III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

14-11-2024, 19:36

trup pisze:
14-11-2024, 19:28
tomaszm pisze:
14-11-2024, 19:21
trup pisze:
14-11-2024, 19:07

Acha... rozumiem. Cały wymiar sprawiedliwości Ukrainy brał od Ciebie kasę. Dupczyłeś dwie Ukrainki w hotelu, w którym nie było ciepłej wody. Faktycznie jesteś "ukrainologiem". No to rzeczywiście kawał chujów z tych Ukraińców. Wiesz co... to jest takie pierdolenie, jak z kolegami nad piwem na ławce przed sklepem. Może przyzwyczaiłeś się, ze wszyscy kiwają głowami i mówią: "tak tak to jest z tymi banderowcami! trzeba uważać!"
Daj sobie spokój. Chuja wiesz o Ukraińcach.

Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka roszczekana i naiwna. Ukraina to totalnie inny mental od naszego. To są inni ludzie. W stosunku do nas. Naprawdę chciałbym napisać coś innego ale tak nie jest. Pewnie wiem o ukraińcach trochę więcej od Ciebie. Nie chodzi o żsadną licytację , to jest słabe, ale jeśli myślisz ,że oni traktują nas w kategriach w jakich mi ich traktujemy to jesteś w błędzie. Odbiją nam się czkawką.
A skąd pewnie wiesz? Bo raczej pewnie nie wiesz. Masz wyrobione zdanie. Niekoniecznie słuszne, a raczej mylne.
Naiwne to jest mówienie, ze są inni. Irlandczycy są inni. Norwedzy są inni. Hiszpanie są inni. Włosi są inni. Amerykanie są inni. Egicpjanie są inni. Czy to oznacza, że "przeciętny Ukrainiec pierwszy wbije mi nóż w plecy?".
Czkawką może i się odbiją. Ale mów za siebie - skoro ich korumpowałeś.
Bo na Ukrainie Trup wszystko się odbywa przez pryzmat pieniędzy. Bylismy na iprezie to ukrainiec mi wciskał do łóżka swoją siostrę. Nie chcesz mojej siostry, pomacaj, fajne cycki. Serio? To nie są jakieś wyodrębnione historie. To są ludzie inni od nas. Zapytaj w pierwszym lepszym przedszkolu jak dzieci z Ukrainy przenoszą choroby. Weż jedz i kurwa zapytaj.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:38 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-11-2024, 19:38

Zgodziłeś się? Nóż w plecy wbiła CI ona czy ten Ukrainiec? Jacy inni? Przecież to Ty dawno pisałeś, że lubisz ruchać mężatki albo zajęte laski. Wiec w sumie swojaki. Czy nie?
Ooo... ukraińskie dzieci przenoszą choroby. No rozkręca się widzę... dawaj dalej!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pelson
rasowy masterfulowicz

14-11-2024, 19:44

tomaszm pisze:
14-11-2024, 19:26
Lol widzę Ciebie Pelson pierwszego w szeregu. Poczekaj czy Ty mieszkasz w ogóle w Polsce? Skad nadajesz?
LOL, facet co to ma do rzeczy?
A, kumam.
To, że nie jesteś w stanie się odnieść merytorycznie do pewnych aspektów moich wypowiedzi i zdajesz sobie sprawę, że nie masz na nie kontrargumentów więc idziesz po linii osobistych wycieczek i emocji mnie jakoś nie wzrusza i chyba zbytnio nie dziwi.
Tam gdzie zaczynają się emocje kończy się polityka. A wojna to polityka, tylko prowadzona za pomocą innych środków.

Więc idź, ochłoń.
Nie twierdzę, że mam w tym co pisze rację, ale co do Rosji to przez ileśset lat ulegano iluzji omnipotentnego mocarstwa, co było bardziej sprawną projekcją jej dyplomacji niż rzeczywistością.
olgims
weteran forumowych bitew

14-11-2024, 19:45

Ascetic pisze:
14-11-2024, 18:48
Tomasz, to pakietem leci. Pełen zestaw od 3 lat idzie. No chyba, że coś nowego dorzucą. A dorzucają regularnie, więc pewnie się pakiet poszerzy.
no cóż chce wierzyć w ruskie brednie niech wierzy, jego prawo. w usa 51% uwierzyło, tylko oni są po drugiej stronie oceanu. zresztą mam jeszcze jedna obserwacje - łatwo jest rzucać chujami w ukraincow, ale zastanawia mnie ile naszych rodaków by spierdolilo niemiecka granicą gdyby nas kacapy najechały. Tomaszm już tu kiedyś pisał, że by uciekał ze swoimi milionami w walizkach. Tacy to właśnie kurwa Ci nasi patrioci, póki kasa się zgadza i wódeczka z księdzem. A jak coś to histeria i spierdololo na dominikanę.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
tomaszm

14-11-2024, 19:48

@Trup

Stary prosto z Twojego formatu

https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do- ... 67981.html

Nie jestem żadnym orędownikiem sczepien, wręcz przeciwnie- wytłumacz mi tylko ,prztypusczam że nie masz dzieci dleczago dzieci w przedszkolu łapią infekcje tak łatwy sposób spotykając się z dziećmi z Ukrainy? żebyś kurwa w swojej narracji zaraz ze mnie nie zrobił faszyste. Uważam ,że polskie dzieci nie powinny wychowywac się z ukraińskimi bo to nie służy.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:53 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

14-11-2024, 19:52

olgims pisze:
14-11-2024, 19:45
Ascetic pisze:
14-11-2024, 18:48
Tomasz, to pakietem leci. Pełen zestaw od 3 lat idzie. No chyba, że coś nowego dorzucą. A dorzucają regularnie, więc pewnie się pakiet poszerzy.
no cóż chce wierzyć w ruskie brednie niech wierzy, jego prawo. w usa 51% uwierzyło, tylko oni są po drugiej stronie oceanu. zresztą mam jeszcze jedna obserwacje - łatwo jest rzucać chujami w ukraincow, ale zastanawia mnie ile naszych rodaków by spierdolilo niemiecka granicą gdyby nas kacapy najechały. Tomaszm już tu kiedyś pisał, że by uciekał ze swoimi milionami w walizkach. Tacy to właśnie kurwa Ci nasi patrioci, póki kasa się zgadza i wódeczka z księdzem. A jak coś to histeria i spierdololo na dominikanę.
Oczywiście. Nikt nikomu nie zabroni, do momentu kiedy głoszenie „ruskich prawd” nie jest intencjonalne, z zamysłem dezinformacyjnym. Tomasz wierzy w to co pisze. Cóż. Te odpryski popacjentovoozobove to inna bajka. Tam nie dość, że wiara to jeszcze misja. Niebdb-

Dlaczego nie chce zrozumieć, że nie musiałby do Dubaju walić, jak Ukraińcy zostaną zmuszeni do kapitulacji, tego nie jestem w stanie pojąć. Za głupi na to jestem.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:57 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
olgims
weteran forumowych bitew

14-11-2024, 19:54

tomaszm pisze:
trup pisze:
14-11-2024, 19:28
tomaszm pisze:
14-11-2024, 19:21

Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka roszczekana i naiwna. Ukraina to totalnie inny mental od naszego. To są inni ludzie. W stosunku do nas. Naprawdę chciałbym napisać coś innego ale tak nie jest. Pewnie wiem o ukraińcach trochę więcej od Ciebie. Nie chodzi o żsadną licytację , to jest słabe, ale jeśli myślisz ,że oni traktują nas w kategriach w jakich mi ich traktujemy to jesteś w błędzie. Odbiją nam się czkawką.
A skąd pewnie wiesz? Bo raczej pewnie nie wiesz. Masz wyrobione zdanie. Niekoniecznie słuszne, a raczej mylne.
Naiwne to jest mówienie, ze są inni. Irlandczycy są inni. Norwedzy są inni. Hiszpanie są inni. Włosi są inni. Amerykanie są inni. Egicpjanie są inni. Czy to oznacza, że "przeciętny Ukrainiec pierwszy wbije mi nóż w plecy?".
Czkawką może i się odbiją. Ale mów za siebie - skoro ich korumpowałeś.
Bo na Ukrainie Trup wszystko się odbywa przez pryzmat pieniędzy.
To powinieneś się czuć jak u siebie w domu - tutaj niemal każdy temat zasrywasz pisaniem ile zarobiłeś i z kim piłeś żeby to zarobić. Życzę ci tej nagrody Forbesa, tak szczerze, może choć trochę zaspokoi twoje rozjebane do granic możliwości ego i odpoczniemy tu od tego ciągłego smecenia o szelagach. W końcu to forum muzyczne :)
tomaszm

14-11-2024, 19:57

Jak dostanę Forbesa Stary czuj się zaproszony. Nie wiem czy jestem na to gotowy w każdym bądż razie zapraszam Cię serdecznie. Pokłocimy się pewnie o parę tematów ale impreza będzie niezapomniana.
Awatar użytkownika
nicram

14-11-2024, 20:00

tomaszm pisze:

Bo na Ukrainie Trup wszystko się odbywa przez pryzmat pieniędzy. Bylismy na iprezie to ukrainiec mi wciskał do łóżka swoją siostrę. Nie chcesz mojej siostry, pomacaj, fajne cycki. Serio? To nie są jakieś wyodrębnione historie. To są ludzie inni od nas. Zapytaj w pierwszym lepszym przedszkolu jak dzieci z Ukrainy przenoszą choroby. Weż jedz i kurwa zapytaj.
Dzień dobry. Przepraszam, że wpadłem. Wiewiórki mi powiedziały, że jedna ruska onuca została stąd poproszona o odejście. Czemu Tomaszu wchodzisz w jej buty i powielasz ruską propagandę? I czemu odczłowieczasz ofiary? Tak trudno rozpoznać kto jest zły, a kto dobry? Wiadomo, trudne czasy, ale jednak resztki czegoś takiego jak człowieczeństwo warto zachować.
all the monsters will break your heart
olgims
weteran forumowych bitew

14-11-2024, 20:01

A dziękuję serdecznie za zaproszenie i szczerze trzymam kciuki! Tomaszu ja już za stary jestem na kłótnie przy wódeczce, przy wódeczce to można na milion innych ciekawszych tematów pogawedzic :)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

14-11-2024, 20:02

nicram pisze:
tomaszm pisze:

Dzień dobry. Przepraszam, że wpadłem. Wiewiórki mi powiedziały, że jedna ruska onuca została stąd poproszona o odejście. Czemu Tomaszu wchodzisz w jej buty i powielasz ruską propagandę? I czemu odczłowieczasz ofiary? Tak trudno rozpoznać kto jest zły, a kto dobry? Wiadomo, trudne czasy, ale jednak resztki czegoś takiego jak człowieczeństwo warto zachować.
o kurwa Nicram, vvitam!!!
tomaszm

14-11-2024, 20:08

nicram pisze:
tomaszm pisze:

Nicram ja nienawidzę przelewania krwi, To jest bez sensu. Po porstu jestem zdania ,że Ukraina nie wytrzyma naporu rosjan. Mam bardzod obrego Kolege- cześc chłopaków tu z forum Go zna doskonale co na froncie jest regularnie-amunicję Ukraincóm sprzedaje ,i te morlale jak rozmawia z ludżmi są bardzo nikłe. Oni sami nie wierzą w sukces. Nie lepiej zaczać się dogadywać?

Nawet kosztem pewnych ustępstw. Zeby już tego nie eskalować.

Wracając do meritum nienawidzę przemocy ,zawsze się pokrzywdza słabszych. Nie pasuje mi to do mojego spojrzenia na świat.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 20:14 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

14-11-2024, 20:11

nicram pisze:
tomaszm pisze:

Ło żesz kurwa. Ostatnio nie udzielam się zbyt wiele, ale tu zareagować trzeba. Nie spodziewałem się kolegi. Dzieńdoberek :D
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

tomaszm pisze:
@Trup

Nie jestem żadnym orędownikiem sczepien, wręcz przeciwnie- wytłumacz mi tylko ,prztypusczam że nie masz dzieci dleczago dzieci w przedszkolu łapią infekcje tak łatwy sposób spotykając się z dziećmi z Ukrainy? żebyś kurwa w swojej narracji zaraz ze mnie nie zrobił faszyste. Uważam ,że polskie dzieci nie powinny wychowywac się z ukraińskimi bo to nie służy.
W zasadzie to nie wiem cz to komentować, czy już nie...
Powiedz mi taką rzecz, bo rozumiem, że od niedawna masz dzieci... jak nie było ukraińskich dzieci w przedszkolach, szkołach, na podwórkach, osiedlach.... to od kogo zarażały się polskie dzieci, które, jeśli nie wiesz, wxvj chorowały od zawsze i zawsze od innych dzieci, także polskich, zarażały się... A wiesz dlaczego? Bo polscy dumni rodzice, ukrywali że ich dziecko jest chore, bo coś z nim muszą zrobić i przyprowadzali i tak do przedszkola, szkoły.... i tak to się toczy od dziesiątek lat. Ale rozumiem, że teraz winne są dzieci z Ukrainy?
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 20:12 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

14-11-2024, 20:12

nicram pisze:
tomaszm pisze:

No. W końcu. Ile można było prosić. A, tak poważnie. Piąteczka, witaj!
Poro
Awatar użytkownika
trup

14-11-2024, 20:14

nicram pisze:
tomaszm pisze:

Uszanowanie. Można powiedzieć, że taki zaskok na "Black Thursday Week"!
Awatar użytkownika
trup

14-11-2024, 20:18

tomaszm pisze:
@Trup

dwa cytaty z "twojego" artykułu:

(...)drugi powód jest równie ważny i niebezpieczny: w Polsce z roku na rok przybywa dzieci, które nie przyjmują wszystkich szczepionek z obowiązkowego kalendarza.

Polscy lekarze wielokrotnie zawracali jednak uwagę, że zamiast bać się migrantów, powinniśmy zrobić najlepsze, co możemy: zaszczepić siebie i swoich bliskich
"Szczepienia nas chronią, ale narastające w ostatnich latach ruchy antyszczepionkowe szerząc fałszywe informacje na temat szczepień niestety spowodowały, że mamy dzieci nieszczepione, a więc wrażliwe na zakażenie" - mówiła kilka dni temu Lidia Stopyra, pediatra i zakaźnik z krakowskiego szpitala im. Żeromskiego
Awatar użytkownika
nicram

14-11-2024, 20:18

SODOMOUSE pisze:
14-11-2024, 20:02

o kurwa Nicram, vvitam!!!
Lukass pisze:

Ło żesz kurwa. Ostatnio nie udzielam się zbyt wiele, ale tu zareagować trzeba. Nie spodziewałem się kolegi. Dzieńdoberek :D
Ascetic pisze:
14-11-2024, 20:12

No. W końcu. Ile można było prosić. A, tak poważnie. Piąteczka, witaj!
trup pisze:
14-11-2024, 20:14

Uszanowanie. Można powiedzieć, że taki zaskok na "Black Thursday Week"!
Siemanko. Nie wiem co mi odwaliło, chyba to, że jak ktoś pisze, że jakieś dzieci przenoszą choroby, to puściły mi wentyle. Nie mogę czytać czegoś takiego. Obrzydlistwo.
Awatar użytkownika
nicram

14-11-2024, 20:20

tomaszm pisze:
14-11-2024, 20:08
nicram pisze:
tomaszm pisze:

Nicram ja nienawidzę przelewania krwi, To jest bez sensu. Po porstu jestem zdania ,że Ukraina nie wytrzyma naporu rosjan. Mam bardzod obrego Kolege- cześc chłopaków tu z forum Go zna doskonale co na froncie jest regularnie-amunicję Ukraincóm sprzedaje ,i te morlale jak rozmawia z ludżmi są bardzo nikłe. Oni sami nie wierzą w sukces. Nie lepiej zaczać się dogadywać?

Nawet kosztem pewnych ustępstw. Zeby już tego nie eskalować.

Wracając do meritum nienawidzę przemocy ,zawsze się pokrzywdza słabszych. Nie pasuje mi to do mojego spojrzenia na świat.
Koledzy Ci pisali. Nie ma czegoś takiego jak rozejm czy jakieś umowy z kacapami. Nigdy ich nie dotrzymują. Tyle.
tomaszm

14-11-2024, 20:22

Czyli napierdalamy się do samego końca. Bez względu na liczbę ofiar cywilnych i zniszczone terytoria?

Ja jestem ciekawy czy byłaby ta narracja w Polsce jakby ludzie zobaczyli jakie wojna sieje spustoszenie.

I lle tych orędwników by pitło z kraju .

Wojna wymusza pewne poza behawioralne zachowania. Mi jest cięzko sobie wyobrazić zabicie człowieka chcociaż z zwierzętami nie mam tego problemu. Tu się wszystko zmienia podczas wojny. Strzelanie do zwierząt a zabicie człowieka to jest coś totalnie innego. Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego ciężaru.

Nie wiem czy byłbym w stanie to udźwignąć. Pewnie nie,

Tu już trzeba psychikę przesterować. NIe byłby w stanie strzelić do drugiego człowieka. Nie umiałbym tej bariery psychologicznej pokonać.

Tak po prostu po ludzku.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 20:38 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
ODPOWIEDZ