Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
żabojady ale fajne główny bohater to Sam Skjqurilngskwicz Catalina Denis fajna
eeeee co ? jakaś baja o harcerzykach no ale i tak było w planach bo łysy tam jest
oba złapane w tv (wcześniej nagrane), wylazłem na zero więc na dobre wracamy do łysego
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
mnie wymęczył strasznie, w sumie podobnie jak gdzieś odnoszony do niego 3 sezon Twin Peaks.DST pisze: ↑08-01-2025, 22:26Oglądałem parę dni temu. Piękny film, mi bardzo przypasił i raczej go zapamiętam na długo.SamborWilk pisze: ↑02-01-2025, 11:14Ten tytuł to dla mnie coś niezrozumiałego, być może komuś to przypasi, ale nie mi:
aktualnie:
XD
rzułf
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wg mnie był to film o nostalgii (jak imię tego złego bohatera w kształcie księżyca) za dzieciństwem i możliwościami, które oferowało i zawodem związanym z dorastaniem. Ten serial w filmie symbolizował beztroskie dzieciństwo w życiu pełnym niepowodzeń i porażek. Bardzo podobał mi się motyw oglądania przez głównego bohatera tego serialu potem na streamingu i to, że był pokazany zupełnie inaczej niż jak był dzieckiem - pięknie zilustrowana zmiana percepcji z upływem lat, sam tak czułem wiele razy. Dużo mógłbym w sumie jeszcze wątków tu pociągnąć i to pewnie stąd jaranko tym filmem.wonsz pisze: ↑10-01-2025, 11:45mnie wymęczył strasznie, w sumie podobnie jak gdzieś odnoszony do niego 3 sezon Twin Peaks.DST pisze: ↑08-01-2025, 22:26Oglądałem parę dni temu. Piękny film, mi bardzo przypasił i raczej go zapamiętam na długo.SamborWilk pisze: ↑02-01-2025, 11:14Ten tytuł to dla mnie coś niezrozumiałego, być może komuś to przypasi, ale nie mi:
aktualnie:
XD
Twin Peaks 3 dojebany na maksa, choć momentami męczył, przyznam. Uwielbiam jednak taką abstrakcję.
- trup
Dwa Oblicza Boga
Jerzy Hoffman, Edward Skórzewski
https://ninateka.pl/movies,1/dwa-oblicz ... wski,11203
Założyciel Stolicy Bożej i Barankowej Apostołów w Duchu i Prawdzie, Alfa i Omega, Początek i Koniec, Bernard Wilk, jest dla swoich wyznawców żywym Bogiem, który na swój sposób tłumaczy im Pismo Święte. Gromadzi wokół siebie „najnieszczęśliwszych z najnieszczęśliwszych, ojców beznadziejnie chorych dzieci, żony maltretowane przez mężów, ludzi samotnych i skrzywdzonych”. Jego sekta liczyła swego czasu 100 członków, którzy wszystkie zarobione pieniądze oddawali swojemu duchowemu przywódcy. Nakręcona w Niwnicy Kłodzkiej (Nowej Jerozolimie jak nazywali ją wyznawcy) oraz Warszawie historia rdzennie polskiego ruchu religijnego pokazuje, że zagrożenie ze strony sekt nie jest domeną wyłącznie społeczeństwa amerykańskiego. Scenariusz i komentarz do filmu Jerzego Hoffmana i Edwarda Skórzewskiego napisał – Stanisław Manturzewski, socjolog, reporter, reżyser filmów dokumentalnych i fabularnych.
Jerzy Hoffman, Edward Skórzewski
https://ninateka.pl/movies,1/dwa-oblicz ... wski,11203
Założyciel Stolicy Bożej i Barankowej Apostołów w Duchu i Prawdzie, Alfa i Omega, Początek i Koniec, Bernard Wilk, jest dla swoich wyznawców żywym Bogiem, który na swój sposób tłumaczy im Pismo Święte. Gromadzi wokół siebie „najnieszczęśliwszych z najnieszczęśliwszych, ojców beznadziejnie chorych dzieci, żony maltretowane przez mężów, ludzi samotnych i skrzywdzonych”. Jego sekta liczyła swego czasu 100 członków, którzy wszystkie zarobione pieniądze oddawali swojemu duchowemu przywódcy. Nakręcona w Niwnicy Kłodzkiej (Nowej Jerozolimie jak nazywali ją wyznawcy) oraz Warszawie historia rdzennie polskiego ruchu religijnego pokazuje, że zagrożenie ze strony sekt nie jest domeną wyłącznie społeczeństwa amerykańskiego. Scenariusz i komentarz do filmu Jerzego Hoffmana i Edwarda Skórzewskiego napisał – Stanisław Manturzewski, socjolog, reporter, reżyser filmów dokumentalnych i fabularnych.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Major Zagłoba
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Ten Piernikowy Ludek to jakiś świąteczny slasher? XD
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
gówniany slasher, z małą ilością slashowania kontynuacje sobie odpuszczę chociaż plakaty mają zachęcające:
rzułf
- Żułek
ale
to ty szanuj
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Żułek
filmu nie widziałem (nie mam zamiaru), chodzi mi tylko o aktora bo lubie typa z ról z lat 80/90-tych
- nagrobek
- rasowy masterfulowicz
- Oki
- weteran forumowych bitew
gęsty jak smoła
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Jak gęsty to moze lukne, widze ze na Maxiu jest. Szkoda, że kino polityczne, bo tematyka nie do końca mi pasuje.
- Oki
- weteran forumowych bitew
Bo ja wiem czy polityczne? jak chcesz to się doszukasz, ale ja oglądałem jak dobry kryminał, coś jak "Morderstwo w hotelu Hilton". No i niejednoznaczny finał.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
Twin Peaks 3 bym w to nie wciągał, bo to kvlt nad kvlty. Ten TV Glow niesie jakieś tam przesłanie, ale nie dla mnie ono. Moje dzieciństwo było bardziej pojebaneDST pisze: ↑10-01-2025, 12:36Wg mnie był to film o nostalgii (jak imię tego złego bohatera w kształcie księżyca) za dzieciństwem i możliwościami, które oferowało i zawodem związanym z dorastaniem. Ten serial w filmie symbolizował beztroskie dzieciństwo w życiu pełnym niepowodzeń i porażek. Bardzo podobał mi się motyw oglądania przez głównego bohatera tego serialu potem na streamingu i to, że był pokazany zupełnie inaczej niż jak był dzieckiem - pięknie zilustrowana zmiana percepcji z upływem lat, sam tak czułem wiele razy. Dużo mógłbym w sumie jeszcze wątków tu pociągnąć i to pewnie stąd jaranko tym filmem.
Twin Peaks 3 dojebany na maksa, choć momentami męczył, przyznam. Uwielbiam jednak taką abstrakcję.
- Triceratops
- DST
- rasowy masterfulowicz
Spodziewałem się, że to będzie mocne ale O CIĘ CHUJ
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- DST
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!