Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maro
- weteran forumowych bitew
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: Co teraz czytacie? v.2

Półmetek za mną. No, no, to może być najlepsza pozycja w serii so far. Robi się z tego cyklu kurewska potęga. Jednocześnie przy rozmachu, jakiego to wszystko nabiera, przewiduję, że jak nic czekają nas jeszcze co najmniej 2 tomy. Jeśli tylko poziom będzie utrzymany, to nie mam nic przeciwko. O ile "Pamięć wszystkich słów" na początku wlekło mi się niemiłosiernie(pierwsze 200 stron to jak koń pod górę, chociaż później było doskonale), to tutaj akcja od początku trzyma w napięciu. Pojawia się też nowa, bardzo nietuzinkowa postać, która wcześniej działała co prawda za kulisami, ale tutaj możemy wejść w sam środek imperialnej intrygi :) pojawia się coraz więcej pytań, a odpowiedzi nie przybywa. Mam nadzieję, że pan Wegner nie pogubi się w tym wszystkim i wyjdzie z obronną ręką.
- Pierec
- postuje jak opętany!
kończę właśnie, świetna zabawa.
-
no to pięknie :)Deathhammer66 pisze:
Półmetek za mną. No, no, to może być najlepsza pozycja w serii so far. Robi się z tego cyklu kurewska potęga. Jednocześnie przy rozmachu, jakiego to wszystko nabiera, przewiduję, że jak nic czekają nas jeszcze co najmniej 2 tomy. Jeśli tylko poziom będzie utrzymany, to nie mam nic przeciwko. O ile "Pamięć wszystkich słów" na początku wlekło mi się niemiłosiernie(pierwsze 200 stron to jak koń pod górę, chociaż później było doskonale), to tutaj akcja od początku trzyma w napięciu. Pojawia się też nowa, bardzo nietuzinkowa postać, która wcześniej działała co prawda za kulisami, ale tutaj możemy wejść w sam środek imperialnej intrygi :) pojawia się coraz więcej pytań, a odpowiedzi nie przybywa. Mam nadzieję, że pan Wegner nie pogubi się w tym wszystkim i wyjdzie z obronną ręką.
- Maro
cieszy mnie to niezmiernie, będzie czytane
-
Powieść ma 38 lat ( choć pierwsze wydanie w Polsce pochodzi z 1992) i przenosi w świat jej współczesny - gdzie pościg odbywa się bez wykorzystania telefonów komórkowych, wszechobecnego monitoringu, komunikacji satelitarnej i przesyłania danych o zbiegach mailem na agencyjne tablety :)
Polecam - połączenie kryminału, akcji, teorii spiskowych, psychodramy, makabreski polane sosem zjawisk paranormalnych.
- Medard
Dla młodych to powieść historyczna :)Ogre pisze:
Powieść ma 38 lat ( choć pierwsze wydanie w Polsce pochodzi z 1992) i przenosi w świat jej współczesny - gdzie pościg odbywa się bez wykorzystania telefonów komórkowych, wszechobecnego monitoringu, komunikacji satelitarnej i przesyłania danych o zbiegach mailem na agencyjne tablety :)
Polecam - połączenie kryminału, akcji, teorii spiskowych, psychodramy, makabreski polane sosem zjawisk paranormalnych.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
^ Ha! i to pytanie, wciąż bez odpowiedzi - "Jak się wysyłało smsy na telefonie z tarczą do wykręcania numerów" :D
- Medard
I marznąc na dworze, próbując w budce wrzucać mmsa z aparatu polaroid. Ile trzeba było się nakombinować. Niejedna flaszka wtedy poszła.Ogre pisze:^ Ha! i to pytanie, wciąż bez odpowiedzi - "Jak się wysyłało smsy na telefonie z tarczą do wykręcania numerów" :D
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Maro
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- rasowy masterfulowicz
chyba najbardziej irytujacy z tej calej bandy celebrytow. Jest tam cos ciekawego? bo jak widze jego morde to przypomina sie tylko "Kuba Wojewodzki to kutas nieludzki"Sgt. Barnes pisze:
KVLT lizania CZASZKI
- pr0metheus

dziwki, koks, tajski boks.
nie lubie ksiazek w wydaniach filmowych,serialowych. ale jako ze dostalem, to nie bede narzekac
niech to miejsce niebawem zniknie
- Oferma

Fajne o tyle, że autor stara sie zachowac wzgledny obiektywizm i bardzo konkretny research przeprowadził. Czyta sie wcale nieźle.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
proszę uprzejmie;maciek z klanu pisze:Chłopaki szukam jakiejś dobrej cegły o bitwach morskich albo wojnach na morzu. Chodzi książkę historyczna.
- maciek z klanu
Ooo dzięki. Polecasz?Jimmy Boyle pisze:proszę uprzejmie;maciek z klanu pisze:Chłopaki szukam jakiejś dobrej cegły o bitwach morskich albo wojnach na morzu. Chodzi książkę historyczna.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jak najbardziej polecam, czytanie Wieczorkiewicza to czysta przyjemność.maciek z klanu pisze:Ooo dzięki. Polecasz?Jimmy Boyle pisze:proszę uprzejmie;maciek z klanu pisze:Chłopaki szukam jakiejś dobrej cegły o bitwach morskich albo wojnach na morzu. Chodzi książkę historyczna.
- maciek z klanu
Dzięki. Kupuję w takim razie
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sgt. Barnes
Zależy czego oczekujesz, generalnie dużo spustów i wynurzeń na temat polskiego półświatka celebryckiego, jeśli Cię to nie kręci, to sobie odpuść. Mnie też nie kreci, ale gość mnie trochę intryguje, to sobie czytam.Pan_Kimono pisze:chyba najbardziej irytujacy z tej calej bandy celebrytow. Jest tam cos ciekawego? bo jak widze jego morde to przypomina sie tylko "Kuba Wojewodzki to kutas nieludzki"Sgt. Barnes pisze:
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.