golum / Smeagol XD
Twórcy „Stanu Wyjątkowego” na tropie Batyra/Nawrockiego
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Nerwowy
Niby heheszki, ale Multipla z auta - pośmiewiska którym (zresztą nie do końca słusznie) była w momencie kiedy się pojawiła, stała się obecnie czymś z potencjałem na coś w rodzaju klasyka dzięki swojej "quirky" stylistyce i praktyczności o której można tylko pomarzyć w przypadku produkowanych obecnie samochodów.
- nicram
Memzen to naddebilstyczny katotalib: "Jeden z internautów zadał mu pytanie dotyczące jego rodziny. — Czy gdyby pedofil zgwałcił córkę twojego brata, a ta zaszłaby w ciążę, to również byłbyś przeciwko aborcji? — zapytał Mentzena. — Jestem głęboko przekonany, że gdyby pedofil zgwałcił córkę mojego brata, to mój brat zrobiłby wszystko, żeby to dziecko wyrosło na porządnego człowieka — argumentował swoje stanowisko."
Fantastyczny kandydat na prezydenta RP.
Fantastyczny kandydat na prezydenta RP.
all the monsters will break your heart