Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?
Ja czekam na reedycję Shemhameforash.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- longinus696
- zahartowany metalizator
Chyba na żadną metalową płytę nie czekam z mokrymi majtami. Mam wrażenie, że metalowym wykonawcom od jakiegoś czasu brakuje wyobraźni żeby wpuścić trochę świeżego powietrza w ten gatunek muzyki.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
-
to bardziej kosmetyka niz nowatorskie podejście imo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
Coś tam było! Człowiek!
- lucass
- weteran forumowych bitew

Jedna z kilku, których nie moge sie doczekac.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Self
- rasowy masterfulowicz
O, a dobre to to chociaż? Bo jeśli podobne do trzeciego pełniaka to z miejsca daję sobie spokój. Po cichu liczę, że powrócą do stylu z pierwszych dwóch.vvorldvvithoutshit pisze:SoD - byłoby zajebiście. Niedawno wyszedł split, miejmy nadzieję, że to tylko rozgrzewka przed czymś większym.YNKE pisze:Nowy Esoteric, no i Shape of Despair mogliby długograja nagrać.
W KOŃCU!Pacjent pisze:
-
Re:
własnie.EHNAHRE,DAUGHTERS,,ANGUISHED,JUDAS ISCARIOT etc etcSkaut pisze:dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- fistofeles
- starszy świeżak
cały czas na efdees,coś mi się wydaje że ta płyta może trochu namieszać
- ultravox
Nie zgodzę się. Ulcerate wychodzi daleko poza death metalowe schematy (ktoś gdzieś nawet napisał, ze to post-death metal, co uważam za idiotyzm), Negative Plane też stosuje rozwiązania nietypowe w obrębie black metalowej estetyki... jest też Portal, który w ogóle nie przypomina żadnego innego zespołu. Nie uważam, aby konieczne było przesadne wychodzenie poza "metalowy rdzeń". Popatrz na ostatnie płyty Funeral Mist albo Mayhem - nikt chyba nie powie, że to nie są płyty w 100% metalowe, a jednak są rewolucyjne i nowatorskie.Skaut pisze:dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
Swoją drogą zapomniałem spytać Longinusa także o Ehnahre, doskonały przykład kapeli robiącej rzeczy nowe i odważne.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz

na to czekam z prawie posranymi, a nie tylko mokrymi majtami.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Skaut
To masz wyjątki potwierdzające regułę. ;) Nie chodzi o "wychodzenie z metalu" z konieczności, raczej płynny mariaż z zupełnie odmienną stylistyką. Ulcerate jednak nadal jest w pewnym sensie hermetyczny (choć to oczywiście dobry zespół), a wszelkie "post" smaczki są według mnie właśnie taką kosmetyką ubarwiającą gatunek. O Negative Pane się nie wypowiem, bo słyszałem raptem dwa razy, ale aż tak mnie te nietypowe rozwiązania nie ruszyły (aczkolwiek nie chcę jeszcze ferować żadnych wyroków). Portal - no tak, to dobry przykład. Gdybym miał być złośliwy to bym stwierdził, że Funeral Mist nagrał drugie "Salvation" zainspirowane "Rom 5:12" ;). Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)ultravox pisze:Nie zgodzę się. Ulcerate wychodzi daleko poza death metalowe schematy (ktoś gdzieś nawet napisał, ze to post-death metal, co uważam za idiotyzm), Negative Plane też stosuje rozwiązania nietypowe w obrębie black metalowej estetyki... jest też Portal, który w ogóle nie przypomina żadnego innego zespołu. Nie uważam, aby konieczne było przesadne wychodzenie poza "metalowy rdzeń". Popatrz na ostatnie płyty Funeral Mist albo Mayhem - nikt chyba nie powie, że to nie są płyty w 100% metalowe, a jednak są rewolucyjne i nowatorskie.Skaut pisze:dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
Nikt chyba nie oczekuje, że tego typu zespołów będzie cała masa. Musiałby powstać jakiś nowy gatunek metalu - to i tak cud, że z tak wiekowych (i w pewnym sensie od dawna martwych) gatunków jak death czy black da się jeszcze coś ciekawego wyciągnąć. ;)Skaut pisze:To masz wyjątki potwierdzające regułę ;)
Ja tam słyszę całą masę neurosisowych patentów, więc jak dla mnie jednak trochę poza ten metal wychodzą.Skaut pisze:Ulcerate jednak nadal jest w pewnym sensie hermetyczny (choć to oczywiście dobry zespół)
Moim zdaniem to zupełnie nowa jakość, a wymienione wyżej płyty to tylko poligon doświadczalny i przygrywki (znakomite, ale jednak) przed "Maranatha".Skaut pisze:Gdybym miał być złośliwy to bym stwierdził, że Funeral Mist nagrał drugie "Salvation" zainspirowane "Rom 5:12" ;)
Ja myślę, że to całkiem sporo. Metal ma już swoje lata i nie można oczekiwać, że co roku i na każdym kroku będzie rewolucja.Skaut pisze:Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Wtedy to by był typowy błąd logiczny. Coś jest unikalne dlatego, że jest rzadkie.ultravox pisze:Nikt chyba nie oczekuje, że tego typu zespołów będzie cała masa. Musiałby powstać jakiś nowy gatunek metalu - to i tak cud, że z tak wiekowych (i w pewnym sensie od dawna martwych) gatunków jak death czy black da się jeszcze coś ciekawego wyciągnąć ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Skaut
W samym metalu zapewne nie. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest odpowiednie wyważenie proporcji metalu z innymi gatunkami.ultravox pisze:Ja myślę, że to całkiem sporo. Metal ma już swoje lata i nie można oczekiwać, że co roku i na każdym kroku będzie rewolucja.Skaut pisze:Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)
P.S. zapomniałem o PESTE NOIRE ;)
Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
Też w sumie dobry przykład, choć osobiście nie trawię tej kapeli. ;)Skaut pisze:P.S. zapomniałem o PESTE NOIRE ;)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- COFFIN
Ja się tylko zapytam, kiedy to się pojawi u nas, skoro "Kveld" do tej pory nie widać :/Alsvartr pisze:
na to czekam z prawie posranymi, a nie tylko mokrymi majtami.
'Come the Blessed Madness'
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Ja nadal czekam na nowe albumy MISANTHROPE, BOLT THROWER, a z rzeczy, które lada dzień wyjdą to:
- THE DEVIL'S BLOOD "The Thousandfold Epicentre",
- LORD VICAR "Signs of Osiris".
- THE DEVIL'S BLOOD "The Thousandfold Epicentre",
- LORD VICAR "Signs of Osiris".
Ostatnio zmieniony 06-09-2011, 11:32 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗