Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

25-02-2018, 10:04

byrgh pisze:
Zupełnie nie mogę się tym gatunkiem nasycić.
też lubię, obejrzyj sobie Chronicle
http://www.filmweb.pl/film/Kronika-2012-613261" onclick="window.open(this.href);return false;

i Project Almanac
http://www.filmweb.pl/film/Projekt+Alma ... 015-689329" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wrzesień
rozkręca się

25-02-2018, 12:26

Obrazek

o ciężkiej doli pociągowego kanara: nocne zmiany, nieuprzejmi klienci, wilkołaki... film raczej dosyć tani, ale że lubię oblężeniowe horrorki, to i całkiem przyzwoicie się bawiłem.
Awatar użytkownika
Arby
rozkręca się

25-02-2018, 15:48

tomaszm pisze:I tu właśnie moja prośba- uwielbiam kino z gliniarzami-skurwysynami, totalnie zepsutymi i skorumpowanymi. Jakie macie swoje typy? Może akurat czegoś nie widziałem. Zapodajcie tytuły.
The Offence z Seanem Connerym, mało znany, mocno "gęsty" film.
Nostromo
w mackach Zła

25-02-2018, 19:20

Obrazek

Jakie to było słabe. Poziom "Ligii Samobójców" i "Batman vs Superman". Jak komuś pasuje to ok. Jak nie to może ominąć jakby filmu w ogóle nie było.

Obrazek

Kiedyś Nicolas grał w dobrych filmach. Później holiłud się zjebał, zaczął kręcić chałę i cześć aktorów poszła ta drogą. Szkoda.
Nostromo
w mackach Zła

25-02-2018, 19:29

Wrzesień pisze:
A którykolwiek ze współczesnych Spidermanów jest w ogóle stosunkowo oglądalny? Zobaczyłbym.
Chyba zależy od indywidualnego podejścia i ogólnej sympatii do marvela. Dla mnie na przykład wszystkie były oglądalne, ale są ludzie, którzy mocno jebią albo te dwa z Garfieldem, albo ten ostatni. Komuś kto niezbyt siedzi w tym uniwersum te z serii "The Amazing Spider-Man" chyba bardziej przypadną do gustu.
Filmy z Garfield jak dla mnie najlepiej oddają postać komiksowego Petera/Spidermana. Trafiony humor i inne szczegóły znane mi z komiksów. Głupkowatego nastolatka z Homecming ciężko było mi przełknąć. Tobey Maguire - nie do końca pasowała mi jego wersja. W trzeciej części tak zjebali Venoma, że musiałem się na ta okoliczność najebać żeby szybko o tym filmie zapomnieć. Efekty za to bardzo dobrze zrobione. W każdej wersji zjebana Mary Jane. Nie mająca nic wspólnego z komiksowym rudzielcem. Taki szczegół. Z resztą w pierwszej części Green Goblina też zrypali. Dafoe jako Osbourne w porządku, ale unowocześniony wygląd goblina słaby. W komiksie +100 do demoniczności.
Awatar użytkownika
Wrzesień
rozkręca się

25-02-2018, 19:40

Też chyba najbardziej podobają mi się te filmy z Garfieldem, aczkolwiek tego ostatniego śmieszka też łyknąłem. Dla mnie największym problemem tych ostatnich marveli jest samo uniwersum. Dopóki skupiali się na poszczególnych postaciach to nie było tak widać jakie to jest kurwa głupie. A teraz jak jeszcze bardziej pójdą w stronę kosmosu to już w ogóle będzie cudacznie...
Nostromo
w mackach Zła

25-02-2018, 19:46

Zgadzam się. Za bardzo odjeżdżają w niedorzeczne historie. Zdecydowanie bardziej pasuje mi osadzenie superbohaterów w codzienności. Może naciąganej, ale jednak lepiej się to ogląda niż na zlepek niekończących się efektów specjalnych z bandą "cudacznych" postaci. Co za dużo to niezdrowo.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

25-02-2018, 20:03

a wy co kurwa, prawicowi rasiści i naziści pierdoleni - żaden nie oglądał czarnej pantery z tym nygusem z marvela? nikt nie wychwala pod niebiosa pięknej wakandy? mamy xxi wiek a wy co, dalej biała rasa i i 88 / 14? nie wstyd wam?

Obrazek
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

25-02-2018, 20:23

yossarian84 pisze:
byrgh pisze:
http://www.filmweb.pl/film/Kronika-2012-613261" onclick="window.open(this.href);return false;

i Project Almanac
http://www.filmweb.pl/film/Projekt+Alma ... 015-689329" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuwa, obadam.

A The Taking gites, chwilami nawet bardzo, bardzo, a to nie lada wyczyn w kinie egzorcyzmującym.
Arby pisze:The Offence z Seanem Connerym, mało znany, mocno "gęsty" film.
W ramach kina podziemia ze Szkotem Connerym, polecam Family Business z '89. Dustin Hoffman, Matthew Broderick i ociec - jako zawodowy rzezimieszek. Przypadek filmu, który oczarowuje tylko wtedy, kiedy bohaterowie wymieniają kwestie, a dokoła dzieje się wielkie nic ;)
Nostromo pisze:Obrazek

Kiedyś Nicolas grał w dobrych filmach. Później holiłud się zjebał, zaczął kręcić chałę i cześć aktorów poszła ta drogą. Szkoda.
Ale nie rozgrzeszajmy gościa plis, bo aktor z niego żodyń ;)
Nostromo
w mackach Zła

25-02-2018, 20:25

Teraz trzeba być ostrożnym w wyrażaniu poglądów. Rasizm t takie brzydkie słowo. Ja jestem etnicznie krytyczny. Nie krytykuję ludzi z powodu koloru skóry. Krytykuję za brak myślenia, biedę wizerunkową, brak kreatywności. Filmu Black Panther nie widziałem. Trailer wygląda jak jakiegoś filmu techno sf . Tyle kolorów, wszystko błyszczy, wszystko jest polakierowane. Nie przypomina to mojego miasta.
Tak sobie myślę, że mamy czasy wolności i tolerancji, Tymczasem kiedy w kinach pokazywano "Żywot Brian'a" w Anglii były protesty. Kto tym wiedział? Teraz nakręcenie tego typu filmu to samobójstwo branżowe. Nie zwróci się ( o ile ktoś w ogóle dałby kasę na taki film). Gdzie ta wolność słowa? Jebać to, Nie dożyję pewnie większego syfu niż mamy obecnie.
Nostromo
w mackach Zła

25-02-2018, 20:27

byrgh pisze:
yossarian84 pisze:
byrgh pisze:

i Project Almanac
Dziękuwa, obadam.

A The Taking gites, chwilami nawet bardzo, bardzo, a to nie lada wyczyn w kinie egzorcyzmującym.
Arby pisze:The Offence z Seanem Connerym, mało znany, mocno "gęsty" film.
W ramach kina podziemia ze Szkotem Connerym, polecam Family Business z '89. Dustin Hoffman, Matthew Broderick i ociec - jako zawodowy rzezimieszek. Przypadek filmu, który oczarowuje tylko wtedy, kiedy bohaterowie wymieniają kwestie, a dokoła dzieje się wielkie nic ;)
Nostromo pisze:Obrazek

Ale nie rozgrzeszajmy gościa plis, bo aktor z niego żodyń ;)
Aktor jak aktor. Filmy w jakich wystąpił - ZAJEBISTE. Szczerze powiedziawszy w niektórych tytułach nie wiedziałbym kogo obsadzić.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

25-02-2018, 20:56

byrgh pisze: Zupełnie nie mogę się tym gatunkiem nasycić.
V/H/S
V/H/S 2 było? jak nie to TRZEBA! (trójka = spierdolina)

REC
REC 2 (to pewnie było, ale sam odświeżam co kilka miesięcy, bo też mam pierdolca na punkcie found footage )

Lake Mungo ( opinie na forum kiepskie;> , mnie pomysł rozjebał )

oczywiście Trollhunter!!!! musowo!

The Taking of Deborah Logan - ciągnie się, ale coś popierdolonego jest w tej kobicie

RWD - bardziej sci-fi niż horror, ciekawy koncept, ale ostrzegam - mikro, mikro, mikro budżet, nawet jak na found footage
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

25-02-2018, 22:05

Obrazek
całkiem całkiem
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
byrgh
zahartowany metalizator

25-02-2018, 22:35

booshee pisze:
byrgh pisze: Zupełnie nie mogę się tym gatunkiem nasycić.
V/H/S
V/H/S 2 było? jak nie to TRZEBA! (trójka = spierdolina)

REC
REC 2 (to pewnie było, ale sam odświeżam co kilka miesięcy, bo też mam pierdolca na punkcie found footage )

Lake Mungo ( opinie na forum kiepskie;> , mnie pomysł rozjebał )

oczywiście Trollhunter!!!! musowo!

The Taking of Deborah Logan - ciągnie się, ale coś popierdolonego jest w tej kobicie

RWD - bardziej sci-fi niż horror, ciekawy koncept, ale ostrzegam - mikro, mikro, mikro budżet, nawet jak na found footage
Rece widziałem i obejrzały mi się wszystkie, bo za często i jednak nic wybitnego ;) O The Taking pisałem post wcześniej ;) VHS-y za to przede mną (mimo że w swoich źródłach żadnego nie znalazłem), i Trolljegeren też (będzie prawdopodobnie jeszcze dziś). Mungo za to znalazłem z napisami, a póki co staram się stronić od czytanych ;)

Ale o RWD nie słyszałem, dzięki.

Tymczasem:

Obrazek

Project Almanac [2015]

Jak na razie - flaki z olejem.
byrgh
zahartowany metalizator

25-02-2018, 23:23

Nope, dość mam tego wixowania przez okrągłą godzinę. No dzięki Ci Yossi, wiesz.

Poleci zatem:

Obrazek

Trolljegeren [2010]
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-02-2018, 08:55

Obrazek

Dobry.
Jebać amerykańskie filmy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

26-02-2018, 15:35

Obrazek

Dla oldschool'owców i na wesoło. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

26-02-2018, 19:13

Obrazek
Dobry film rosyjskiego reżysera Andrieja Zwiagincewa, historia rozpadającego się małżeństwa i ich 12 letniego syna który zaginął, tytuł idealnie oddaje atmosferę filmu, polecam.
Awatar użytkownika
SadoGoat666
postuje jak opętany!

26-02-2018, 20:21

Obrazek
Bardzo dobry, choć mógłby być nieco krótszy. Scena z człowiekiem-małpą mistrzostwo świata.
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

26-02-2018, 20:41

SadoGoat666 pisze:Bardzo dobry, choć mógłby być nieco krótszy. Scena z człowiekiem-małpą mistrzostwo świata.
Dla mnie najlepsza scena to motyw z prezerwatywą, gość bał się ją wyrzucić do kosza w mieszkaniu kobiety z którą uprawiał sex.
ODPOWIEDZ