Zdecydowanie bardziej.nicram pisze:Niestety, po wstępnych wynikach można przypuszczać, że ta kupa wygra. Wniosek jaki się z tego nasunie jest chyba oczywisty. To forum jest tak samo zjebane jak redakcja Noise Magazine. Albo nawet i bardziej. :-(tomaszm pisze:No dobrze prawisz kolego. Jabane hipsterskie gówno w postaci Kriegsmachine powinno być obligatoryjnie wyjabane z każdego podsumowania:)Bloodcult pisze:2) RUN THE JEWELS - Run The Jewels 2
(...)
7) KRIEGSMASCHINE - Enemy Of Man
Drone, to miała być lista na poważnie :D
Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Noise Magazine
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Rattlehead
Ja pierdolę, autentycznie nie wiem jak pozbierać 10 dobrych płyt z zeszłego roku do tego pojebanego zestawienia. Jak Wy to robicie? Wychodzi mi na to, że rok 2014 był rzeczywiście jeden z gorszych w ostatnich latach.
support music, not rumors
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ale nie przesłuchałeś wystarczającej liczby płyt z zeszłego roku czy wszystkie wydają Ci się słabe? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rattlehead
Przesłuchałem może ze dwadzieścia, może trzydzieści, ale żeby wpisywać je w najlepszej dziesiątce to nie bardzo sumienie mi pozwala.
Oczywiście jest kilka pewniaków, ale starczy tego ledwo na piątkę. Tak patrzę na te wasze listy i praktycznie zastanawiam się co te nazwy tam robią.
Oczywiście jest kilka pewniaków, ale starczy tego ledwo na piątkę. Tak patrzę na te wasze listy i praktycznie zastanawiam się co te nazwy tam robią.
- Bloodcult
ja w zeszłym roku poznałem 11 nowości także w listą 10 nie miałem problemu :D
- Rattlehead
A z tych 11 wszystkie dobre były? Rzeczywiście przesłuchałem ponad deklarowaną dychę, ale zwyczajnie nie wpisałbym ich jako najlepsze.
- flow
- postuje jak opętany!
A tam słaby, wyszło kilka godnych strzałów, są zajebiste płyty z lat poprzednich więc nie widzę powodu do marudzenia.
Siłowe wyszukiwanie "dobrych płyt" nie jest zdrowym konceptem.
Siłowe wyszukiwanie "dobrych płyt" nie jest zdrowym konceptem.
-
535
Ja nie chcę przesądzać, popraw mnie jeżeli coś popierdoliłem, ale z tego co pamiętam, więcej ostatnio za pieluchami biegałeś, a to nie służy rozwijaniu innych pasji.Rattlehead pisze:Ja pierdolę, autentycznie nie wiem jak pozbierać 10 dobrych płyt z zeszłego roku do tego pojebanego zestawienia. Jak Wy to robicie? Wychodzi mi na to, że rok 2014 był rzeczywiście jeden z gorszych w ostatnich latach.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sumienie jest dla słabych. Poza tym przestań się mazać jak jakaś nastolatka. ;-) Wpisz po prostu tę piątkę i będzie po sprawie.Rattlehead pisze:Przesłuchałem może ze dwadzieścia, może trzydzieści, ale żeby wpisywać je w najlepszej dziesiątce to nie bardzo sumienie mi pozwala.
Oczywiście jest kilka pewniaków, ale starczy tego ledwo na piątkę.
all the monsters will break your heart
- Rattlehead
Nawet nie wiesz jak dobitnie potrafi wybrzmieć Abominator przy zmianie pieluchy z brązem.535 pisze:Ja nie chcę przesądzać, popraw mnie jeżeli coś popierdoliłem, ale z tego co pamiętam, więcej ostatnio za pieluchami biegałeś, a to nie służy rozwijaniu innych pasji.
Ależ ja nie mam z tym zupełnie żadnego problemu. Jest tyle starszej muzyki do poznania, że dla mnie przez najbliższe 15 lat mogłoby się już nic nowego nie ukazywać.nicram pisze:Sumienie jest dla słabych. Poza tym przestań się mazać jak jakaś nastolatka. ;-) Wpisz po prostu tę piątkę i będzie po sprawie.
-
535
535 pisze:...i Shitfun nabrało zapewne pełnego smaku oraz kolorytu...Rattlehead pisze:Nawet nie wiesz jak dobitnie potrafi wybrzmieć Abominator przy zmianie pieluchy z brązem.535 pisze:Ja nie chcę przesądzać, popraw mnie jeżeli coś popierdoliłem, ale z tego co pamiętam, więcej ostatnio za pieluchami biegałeś, a to nie służy rozwijaniu innych pasji.
Ten dalej narzeka. 2013 słaby, 2014 słaby. To nawet nie chcę wiedzieć co w 2015. Kiedy było dobrze? a może to ta słynna ironia siedząca w krzaczorach?Skaut pisze:no generalnie to był słaby rok dla metalu ;]Drone pisze:Ale nie przesłuchałeś wystarczającej liczby płyt z zeszłego roku czy wszystkie wydają Ci się słabe? :)
- Rattlehead
2015 akurat wystartował bardzo dobrze. Napalm Death, Abominator, Psycroptic, Enforcer, Venom. Nawet po dwóch miesiącach tego roku mam mniejszy problem z wytypowaniem piątki niżeli z całego 2014.
- Skaut
Tak naprawdę z metalu tylko Teitanblood, Dread Sovereign i Triptykon zasługuje na pierwszą dychę. Gdzieś tam w drugiej pojawiłoby się Kriegsmaschine, a w trzeciej może Odraza. Jak na cały rok muzyki ogólnie to metal po prostu wypada słabo.535 pisze:Ten dalej narzeka. 2013 słaby, 2014 słaby. To nawet nie chcę wiedzieć co w 2015. Kiedy było dobrze? a może to ta słynna ironia siedząca w krzaczorach?Skaut pisze:no generalnie to był słaby rok dla metalu ;]Drone pisze:Ale nie przesłuchałeś wystarczającej liczby płyt z zeszłego roku czy wszystkie wydają Ci się słabe? :)
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Widać nie słuchałeś STARGAZER, DEAD CONGREGATION, SWALLOWED, MANIMALISM, FUNEREAL PRESENCE czy MASTODON - to tak na szybko :)
Poza tym co to za sugestie, gdy jesteśmy w trakcie gry? Zamiast marudzić, lepiej wklejaj listę!
Poza tym co to za sugestie, gdy jesteśmy w trakcie gry? Zamiast marudzić, lepiej wklejaj listę!
-
535
Nie pojmuję takiego podejścia, no ale przecież nie jestem księdzem, czy co gorsza politykiem, nie będę namawiał do zmiany stanowiska.Skaut pisze: Tak naprawdę z metalu tylko Teitanblood, Dread Sovereign i Triptykon zasługuje na pierwszą dychę. Gdzieś tam w drugiej pojawiłoby się Kriegsmaschine, a w trzeciej może Odraza. Jak na cały rok muzyki ogólnie to metal po prostu wypada słabo.
Ja mam wrażenie, że to był ciekawy rok. Wystarczy spojrzeć na dziesiątki proponowane przez tutejszych degeneratów (muzycznych oczywiście). Uzbierałaby się całkiem pokaźna sterta. Tym bardziej, jeżeli akurat te kapele, które wymieniłeś, nagrały płyty, zasługujące na uwagę, bo co na nich jest takiego odkrywczego i nowatorskiego? Jest masa sentymentu i pierdolnięcia połączonego z klimatem. Nie rozumiem więc, dlaczego tylko te pozycje i że słaby metalowy rok. Może po prostu inna muzyka obecnie gra Ci w głowie, a żeby stłumić nieco pojawiające się "wyrzuty sumienia"(he,he,he) jak mantrę powtarzasz "słaby rok dla metalu". Nie. 2014 rok z pewnością nie był słaby w dziedzinie łomot i nawalanka.
- Drone
Ciekawa walka o pierwsze miejsce między TEITANBLOOD i KRIEGSMASCHINE. Wygląda na to, że o najniższy stopień podium pojedynek toczą DEAD CONGREGATION i SWALLOWED. Podoba mi się to.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A co z tym tak reklamowanym i hajpowanym Autopsy? Nie liczy sie w grze o stawke?
Ostatnio zmieniony 06-03-2015, 12:33 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Drone
Szybkie szacunki wskazują, że AUTOPSY walczy o miejsca 5-8.
- Skaut
z tego zestawu nie słuchałem tylko STARGAZER.Drone pisze:Widać nie słuchałeś STARGAZER, DEAD CONGREGATION, SWALLOWED, MANIMALISM, FUNEREAL PRESENCE czy MASTODON - to tak na szybko :)
DEAD CONGREGATION - słabo, o wiele słabiej niż na debiucie. Gdzieś ta boża iskra wg mnie uleciała, a pojawiło się solidne rzemiosło.
SWALLOWED - no fajne, świeże i w ogóle, ostatni kawałek zajebisty. Szkoda, że cała płyta taka nie jest, ale ogólnie jeszcze ten chaos jest wg mnie zbyt hmmm wymuszony, aby mówić o pierwszej dziesiątce - niech będzie, że pierwsza 30 ;]
MANIMALISM - znane i lubiane mamoniowate piosenki, pewnie będę do tego czasem wracał, gdzieś tam w pierwszej 40 ;]
FUNEREAL PRESENCE - żartujesz, prawda? Już rzeczywiście wolę oldschool w stylu The Deathtrip
MASTODON - brak spiny, muza na pełnym luzie, ale to już chyba nie metal?
Coś tam było! Człowiek!