Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: Na nowe płyty jakiego zespołu czekasz z mokrymi majtami?

02-09-2011, 18:02

Ja czekam na reedycję Shemhameforash.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-09-2011, 18:08

Chyba na żadną metalową płytę nie czekam z mokrymi majtami. Mam wrażenie, że metalowym wykonawcom od jakiegoś czasu brakuje wyobraźni żeby wpuścić trochę świeżego powietrza w ten gatunek muzyki.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-09-2011, 18:54

Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
[V]

02-09-2011, 18:59

to bardziej kosmetyka niz nowatorskie podejście imo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

02-09-2011, 19:01

ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

02-09-2011, 19:02

Obrazek

Jedna z kilku, których nie moge sie doczekac.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-09-2011, 19:02

vvorldvvithoutshit pisze:
YNKE pisze:Nowy Esoteric, no i Shape of Despair mogliby długograja nagrać.
SoD - byłoby zajebiście. Niedawno wyszedł split, miejmy nadzieję, że to tylko rozgrzewka przed czymś większym.
O, a dobre to to chociaż? Bo jeśli podobne do trzeciego pełniaka to z miejsca daję sobie spokój. Po cichu liczę, że powrócą do stylu z pierwszych dwóch.
Pacjent pisze:Obrazek
W KOŃCU!
[V]

Re:

02-09-2011, 19:04

Skaut pisze:
ultravox pisze:Po części się z Tobą zgadzam, ale nie uważasz, że na ostatnich płytach Ulcerate, Negative Plane czy Mitochondrion znaleźć można dość odważne i na swój sposób nowatorskie podejście do metalowej estetyki?
dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.
własnie.EHNAHRE,DAUGHTERS,,ANGUISHED,JUDAS ISCARIOT etc etc
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

02-09-2011, 19:06

No, szkoda, że ta ostatnia grupa się rozpadła, ale ich spuścizna jest nie do przecenienia.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
fistofeles
starszy świeżak

02-09-2011, 19:22

cały czas na efdees,coś mi się wydaje że ta płyta może trochu namieszać
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-09-2011, 19:29

Skaut pisze:
dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.
Nie zgodzę się. Ulcerate wychodzi daleko poza death metalowe schematy (ktoś gdzieś nawet napisał, ze to post-death metal, co uważam za idiotyzm), Negative Plane też stosuje rozwiązania nietypowe w obrębie black metalowej estetyki... jest też Portal, który w ogóle nie przypomina żadnego innego zespołu. Nie uważam, aby konieczne było przesadne wychodzenie poza "metalowy rdzeń". Popatrz na ostatnie płyty Funeral Mist albo Mayhem - nikt chyba nie powie, że to nie są płyty w 100% metalowe, a jednak są rewolucyjne i nowatorskie.

Swoją drogą zapomniałem spytać Longinusa także o Ehnahre, doskonały przykład kapeli robiącej rzeczy nowe i odważne.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

02-09-2011, 19:30

Obrazek

na to czekam z prawie posranymi, a nie tylko mokrymi majtami.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Skaut

02-09-2011, 19:52

ultravox pisze:
Skaut pisze:
dołączę się do odpowiedzi. W gruncie rzeczy można, ale te zmiany są raczej kosmetyczne,zespoły PRÓBUJĄ eksplorować nowe obszary, ale robią to raczej z pewnym dystansem i nieśmiałością niestety, aby tylko nie wybrnąć poza metalowy rdzeń. Brakuje takich strzałów jak EHNAHRE dla przykładu.
Nie zgodzę się. Ulcerate wychodzi daleko poza death metalowe schematy (ktoś gdzieś nawet napisał, ze to post-death metal, co uważam za idiotyzm), Negative Plane też stosuje rozwiązania nietypowe w obrębie black metalowej estetyki... jest też Portal, który w ogóle nie przypomina żadnego innego zespołu. Nie uważam, aby konieczne było przesadne wychodzenie poza "metalowy rdzeń". Popatrz na ostatnie płyty Funeral Mist albo Mayhem - nikt chyba nie powie, że to nie są płyty w 100% metalowe, a jednak są rewolucyjne i nowatorskie.
To masz wyjątki potwierdzające regułę. ;) Nie chodzi o "wychodzenie z metalu" z konieczności, raczej płynny mariaż z zupełnie odmienną stylistyką. Ulcerate jednak nadal jest w pewnym sensie hermetyczny (choć to oczywiście dobry zespół), a wszelkie "post" smaczki są według mnie właśnie taką kosmetyką ubarwiającą gatunek. O Negative Pane się nie wypowiem, bo słyszałem raptem dwa razy, ale aż tak mnie te nietypowe rozwiązania nie ruszyły (aczkolwiek nie chcę jeszcze ferować żadnych wyroków). Portal - no tak, to dobry przykład. Gdybym miał być złośliwy to bym stwierdził, że Funeral Mist nagrał drugie "Salvation" zainspirowane "Rom 5:12" ;). Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-09-2011, 20:04

Skaut pisze:To masz wyjątki potwierdzające regułę ;)
Nikt chyba nie oczekuje, że tego typu zespołów będzie cała masa. Musiałby powstać jakiś nowy gatunek metalu - to i tak cud, że z tak wiekowych (i w pewnym sensie od dawna martwych) gatunków jak death czy black da się jeszcze coś ciekawego wyciągnąć. ;)
Skaut pisze:Ulcerate jednak nadal jest w pewnym sensie hermetyczny (choć to oczywiście dobry zespół)
Ja tam słyszę całą masę neurosisowych patentów, więc jak dla mnie jednak trochę poza ten metal wychodzą.
Skaut pisze:Gdybym miał być złośliwy to bym stwierdził, że Funeral Mist nagrał drugie "Salvation" zainspirowane "Rom 5:12" ;)
Moim zdaniem to zupełnie nowa jakość, a wymienione wyżej płyty to tylko poligon doświadczalny i przygrywki (znakomite, ale jednak) przed "Maranatha".
Skaut pisze:Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)
Ja myślę, że to całkiem sporo. Metal ma już swoje lata i nie można oczekiwać, że co roku i na każdym kroku będzie rewolucja.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

02-09-2011, 20:10

ultravox pisze:Nikt chyba nie oczekuje, że tego typu zespołów będzie cała masa. Musiałby powstać jakiś nowy gatunek metalu - to i tak cud, że z tak wiekowych (i w pewnym sensie od dawna martwych) gatunków jak death czy black da się jeszcze coś ciekawego wyciągnąć ;)
Wtedy to by był typowy błąd logiczny. Coś jest unikalne dlatego, że jest rzadkie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Skaut

02-09-2011, 20:25

ultravox pisze:
Skaut pisze:Jak widać, mało tych wyjątków: MAYHEM i EHNAHRE (i PORTAL) ;)
Ja myślę, że to całkiem sporo. Metal ma już swoje lata i nie można oczekiwać, że co roku i na każdym kroku będzie rewolucja.
W samym metalu zapewne nie. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest odpowiednie wyważenie proporcji metalu z innymi gatunkami.

P.S. zapomniałem o PESTE NOIRE ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-09-2011, 20:31

Skaut pisze:P.S. zapomniałem o PESTE NOIRE ;)
Też w sumie dobry przykład, choć osobiście nie trawię tej kapeli. ;)
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-09-2011, 20:31

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
COFFIN

06-09-2011, 09:52

Alsvartr pisze:Obrazek

na to czekam z prawie posranymi, a nie tylko mokrymi majtami.
Ja się tylko zapytam, kiedy to się pojawi u nas, skoro "Kveld" do tej pory nie widać :/
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

06-09-2011, 10:42

Ja nadal czekam na nowe albumy MISANTHROPE, BOLT THROWER, a z rzeczy, które lada dzień wyjdą to:
- THE DEVIL'S BLOOD "The Thousandfold Epicentre",
- LORD VICAR "Signs of Osiris".
Ostatnio zmieniony 06-09-2011, 11:32 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
ODPOWIEDZ