Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

11-06-2018, 21:51

A pewnego razu na dzikim zachodzie Cię necie przekonuje?
byrgh
zahartowany metalizator

12-06-2018, 00:36

No, też, ale nie lubię gadać o filmach, które z różnych przyczyn mgliście pamiętam ;]
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-06-2018, 01:00

byrgh pisze:nie lubię gadać o filmach, które z różnych przyczyn mgliście pamiętam ;]
ja też dlatego postanowiłem sobie przypomnieć (póki co tylko postanowiłem) pewną bajke którą jako kilku latek uwielbiałem i często pożyczałem na VHSie :)

[youtube][/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

12-06-2018, 08:31

Obrazek

Geniusz ! ! !
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

12-06-2018, 10:51

byrgh pisze:No, też, ale nie lubię gadać o filmach, które z różnych przyczyn mgliście pamiętam ;]
Aha, a w sumie to których nie widziałeś? Tajemnicy Aleksandry mogłeś nie widzieć, bo to raczej mało znane. Zakładam że Gladiatorem możesz gardzić, bo dużo złych słów o nim tutaj słyszałem (których zupełnie nie rozumiem, ale to inna historia), bo że nie widziałeś to nie uwierzę. High Plains Drifter to jeden z ważniejszych filmów Clinta, ale zakładam że też mogłeś nie widzieć, bo overall nie jest to jakaś żelazna klasyka. Revenant mogłeś jeszcze nie widzieć. Harakiri byłoby poważną wyrwą w edukacji, ale w sumie dzisiaj mało kto ogląda stare filmy. Jak to jest?
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

12-06-2018, 14:57

Obrazek
Awatar użytkownika
Żułek

12-06-2018, 15:21

December pisze:Obrazek
jakieś wrażenia ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

12-06-2018, 15:23

Dobry sensacyjniak z odrobiną komedii :) Nic nadzwyczajnego, jeden z lepszych filmów w jakich Bruce wystąpił w ostatnich latach.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

12-06-2018, 17:48

Filmy nie nowe i omijałem je z założenia szerokim łukiem ale nadarzył się taki bezczynny dzień niedawno więc pomyślałem - a chuj sprawdzę o co było swego czasu tyle pomyj i machnąłem sobie maraton -

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Żałuję. Parafrazując klasyka "nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby ostatecznie obelżywie określić te filmy". I nie chodzi tu o te czy tamte przekonania ideologiczne. To jest/była TRAGEDIA. "Czarci źleb" był równie o ile nie bardziej fabularnie przekonywujący co np. "Pokłosie". Vega z kolei doprowadził w tym "Pitbullu" tzw. polskie kino akcji do jakiegoś absurdu. Pomieszanie "Chłopaki nie płaczą" z "Psami" - efekt tragiczny (za "Botoks" nawet nie mam zamiaru się brać). Ta trzecia porażka - tu już nawet nie wiem co napisać - chyba najgorszy polski film jaki widziałem (a młody nie jestem i widziałęm sporo :P). Patetyczność, Urbańska jako "żołnierka", Olbrychski z dolepionymi nieudolnie wąsami, dialogi jak z akademii szkolnych itp. itd. . Podobno "Bitwa pod Wiedniem" jest jeszcze gorsza - nie odważę się chyba
dcd
postuje jak opętany!

12-06-2018, 21:38

Gratuluję samozaparcia. Ja bym się nie odważył...
Awatar użytkownika
Żułek

12-06-2018, 21:52

December pisze:Dobry sensacyjniak z odrobiną komedii :) Nic nadzwyczajnego, jeden z lepszych filmów w jakich Bruce wystąpił w ostatnich latach.
komedii nie zauwazyłem ;)

ale faktycznie średniak, plusik za AC/DC ;)
wole Willisa od Bronsona ale tamte stare filmy (pierwsze 2 części bo dalej nie widziałem/nie pamietam) miały lepszy klimat

hes
zaczyna szaleć

12-06-2018, 23:56

HSVV pisze:
yossarian84 pisze:^wiadomo ze ten film to pomylka Tarantino
Nuda, chujowe dialogi, bezsens
jak każdy jego jebany film, wioska, pedryliada i chujnia o niczym.
O jak ja szanuję że ktoś wreszcie nie wstydzi się tego przyznać. Tylko aż tak na 100% radykalny nie jestem, w 99% ;)
Nie powiedziałbym "każdy" ale naprawdę "znakomita większość".
Karkasonne pisze:Pod tym względem tajemnica Aleksandry jest totalna. Ostatnie scena gdzie główny bohater płacze waląc gruchę do wideo swojej żony rżniętej przez sąsiada siadł mi mocno na psyche.
W chuj mnie zachęciłeś tym spoilerem do obejrzenia, naprawdę w chuj... ;)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

13-06-2018, 07:24

Obrazek

Kolejny klasyk z lat 80-tych. Kiepskie efekty (na szczęście jest ich niewiele), niezrozumiałe akcje i zachowania bohaterów (dość typowe dla kina tamtego okresu), ale za to klimat, jakiego dziś można szukać ze świeczką.
Karkasonne

13-06-2018, 10:57

Obrazek

1950.

Rany, jak ciężko się ogląda. Losy dzieci z Mexico City wśród biedy i zezwierzęcenia. Sceny bicia ślepca i niszczenia jego instrumentów, zabijania jedynego żywiciela rodziny, leczenia przy pomocy pocierania gołębiem... Ciężkie klimaty ukazane w prosty sposób.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

13-06-2018, 14:14

hes pisze:
HSVV pisze:
yossarian84 pisze:^wiadomo ze ten film to pomylka Tarantino
Nuda, chujowe dialogi, bezsens
jak każdy jego jebany film, wioska, pedryliada i chujnia o niczym.
O jak ja szanuję że ktoś wreszcie nie wstydzi się tego przyznać. Tylko aż tak na 100% radykalny nie jestem, w 99% ;)
Nie powiedziałbym "każdy" ale naprawdę "znakomita większość".
Nie znacie się.
dobry kościół to kościół spalony
Karkasonne

13-06-2018, 14:23

hes pisze:
Karkasonne pisze:Pod tym względem tajemnica Aleksandry jest totalna. Ostatnie scena gdzie główny bohater płacze waląc gruchę do wideo swojej żony rżniętej przez sąsiada siadł mi mocno na psyche.
Film dla ludzi o mocnej psychice. W takich klimatach luźne skojarzenie-anegdota: kolega kiedyś z ciekawości pohulał po darknecie i trafił na forum nekrofili. Jeden z nich opowiedział historię, jak pracował w kostnicy i przywieźli młodą dziewczynę, która się utopiła i dobrał się do niej. Potem widział jej chłopaka w kondukcie żałobnym i jak sam napisał, śmiał się w duchu, bo ten chłopak myślał, że robił to z nią ostatni. Miłego popołudnia.
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

13-06-2018, 15:01

Obrazek
Bardzo dobry thriller.
hes
zaczyna szaleć

13-06-2018, 18:06

Karkasonne pisze:
hes pisze:
Film dla ludzi o mocnej psychice. W takich klimatach luźne skojarzenie-anegdota: kolega kiedyś z ciekawości pohulał po darknecie i trafił na forum nekrofili. Jeden z nich opowiedział historię, jak pracował w kostnicy i przywieźli młodą dziewczynę, która się utopiła i dobrał się do niej. Potem widział jej chłopaka w kondukcie żałobnym i jak sam napisał, śmiał się w duchu, bo ten chłopak myślał, że robił to z nią ostatni. Miłego popołudnia.
Znam tę historię, śmierdzi mi miejską legendą mocno.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

14-06-2018, 08:05

December pisze:Obrazek
Bardzo dobry thriller.
Znakomity.

Tymczasem:

Obrazek

Kurde, ta posiadłość musiała kiedyś robić niesamowite wrażenie, futurystyczne wizjonerstwo pierwszej klasy. :)
ODPOWIEDZ